Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כבעל פיאסטה 1.6 2014 כמו שאתה מתלבט, אני ממליץ לך לבחור בקליאו.

בסך הכל אני מרוצה מהאוטו, הוא זריז, כיפי לנהיגה, מרגיש יציב גם במהירויות גבוהות (עד כה הגעתי רק ל160) אבל ציפיתי ליותר מדי באבזור ובסוף קיבלתי כלום-כי מתברר שפורד החליטה לייבא לארץ את הדגם הכי לא מאובזר. טסות של רכב חברה, אין פנסי ערפל, אין בלוטוס, אין מסך טאץ' (רק אחד דיספליי פשוט שלא מסוגל להציג יותר משתי שורות) ועוד כמה דברים שחסרים שכרגע לא עולים לי לראש.

גם אני התלבטתי בין הפיאסטה והקליאו אבל משום שרכשתי את הרכב דרך ליסינג פרטי לא הייתה אופציה לקליאו אלא רק לפיאסטה ואיביזה, וכמובן שבחרתי בפיאסטה. (יסלחו לי חובבי האיביזה).

בנוסף לשכן שלי יש הקליאו 1.2 expression pack שהיא פשוט יפיפייה, הרכב עצמו בצבע שחור עם פסים אדומים בצידי האוטו, בפנים חלקי ההגה צבועים באדום, מסביב לפתחי המזגן "טבעות" אדומות. זאת אומרת שיש שילובי צבע יפים ולא רק צבע אחד משעמם.

הרכב הרבה יותר זריז מהפיאסטה, (8.9 שניות לעומת 10.5 שניות למאה, אתה בטח לא מתכוון לעשות "פתיחות" ברמזורים, ההשוואה היא לצורך הדגשת ההבדל הגדול).

והיא כמובן יותר חסכונית בזכות מנוע בעל נפח קטן יותר מהפיאסטה אך מוגדש.

אולי לא חידשתי לך הרבה אבל מקווה שהחוות דעת שלי תעזור לך.

מחכה כבר לראות במה תבחר :-D

הפיאסטה כרגע כן מגיעה עם מסך טאצ' ומערכת מולטימדיה מלאה - אך כזו המותקנת כאן בארץ. יש לה פנסי ערפל. יש BT.

נתון ההאצה שנתת גם הוא לא נכון (אפילו לפי נתוני יצרן).

בהתחשב באלה הפער קטן יותר משאתה מציק אך עדיין קיים ועל כן ההתלבטות.

אלון לגבי ה 208 - אשן על זה בלילה, אולי אני מפספס משהו באמת. :?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

פות"ש, לגבי הפולו - האמת היא שגם אני חושב שהא לא שווה את המחיר שדורשים עליה, וגם אני לא הייתי רוצה להיות נתון לרחמיהם של מחלקת השירות של היבואן. סתם ציינתי את העובדה שהיא כן מגיעה עם שלוש שנות אחריות.

מציע בכל זאת לפחות להרים טלפון, אני יכול לשלוח לך בה"פ, יש לי את כרטיס הביקור שלו איפשהו. אולי הם מציעים שנת אחריות שלישית בתוספת תשלום או משהו בסגנון.

אך יש פונקציה דיי נחמדה שלא צריך להוציא את השלט מהתיק וכאשר מתרחקים מהרכב מספר מטרים הוא פשוט ננעל.

במצב זה (שלדעתי הוא השימושי מבין השניים) המראות לא מתקפלות.

אתה בטוח? אני חייב להגיד שאני לא זוכר אם הן מתקפלות או לא כשמתרחקים. אני מסכים בלי צל של ספק שהמצב הזה הוא יותר שימושי ואם המראות באמת לא מתקפלות כשהרכב ננעל לבד אני חושב שזה חתיכת מחדל.

פות״ש,

אני ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן ממצה גם על ה-208.

לדעתי אתה עושה טעות אם אתה פוסל אותה רק בגלל הגיר.

