Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך הגיר האוטומטי של הסוניק? בהתחשב בזה שכל שאר הסופר מיני מגיעות עכשיו עם גיר כפול מצמד והיא לא, איך זה משפיע על הנסיעה הכוח וצריכת הדלק?

פורסם

לרעה.

כשאקבל את הרכב ואצבור איתו כמה מאות ק"מ, אוכל לתת חוו"ד יותר מעמיק,

אבל תחושתי כרגע היא כזו:

מדובר בגיר דומה מאוד לזה שנמצא בקרוז, רק עם יחסי העברה קצת יותר "ספורטיביים". הייתרון על פני תיבות אוטומטיות שנפוצות בשוק הוא שיש 6 הילוכים, אין צורך להסביר שיותר הילוכים מאפשרים אופטימיזציה של תפוקת המנוע ובהתאם שיפור בצריכת הדלק. ייתרון נוסף הוא שמדובר בגיר שעבר כבר מספר עדכונים (הדור הראשון של הקרוז היה בעייתי) והוא יחסית נפוץ על כבישי ישראל והוכיח את אמינותו בגלגול הנוכחי, לעומת הרובוטיים שהם חדשים למדי - כאשר הוותיק ביותר הוא ה DSG שבעליו אוכלים מרורות, אחריו התיבה של הפוקוס (שנוידה גם לסיאסטה) שגם היא כבר התפרסמה לשמצה ברשת, ואילו זאת של הקליאו\רפצ'ור טרם עמדה במבחן הזמן.

עם זאת, החסרונות של גיר אוטומטי עדיין כאן - התגובה פחות מיידית, ניתן "לבלבל" את הגיר (אלא אם משתמשים במצב "ידני"), חלק ניכר מהכח הולך לאיבוד (לא מרגיש כמו שציפיתי מרכב עם 140 כ"ס. אבל עדיין מרגיש חזק, גם יותר מהXS שלי) וכמובן שצריכת הדלק פחות מבינונית לפי מגוון המבחנים והמדידות שתוכל למצוא באינטרנט.

אגב - ממש לא נכון לומר שכל הסופרמיני מגיעות עם תיבה רובוטית.

יש לנו את ה VAGיות (סקודה סיאט VW), את הקליאו ואת הסיאסטה. זה הכל.

הפג'ו והסיטרואן, הסוניק, ומרבית היפניות כמדומני - מגיעות עם תיבה אוטומטית רגילה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

ההצעה שלי על הסוניק RS (מימי המבצע) עומדת על 99,000 וכוללת מערכת מיגון (ע"ס 1000).

בנוסף מובילאיי ב-300+ ש"ח וכל שאר התוספות מתומחרות כרגיל.

אני מניח שבגלל זה לא קיבלתי ביטוח או טיפולים חינם כי מיציתי את המבצע עד תומו.

פורסם
חלק ניכר מהכוח בגיר אוטומטי הולך לאיבוד? אני מניח שיש אובדן מסוים אבל חלק ניכר? זאת לא קצת הגזמה?

כן, חלק ניכר. שיעור בעברית:

נִיכָר: נראה באופן ברור.

כלומר - בהינתן שאתה יודע איך 140 כ"ס על משקל עצמי של 1.2 טון אמורים להרגיש, ואתה מרגיש פחות מבלי שתדרש לבידקה על דיינו, אז ההבדל הוא ניכר.

המשקל העצמי אמנם גבוה למדי, גבוה מהמתחרות, אך יחס הכ"ס לטון של הסוניק טוב משל המתחרות בפער לא קטן. אתה מצפה לקבל קצת יותר oomph, והוא לא שם. הרכב חזק, מהיר, אבל פחות משציפיתי. לצורך העניין, בקליאו הבעיה הזו חמורה יותר - בהאצה מעמידה מרגישים שהאוטו הלך לישון וצריך דקה להתעורר, ובהאצות ביניים יש כח והוא בא ליניארית למדי אבל זה לא מרגש בשום שלב - דווקא מרכב עם מנוע קטן וטורבו ציפיתי לקבל בעיטה בסל"ד מסוים - בעיטה שאני אוהב ומחפש ברכב גודש, ואין אותה שם כל כך. כמה כאן טענו שזה פשוט מגיע מאוד מאוחר בסל"ד גבוהה שבו המנוע כבר לא מאוד משתף פעולה, אני לא מצאתי את הנקודה הזו.

