Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות TSI + DSG במודלים החדשים 2013-2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת היא, שאפילו ב- GTI שופעת המומנט, היו רגעים (תלוי הילוך וסל"ד) שהיית צריך "להסביר" עם רגל קצת יותר כבדה, שאתה מבקש KICK... [כדי שלא יחשדו בכשרים, גם בג'ולייטה זה קורה]

עד שלא ימציאו טכנולוגיה קוראת מחשבות ויישמו אותה בעולם הרכב, אף גיר אוטומטי בפעולתו לא יבצע בדיוק מה שהנהג חושב עליו כל הזמן ותידרש לפעמים הורדה או העלאה יזומה של ההילוכים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
בתור אחד שהחזיק פגו סיטרואן לא מעט שנים,אני יכול לומר שמניסיוני האישי הרכבים אמינים מאד.

יש לציין שהרכבים היו ידניים.

ידני זה סיפור אחר. אם הייתי רוצה ידני הייתי הולך בלי לחשוש על הגרמניות.

עשיתי היום נסיעת מבחן על המאזדה 3 האצ'בק ספיריט מנוע 2.0.

הנה הרשמים:

מבחינת יופי האוטו בדיוק כמו בתמונות, נראה פשוט אש.

מבפנים הוא גם נראה טוב מאד, אולי לא מרווח בטירוף אבל למי שלא מסיע בקביעות 3 אנשים מאחורה זה מאד מתאים.

פחות אהבתי את הקטע של המערכת שאין מגע בנסיעה, אלא רק דרך הכפתורי שליטה מצד ימין של הנהג.

לא עשיתי נסיעה ממש ארוכה ולא יצא לי להגיע לכביש פתוח לגמרי, אבל ממה שהספקתי ליסוע האוטו מרגיש די חזק אם כי צריך להסביר לו שאתה רוצה קיק וללחוץ קצת כדי לקבל כח.

חסרון אחד משמעותי מבחינתי, זה שהאוטו בפנים לא ממש שקט. כמסורת רכבי מאזדה אין בידוד רעשים טוב, וכשנותנים קיק נשמע שהמנוע מתאמץ מה שאי אפשר להגיד כל כך על הגרמניות.

בתכלס אולי זה משהו שאפשר להקריב אם מסתכלים על המכלול של הדברים.

במקביל הייתי בסוכנות פליקס של פולקסווגן בתל אביב וישבתי עם אחד הנציגים (שלומי), אין ספק שהבחור יודע לעשות את העבודה טוב.

הוא הסביר שהתקלות שהיו כבר לא קיימות ברכבים החדשים (מה שאי אפשר להגיד כל כך בוודאות לפי מה שראינו פה), ושטכנלוגיה הזאת כבר הגיעה לרמה בשלה וזה הסיבה שהורידו את האחריות 5 שנים על הגיר.

ישבתי קצת בגולף, האמת אחרי שרואים את העיצוב של המאזדה, הגולף לא נראה ממש מושך. אולי אחרי כמה תוספות של ג'נטים חלונות שחורים וכו' יהיה מה לדבר. במצב הנוכחי הוא לא כל כך מזמין.

אבל מבפנים האוטו מרגיש פשוט טוב, הכל נראה בנוי לתלפיות כמו שרק הגרמנים יודעים לעשות.

הנציג הדגים לי את החוזק של האוטו, וטרק את הדלת שלצד הנהג בצורה חזקה כזו שאם אני הייתי המנהל הייתי מפטר אותו. האוטו פשוט לא זז, באמת נראה כמו הרכבה איכותית מאד. גם הפתיחה של התא כפפות והדלתות עולם אחר ליד המאזדה.

אהבתי מאד גם את המשענת יד שלצד הנהג.

קבעתי לסוף השבוע נסיעות מבחן על ה1.2 ועל ה1.4 כדי להשוות את האיכות נסיעה מול המאזדה.

שורה תחתונה.

אני מתאר לעצמי שאחרי הכל זו תשאר אותה התלבטות.

המאזדה - נראית מדהים מאובזרת בלי סוף, אבל מאזדה.

הגולף - אמינות מוטלת בספק, עיצוב לא משהו, אבזור לא משהו אבל גולף.

כרגע אין לי מושג מה אני הולך לעשות.

עריכה אחרונה על ידי avicohh
פורסם

כולנו כבר יודעים מה תעשה: תרכוש גולף במחיר מופקע. אני רק מקווה בשבילך שלא תדווח פה על תקלות :-)

אגב, ה1.4 בהנחה מהותית הוא לא קנייה רעה בכלל, אני רק מקווה שבאמת הרכב יגלה אצלך אמינות ולא תצטרך את טובת היבואן.

אני גם מבין את נושאי האיכות שאתה מדבר עליהם - אני גם אוהב את זה אצל היצרן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ההתרשמות שלי מהמאזדה הייתה דומה - פשוט לא מרגישה איכותית מספיק, רועשת, לא מבודדת, וחזקה רק בסל"ד גבוה (וגם זה רק 'סביר').