בפועל היא זריזה לא פחות מהאחרות (וחסכונית באותה מידה) ואין טעם לפסול אותה עקב גיר מיושן.

לדעתי הגיר שלה הוא דווקא עשוי להיות יתרון מאחר ומסתמן שהוא ככל הנראה יהיה האמין מבין כולן.

ניסיתי לנסח תגובה עניינית אבל הכי טוב שאני מצליח זה "ביץ' פליז". אחרי נסיעת מבחן מאוד ממצה (כמה אלפי קילומטרים) על ה-207 של ההורים שלי (אותו שילוב מנוע גיר כמו ב-208 המאובזרת) ובתור חובב צרפתיות מושבע. אני אומר לך בלב שלם ובלי להתחרט לשנייה. תתרחק מהגיר הזה הכי רחוק שאתה יכול. עכשיו. קום ולך. לא... עוד. יותר רחוק. פה אתה יכול לקרוא על ההרפתקאות שלהם, שמסתבר שהן לא הרפתקאות בכלל אלא פשוט "אופי הפעולה של הגיר".

אם ה-208 היא אופציה, אז רק אחרי שיביאו אותה (כנראה בסוף השנה או תחילת שנה הבאה) אם מנועי טורבו קטנים (ככל הנראה 1.2) והגיר המעולה של אייסין עם שישה הילוכים.

שלא יתפרש לא נכון, אני חושב שה-208 מכונית מעולה. אני עדיין נזכר בחום ב- GTi, ברגע שהיא תגיע עם המנועים והגירים החדשים היא תהיה מתחרה מאיימת מאוד. כרגע, לא כל כך.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
הפיאסטה כרגע כן מגיעה עם מסך טאצ' ומערכת מולטימדיה מלאה - אך כזו המותקנת כאן בארץ. יש לה פנסי ערפל. יש BT.

נתון ההאצה שנתת גם הוא לא נכון (אפילו לפי נתוני יצרן).

בהתחשב באלה הפער קטן יותר משאתה מציק אך עדיין קיים ועל כן ההתלבטות.

אלון לגבי ה 208 - אשן על זה בלילה, אולי אני מפספס משהו באמת. :?

האבזור הוא על פי המפרט באתר פורד אבל שמעתי שלפעמים מוסיפים דברים כאלה כמבצע.

בנוגע לנתון האצה, נמצא בהשוואה באתר iCar, Zap ועוד אתר שאיני זוכר את שמו.

ושאלה קטנה, כפי שציינת שכרגע הפיאסטה אכן מגיעה עם אבזור, האם זה כולל גם חישוקים קלים?

הרגע בדקתי באתר רנו ואתה אכן צודק בנוגע לנתון ההאצה. מוזר שבכל שאר האתרים הנתון שונה...

עריכה אחרונה על ידי DanielD2701
פורסם

זה עלי (עם צרה מתחת לע') ואני 1.75 ומצאתי תנוחת נהיגה נוחה שאני רואה מעלה לוח המחוונים אבל אני כבר לא זוכר למי זה אמור להפריע..

פורסם

אתה בטוח? אני חייב להגיד שאני לא זוכר אם הן מתקפלות או לא כשמתרחקים. אני מסכים בלי צל של ספק שהמצב הזה הוא יותר שימושי ואם המראות באמת לא מתקפלות כשהרכב ננעל לבד אני חושב שזה חתיכת מחדל.

כן, בטוח, לפחות זה כך ברכב של אימי.

אם לא אז לא הייתי רושם.

מעניין אותי בכל פעם מחדש הדגש שאנשים שמים על "אבזור", פוסקים כי זאת מאובזרת יותר או פחות ועובדה זו לבדה מהווה את עיקר שיקולי הרכישה שלהם (ופות"ש אני לאו דווקא מתכוון אליך, יכול להיות שאתה ממש לא כך).

מתי פונקציות מיותרות כל כך הפכו לעיקר?!

