Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב. אני בחיפושים אחר שדרוג לסוזוקי באלנו 98 האהובה, מצאתי ביד 2 סיטרואן c4 2007, נסע 78700 ק"מ, יד שנייה מפרטי, גם הראשונה הייתה יד פרטית.

היום הלכתי לראות את הרכב, עשיתי סיבוב וקיבלתי רושם חיובי- הרכב שמור ונקי, קצת מאובק אבל במידה מתקבלת על הדעת. בנסיעה לא שמתי לב לרעשים,קליקים,חריקות או רעש מהציריות. כך שעל פניו הרכב נראה בסדר וכרגע אני מעוניין להמשיך את תהליך הקנייה ולקחת אותו לבדיקה במוסך.

אבל לפני - הבן אדם שמוכר את הרכב הוא לא הבעלים. לזכותו ייאמר שהוא גם רשם את זה במודעה ביד 2 וגם אמר זאת מפורשות. לטענתו הרכב שייך לאחיינו, שטס ללימודים בחו"ל, ולכן הרכב נמכר. הוא הראה לי את ת.ז של האחיין, שזה אכן השם שרשום ברישיון, וייפוי כח בכתב יד מן האחיין, שמייפה אותו למכור את הרכב. גם הראה לי ת.ז שלו עצמו. לפני שאני לוקח את הרכב לבדיקה ומשקיע כמה מאות שקלים - האם נראה לכם לגיטימי? למישהו יש התנסות עם קנייה מבעל ייפוי כח, ובהתאם טיפים כדי להרגיע אותי שלא מדובר בסוחר?

יש לציין שנפגשנו אצלו בבית והרכב חנה בחניית הבניין, לא בקרבת סוכנות רכב או משהו כזה.

עוד חשוב לציין שנראה היה שהמוכר לא מכיר את הרכב טוב, כאשר שאלתי אותו על תפעול הגיר טיפטרוניק הוא לא ידע, וגם כאשר שאלתי איפה המד סל"ד הוא לא ידע. לטענתו הוא משתמש ברכב משלו ורק מניע את הרכב אחת לכמה ימים ומראה אותו לקונים פוטנציאליים.

אשמח לשמוע דעתכם, בתקווה לימים שקטים יותר.

פורסם

היפויי כוח שיש לו לא שווה את הנייר שעליו נכתב, לצורך העברת בעלות על רכב צריך טופס ייפוי כוח של משרד התחבורה (אפשר לקבל כזה בכל סניף דואר).

את הרכב שלי קניתי דרך יפויי כוח, הרכב היה רשום על שם אביה של המוכרת.

יש כל מיני סוחרים היום, על פניו נשמע שמצאת אקזמפלר טוב, אבל אל תוותר על בדיקת הרכב (או השלדה לכל הפחות) במכון בדיקה ובדיקה מכנית במוסך מורשה/מתמחה.

פורסם

אוקיי, טוב לשמוע. אז בהנחה שנמשיך את תהליך הקנייה, הוא חייב להמציא טופס ייפוי כח ממשרד התחבורה? אם הבנתי אותך נכון, ללא טופס זה אי אפשר לבצע העברת בעלות?

פורסם

נדמה לי שהיה דיון לפני כמה זמן וסיפרו שאפשר, לפני שנה וחצי כשקניתי את האוטו בדואר לא היו מוכנים לשמוע שום דבר בלי הטופס הנ"ל.

פורסם

אה, ועוד נושא שעורר אצלי קצת חשד - כאשר ביקשתי לראות את ספר הרכב ומעקב טיפולים, הוא אמר שהוא צריך יומיים כדי לבקש את הספר מהחברה... נראה לכם הגיוני\מקובל? ספר הרכב לא אמור להיות ברכב עצמו?

פורסם

לא מחייב בכלל שיהיה בתוך הרכב.

במצב האידאלי בתוך כל רכב ימצא ספר הרכב, ספר הטיפולים ועוד שלל דברים חשובים, נורות חלופיות וכו'... הלכה למעשה אולי יש ווסט ישן ומרופט מתחת למושב הנהג בחלק גדול מהרכבים על הכביש.

זמן ההמתנה תלוי בחברה, יש כאלו שבמקום ישלחו לך בפקס בלי שאלות ויש כאלו שיוציאו לך את המיץ עד שתקבל דף מצ'וקמק.

ויכול להיות שהוא צריך לאסוף את הנתונים משני מוסכים שונים.

• תוכן חדש...