Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע על מה אתה מדבר, הפיאסטה חזקה ואף מרגישה חזקה יותר מהקליאו.

המשיכה של המנוע לינארית הרבה יותר.

המנוע של הקליאו ממש לא טוב יותר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז, הפיאסטה.

היום יום מכירות בפורד, ומציעים אותה עד שבוע הבא במחיר של קצת מעל 95 אלף, כולל קודן וחיישני רוורס.

היום, בהתאם, גם ממש עמוס בפורד.

הרכב אמור להגיע עם מצלמת רוורס לא? אז למה להציע אותו במבצע עם חיישני רוורס?

פורסם

אגב, יש בעיה לחבר מצלמת רוורס למערכת מולטימדיה המובנית של הקליאו למשל? ובזה לתקן את אחד החסרונות שלה בקלות ובזול?

פורסם
אני לא יודע על מה אתה מדבר, הפיאסטה חזקה ואף מרגישה חזקה יותר מהקליאו.

המשיכה של המנוע לינארית הרבה יותר.

המנוע של הקליאו ממש לא טוב יותר.

קודם כל, הפיאסטה לא חזקה יותר מהקליאו או מהסוניק. היא אולי מרגישה חזקה יותר (רק ביציאה מהמקום) מהקליאו, בגלל שהקליאו לוקה בהתנהגות תיבה רובוטית מאכזבת בזינוק, אבל המנוע עצמו מפיק משמעותית פחות מומנט משל המתחרות.

המשיכה אכן ליניארית יותר, והפיאסטה מזנקת מהמקום טוב יותר - מהקליאו. לא מהסוניק.

אבל בנסיעה, ובמיוחד במהירות בין עירונית, הפיאסטה מתאמצת הרבה יותר, מורידה הילוכים שלא לצורך (האצה מתונה מ80 ל100 - הורידה לי מהילוך שישי לרביעי.) התיבה מרגישה כמו אוטומטית טיפשה ולא כמו רובוטית. והמנוע חסר כל oomph - אם בקליאו זה נכנס מאוחר, פה זה פשוט לא נכנס. לנסיעה רגועה, המנוע הזה יכל להיות בסדר - שקט, רגוע, ליניארי, סולידי - אבל לנסיעה מהנה השילוב הזה חסר כל סיכוי.

אגב, הטובה ביותר מבחינת מנוע עד כה היא דווקא הסוניק, הן על הנייר והן בתחושה.

אז מה תעשה עכשיו?

שאלה טובה. כל המשתנים מצביעים לכיוון הסוניק, אבל אני עוד לא שלם עם ההחלטה.

הרכב אמור להגיע עם מצלמת רוורס לא? אז למה להציע אותו במבצע עם חיישני רוורס?

כן, לא יודע למה. גם בסוניק יש גם וגם - זה נחמד תכל'ס כי החיישנים נותנים אינדיקציה קולית והמצלמה ויזואלית, מניח שבחושך מוחלט המצלמה פחות אפקטיבית למשל (גם עם תאורת הרוורס)

אגב, יש בעיה לחבר מצלמת רוורס למערכת מולטימדיה המובנית של הקליאו למשל? ובזה לתקן את אחד החסרונות שלה בקלות ובזול?

לא יודע, באופן כללי התקנה של מצלמת רוורס זה לא דבר מאוד מסובך ואני גם לא חושב שזה חסרון משמעותי שלה (חיישנים זה מספיק). לקליאו חסרונות אחרים (פלסטיקה, האצה, מובילאיי...)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
קודם כל, הפיאסטה לא חזקה יותר מהקליאו או מהסוניק. היא אולי מרגישה חזקה יותר (רק ביציאה מהמקום) מהקליאו, בגלל שהקליאו לוקה בהתנהגות תיבה רובוטית מאכזבת בזינוק, אבל המנוע עצמו מפיק משמעותית פחות מומנט משל המתחרות.