פנסי ערפל - הפונקציה הכי מיותרת שלא תורמת בכלום, בישראל יש יום אחד ערפל בשנה וגם ביום זה הפנסים האלו לא עוזרים בשיט (מניסיון). או אולי זה חשוב לכל הערסים (וגם לא האמת) שרוצים לסנוור קצת יותר.

חישוקים קלים - אני עוד יכול להבין אם זה תורם ליופי, אך כיום ההבדל בין צלחות קישוט לחישוקים קלים הוא לא גדול למעט מקרים חריגים כמו למשל החישוקים של הקליאו או הסובארו XV. בשאר הרכבים הם אנמיים לגמרי.

פנסי לד - nice to have.

מערכת מולטימדיה עם מסך מגע - שטות מיותרת שלא תורמת בכלום ורק מורידה את נוחות התפעול ומסכנת את הנהג. הייתי מעדיף מערכת מקורית עם מסך קטן ו-BT בכל יום. הניווט (אם בכלל קיים, בחלק מהרכבים הוא לא קיים או כרוך בתוספת תשלום) הוא בדר"כ מבוסס IGO שלא שווה הרבה מאחר וכעבור שנה הוא כבר לא מעודכן. היום מנווטים אך ורק עם WAZE וזה עדיין לא קיים במערכות שהוזכרו (למרות שהסוכן אמר לי שזה קיים בפיאסטה אך אני ממש לא מאמין בזה).

הנעה ללא מפתח - גימיק נחמד אך בעייתי משהו. לא ניתן להיכנס עם המפתח לים ואי אפשר לשכפל גולם (כי בקליאו אין אפילו אופציה למפתח אמיתי). בנוסף במקרה של תקלה (ורנו היו ידועים בכך) שכפול הכרטיס עולה מעל 1000 ש"ח.

חלון בגג - מיותר כל כך. יש לי בקאמרי ואני לא מוצא את עצמי משתמש בו.

שליטה מההגה - מתי הפכנו לכל כך עצלנים שלהזיז את היד מעייף אותנו ולכן צריך כפתור על ההגה (שבדר"כ ממוקם לא נוח, למעט במקרים כמו בקליאו שם הוא ממוקם פשוט מעולה. פות"ש הדעה שלך בנושא פשוט נובעת מחוסר ניסיון).

יש גם אבזור שדווקא דיי עוזר בחיי היום יום (אך עדין אפשר להסתדר בלעדיו).

בקרת אקלים - בדר"כ בקרת אקלים נותנת יותר אפשרויות שליטה על המיזוג ועל עוצמת המאוורר. ברכב עם מיזוג מכאני בדר"כ ישנן 4 רמות של אוורור בזמן שבבקרת אקלים יש פי-2 בערך.

פתיחת תא המטען מהשלט - דיי יעיל כאשר חוזרים מקניות.

מושבים חשמליים - נותן אינסוף אפשרויות כוונון בהשוואה למכני.

פנסי קסנון - עוצמת תאורה עדיפה בהרבה מהלוגן, חבל שלא הופכים את זה לאביזר בטיחות חובה בכל רכב (חשוב לא פחות מ-ESC).

הרמת חלונות מהשלט - שימושי מאוד.

ועכשיו לנושא אחר,

אני יכול להמליץ בחום לכל מי שחושב על רכישה של ניסן אקו-מיקרה פשוט להפסיק!

היום קיבלתי את הרכב מחברת ההשכרה ואם לסכם אותו בשתי מילים, "פח אשפה"!

ברכב כל כך עלוב לא יצא לי לנהוג כבר לא מעט זמן.

ההרגשה היא של מכונת זמן - כלומר חזרתי 30 שנה אחורה..

כמובן שאם היו לו גלגלי מגנזיום, פנסי ערפל, תאורת לד, גג שמש ומערכת מולטימדיה התמונה הייתה שונה לגמרי.

אל סתם, אני סתם נהנה להקניט, האמת ששום דבר לא היה עושה את הרכב הזה טוב יותר (אולי רק מגרסה גדולה).

