Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אם היה את האקובוסט סביר להניח שהמחיר היה גדול עליך. ואגב, כל מבחני הרכב שקראתי באינטרנט דווקא לא החמיאו לקליאו הידנית והמליצו יותר על הרובוטית

"גדול עליך" לא ידעתי שיש לך גישה לחשבון הבנק שלי :oops:

אני לא מאמין לעל מה שאני קורא במבחנים ומשתדל לבדוק בעצמי.

גם אני קראתי את אותם המבחנים גם בארץ וגם בחו"ל שמשום מה נראים דומים להפליא... מה שגרם לי בהתחלה להתרחק מה-0.9 לגמריי , נה ששינה את דעתי זו פגישה מקרית עם מכר שיש לו את ה-0.9 כבר כמעט שנה ומרוצה מאוד מהרכב. נסיעה קצרה על הרכב שלו ונסיעת מבחן ארוכה על ה-0.9 וה-1.2 tce כמובן סגרו לי את הפינה.

דרך אגב המלצה שלי היא לקחת את כל מבחני הרכב בארץ ובחו"ל בערבון מוגבל מאוד!

אתה רוצה לקבל תמונה כללית על רכב מסויים חפש בפורומים שירשורים שונים בעיקר על תקלות וזה מה שעשיתי בארץ ובחו"ל ומצאתי בעיקר אנשים מרוצים מאוד מהשילוב של ה-0.9 ידני.

בפורומים לרוב תגלה דברים שכתב הרכב או לא מודע אליהם או שלא כל כך בא לו לכתוב עליהם בגלל סיבות כאלו או אחרות...

לגביי הריו מסכים עם כל מילה הרכב מאכזב ביותר.

עריכה אחרונה על ידי luckies

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אריק, הייתה לי לפני שנה וחצי קיה ריו. נכון, יחסית לתקופה היא הייתה מאובזרת וגם די מרווחת, אבל הניהוג בה הרגיש לי כמו רכב מתחילת שנות ה-90 ואני ממש לא מגזים. הפיאט אונו שהייתה לי נסעה יותר מהר. מדובר בעגלה במקרה הטוב ושתיינית דלק מטורפת - 1:8-10 בנסיעה משולבת. נהגתי בלא מעט רכבים בחיים שלי, אין ספק שזה הגרוע ביותר.

איזה מנוע היה לך? ה1.25 דווקא סביר והצריכה טובה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני מדבר עם האוטמטית עם הגיר המיושן. גם הידנית לא חזקה במיוחד אבל לפחות חסכונית. לא נהגתי בה כך שאני לא יכול לקבוע לגביה חד משמעית

פורסם
מה שמעניין בכל הוויכוח הזה הוא שגם הפיאסטה וגם הקליאו בתחתית של התחתית בטבלת מסירות הרכב לסופר מיני. ה-I20 נמכרת כמו לחמניות, אחריה המאזדה 2, מיצובשי ספייס סטאר, קיה ריו ויאריס. הישראלים אוהבים ללכת על בטוח, שזה אומר רכבים אמינים עם גירים ומנועים מיושנים, אבל אמינים ובטיחותיים. תופעה ודיון בפני עצמו.

ולמה בדיוק טבלת המסירות אמורה לעניין פה מישהו? מתאימים רכב לפי צרכים, לא לפי מקום בטבלת המכירות.

emotion of motion

פורסם

טבלת המסירות נקבעת על פי ההנחה שניתנת לחברות הליסינג.

ככל שהרכב נמצא נמוך יותר, כך ההנחות שנותן היבואן נמוכות יותר (עם חריגים פה ושם).

על פי טבלת המסירות, ה-301 טובה יותר מ-208...

פורסם

לגבי האבזור, הכל בעיני המתבונן.

אני אישית חושב שהאבזור אמור לפצות על רכב בינוני.

ככל שהרכב בינוני יותר כך האבזור רב יותר..

אני אישית הייתי מעדיף לקבל רכב בינוני עם אבזור סטנדרטי ובמחיר זול יותר מאשר לשלם מחיר כאילו היה רכב איכותי יותר ולהתנחם ש"פינקו" אותי באבזור.

תספר את זה למרצדס.

נו, באמת - יש לך את זה ביותר מכליל? לא רק ש"בינוניות" או "איכות" הרכב היא לא בדיוק מדד אמפירי, ותלויה בצרכים וברצונות של מי שבוחן אותו, אלא שהאבזור הוא פקטור שנכלל בתוך אותה הצלחה\בינוניות\כשלון. אתה מניח שאם לך אבזור לא חשוב, אז הוא לא חשוב אבסולוטית, ומתעלם מהעובדה שטיבו של רכב או כל מוצר שהוא לא נמדד ע"י סקאלה מתמטית קבועה לכולם אלא לפי כמה הוא מתאים ומשביע רצון למשתמש ספציפי.