המשיכה אכן ליניארית יותר, והפיאסטה מזנקת מהמקום טוב יותר - מהקליאו. לא מהסוניק.

אבל בנסיעה, ובמיוחד במהירות בין עירונית, הפיאסטה מתאמצת הרבה יותר, מורידה הילוכים שלא לצורך (האצה מתונה מ80 ל100 - הורידה לי מהילוך שישי לרביעי.) התיבה מרגישה כמו אוטומטית טיפשה ולא כמו רובוטית. והמנוע חסר כל oomph - אם בקליאו זה נכנס מאוחר, פה זה פשוט לא נכנס. לנסיעה רגועה, המנוע הזה יכל להיות בסדר - שקט, רגוע, ליניארי, סולידי - אבל לנסיעה מהנה השילוב הזה חסר כל סיכוי.

אגב, הטובה ביותר מבחינת מנוע עד כה היא דווקא הסוניק, הן על הנייר והן בתחושה.

שאני אומר חזקה אני לא מדבר על הספק,כי זה משתנה אחד בים של פרמטרים.

הפיאסטה ממש לא מתאמצת מחוץ לעיר,אכן הגיר ממהר להוריד הילוכים ולא בגלל שהרכב מתאמץ פשוט כך הוא מכוייל.

בקליאו אם אתה לא לוחץ הטורבו לא נכנס בכלל והמשיכה שאתה מדבר עליה מגיעה כ"כ מאוחר שאני כבר מגיע הביתה לפני שהוא נכנס.

הפיאסטה זריזה בעיקר בגלל הגיר,לנסיעה מהנה ההתנהגות חשובה הרבה יותר מאשר הספק.

אם נסיעה מהנה בעיינך זה טורבו שנכנס במנתק הצתה אז בבקשה.

להרגשתי אתה כבר נעול על הקליאו ואתה מסתנוור מהאבזור ה"רב" שמגיע איתה ומתפתה לרכב בינוני מינוס.

את הסוניק לא יודע אם הייתי קונה,קשה לי לסמוך על חברה(שברולט קוריאה) שהוציאה רכב כמו השברולט קרוז.

אבל גם אין לי נסיון איתה כך שקשה לי לשפוט.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני רכשתי את הפיאסטה בזמנו בחברת ליסינג במחיר אטרקטיבי. לפני זה ערכתי מבחן בסוכנות בת"א וקיבלתי אחלה שירות. לא יודע על מה אתה מדבר. הגעת מראש אנטי כלפי הרכב. לפי הדברים שכתבת לא נהגת כלל על הפיאסטה. מושבים לא נוחים? לא מהנה? תמוה. בתור אחר שנסע גם בקליאו, אני מגיב בגיחוך לאבחנה שלך שהפיאסטה פחות חזקה. בפועל, הקליאו היא אחד מהסופר מיני הכי מאכזבים מבחינת ביצועים. על הסוניק/דייהו לא נהגתי. ומה שמצחיק שהן יקרות ב-15 אלף שקל. פראיירים לא מתים.

פורסם
אני רכשתי את הפיאסטה בזמנו בחברת ליסינג במחיר אטרקטיבי. לפני זה ערכתי מבחן בסוכנות בת"א וקיבלתי אחלה שירות. לא יודע על מה אתה מדבר. הגעת מראש אנטי כלפי הרכב. לפי הדברים שכתבת לא נהגת כלל על הפיאסטה. מושבים לא נוחים? לא מהנה? תמוה. בתור אחר שנסע גם בקליאו, אני מגיב בגיחוך לאבחנה שלך שהפיאסטה פחות חזקה. בפועל, הקליאו היא אחד מהסופר מיני הכי מאכזבים מבחינת ביצועים. על הסוניק/דייהו לא נהגתי. ומה שמצחיק שהן יקרות ב-15 אלף שקל. פראיירים לא מתים.