פורסם

אז אם כבר דנים בלשון העברית:

ניכר

(ת')

spc.gif מזוהה, ניתן להכרה, ניתן לזיהוי; משמעותי, מהותי, מורגש, בולט, נראה לעין, נכבד, די גדול

ומכיוון שאני לא קורא מחשבות אני לא יכול לנחש אם אתה מתכוון לניתן לזיהוי/הכרה או למשמעותי/מהותי/נכבד/מורגש/בולט, לכן במילים כאלו עדיף להיות ברור אני מניח

אבל תודה על התגובה בכל מקרה :-)

פורסם
אז אם כבר דנים בלשון העברית:

ניכר

(ת')

spc.gif מזוהה, ניתן להכרה, ניתן לזיהוי; משמעותי, מהותי, מורגש, בולט, נראה לעין, נכבד, די גדול

ומכיוון שאני לא קורא מחשבות אני לא יכול לנחש אם אתה מתכוון לניתן לזיהוי/הכרה או למשמעותי/מהותי/נכבד/מורגש/בולט, לכן במילים כאלו עדיף להיות ברור אני מניח

אבל תודה על התגובה בכל מקרה :-)

אני חושב שהמונחים "מורגש" ו"בולט" גם מתאימים למקרה הזה.

"מהותי" זה כבר עניין סובייקטיבי - אם הייתי מרגיש חוסר כח מהותי כנראה שלא הייתי קונה את הרכב :-D

אגב, אינדקציה אחרת לכמה ההבדל הוא ניכר: נתון ההאצה ל100 של היצרן לגם האוטומטי הוא 9.5 שניות - נתון שלא יהיה קל לשחזר להערכתי.

לעומת זאת, בגרסה הידנית מבחני רכב הגיעו ל 8.2 שניות (המספר הרשמי הוא 8) - הבדל של מעל שניה (כנראה קרוב יותר ל2 שניות בעולם האמיתי) בתאוצת 0-100 זה הבדל ניכר, מורגש, נכבד ומהותי! :cry:

פורסם

לא אמרתי שההבדל לא ניכר פשוט אני לא יודע, אמרתי שלא יכולתי לדעת מה הכוונה שלך בניכר כי יש כמה משמעויות אפשרויות ומתאימות.

פורסם

המשקל העצמי אמנם גבוה למדי, גבוה מהמתחרות, אך יחס הכ"ס לטון של הסוניק טוב משל המתחרות בפער לא קטן. אתה מצפה לקבל קצת יותר oomph, והוא לא שם. הרכב חזק, מהיר, אבל פחות משציפיתי. לצורך העניין, בקליאו הבעיה הזו חמורה יותר - בהאצה מעמידה מרגישים שהאוטו הלך לישון וצריך דקה להתעורר, ובהאצות ביניים יש כח והוא בא ליניארית למדי אבל זה לא מרגש בשום שלב - דווקא מרכב עם מנוע קטן וטורבו ציפיתי לקבל בעיטה בסל"ד מסוים - בעיטה שאני אוהב ומחפש ברכב גודש, ואין אותה שם כל כך. כמה כאן טענו שזה פשוט מגיע מאוד מאוחר בסל"ד גבוהה שבו המנוע כבר לא מאוד משתף פעולה, אני לא מצאתי את הנקודה הזו.

כמישהו עם לא מעט נסיון עם גיר DSG (החל מהשירוקו הראשונה שלי) וקצת נסיון עם הקליאו (לא שלי) הנסיון שלך מחצי שעת נסיעת מבחן מטעה מאוד ולא ניתן להסיק מכך דבר.

זה גיר שיש ללמוד אותו (וזה כולל איך להתגבר על העניין הזה של ההשהיה ברמזור שקיימת עם כל הגירים האלה) ועובדה שהקליאו כן זריזה יותר מהסוניק עם כל ה140 כ״ס שלה.

אם הייתי בשוק היום לרכוש רכב מהגודל והסוג הזה לא הייתי מתלבט פעמיים בין הקליאו השיקית (לא אגיד יפיפיה כי זה עניין של טעם כמובן) לבין הסוניק המשעממת עד פיהוק...

פורסם

אם הייתי בשוק היום לרכוש רכב מהגודל והסוג הזה לא הייתי מתלבט פעמיים בין הקליאו השיקית (לא אגיד יפיפיה כי זה עניין של טעם כמובן) לבין הסוניק המשעממת עד פיהוק...

אותי הסוניק מאד ריגשה לעומת האחרות שנסעתי בהן בתקופה האחרונה.

פורסם
כמישהו עם לא מעט נסיון עם גיר DSG (החל מהשירוקו הראשונה שלי) וקצת נסיון עם הקליאו (לא שלי) הנסיון שלך מחצי שעת נסיעת מבחן מטעה מאוד ולא ניתן להסיק מכך דבר.

זה גיר שיש ללמוד אותו (וזה כולל איך להתגבר על העניין הזה של ההשהיה ברמזור שקיימת עם כל הגירים האלה) ועובדה שהקליאו כן זריזה יותר מהסוניק עם כל ה140 כ״ס שלה.

אני נוסע עם הקליאו כבר שבועיים ולא הצלחתי להתגבר על ההשהיה המעצבנת.

אולי תסביר לי איך עושים זאת?

• תוכן חדש...