Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סקרנת אותי לגבי הסוניק טורבו אז ניגשתי לסוכנות להתרשם מהרכב.

התרשמות בסיסית שלי,

מראה חיצוני מצועצע משהו אך נראה לא כל כך רע.

חישוקים וצמיגים נותנים לרכב מראה קצת יותר אגרסיבי מהסוניק הרגילה.

נכנסים פנימה ומגלים מושבי עור נאים אך לטעמי קצת קטנים מידי ולא תומכים מספיק.

מכוון את המושב עד הסוף אחורה (אני 1.85) ושם לב שתנוחת הנהיגה נוחה אך הראש נוגע בתיקרה (אבל ממש נמעך, לא רק משפשף..)

מוריד את הכיסא עד הסוף למטה ומגלה כי התנוחה לא נוחה לי כל כך (מרגיש שיושבים על הריצפה) ועדיין הראש משפשף את התיקרה!

מה לעשות, זה מחיר החלון בגג.

אגב חלון בגג, זה יותר חרך מאשר חלון, אף פעם לא ראיתי חלון כזה קטן. לדעתי מיותר ועדיף לוותר על התענוג ולקבל יותר מרווח לראש.

עיצוב תא הנוסעים, משטחים על משטחים של פלסטיק שחור ללא שום פואנטה ומזל שיש את המערכת שנותנת קצת צבע.

הפלסטיקה באיכות הכי גרועה שנתקלתי בה בקבוצה, אין חלק אחד ולו הקטן ביותר של פלסטיק רך, הכל קשיח וחלול.

הדש, הקונסולה, הדלתות ובעצם הכל מרגיש פשוט, אפילו פיסת בד (או עור) קטנה על הדלת אין.

סלחו לי, אך זה לא מתאים לרכב בקטגוריה, בטח לא לאחד שמתיימר להיות מאובזר ובטח ובטח שלא לכזה שמחיר המחירון שלו הוא 110,000₪!

זה מתאים לרכבים מקטגורית המיני הקטנות, וגם שם ניתן למצוא איכות טובה בהרבה.

ההגה אומנם מצופה עור אך קשה וחלק ולא נעים למגע.

נעבור למושב האחורי ונגלה שבחור בגובה שלי פשוט לא יכול להכנס לרכב, את הרגליים יש להשאיר בחוץ.. (פועל יוצא לזה שהורדתי את המושב עד הסוף למטה והכיסא מוסת אחורה, אך גב המושב זקוף לגמרי).

תא מטען הכי צר שיצא לי לראות בקטגוריה (עקב פלסטיקה מיותרת בדפנות), עגלת טיולון לא תכנס בו בשום אופן.

נסיעת מבחן כבר ממש לא היה צורך להזמין.

חבל כי דווקא יכולתי לקבל מחיר ממש טוב (שכן שלי בעלי סוכנות הגדולה בצפון).

משם עברתי לסוכנות של טויטה כדל לארות את היאריס.

תא הנוסעים מרווח יחסית ובעל גוונים ועיצוב נאה.

יש חלקים רכים בגוון בהיר ואף דיפון בד בדלתות.

פחות אהבתי את המרכמים של הפלסטיק (כאילו מוברש).

מושבים נוחים אך חסרה ידית בין המושבים הקדמיים.

מאחור יש מספיר מקום לרגליים ותא המטען נראה נוח וגדול יחסית.

אבזור בדגם הבסיס בסיסי מאוד וזה כולל רדיו דיסק פשוט וחלונות מכאניים מאחור (מה הקטע?!)

תמורת עוד 5,000₪ מקבלים מערכת מולטימדיה וחלונות חשמל אחוריים.

המחיר לדגם הבסיס (במבצע עלק של 2,000₪ הנחה) הוא 102,000₪ על הכביש.

כאשר אמרתי לסוכן אם אין סיכוי להנחה נוספת וכי המחיר גבוה מידי הוא ענה לי בלי להתבלבל: ״היא אמורה להיות הכי יקרה בקטגוריה, ובצדק, זה טויוטה!״...

I shit you not

אני הופתעתי גם מהמרווח ראש. אני 1.72 ויושב מאוד נמוך אז היה לי מרווח, אבל פחות משציפיתי. כנראה באמת הגג שמש. המושבים דווקא היו לי נוחים.