אני הלכתי על אוקטביה 1.4 140 כ"ס (זה בליסינג מהעבודה), התפשרתי על התצורה - תמיד העדפתי הצ'בק, וגם על העיצוב המשמים, וקצת על התנהגות כביש, ועדיין אני מרגיש הרבה יותר שלם איתה לעומת המאזדה. ימים יגידו אם ההחלטה הייתה נכונה (אקבל אותה רק עוד חודש).

אם היה לאוקטביה את המנוע 1.4 שיש לגולף (122 כ"ס) היא הייתה מפסידה בבחירה. ה140 כ"ס מאד חזק, היא אפילו מהירה בחצי שנה ב0 ל-100 מהמאזדה ספיריט, ואפשר לשדרג את הכוח בקלות יחסית.

לגבי הגיר - חכה שנה ותקבל ממני דיווח מלא על העמידות שלו, אם הוא ישרוד אצלי, הוא ישרוד אצל כל אחד :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
כולנו כבר יודעים מה תעשה: תרכוש גולף במחיר מופקע. אני רק מקווה בשבילך שלא תדווח פה על תקלות :-)

אגב, ה1.4 בהנחה מהותית הוא לא קנייה רעה בכלל, אני רק מקווה שבאמת הרכב יגלה אצלך אמינות ולא תצטרך את טובת היבואן.

אני גם מבין את נושאי האיכות שאתה מדבר עליהם - אני גם אוהב את זה אצל היצרן.

דווקא אני לא בטוח בכלל, אני תכלס יותר נוטה לכיוון המזאדה. אני יבקש עוד נסיעת מבחן בבין עירוני כביש פתוח כדי יותר להרגיש אותה.

מה אתה מתכוון הנחה מהותית?

אפשר להשיג ביותר זול מה150 אלף - המחיר הרגיל?

ההתרשמות שלי מהמאזדה הייתה דומה - פשוט לא מרגישה איכותית מספיק, רועשת, לא מבודדת, וחזקה רק בסל"ד גבוה (וגם זה רק 'סביר').

אני הלכתי על אוקטביה 1.4 140 כ"ס (זה בליסינג מהעבודה), התפשרתי על התצורה - תמיד העדפתי הצ'בק, וגם על העיצוב המשמים, וקצת על התנהגות כביש, ועדיין אני מרגיש הרבה יותר שלם איתה לעומת המאזדה. ימים יגידו אם ההחלטה הייתה נכונה (אקבל אותה רק עוד חודש).

אם היה לאוקטביה את המנוע 1.4 שיש לגולף (122 כ"ס) היא הייתה מפסידה בבחירה. ה140 כ"ס מאד חזק, היא אפילו מהירה בחצי שנה ב0 ל-100 מהמאזדה ספיריט, ואפשר לשדרג את הכוח בקלות יחסית.

לגבי הגיר - חכה שנה ותקבל ממני דיווח מלא על העמידות שלו, אם הוא ישרוד אצלי, הוא ישרוד אצל כל אחד :)

שנה אני לא נראה לי יחכה..

איזה דגם בדקת? 1.5 או 2.0?

לא יצא לי לבדוק מספיק את הכח של הספיריט.

אה.. ואם זה היה אצלי ליסינג מהעבודה השרשור הזה לא היה נפתח..

עריכה אחרונה על ידי avicohh
פורסם

ברור שאת ה-2.0, אחרת לא הייתי משווה בכלל כוח. בדקתי אותה בעלייה ארוכה של האוניברסיטה בחיפה, שאני מכיר היטב, היא כן סוחבת יפה, אבל רק כשמגיעים לסל"ד גבוה, ואז זה גם רועש..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

במקביל הייתי בסוכנות פליקס של פולקסווגן בתל אביב וישבתי עם אחד הנציגים (שלומי), אין ספק שהבחור יודע לעשות את העבודה טוב.

הוא הסביר שהתקלות שהיו כבר לא קיימות ברכבים החדשים (מה שאי אפשר להגיד כל כך בוודאות לפי מה שראינו פה), ושטכנלוגיה הזאת כבר הגיעה לרמה בשלה וזה הסיבה שהורידו את האחריות 5 שנים על הגיר.

תשמע, אתה לא טיפש.

אני בא ואומר לך - הגיר לא מתקלקל בגלל זה אני לא נותן אחריות. זה נשמע לך הגיוני? הרי יש סתירה מהותית במשפט.

אם הם היו מאמינים בזה באמת - היו נותנים לך 5 שנים אחריות. מה אכפת להם? לא מתקלקל.

תתרשם ממעשים ולא ממילים.

בקשר לטריקת דלת - נכון, הן מרגישות איכותיות. הזמן מראה אחרת, אבל הכל נראה בנוי לתלפיות.