כך שמידי פעם צריך לקבל פרספקטיבה בחיים.

לעומת המיקרה הקליאו פשוט מדהימה, ואני לא ציני. :-)

פורסם

אם לא אז לא הייתי רושם.

מעניין אותי בכל פעם מחדש הדגש שאנשים שמים על "אבזור", פוסקים כי זאת מאובזרת יותר או פחות ועובדה זו לבדה מהווה את עיקר שיקולי הרכישה שלהם (ופות"ש אני לאו דווקא מתכוון אליך, יכול להיות שאתה ממש לא כך).

פנסי ערפל - הפונקציה הכי מיותרת שלא תורמת בכלום, בישראל יש יום אחד ערפל בשנה וגם ביום זה הפנסים האלו לא עוזרים בשיט (מניסיון). או אולי זה חשוב לכל הערסים (וגם לא האמת) שרוצים לסנוור קצת יותר.

חישוקים קלים - אני עוד יכול להבין אם זה תורם ליופי, אך כיום ההבדל בין צלחות קישוט לחישוקים קלים הוא לא גדול למעט מקרים חריגים כמו למשל החישוקים של הקליאו או הסובארו XV. בשאר הרכבים הם אנמיים לגמרי.

פנסי לד - nice to have.

מערכת מולטימדיה עם מסך מגע - שטות מיותרת שלא תורמת בכלום ורק מורידה את נוחות התפעול ומסכנת את הנהג. הייתי מעדיף מערכת מקורית עם מסך קטן ו-BT בכל יום. הניווט (אם בכלל קיים, בחלק מהרכבים הוא לא קיים או כרוך בתוספת תשלום) הוא בדר"כ מבוסס IGO שלא שווה הרבה מאחר וכעבור שנה הוא כבר לא מעודכן. היום מנווטים אך ורק עם WAZE וזה עדיין לא קיים במערכות שהוזכרו (למרות שהסוכן אמר לי שזה קיים בפיאסטה אך אני ממש לא מאמין בזה).

הנעה ללא מפתח - גימיק נחמד אך בעייתי משהו. לא ניתן להיכנס עם המפתח לים ואי אפשר לשכפל גולם (כי בקליאו אין אפילו אופציה למפתח אמיתי). בנוסף במקרה של תקלה (ורנו היו ידועים בכך) שכפול הכרטיס עולה מעל 1000 ש"ח.

שליטה מההגה - מתי הפכנו לכל כך עצלנים שלהזיז את היד מעייף אותנו ולכן צריך כפתור על ההגה (שבדר"כ ממוקם לא נוח, למעט במקרים כמו בקליאו שם הוא ממוקם פשוט מעולה. פות"ש הדעה שלך בנושא פשוט נובעת מחוסר ניסיון).

בקרת אקלים - בדר"כ בקרת אקלים נותנת יותר אפשרויות שליטה על המיזוג ועל עוצמת המאוורר. ברכב עם מיזוג מכאני בדר"כ ישנן 4 רמות של אוורור בזמן שבבקרת אקלים יש פי-2 בערך.

פנסי קסנון - עוצמת תאורה עדיפה בהרבה מהלוגן, חבל שלא הופכים את זה לאביזר בטיחות חובה בכל רכב (חשוב לא פחות מ-ESC).

ועכשיו לנושא אחר,

כמובן שאם היו לו גלגלי מגנזיום, פנסי ערפל, תאורת לד, גג שמש ומערכת מולטימדיה התמונה הייתה שונה לגמרי.

אל סתם, אני סתם נהנה להקניט, האמת ששום דבר לא היה עושה את הרכב הזה טוב יותר (אולי רק מגרסה גדולה).

דבר ראשון- לגבי האבזור, ב-208 יש חישוקי מגנזיום ולא קלים בגרסה המאבוזרת.