אתה קיבלת אחלה שירות, אני קיבלתי חרא שירות. סביר שבסוכנות יש יותר מאיש מכירות אחד, לכן סביר שנקבל חוויה שונה? ה"לא יודע על מה אתה מדבר" מיותר פה.

נהגתי על הפיאסטה משמעותית פחות ממה שהייתי רוצה - באשמת אותו שירות. זה כן הספיק לי בשביל להבין שזה לא הרכב בשבילי. לא אמרתי שהיא לא מהנה אגב, כי כאמור ההיגוי שלה הרבה יותר מוצלח, אבל היא בהחלט פחות חזקה מהסוניק בכל סיטואציה.

תודה לך על הרמיזה שאני פראייר. מתאים לך רכב הסעות של בית אבות, שיבושם לך. :beerchug:

פורסם

שיהיה בהצלחה עם הסוניק ואם אתה עדין לא סגור עליה אז אולי כדאי שבכל זאת תבדוק את ה-208 לכל היותר לא תאהב לא תיקח. (ולרגע תנסה לשכוח מהתיבה ותתרכז בשאר הדברים).

פורסם

^

הבעיה עם ה-208 הוא הגיר 4 הילוכים שלה.

לא שהוא רע או שהרכב לא סוחב, אלא פשוט שיש סיכוי שבשנה הבאה הרכב יגיע עם גיר אוט' 6 הילוכים יפני (שיהפוך אותו ליותר זריז וחסכוני).

וכך בתוך מספר חודשים הרכב ירגיש פתאום מיושן ויהיה מאוד לא מבוקש כיד-2.

זה קרה לא פעם עם היבואן הזה וזה דיי מבאס.

מר-מאג,

הביקורת שלך על הפיאסטה כל כך לא רלוונטית לכלל הציבור.

הרי ברור שהיא נוטפת אמוציונאליות עקב יחסו של נציג המכירות.

מניסיון של "קצת" יותר מ-15 דקות נסיעה (גם על הקליאו וגם על הפיאסטה) הפיאסטה זריזה יותר בכל מצב, גם מיציאה מהמקום וגם בהאצות ביניים.

עם הפיאסטה קל מאוד להגיע למהירות של 140-160 מה שבקליאו קצת פחות (לא שהיא עגלה אך היא בהחלט פחות מהירה).

גם ההערה שלך על כך שהרכב מוריד שני הילוכים בהאצה מתונה מ-80 ל-100 היא שטות ולא נכונה.

א. כי אין לך בכלל אפשרות לראות באיזה הילוך הרכב נמצא (אז איך אתה בטוח שהוא הוריד לרביעי?!).

ב. מניסיון שלי (שכאמור "קצת" יותר ארוך משלך) בהאצות מתונות הרכב לא נדרש להוריד אף לא הילוך אחד ועושה זאת ללא דרמה ובהילוך שישי.

לגבי השרות, זה בהחלט מעצבן.

אני יכול לומר שביום שישי הייתי עם האישה בסוכנות פורד בחיפה בכדי להזמין שוב את הפיאסטה (לאחר שהקודמת הלכה בתאונה) והיחס של הסוכן גרם לנו לקחת את הרגלים שלנו וללכת משם.

אני גם יכול לומר בוודאות שיש באותה הסוכנות סוכן אחר נחמד בהרבה, אשר היה עסוק עם לקוח אחר ומאוד יכול להיות שאם היינו יושבים איתו היינו סוגרים כבר ביום שישי.

זה לא אומר שירדנו סופית מהפיאסטה (אני לא מעניש את עצמי על טיפשותם של אחרים), אך זה בהחלט אומר שאני חוזר לסבב חיפושים שני ויכול מאוד להיות שנבחר ברכב אחר.

אם מישהו בפורד שומע את זה, חבל...

לגבי המחיר, אני אישית מאוד התאכזבתי מהמחיר.

כרגע ההנחה היא של 6000 ש"ח מה שאומר 94,000 ש"ח (95000 כולל אגרת רישוי).

