Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא המנוע של הפוקוס דור קודם?

אותו המנוע - בשינוי ניהול מנוע.

אפשר להתווכח על המינוח, אבל לא צריך.

הייתה לי פוקוס דור קודם במשך שנה וחצי - שילוב הגיר-מנוע בה היה הגרוע ביותר מבין כל הרכבים עליהם נהגתי אי פעם - רק מבחינת ביצועים וצריכת דלק, האמינות דווקא טובה. הרכב שתה 1 ל8 (הסימן 3 שתתה 1 ל 11 באותם תנאים בדיוק). בכל מקרה, זאת הייתה דעתי על המנוע המדובר בשנת 2014.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתור אחד שמתנייד עם 208, למרות החיסרון ב-2 הילוכים, המנוע בכל זאת מספיק טוב בשביל הזינוק מאפס, ולגבי צריכת דלק אם תהית, היא בין 11 לכמעט 13 ק"מ לליטר. היא מרגישה וכשאני עוקף מכוניות אחרות היא באמת זריזה ואל תשכח שהמשקל שלה קל כמו המתחרות. מבחינת אבזור-לא פחות טוב מהקליאו, רק בקרת אקלים חסרה בשביל הרשימה. אומנם גם אין חיישני אור וגשם אבל נראה לי שזה קצת פחות רלוונטי. כן יש לה מצלמת REVERSE וחיישנים לאחור, למרות שגם ככה הראות לאחור טובה והתמרון עם ההגה הקטן כיף במיוחד וקל מאוד. אני אישית אוהב. אבל כמו שאמרת קודם אתה לא תקח 4 הילוכים למכונית שלך, אבל עדין אולי כדאי שתבדוק אותה בסוכנות לובניסקי ראשון-אם זה קרוב לך.

דבר באמת אחרון ששכחתי לציין- לגבי האבזור יש לה גם את ה-LED וגם פנסי ערפל.

לך תדע אולי אפילו יורידו לך את המחיר עוד קצת מאחר ואתה כבר עכשיו עם פיג'ו:)

חיזוק משמעותי לכך ניתן לראות במבחן הזה :

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-31033-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-2008-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A7%D7%A4%D7%A6-%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A9%D7%91%D7%A8.aspx?nav=model

המבחן הזה מדגים עד כמה הנתונים על הנייר משקרים, ועד כמה יחידת כוח ותיקה אך כזאת שעברה המון שדרוגים הנובעים מניסיון בשטח, יכולה

לנצח יחידת כוח מודרנית אבל בוסרית .

פורסם
האבזור הוא על פי המפרט באתר פורד אבל שמעתי שלפעמים מוסיפים דברים כאלה כמבצע.

בנוגע לנתון האצה, נמצא בהשוואה באתר iCar, Zap ועוד אתר שאיני זוכר את שמו.

ושאלה קטנה, כפי שציינת שכרגע הפיאסטה אכן מגיעה עם אבזור, האם זה כולל גם חישוקים קלים?

הרגע בדקתי באתר רנו ואתה אכן צודק בנוגע לנתון ההאצה. מוזר שבכל שאר האתרים הנתון שונה...

אולי על הדף הנתונים אכן לא מרשימים אבל שאתה שם מנוע שמיועד כביכול לפוקוס שהיא משפחתית לרכב קטן ממנו בהרבה, ההבדל גדול.

הפיאסטה זריזה ומהנה לנהיגה אך כמובן שקשה להשוות בין מנוע אטמוספרי למנוע גודש.

אגב פותח השרשור, תוכל לענות לי על השאלה הקודמת?

בהנחה ואתה מתכוון לשאלה על החישוקים הקלים - אם תיכנס ללינק שצרפתי בהודעה המקורית, יש שם פירוט מלא של כל האבזור ב3 הרכבים איך שהוא נמכר יום. אחרי שביקרתי פיזית בסוכנויות ווידאתי כל אחד מהפריטים ברשימה עם אנשי המכירות ומול הקטלוג וגם מול רכבי ההדגמה בפועל.

לא, הפיאסטה לא מגיעה עם חישוקים קלים ואין אופציה להוסיף אותם בתוספת תשלום. תמוה משהו, בהתחשב שבחו"ל דווקא ניתן.