דבר שני- לגבי המייקרה, היו לנו אותה פעמיים בשכירות בחו"ל פעם בדור החדש ופעם בדור הקודם- ומצטרף להמלצה, אחת המכוניות הסופרמיני הכי גרועות.

פורסם

האם נסעת כבר על 2 הרכבים האחרים?

קראתי שאמרתי שאנשי המכירות של שברולט היו "בעייתים", האם זה גורם חשוב בעינייך בקניית רכב?

אני מעוניין לקרוא את מה שאתה חושב על הסוניק כי גם אני לפני רכישה של ה- RS ומעניין אותי לדעת מה אחרים חושבים (כמו שאני מתלהב).

פורסם

אם לא אז לא הייתי רושם.

פנסי לד - nice to have.

ועכשיו לנושא אחר,

אני כבר לא ממש יודע אם להתייחס לתגובות שלך ברצינות או שאתה מטריל את השרשור הזה. תפעול מההגה - אחד הפיצ'רים הנוחים והחשובים בכל רכב מודרני, מאפשר לא להוריד את הידיים מההגה לפעולות שכל נהג צריך לעשות כמו שליטה בווליום. זה לא עניין של עצלנות, זה עניין של בטיחות. כנ"ל אורות ערפל (כנראה שלא נסעת מספיק ברמת הגולן לפנות בוקר אם אתה חושב שיש יום אחד של ערפל בשנה. היה לי קרוב משפחה שנהרג בדיוק כי לא היו לו אורות ערפל) ואורות יום. כנ"ל מספר ואיכות כריות האוויר, קדם מותחנים, מערכות בטיחות אקטיבית שונות וכדומה. כל אלה משפיעים על בטיחות הרכב והם לא "פינוקים".

דברים שהם כן פינוקים - חיישני אור וגשם, כיוון מושבים חשמלי, חיבור BT וכדומה. לא חובה, זה נכון, אבל אפשר גם לומר שרכב עם סטארטר זה לא חובה וסתם פינוק. לך אתה תתניע כל בוקר עם מנואלה - אני מעדיף לחיות במאה הנוכחית.

לגבי חישוקים קלים - ההבדל ביניהם לבין טאסות עצום, במראה ובעמידות לאורך זמן.

בסופו של דבר - אני מבלה ברכב יותר זמן בעמידה בפקקים בדרך אל ומ העבודה, בנסיעות לקניות ובסנג'ורים שונים ופחות בנהיגה לשם ההנאה. לכן חשוב לי שהרכב יהיה קודם כל נוח, ויעשה לי חיים קלים. ההנאה מנהיגה היא פקטור, אבל לא הפקטור היחיד כפי שהיה כשקניתי את הXS.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

שאלה\הערה בנוגע למנוע בפיאסטה. 105 כ"ס ב6300 סל"ד 15.3 קג"מ ב4200 סל"ד. זה לא המנוע של הפוקוס דור קודם?

אלה נתונים מבישים. לשם השוואה, נתוני המנוע של הפוקוס הנוכחית (וגם הוא כבר יוצא מיצור ומוחלף באחד גודש): 125 כ"ס ב6000 סל"ד 16.2 קג"מ ב4000 סל"ד.

מבחינתי דבר כזה מיידית פוסל את הרכב. אולי אני משוחד כי בעברי היו לי את שני הפוקוסים המדוברים, וההבדל ביניהם הוא של שמיים וארץ, גם בביצועים וגם בצריכת הדלק.

פורסם
שאלה\הערה בנוגע למנוע בפיאסטה. 105 כ"ס ב6300 סל"ד 15.3 קג"מ ב4200 סל"ד. זה לא המנוע של הפוקוס דור קודם?

אלה נתונים מבישים. לשם השוואה, נתוני המנוע של הפוקוס הנוכחית (וגם הוא כבר יוצא מיצור ומוחלף באחד גודש): 125 כ"ס ב6000 סל"ד 16.2 קג"מ ב4000 סל"ד.