בשבילי, דרישת סף לרכב חדש למשל היא חיבוריות BT לשיחות ומדיה עם תפעול מההגה. לא אקנה רכב שאין בו את הפיצ'ר הזה - אחרי שנים של נהיגה בלי, אחרי שימוש בכבלי AUX ובמשדרי FM ובדיבוריות שונות, ואחרי לא מעט קילומטראז' (כ5-6 אלף ק"מ) שנצבר על רכבים שכורים בחו"ל שבהם הפיצ'ר הזה קיים - מדובר בהחלטה מושכלת ולא בגחמה. מי שנוהג לשמוע רדיו, או שבסבבה שלו לנהוג עם טלפון ביד, זה לא יעניין אותו. לי זה קריטי.

חיישני או מצלמת רוורס, אני לא צריך אותם. אבל אשתי תנהג ברכב שלי בערך יום-יומיים בחודש כשאני בטיסות עסקים, שזה תדיר מספיק בשביל לדפוק את האוטו ולא תדיר מספיק בשביל להתרגל למידות שלו - אז לי (ולה) קריטי שיהיה לפחות אחד מהם ברכב שנקנה.

וכך הלאה - אני בטוח שלא מעניין אותך לשמוע למה אני צריך כל פיצ'ר אבזור, אם תרצה לשמוע פירוט דבר איתי בפרטי.

הפואנטה: הצרכים שלי הם לא הצרכים שלך, סדרי העדיפויות שלי הם לא סדרי העדיפויות שלך - ואף אחד מהם לא טוב יותר או פחות.

אני שמח על התובנות והידע שחלקת כאן בשרשור, פשוט חבל שבחרת להתייחס בביטול מוחלט לכל מי שמדרג את הרכבים בצורה שונה, ולטעון על כמה שהוא מסתכל בקנקן ולא בתוכנו (כאילו אבזור זה לא תוכן) וכו'. זה כמו שמישהו יפתח שרשור על רכב ל6 אנשים, אני אציע לו סיטיגו, ואתווכח איתו על כמה שצריכת הדלק חשובה יותר מקיומים של 6+ מושבים...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם (נערך)

מר מאג,

קודם כל שים לב כי בפרוש רשמתי "הכל בעיני המתבונן", זה מסכם בערך את כל מה שאמרת עכשיו.

דבר שני, זו הייתה תשובה קצת רדודה לדעה רדודה לא פחות (לא שלך..)

בקשר למרצדס, נו באמת..

שם האבזור בא לא על חשבון האיכות וזה נכון, אך גם משלמים בהתאם.

אגב, באמת שאין לקליאו איזה נוקאאוט באבזור.

נכון, יש קצת הבדלים לפה ולשם (יש גם דברים שבאים בפיאסטה ובקליאו חסר) אך גם משלמים על זה לא מעט פרמיה.

אני טוען, שאם הפרמיה הזו הייתה גם תמורת איכות טובה יותר, או ניהוג טוב יותר או אפילו אבזור קיצוני (ונתתי כבר דוגמאות) אז הייתי מבין את זה.

כרגע, במצב הנוכחי, לטעמי זה לא שווה את תוספת המחיר.

ואין לזה שום קשר ליכולתי הכלכלית (אין לי שום בעיה כלכלית לרכוש גם מרצדס 180 מחר), זה פשוט עניין של סדר עדיפויות ומה שאני רואה כתמורה טובה לכסף.

כמובן שזה יכול להשתנות מאדם לאדם וזה דיי סובייקטיבי.

יחד עם זה, איכות, ניהוג, בידוד רעשים, צריכת דלק ועוד בהחלט ניתן למדוד אובייקטיבי.

ודבר אחרון,

אני לא מצפה שתחזור מנהיגה בפיאסטה עם תובנות חדשות.

מניסיון שלי, מנהיגה של 30 דקות עם הסוכן לא באמת למדתי את הרכב אלא רק התרשמות שטחית.

רק לאחר שקיבלתי אותו ונהגתי בו מאות ואלפי ק"מ למדתי להעריך את איכותו.

ובבית אורן הוא בכלל העלה לי חיוך מאוזן לאוזן, דבר שלא קרה כבר הרבה מאוד זמן.

גם מנהיגה בקליאו למשך 30 דקות לא ניתן ללמוד הרבה, וזאת אני אומר שוב מניסיון.

נהגתי שבוע ברכב של אימי כרב חליפי, בנסיעה הראשונה הרכב הרגיש מצוין, אך לאחר שהק"מ נצברו התחלתי יותר ויותר להרגיש שהעיצוב והאבזור מכסים על חוסרים אחרים.

שלא תבין אותי לא נכון, אני באותן הדילמות שלך.