ואתרי ההשוואות השונים לא רלונטיים ובגלל זה יצרתי את הקובץ בעצמי - לעתים, אתרים ישראליים טועים, ואתרים מחו"ל מתייחסים רק לגרסאות שונות מעט ממה שבארץ.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אני באמת ובתמים לא מבין מה יש לכולם עם הפיאסטה , לפני שקניתי את הקליאו לקחתי מחבר את הפיאסטה שלו ל-3 ימים ( 1.4 אוטו' 2011 ) הרכב הרגיש לי זול מאוד בפנים עם הרבה שטחים "מתים" בתוך הרכב .

נסיעה סבירה ביותר אבל ממש לא מה שמעללים אותה פה.

אני את ההחלטה שלי עשיתי וזה דיי ברור...

לדעתי אחת מול אחת הקליאו לוקחת ב-80% מהפרמטרים החשובים לשימוש יומיומי.

שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחר רק תעשו טובה תישארו ריאלים.

ודרך אגב מבדיקה וקריאת כתבות בארץ ובחו"ל שמתי לב שהחברה בארץ יודעים לתרגם יופי... רק הבעיה שהרכבים שנבדקו בחול היו עם מנוע שונה ממה שנמכר בארץ.

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם
אני באמת ובתמים לא מבין מה יש לכולם עם הפיאסטה , לפני שקניתי את הקליאו לקחתי מחבר את הפיאסטה שלו ל-3 ימים ( 1.4 אוטו' 2011 ) הרכב הרגיש לי זול מאוד בפנים עם הרבה שטחים "מתים" בתוך הרכב .

ודרך אגב מבדיקה וקריאת כתבות בארץ ובחו"ל שמתי לב שהחברה בארץ יודעים לתרגם יופי... רק הבעיה שהרכבים שנבדקו בחול היו עם מנוע שונה ממה שנמכר בארץ.

הפיאסטה שלקחת מחבר שלך הייתה לפני מתיחת הפנים אשר כללה שינויי עיצוב, החלפת מנוע ל-1.6 וגיר לכפול מצמדים עם שישה הילוכים ועוד קצת שיפורי איכות בתא הנוסעים (למשל בידוד רעשים).

להשוות בין שני הרכבים זה לא נכון, הנהיגה בניהם שונה לגמרי.

ואגב, מה חשוב בשימוש יום-יומי? אבזור? או אולי עיצוב?

או שאולי נוחות, איכות תא הנוסעים, יציבות, הנדסת אנוש, בידוד רעשים, נוחות תא מטען?

אני מניח שזה סובייקטיבי לכל אחד..

הייתה לי פוקוס דור קודם במשך שנה וחצי - שילוב הגיר-מנוע בה היה הגרוע ביותר מבין כל הרכבים עליהם נהגתי אי פעם - רק מבחינת ביצועים וצריכת דלק, האמינות דווקא טובה. הרכב שתה 1 ל8 (הסימן 3 שתתה 1 ל 11 באותם תנאים בדיוק). בכל מקרה, זאת הייתה דעתי על המנוע המדובר בשנת 2014.

המנוע חדש ולא זה שהיה לך בפוקוס דור-2.

גם הגיר שונה לגמרי ולא הגיר העצל שהיה בפוקוס אלא גיר כפול מצמדים בעל שישה הילוכים.

מה ש-RS התכוון אליו זה שיש גרסה של המנוע הזה עם ניהול תוכנה שונה שמספקת 120 כ"ס (או 125, תלוי באיזו מדינה) והיא נמצאת בפוקוס החדשה (ובארה"ב גם בפיאסטה).

אגב, הפיאסטה זריזה יותר מהקליאו באופן מורגש ובכל תנאי הדרך אז איפה פה החיסרון במנוע אטמוספרי "וותיק" (האמת שלא כל כך) אל מול מנוע 1.2T חדיש (ראה כמה תקלות היו ל-VAG במנועים שלהם בתחילת הדרך)?

פות"ש, אני מקווה שאני לא "מטריל" לך את השרשור..

פורסם

המנוע חדש ולא זה שהיה לך בפוקוס דור-2.

גם הגיר שונה לגמרי ולא הגיר העצל שהיה בפוקוס אלא גיר כפול מצמדים בעל שישה הילוכים.

מה ש-RS התכוון אליו זה שיש גרסה של המנוע הזה עם ניהול תוכנה שונה שמספקת 120 כ"ס (או 125, תלוי באיזו מדינה) והיא נמצאת בפוקוס החדשה (ובארה"ב גם בפיאסטה).

אדרבה! אם זה רק עניין של תוכנה, למה לספק את הרכב עם נתונים נחותים?! הרי אין הבדל בעלות! אני באמת לא מבין.