מבחינת חומרים אין ספק שבפיאסטה הם טובים יותר אבל גם שם די אפרורי - אם היה רכב מבין ה3 האלה שיש לו דיפונים בצבע נעים יותר למשל (ולא פלסטיק צעצוע כמו בקליאו) זה היה נחמד.

היאריס לא רלוונטית לי, מניח שלא צריך להסביר למה - לא הולמת את סגנון הנהיגה שלי. אבל מה שאתה מספר די מזעזע - עלה להם השתן לראש.

שמע, אתה מגמתי יותר מידי.

ההפרש בין הקליאו המאובזרת שעולה 109,000₪ (אשר רק בה יש דבר בסיסי כמו בקרת אקלים) לבין הפיאסטה שנמכרת ביום רגיל ב- 96,000₪ הוא 13,000₪.

כעת יש מבצע על הפיאסטה והפרש המחיר גדל עוד יותר ועשוי להגיע כבר ל- 17,000₪.

זה לא מעט כסף.

ניחא אם התמורה הייתה קיצונית לטובת הקליאו מבחינת אבזור אז עוד הייתי מבין (נניח מושבים חשמליים עם ריפודי עור, גג שמש פנורמי, אבזור בטיחות קיצוני או מערכת של הרמן קרדן, או אפילו בוס/JBl).

אך לא, את תוספת המחיר הזו אתה נדרש להוסיך בכדי לקבל פנסי ערפל, חישוקים קלים (נאים מאוד), קצת צביעה מיותרת בפנים הרכב, חישני גשם ואורות וזהו בערך.

מצד שני חסר אבזור כמו מצלמה אחורית, חלונות אוטומטים, סגירת חלונות מהשלט ועוד.

טוב, אז אולי הרכב איכותי הרבה יותר, אה גם זה לא, להיפך..

לדעתי אתה נדלקת על העיצוב של הקליאו אשר מסנוור אוך וגורם לך לראות רק את הדברים החיוביים ולהעלים עין מהשליליים, וזה דווקא בסדר.

זה אומר שהקליאו ככל הנראה תפורה עליך ואני במקומך הייתי רוכש אותה וזהו.

אך אל תשלה את עצמך, מעבר לעיצוב יש רכב סביר אך לא מדהים.

הפיאסטה נמכרת על הנייר ב 100, לא 96, ככה שההבדל הוא רק 9 אלף. אם יש הנחות - אז בשניהם יכול להיות מבצע מתישהו.

אני דווקא לא מגמתי לטובת הקליאו - הפלסטיקים בפנים מרתיעים אותי, הביצועים שלה בפועל מרתיעים אותי, וגם מה שנאמר פה לגבי הכרטיס במקום מפתח מרתיע קצת. בינתיים, דווקא הסוניק השאירה את הרושם הכי טוב כקנייה, אבל לא מאוד התחברתי אליה בחווית הנהיגה. הראש אומר סוניק, הלב אומר.... תישאר עם הXS או משהו.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דבר ראשון, אין שום מהומה. דבר שני, הפיאסטה היא עדיין (למרות גילה) סופר-מיני מאוד מגובשת וחבילה מצויינת. במחיר שלא גבוה מהמתחרות, מקבלים רכב איכותי, שקט, נח ובעל התנהגות הכביש המוצלחת ביותר בקטגוריה. לא סתם היא מצליחה כ״כ באירופה. מי שמחפש צעצועים ועיצוב יעדיף את הקליאו וזה בסדר גמור.

רק חבל שהיבואן בארץ מביא את הדגם "זבל" של הפיאסטה ילא את הדגם שמככב באירופה שהוא עם מנוע וגיר שונים לגמרי ורמת איבזור גבוהה יותר.

לעומת זאת הקליאו נמכרת אחד לאחד הן ברמת האיבזור והן במנוע והגיר כמו שהיא נמכרת באירופה . היבואן במקרה הזה לא חסך ברכב שום דבר כמעט אפילו ברמה איבזור ה-נמוכה הקליאו לוקחת בגדול.