כרגע אני שוב מחפש רכב חדש ודיי מבאס לרכוש את אותו הרכב שוב ולכן אני מנסה לתת צ'אנס לכל הרכבים.

ממש רציתי לאהוב את הקליאו או אפילו את הסוניק, אך כרגע זה לא נראה שהולך לשם.

ה-208 זאת אופציה טובה, אך מבאס לחשוב שאולי בשנה הבאה יביאו את הרכב הזה עם גיר 6 הילוכים (ואולי גם מנוע אחר) ופתאום שלי ירגיש מיושן (זה קרה כבר עם מספר דגמים של לובינסקי בשנים האחרונות), מה גם שהגרסה הבסיסית מאובזרת כבר בטעם רע (בערך כמו פיאט אונו) והגרסה היקרה גם היא חסרה אבזור ועולה יותר מידי.

יש עוד הצעות? (וסליחה שאני "רוכב" על השרשור שלך)

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם

איך שאני רואה את זה - לקליאו אין נוקאאוט באבזור, אבל הפיאסטה נשארה בכלל מחוץ לגמר בטווח הזה. מה חסר בפיאסטה לעומת המתחרות, לפי סדר העדיפויות שלי:

בקטנה- חישוקים קלים (ניתן לרכוש אפטרמרקט אז זה לא נורא), כניסה והתנעה ללא מפתח (כנראה עדיף ככה), חיישני רוורס (יש מצלמה)

חבל - מראות מתקפלות חשמלית, בקרת שיוט, משענת ראש שלישית בספסל האחורי

מאוד חבל - חיישני אור, חיישני גשם, פנסי ערפל, תאורת יום, אפשרות חיוג מההגה

וכאמור בחבילה הנתונה לי מערכת המולטימדיה הייתה מאוד לא נוחה לתפעול

יש בה יתרונות על פני המתחרות - איכות חומרים טובה יותר, מראה סולידי ונעים, תא אחסון במשענת הימנית, 7 כריות אוויר - וכנראה גם היכולת הדינמית (את זה נגלה בשישי הקרוב)

אבל אם אני מוציא עכשיו מאייה על רכב, יש רף מסוים שאני מצפה לקבל. אם היה אפשר למדוד את זה באחוזים, הייתי אומר שאני מצפה לאחוז מסוים של שיפור לעומת הרכב הנוכחי ואני לא מרגיש שהפיאסטה (בגרסה שיש בארץ) מביאה את השיפור הזה. הייתי הולך בכיף לאיילון, אבל שנתיים ביטוח לא מתאים לי מסיבות שכבר פירטתי.

אם היה מעניין אותי רק אספקט הנהיגה - הייתי לוקח קליאו ספורט דור 2 או מיאטה ישנה או משהו כזה, ושומר את היתרה בצד לתחזוקה.

אם היה מעניין אותי רק המראה, הייתי הולך בעיניים עצומות על הקליאו החדשה.

אם היה מעניין אותי רק האמינות והסחירות, הייתי הולך על יפנית כלשהי.

וכך הלאה...

אבל אני מנסה למצוא רכב שעונה גם לרף מסוים של ציפיות מבחינת אבזור וטכנולוגיה, גם יהיה מהנה לנהיגה באופן סביר, גם יהיה פרקטי (בשבילי), גם יתאים לאשתי. ואני מתפשר על התיבה, ועל המראה החיצוני, ומבין שהרכב יהיה מהנה פחות מהXS אבל בכל זאת רוצה למצוא איזון טוב בין הדברים.

ואתה מוזמן לרכב על השרשור חופשי, זו בדיוק המטרה שלו.

פורסם (נערך)

רק שאלה אחת לאלון - אם אתה יכול לרכוש רכב ב-300 אלף ש"ח, אז למה לך להגביל את עצמך לסגמנט שבו את חייב לעשות פשרות? תעלה לתחום המשפחתיות ואז מספר הפשרות יקטן ועדיין תהיה רחוק מאוד מעלות של אותה מרצדס. או שאתה מתעקש על המידות של סופר-מיני?

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם
רק שאלה אחת לאלון - אם אתה יכול לרכוש רכב ב-300 אלף ש"ח, אז למה לך להגביל את עצמך לסגמנט שבו את חייב לעשות פשרות? תעלה לתחום המשפחתיות ואז מספר הפשרות יקטן ועדיין תהיה רחוק מאוד מעלות של אותה מרצדס. או שאתה מתעקש על המידות של סופר-מיני?

קודם כל ה-180 לא עולה 300K ש"ח, אלא יותר לכיוון ה-180K.

300K ש"ח לא הייתי מוציא על אף רכב, בטח שלא מרצדס קטנה.

לגבי הקבוצה, הרכב הוא לאשתי והיא לא מעוניינת ברכב גדול יותר אחרי שנהגה שמונה חודשים בפיאסטה.