זה לא שמנסים ליצור בידול בין רמות גימור כמו בב.מ.וו 116 ו118. זה גם לא נראה לי עניין של חסכון בדלק - ממה שאני מכיר, בגרסאות מוחלשות שיא ההספק נמוך יותר ומגיע בסל"ד נמוך יותר וזה גם הגיוני. שיא הספק נמוך יותר בסל"ד גבוה יותר לא מסתדר לי עם חיסכון בדלק.

אשמח להסבר.

פורסם
פות"ש שאלה, נסיעות המבחן שלך על הסוניק ופיאסטה ביום שישי נכון?

סוניק מחר, פיאסטה בשישי. מדוע?

אלון - אין צורך להיעלב. זה הגיע לשלב שבו לא ידעתי אם אתה רציני או או פשוט מביע קונטרה לכל דבר שנאמר פה. לכל רוכש רכב יש סדר עדיפויות שונה, אם לך האבזור לא חשוב ולי הוא כן אין בינינו צודק וטועה.

פורסם

בוא תשווה רכב 2011 לרכב חדש,הגיוני ממש.

תשווה את הפיאסטה 2011 לקליאו 2011,וגם אז הפיאסטה לוקחת בגדול.

כמו שאמרו הרכב עבר שינויים משמעותיים מאוד,גם בפנים גם בחוץ,גם מתחת למכסה מנוע.

הפיאסטה יותר בוגרת,הקליאו היא מצועצעת פלסטיקה צבועה(גם מתכון לצרות) במקומות לא מתאימים כמו בהגה,בידיות פנים.

האיכות חומרים משמעותית פחות טובה מהפיאסטה,והבידוד רעשים בפיאסטה מצויין ברמה של רכבים יקרים בהרבה.

על העיצוב החיצוני אפשר להתווכח,על טעם ועל ריח.

אישית אני ממש לא אוהב את המנוע,הטורבו נכנס בסל"ד גבוה מידי אין הרגשה של משיכה לינארית,הטורבו פשוט מתפרץ וזה כיף אחרי פעם פעמיים אבל לא בשביל נסיעה נורמלית.

המנוע בפיאסטה הרבה יותר לינארי ונכון הגיר דורש הסתגלות(אני ממש אוהב אותו) וגם בפוקוס ליסינג אחרי 50K של נסיעה לא קלה אין איתו בעיות בגיר.

לגבי האיבזור,נכון הפיאסטה בארץ מגיעה קצת ערומה,אין פנסי ערפל ואין ג'אנטים,יש מערכת מולטימדיה מצוינת שמרכיבים בארץ(זו לא מערכת סינית פשוטה)

יש מצלמת רוורס.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
עד היום האמת לא הייתי ממש מודע לסוניק...

עכשיו שכתבת עליה התחלתי לחקור אותה קצת,

אבל בלי קשר לכל מה שמצאתי מבחינה טכנית - זה בין הרכבים הכי מכוערים שראיתי.

לגמרי. :-(

פורסם (נערך)

היופי בעיני המתבונן, לדעתי הסוניק נראית טוב.

לא סתם לקחנו כזאת בשחור.

עריכה-

לבקשתו של פות"ש כמה תמונות שכבודו צילם:

IMG_5732.jpgIMG_5734.jpgIMG_5736.jpgIMG_5737.jpgIMG_5738.jpg

עריכה אחרונה על ידי lesles
פורסם

בטח שאפשר - אתה מדבר על הדור הקודם (MK2), ואני מדבר על הנוכחי (MK3), והסברתי לך שזה לא אותו המנוע.

הפוקוס שלי (ידנית) ועושה כ-1:12 בעיר ועשתה (הכי טוב עד כה, עם עזרת בקרת השיוט) 1:18 בבינעירוני. מדוד ע"פ תדלוקים.

וכן, בפוקוס הוא גם שקט להפליא. נדמה לי שאתה תקוע על הדור הקודם (שלחלוטין לא הבריק בפן המנוע) ואין לך ניסיון ממשי עם הדור הנוכחי.

כשאמרתי "אותו המנוע - בשינוי ניהול מנוע" - כוונתי הייתה ההבדל בין המנוע שנמצא בפיאסטה לבין המנוע שבפוקוס הנוכחית. המנוע בפיאסטה - לא קשור למנו שנמצא בדור הקודם של הפוקוס. משום מה, אתה החלטת להסיק מסקנות אחרות מדבריי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...