ותאמין לי שאם הדגם הידני של הפיאסטה שנמכר באירופה היה מגיע לארץ לא הייתי מסתכל על הקליאו.

מנוע ה-1000 של פורד זוכה בשבחים מכל כיוון אפשרי אבל כרגיל יש יבואן שרוכב על ההצלחה והשם שנוצר לרכב בחו"ל והאבסורד הוא שכתבי הרכב עושים copy past לכתבות ממגזינים מחו"ל ואפילו לא טורחים לבדוק את ההבדלים במנועים.

למרות כל זאת עוד פעם אני אגיד זה לא שהפיאסטה רעה או שרנו טובה יותר פשוט פה יש לי הרגשה של זילזול מצד היבואן בלקוח בלדעת שיש דגם הגבה יותר מוצלח מזה אבל היבואן תקוע על הדגם ליסינג הפשוט הזה.

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם
סקרנת אותי לגבי הסוניק טורבו אז ניגשתי לסוכנות להתרשם מהרכב.

התרשמות בסיסית שלי,

מראה חיצוני מצועצע משהו אך נראה לא כל כך רע.

חישוקים וצמיגים נותנים לרכב מראה קצת יותר אגרסיבי מהסוניק הרגילה.

נכנסים פנימה ומגלים מושבי עור נאים אך לטעמי קצת קטנים מידי ולא תומכים מספיק.

מכוון את המושב עד הסוף אחורה (אני 1.85) ושם לב שתנוחת הנהיגה נוחה אך הראש נוגע בתיקרה (אבל ממש נמעך, לא רק משפשף..)

מוריד את הכיסא עד הסוף למטה ומגלה כי התנוחה לא נוחה לי כל כך (מרגיש שיושבים על הריצפה) ועדיין הראש משפשף את התיקרה!

מה לעשות, זה מחיר החלון בגג.

אגב חלון בגג, זה יותר חרך מאשר חלון, אף פעם לא ראיתי חלון כזה קטן. לדעתי מיותר ועדיף לוותר על התענוג ולקבל יותר מרווח לראש.

עיצוב תא הנוסעים, משטחים על משטחים של פלסטיק שחור ללא שום פואנטה ומזל שיש את המערכת שנותנת קצת צבע.

הפלסטיקה באיכות הכי גרועה שנתקלתי בה בקבוצה, אין חלק אחד ולו הקטן ביותר של פלסטיק רך, הכל קשיח וחלול.

הדש, הקונסולה, הדלתות ובעצם הכל מרגיש פשוט, אפילו פיסת בד (או עור) קטנה על הדלת אין.

סלחו לי, אך זה לא מתאים לרכב בקטגוריה, בטח לא לאחד שמתיימר להיות מאובזר ובטח ובטח שלא לכזה שמחיר המחירון שלו הוא 110,000₪!

זה מתאים לרכבים מקטגורית המיני הקטנות, וגם שם ניתן למצוא איכות טובה בהרבה.

ההגה אומנם מצופה עור אך קשה וחלק ולא נעים למגע.

נעבור למושב האחורי ונגלה שבחור בגובה שלי פשוט לא יכול להכנס לרכב, את הרגליים יש להשאיר בחוץ.. (פועל יוצא לזה שהורדתי את המושב עד הסוף למטה והכיסא מוסת אחורה, אך גב המושב זקוף לגמרי).

תא מטען הכי צר שיצא לי לראות בקטגוריה (עקב פלסטיקה מיותרת בדפנות), עגלת טיולון לא תכנס בו בשום אופן.

נסיעת מבחן כבר ממש לא היה צורך להזמין.

חבל כי דווקא יכולתי לקבל מחיר ממש טוב (שכן שלי בעלי סוכנות הגדולה בצפון).

משם עברתי לסוכנות של טויטה כדל לארות את היאריס.

תא הנוסעים מרווח יחסית ובעל גוונים ועיצוב נאה.

יש חלקים רכים בגוון בהיר ואף דיפון בד בדלתות.

פחות אהבתי את המרכמים של הפלסטיק (כאילו מוברש).

מושבים נוחים אך חסרה ידית בין המושבים הקדמיים.

מאחור יש מספיר מקום לרגליים ותא המטען נראה נוח וגדול יחסית.