זה כולל קודן וחיישני רוורס (שממש לא צריך את שניהם).

לפני שבוע וחצי אמרו לי בסוכנות שהמחיר יהיה 90-92K ש"ח, כך שמכאן נובעת האכזבה.

כנראה שאצל סוכני מכירות דיבורים לחוד ומעשים לחוד...

מצד שני, היו יכולים לנסות לפתות אותי לסגור עסקה על מחיר המבצע שהיה לפני שבוע וחצי (96000 ש"ח לא כולל אגרה), כך שלפחות הם היו הוגנים.

לגבי הסוניק,

לא הפריע לך שכל הפלסטיקה שחורה משחור וקשה מאוד?

אין שום חתיכת פלסטיק רכב או דיפון בד בדלתות, כלום!

זה ממש לא תואם את מושבי העור אגב.

אני שואל ברצינות כי בקאפצ'ר למשל גם כן הפלסטיקה קשיחה וזה דיי מוריד לי את החשק (למרות ששם לפחות עיצוב הפנים רענן ומרשים מעומת הסוניק).

פורסם

קל מאוד לדעת כמה הילוכים הרכב מוריד - שומעים את זה, ואחושילינג שומעים כשבמהירויות כאלה התיבה יורדת 2 הילוכים.

האם יכול להיות שרכב ההדגמה דפוק? בהחלט. זה לא שלא שמענו על בעיות בתיבה הרובוטית, וזה לא שעל רכבי ההדגמה נוהגים בעדינות - אולי דווקא זו הסיבה שהנציג התעקש על סיבוב התרשמות כה קצר ומוגבל - כי הרכב במצב לקוי והוא חשש שזה יתגלה?

איך שלא מסתכלים על זה, החוויה הייתה שלילית (ואני אגב, חובב פורד, ככה שאין כאן שום מטען רגשי) על כל האספקטים וזה מספיק כדי להוריד את הרכב מהרשימה לחלוטין.

לגבי הסוניק - לומר את האמת, זה לא מפריע לי. אני יודע שזה רע, וכשאני ברכב עם דיפונים מחומרים רכים ונעימים לעין מרגישים שזה "יוקרתי" יותר, אבל כשאני נכנס לרכב "של פעם" עם כל הפלסטיק השחור אני בכלל לא שם לב לזה. כנראה שזה לא פקטור משמעותי בשבילי.

אגב, משהו אחד שהוא כן יתרון לתיבה של הפיאסטה - לפחות מהמעט שיצא לי לשחק עם המצב הידני היא משמעותית פחות מתערבת מזו של הקליאו. המצב הידני של הקליאו די חסר תועלת כי היא עושה מה שבא לה בלי קשר להילוך שבו תשים אותה.

פורסם

שילמתי לשברולט מקדמה על ה SONIC RS ואני כרגע בשלבי ביטול

הכל רק בגלל עניין המכירה העתידית, ההפרשים בין הקנייה למכירה יהיו פשוט עצומים

Hyundai I30 2014

פורסם
שילמתי לשברולט מקדמה על ה SONIC RS ואני כרגע בשלבי ביטול

הכל רק בגלל עניין המכירה העתידית, ההפרשים בין הקנייה למכירה יהיו פשוט עצומים

1. כמה קנס?

2. אם אתה קונה רכב לתקופה קצרה אז אתה צודק, אם אתה קונה לתקופה ארוכה אז זה כבר פחות קריטי

3. תקנה רכב להנאה שלך ולא למכירה שתהיה בעוד ככה וככה שנים.

פורסם
1. כמה קנס?

2. אם אתה קונה רכב לתקופה קצרה אז אתה צודק, אם אתה קונה לתקופה ארוכה אז זה כבר פחות קריטי

3. תקנה רכב להנאה שלך ולא למכירה שתהיה בעוד ככה וככה שנים.

שום קנס לפי מה שהבנתי

• תוכן חדש...