מבחינתי דבר כזה מיידית פוסל את הרכב. אולי אני משוחד כי בעברי היו לי את שני הפוקוסים המדוברים, וההבדל ביניהם הוא של שמיים וארץ, גם בביצועים וגם בצריכת הדלק.

אולי על הדף הנתונים אכן לא מרשימים אבל שאתה שם מנוע שמיועד כביכול לפוקוס שהיא משפחתית לרכב קטן ממנו בהרבה, ההבדל גדול.

הפיאסטה זריזה ומהנה לנהיגה אך כמובן שקשה להשוות בין מנוע אטמוספרי למנוע גודש.

אגב פותח השרשור, תוכל לענות לי על השאלה הקודמת?

פורסם

אותו המנוע - בשינוי ניהול מנוע.

גרסת 105 כ"ס קיימת גם בפוקוס. לפחות הייתה - עד מתיחת הפנים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני כבר לא ממש יודע אם להתייחס לתגובות שלך ברצינות או שאתה מטריל את השרשור הזה. תפעול מההגה - אחד הפיצ'רים הנוחים והחשובים בכל רכב מודרני, מאפשר לא להוריד את הידיים מההגה לפעולות שכל נהג צריך לעשות כמו שליטה בווליום. זה לא עניין של עצלנות, זה עניין של בטיחות. כנ"ל אורות ערפל (כנראה שלא נסעת מספיק ברמת הגולן לפנות בוקר אם אתה חושב שיש יום אחד של ערפל בשנה. היה לי קרוב משפחה שנהרג בדיוק כי לא היו לו אורות ערפל) ואורות יום. כנ"ל מספר ואיכות כריות האוויר, קדם מותחנים, מערכות בטיחות אקטיבית שונות וכדומה. כל אלה משפיעים על בטיחות הרכב והם לא "פינוקים".

דברים שהם כן פינוקים - חיישני אור וגשם, כיוון מושבים חשמלי, חיבור BT וכדומה. לא חובה, זה נכון, אבל אפשר גם לומר שרכב עם סטארטר זה לא חובה וסתם פינוק. לך אתה תתניע כל בוקר עם מנואלה - אני מעדיף לחיות במאה הנוכחית.

לגבי חישוקים קלים - ההבדל ביניהם לבין טאסות עצום, במראה ובעמידות לאורך זמן.

בסופו של דבר - אני מבלה ברכב יותר זמן בעמידה בפקקים בדרך אל ומ העבודה, בנסיעות לקניות ובסנג'ורים שונים ופחות בנהיגה לשם ההנאה. לכן חשוב לי שהרכב יהיה קודם כל נוח, ויעשה לי חיים קלים. ההנאה מנהיגה היא פקטור, אבל לא הפקטור היחיד כפי שהיה כשקניתי את הXS.

אני מטריל, צודק..

שיהיה בהצלחה.

פורסם
אולי על הדף הנתונים אכן לא מרשימים אבל שאתה שם מנוע שמיועד כביכול לפוקוס שהיא משפחתית לרכב קטן ממנו בהרבה, ההבדל גדול.

הפיאסטה זריזה ומהנה לנהיגה אך כמובן שקשה להשוות בין מנוע אטמוספרי למנוע גודש.

הכל נכון, אך לא זאת הנקודה. כמו שRS אישר, מדובר במנוע ענתיקה, שני דורות אחורה, שגם כשהיה חדש לא הבריק - אז להוציא ממיטב כספך על רכב חדש מהיבואן ולקבל כזה מנוע?

פורסם

איפה בדיוק קראת שאמרתי שזה מנוע ענתיקה? זה לא אותו מנוע ששירת את הפוקוס MK2, אלא גרסה עדכנית ורעננה שלו - עם VVT (והספק גבוה יותר).

אז הוא לא מודרני ומתקדם כמו ה-1.0EB, אבל זה לא הופך אותו לענתיקה או כשלון. הוא דווקא שקט ונעים בפוקוס.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...