אבזור בדגם הבסיס בסיסי מאוד וזה כולל רדיו דיסק פשוט וחלונות מכאניים מאחור (מה הקטע?!)

תמורת עוד 5,000₪ מקבלים מערכת מולטימדיה וחלונות חשמל אחוריים.

המחיר לדגם הבסיס (במבצע עלק של 2,000₪ הנחה) הוא 102,000₪ על הכביש.

כאשר אמרתי לסוכן אם אין סיכוי להנחה נוספת וכי המחיר גבוה מידי הוא ענה לי בלי להתבלבל: ״היא אמורה להיות הכי יקרה בקטגוריה, ובצדק, זה טויוטה!״...

I shit you not

אמנם אני לא מגיב על התרשמות של מישהו אחר, כל אחד והטעם שלו אבל אני בעצמי 1.86 והסוניק הרגישה לי מאד מרווח וגבוהה, לא נתקלתי בשום קירבה לגג או משהו כזה. זה אגב הקריטריון שהיה לי אחד החשובים המרווח והגובה. מצטער אחי אבל לדעתי משהו מאד פגום במה שכתבת.

ולא, אני לא אתווכח איתך על היופי שלדעתי הוא הכי יפה בכל הקטגוריה (יחד עם הקליאו)

פורסם (נערך)

מדברים הרבה על ליקוי אבזור בפיאסטה.

אם Mr. MAG יתחבר לפיאסטה, אחרי נסיעת מבחן, אז מה בעייה להזמין אותה ידנית, ברמת גימור טיטניום, דרך איילון מוטורס, במחיר, כנראה דומה לסוניק או לקליו?

ford-14fiesta5dr-15-hr.jpg

עריכה אחרונה על ידי ReifA

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם
רק חבל שהיבואן בארץ מביא את הדגם "זבל" של הפיאסטה ילא את הדגם שמככב באירופה שהוא עם מנוע וגיר שונים לגמרי ורמת איבזור גבוהה יותר.

לעומת זאת הקליאו נמכרת אחד לאחד הן ברמת האיבזור והן במנוע והגיר כמו שהיא נמכרת באירופה . היבואן במקרה הזה לא חסך ברכב שום דבר כמעט אפילו ברמה איבזור ה-נמוכה הקליאו לוקחת בגדול.

ותאמין לי שאם הדגם הידני של הפיאסטה שנמכר באירופה היה מגיע לארץ לא הייתי מסתכל על הקליאו.

מנוע ה-1000 של פורד זוכה בשבחים מכל כיוון אפשרי אבל כרגיל יש יבואן שרוכב על ההצלחה והשם שנוצר לרכב בחו"ל והאבסורד הוא שכתבי הרכב עושים copy past לכתבות ממגזינים מחו"ל ואפילו לא טורחים לבדוק את ההבדלים במנועים.

למרות כל זאת עוד פעם אני אגיד זה לא שהפיאסטה רעה או שרנו טובה יותר פשוט פה יש לי הרגשה של זילזול מצד היבואן בלקוח בלדעת שיש דגם הגבה יותר מוצלח מזה אבל היבואן תקוע על הדגם ליסינג הפשוט הזה.

נראה לי שאתה מתייחס לדגם הידני 1.25L, אם כן אז יכול להיות שכל מה שאתה אומר נכון, אך פות״ש (וגם המגיבים כאן) מדברים על הדגם האוט׳.

במקרה זה המנוע מצויין (שקט, חזק וחסכוני) ונכון שיש לפורד מנועים חדישים יותר שעל הנייר נראים טוב יותר אך גם אם היו מיבאים אותם לארץ אז,

א. הם היו יקרים יותר מכל הקטגוריה (גם באירופה ה 1L טורבו החזק עולה דיי קרוב ל-ST).

ב. היית מקבל רכב קצת יותר זריז (זה לא שלנוכחי חסר כוח) וקצת יותר חסכוני, אך ככל הנראה על חשבון אמינות ובמחיר גבוה יותר.

אני אישית מעדיף להמנע מטורבו קטנים ככל שניתן, יכול להיות שאני טועה אך אני מעדיף להזהר.