כנס לגולף שנת 2000 ולמאזדה לאנטיס שנת 2000 היום - בגולף הריפוד גג נופל לך על הראש, הריפודים בדלתות כבר לא מחוברים אלא התנפחו והשתחררו. הגומי האיכותי בדש מתקלף. והתא כפפות כנראה שבור.

במאזדה - הכל פשוט ועובד.

גם שיקול.

אבל גולף? מה זה אומר?

תשמע, שלושת הרכבים האחרונים שלי נרכשו מצ'מפיון. כולם נתנו יותר מהמתחרות.

היום, הגולף מציעה מעט מדי במחיר גבוה מדי (זה לא חדש בגולף) אבל! להבדיל מהעבר - זה מגובה באמינות מפוקפקת.

הניסיון מלמד אותנו שה-DSG7 - בעייתי - וכל פעם הצהירו שהנה הנה יש פתרון (אחרי שבהתחלה התנערו מהתקלה והכחישו) - ואין פתרון.

אני לא הייתי רוכש היום DSG7. בטח בלי אחריות מורחבת. אולי עוד כמה שנים שהגיר יוכיח את עצמו.

פורסם

בנוגע לאחריות, אני חושב שזה קצת הפוך.

בהתחלה היה רק שנתיים על הכל, התחילו הבעיות עם הגיר אז החליטו להרחיב ל5 שנים לכולם.

ולטענתם ברגע שכביכול נגמרו הבעיות אין סיבה לתת 5 שנים.

כמובן יכול להיות שזה שטויות במיץ וזה נטו בגלל שעדיין זה לא חף מבעיות.

אגב פחות מפריע לי במזדה האיכות חומרים, כמו הרעש המטריד.

בתכלס כמו שאתה אומר המזדה שורדת מצוין מבחינת חלקים והרכבה, אבל הקטע עם הרעש זה משהו שאני מכיר מהדור הראשון (יש לי כרגע קומפורט 2004) וזה מבאס לקנות רכב ב142000 ולהשאר עם זה..

כנראה שעם כל בחירה שאני יעשה, אני לא יהיה שלם עם עצמי..

באסה :cry:

פורסם

בהנחה אני מתכוון שבמחיר המופקע שלה תקבל, נניח, גם איתוראן, גם ג׳נטים(לא יאומן שזה מגיע בלי, אה?), גם חיישנים (מגיע בלי...) ועדיפות לגרפיים, גםצטסט, גם משענת לסלולר, ואולי עוד משהו ששכחתי. ואז קצת הנחה. אם פליקס לא נותנים - תנסה בכפר סבא.

פורסם

נראה לך שאפשר להוציא את כל מה שאמרת בתוך ה150? אתה מכיר מישהו שהצליח?

הם נתנו לי להבין שזה יותר לכיוון ה160-170 עם כל הדברים האלו.

פורסם

לא סתם שלחתי אותך לכפ"ס. אני מניח שזה תלוי אבל אם יש במקרה איזה מבצע או שקר אחר, או פרקטית אם יש רכב "אדום" (שמתקרב ל- 12 חודשים).

בכל מקרה, 3-4% מהמחיר לא בעיה מיוחדת לקבל. רוב מה שכתבתי נכנס בזה, לדעתי. השאר - תלוי כמה מכרו החודש... מניסיוני - בפליקס אין הנחות גדולות או בכלל, ומציעים לך רק "הנחה" על אבזור עאלק, ממחיר מופרז מראש (מופרז לא רק אצלהם, כמובן). פליקס מתעניינים יותר בלתקן את הרכב מאשר למכור אותו, וזה בסדר גמור לדעתי. ההמלצה על כפ"ס נובעת ממכר שקנה שם, אני אישית את הגולפים הקודמים שלי רכשתי במרכזי (אבל הביקור האחרון שם השאיר טעם חמוץ). אולי החלפה של מנהלי אולם יותר מהר משאני מחליף מכוניות - נתן את אותותיו.

פורסם
נראה לך שאפשר להוציא את כל מה שאמרת בתוך ה150? אתה מכיר מישהו שהצליח?

הם נתנו לי להבין שזה יותר לכיוון ה160-170 עם כל הדברים האלו.

במחיר הזה קח ג'ולייטה,תחייך כל פעם כשתראה את הרכב בחניה(שאל את bar72אם אתה לא מאמין לי),תנהג על170סוסים איטלקיים משודכים לגיר דו מצמדי שלא מתקלקל כל חודש שני,והכי חשוב תהנה מיבואן שמכבד את לקוחותי מהרגע שנכנסו לאולם התצוגהועד למכירת הרכב.

בהצלחה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

כן בדיוק הסתכלתי על החתימות, והתחלתי לעשות קצת גוגל..

העיצוב נראה קטלני..!

המחיר יקר קצת..

איך האוטו? מה זה טורבו/רגיל?

• תוכן חדש...