לפני הפיאסטה היא נהגה רק ברכב שלי שהוא גדול משמעותית ממה (קאמרי).

משפחתית לא תתן לה שום ערך מוסף, מקום לא חסר בפיאסטה לשתי כיסאות תינוק מאחור.

נוחות הנסיעה בפיאסטה לא פחות טובה מהפוקוס/קורולה/מאזדה-3 שנהגתי בהן (ולמעשה עדיפה על חלקן) ונוחות התפעול גבוהה יותר בפיאסטה (חניות, מעבר נתיבים, האצות וכדומה).

יש עוד רכבים שאתם ממליצים לבדוק?

אני רוצה לוודא שאני לא מפספס משהו.

פורסם

מר מאג,

למה שלא תלך כבר על הקאפצ'ור?

מבדיקה קצרה באולם התצוגה דווקא התרשמתי דיי לחיוב.

מושבים נוחים יותר, עיצוב פנים וחוץ נאה יותר, חומרים טובים יותר, מרווח יותר מאחור ועם תא מטען גדול יותר.

אומנם הדגם המאובזר עולה כבר 137K ש"ח, שזה המון כסף לרכב כזה, אך ראיתי שיש משומשת בת-4 חודשים עם 7K ק"מ שמפורסמת ב-120K.

אני מניח שקצת מיקוח ותוכל לרכוש אותה בקצת יותר מקליאו חדשה שאתה מתכוון לרכוש.

פורסם

התנגדות עקרונית לקיומם של הג'יפונים המיותרים האלה.

שלא לדבר על המחיר הגבוה יותר, ואופי נהיגה שונה בתכלית ממה שאני אוהב. לא רואה למה זה טוב לי.

פורסם

עם מתיחה קלה בתקציב אתה יכול להביא יונדאי וולבסטר. רכב שנראה מדהים, די מהנה, מאובזר וגם מאיץ לא רע. בנוסף, יש לו גיר רובוטי מהמוצלחים שקיימים היום

פורסם

מה לגבי 208? תזמין נסיעת מבחן לא תאהב לא קרה כלום. תתעלם לרגע שיש שם 4 הילוכים ותתרכז בשאר הדברים כשאתה בוחן אותה. תעשה לעצמך טובה ותבדוק גם אותה, לכל היותר גם אותה תשלול, אבל במצב שלך הייתי בודק את כל האופציות הלא יפניות (וגם לא גרמניות). ושאלה זה דחוף לך להחליף את המכונית עכשיו או שאתה יכול לחכות עוד כמה (טוב נו הרבה) חודשים כי אם כן אז יש קורסה חדשה ומאזדה 2 חדשה וi20 חדשה שאמורות להיות כולן מוצגות בפריז. מעבר לזה אין לי מה להוסיף, מקווה שתמצא את מבוקשך ושיהיה בהצלחה מחרתיים עם הפיאסטה.

פורסם

אז, הפיאסטה.

היום יום מכירות בפורד, ומציעים אותה עד שבוע הבא במחיר של קצת מעל 95 אלף, כולל קודן וחיישני רוורס.

היום, בהתאם, גם ממש עמוס בפורד.

אבל זה לא תירוץ לנסיעת המבחן העלובה שעברנו. זה התחיל בזה ששיגעו אותי אתמול בטלפונים להעביר לשעה אחרת, למרות שהבהרתי שזה לא אופציה. המשיך בהמתנה לא קצרה בסוכנות (מים? קפה? לא בפורד) ולבסוף: הנציג שהתלווה התעקש לשבת במושב הקדמי (בכל שאר נסיעות המבחן אשתי ישבה שם), אבל אז התעסק בטלפון (ואפילו דיבר בטלפון!) במהלך הנסיעה. והנסיעה הייתה לא יותר מסיבוב של רבע שעה בתל אביב, קצת איילון, כמה רחובות וזה הכל. גם אם הייתי מעוניין ברכב, השירות היה מוריד אותי מזה, ככה "עושים טובה" - לא מוכרים. :-x

והרכב? כן, ההגה באמת חד וטוב יותר מהמתחרות, משמעותית. נוסך ביטחון מיידי בזה שהרכב יעשה בדיוק את מה שתצפה ממנו בפניות. איכות החומרים קצת טובה יותר, והרכב מרגיש סולידי ושקט.

מצד שני, המושבים לא נוחים בכלל לא משנה כמה כיוונתי אותם והתעייפתי מלשבת בהם כבר תוך רבע שעה.

והביצועים - בואו נסכם בזה שהיה עדיף לקרוא לדגם "סייסטה". :sleeping:

בשורה התחתונה הדבר היחיד שהפיאסטה יודעת להציע לי זה מחיר - וגם עם פער של 15 אש"ח זה פשוט לא מספיק כדי להצדיק לחשוב עליה שוב. תודה ולהתראות. :screwy:

• תוכן חדש...