אמנם אני לא מגיב על התרשמות של מישהו אחר, כל אחד והטעם שלו אבל אני בעצמי 1.86 והסוניק הרגישה לי מאד מרווח וגבוהה, לא נתקלתי בשום קירבה לגג או משהו כזה. זה אגב הקריטריון שהיה לי אחד החשובים המרווח והגובה. מצטער אחי אבל לדעתי משהו מאד פגום במה שכתבת.

ולא, אני לא אתווכח איתך על היופי שלדעתי הוא הכי יפה בכל הקטגוריה (יחד עם הקליאו)

האם אתה מתיחס לדגם עם החלון בגג.

אם כן אז אני ממש לא מאמין להיה לך מרווח ראש, אלא אם כן השכבת את המושב לתנוחת נהיגה ״ערס בשטח״...

הראש שלי נגע בגג ואין בכלל מה להתבלבל בזה, פשוט המנגנון של החלון בגג מוריד איזה 7 ס״מ בגובה הדיפון הפנימי (וגם רואים את זה).

פות״ש,

לידיעתך הפיאסטה נמכרת כעת ב-96,000₪ ללא מבצע מיוחד (הנחה קבועה, כמו שניתן להשיג בסיאט).

המבצע יחל ביום שישי, שווה לראות בכמה תמכר במבצע..

פורסם

אין קשר בין מה שהיבואן מוכר עכשיו, לבין האקובוסט שצריך להגיע.

האקובוסט יהיה יקר משמעותית מכל הדגמים שנמכרו פה עד עכשיו, גם רמת האיבזור שלו גבוהה.

אין סיבה שלא ימשיכו לשווק את ה1.25 וה1.6 המוצלחים.

מנוע האקובוסט הוא מנוע חדש, כמו מנועי הtsi של וואג כשהיו חדשים אי אפשר לדעת כמה אמין הוא יהיה לאורך זמן.

אישית אני אנטי מנועים קטנים עם טורבו, לא נהגתי על רכב עם מנוע קטן וטורבו שהיה מוצלח והרגיש לי נעים לנהיגה מלבד ה1.2 tsi.

נכון יש לפיאסטה עוד מליון גרסאות אבל אל תשכחו שהמחיר בהתאם.

הדגמים המפוארים של הפיאסטה לא זולים בכלל.

ולא האיבזור שמגיע אצל איילון מבחינתי לא מצדיק איבוד שנת אחריות ושלא נדבר על זה שקניתי את הרכב ב8 אלף פחות ממה שמוכרים באיילון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

המחיר באיילון כעת לא רלוונטי.

הם יקרים יותר מדלק מוטורס ביום ללא מבצע...

פעם היה עוד איזה הפרש אבזור לטובתם (מערכת מקורית עם BT לעומת מקורית ללא BT ואלי גם פנסי ערפל), אך כיום הם מפגרים מאחור גם בנושא האבזור.

בנוסף גם לא הייתי מוותר על שנת אחריות, בטח לא כאשר מדובר בגיר רובוטי.

לדעתי איילון לא הביאו את הבשורה הגדולה.

פורסם
אין קשר בין מה שהיבואן מוכר עכשיו, לבין האקובוסט שצריך להגיע.

האקובוסט יהיה יקר משמעותית מכל הדגמים שנמכרו פה עד עכשיו, גם רמת האיבזור שלו גבוהה.

אין סיבה שלא ימשיכו לשווק את ה1.25 וה1.6 המוצלחים.

מנוע האקובוסט הוא מנוע חדש, כמו מנועי הtsi של וואג כשהיו חדשים אי אפשר לדעת כמה אמין הוא יהיה לאורך זמן.

אישית אני אנטי מנועים קטנים עם טורבו, לא נהגתי על רכב עם מנוע קטן וטורבו שהיה מוצלח והרגיש לי נעים לנהיגה מלבד ה1.2 tsi.

נכון יש לפיאסטה עוד מליון גרסאות אבל אל תשכחו שהמחיר בהתאם.

הדגמים המפוארים של הפיאסטה לא זולים בכלל.

ולא האיבזור שמגיע אצל איילון מבחינתי לא מצדיק איבוד שנת אחריות ושלא נדבר על זה שקניתי את הרכב ב8 אלף פחות ממה שמוכרים באיילון.

זו בדיוק הבעיה יבואן שדופק מחיר גבוה על חשבונך כאשר חלק מהיבואנים כבר הבינו והשכילו לדעת שהציבור מצפה שרכב שעולה 100k+ שרמת האיבזור בו תהיה בהתאם ולא עוד איזה רכב ליסינג עם חלונות מכניים מאחור ( הקצנה מכוונת... ).

אז אם תשים לב היבואנים שרכבם לא כל כך נמכר בארץ ובעיקר בגלל סטיגמה כזו או אחרת מוצדקת או לא זה לא משנה מביאים את הרכבים בסטנדרט איבזור גבוה יותר ללא תוספות מחיר מיוחדות. לעומת יבואן שיש לו "שם" ששם אתה משלם את רוב המחיר על השם ולא על הרכב עצמו שמגיע עם אבזור דל ביותר ועל כל תוספת קטנה אתה משלם אלפי שקלים.

לזה אני קורא זלזול בלקוח וניצול של שיטת העדר שרווחת בארצנו...

לגביי המנועי טורבו הקטנים:

האקובוסט : המנוע הנ"ל קיבל את הציון הגבוה ביותר כבר שנתיים ברציפות ומה שקרא כבר הוכיח את עצמו.

מנועי ה-tce של רנו-ניסן רצים כבר שנתיים כמעט על מגוון דגמים שונים ומשונים של הקונצרן בעיקר באירופה. עד היום לא נתגלת בעיה כולשהיא באמינות המנועים או הגירים והם נחשבים לאמינים מאוד. לפי כתבה שקראתי בקרוב גם חלק מרכבי ניסן יקבלו את המנועים הנ"ל.

Tsi : במשפט אחד מסכם אפשר להגיד "החלוצים שמשלמים את המחיר..."

שברולט: למיטב ידיעתי המנוע חדש לגמריי ועדיין לא הוכיח את אמינותו למרות שעל הנייר הכל נראה טוב ואפילו מצויין כרגע.

אם שכחתי מישהו סליחה מראש

לסיכום כולן טובות מספקות את הסחורה שלמן הן נוצרו מה-TSI אני הייתי מתרחק במיוחד שנותנים רק שנתיים אחריות.

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם

בעיניי הtce 1.2 לפחות זה לא מנוע מוצלח כ"כ, לא אהבתי את ההתנהלות איתו ובאמת לא הרגשתי שזה טורבו עד שהגעתי לסל"ד די גבוה.

בלי קשר שנתיים בשביל מנוע זה כלום, גם מנועי הtsi קיבלו שבחים מפה ועד הודעה חדשה ואז התחילו הבעיות.

יש להם מנועים שגם זכו במנוע השנה, זה לא אומר שום דבר.

ולפי מה שאני זוכר צ'מפיון התחילו לתת 3 שנים אחריות.

אני לא מבין מה יש בקליאו לדוגמא שחסר לך בפיאסטה? ג'אנטים? פנסי ערפל? על זה כל הסיפור?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
זו בדיוק הבעיה יבואן שדופק מחיר גבוה על חשבונך כאשר חלק מהיבואנים כבר הבינו והשכילו לדעת שהציבור מצפה שרכב שעולה 100k+ שרמת האיבזור בו תהיה בהתאם ולא עוד איזה רכב ליסינג עם חלונות מכניים מאחור ( הקצנה מכוונת... ).

אז אם תשים לב היבואנים שרכבם לא כל כך נמכר בארץ ובעיקר בגלל סטיגמה כזו או אחרת מוצדקת או לא זה לא משנה מביאים את הרכבים בסטנדרט איבזור גבוה יותר ללא תוספות מחיר מיוחדות. לעומת יבואן שיש לו "שם" ששם אתה משלם את רוב המחיר על השם ולא על הרכב עצמו שמגיע עם אבזור דל ביותר ועל כל תוספת קטנה אתה משלם אלפי שקלים.

לזה אני קורא זלזול בלקוח וניצול של שיטת העדר שרווחת בארצנו...

לגביי המנועי טורבו הקטנים:

האקובוסט : המנוע הנ"ל קיבל את הציון הגבוה ביותר כבר שנתיים ברציפות ומה שקרא כבר הוכיח את עצמו.

מנועי ה-tce של רנו-ניסן רצים כבר שנתיים כמעט על מגוון דגמים שונים ומשונים של הקונצרן בעיקר באירופה. עד היום לא נתגלת בעיה כולשהיא באמינות המנועים או הגירים והם נחשבים לאמינים מאוד. לפי כתבה שקראתי בקרוב גם חלק מרכבי ניסן יקבלו את המנועים הנ"ל.

Tsi : במשפט אחד מסכם אפשר להגיד "החלוצים שמשלמים את המחיר..."

שברולט: למיטב ידיעתי המנוע חדש לגמריי ועדיין לא הוכיח את אמינותו למרות שעל הנייר הכל נראה טוב ואפילו מצויין כרגע.

אם שכחתי מישהו סליחה מראש

לסיכום כולן טובות מספקות את הסחורה שלמן הן נוצרו מה-TSI אני הייתי מתרחק במיוחד שנותנים רק שנתיים אחריות.

לא מתכוון להתנצח אבל אני לא מבין על מה אתה מלין.

אתה אומר שהיבואן מזלזל באנשים כי הפיאסטה הידנית מגיעה עם מנוע אטמוספרי רגיל ולא ה-EB?!

אז לגבי הקליאו עם מנוע 1.2 75 כ"ס ב-78K ש"ח?

בשביל לקבל את המנוע טורבו יש להוסיף עוד 8,600 ש"ח ואם רוצים גם בקרת אקלים ועוד כמה פיצ'פקס יש להוסיף עוד 5,000 ש"ח.

סה"כ 90K ש"ח לרכב ידני עם מנוע בינוני.. זה לא זול.

אז דלק מוטורס עשו את החשבון שלהם והחליטו שהביקוש לרכב מסוג זה יהיה קטן ולכן לא מייבאים אותו, אפשר להבין אותם.

כמה פיאסטות EB מכרו איילון מוטורס??

לגבי האבזור, הכל בעיני המתבונן.

אני אישית חושב שהאבזור אמור לפצות על רכב בינוני.

ככל שהרכב בינוני יותר כך האבזור רב יותר..

אני אישית הייתי מעדיף לקבל רכב בינוני עם אבזור סטנדרטי ובמחיר זול יותר מאשר לשלם מחיר כאילו היה רכב איכותי יותר ולהתנחם ש"פינקו" אותי באבזור.

אגב מנועים מודרניים עם טורבו,

הפיאסטה שלי הייתה עושה באופן קבוע 1:12 בנסיעות מאומצות לאוניברסיטת חיפה ועירוניות יום יומיות.

הקליאו של אימי עושה 1:11 (על פי מחשב הדרך, בפועל אין לי מושג) בנסיעות עירוניות עם גיחות בינעירוניות מידי פעם ובקצב של פנסיונרית (מה לעשות, היא אכן פנסיונרית).

אז איפה פה הקדמה ולמה זה טוב?!

יכול להיות שהמלך הוא עירום?

ואתה לא חייב להאמין לי, את התוצאה הזו קיבלו גם במבחן השוואתי של מגזין וואלה רכב, כמעט 1:1.

פורסם

מה שמעניין בכל הוויכוח הזה הוא שגם הפיאסטה וגם הקליאו בתחתית של התחתית בטבלת מסירות הרכב לסופר מיני. ה-I20 נמכרת כמו לחמניות, אחריה המאזדה 2, מיצובשי ספייס סטאר, קיה ריו ויאריס. הישראלים אוהבים ללכת על בטוח, שזה אומר רכבים אמינים עם גירים ומנועים מיושנים, אבל אמינים ובטיחותיים. תופעה ודיון בפני עצמו.

פורסם

אני לא מלין אני כותב את המציאות

אתה מדבר על ה-1.2 tce ואתה צודק וזו אחת הסיבות שבסופו של דבר הלכתי על ה-0.9 נכון פחות כוח סוס אבל ידני שזו העדפהאוטמטית אצלי ברכב.

לו חיפשתי רכב ספורטיבי הייתי קונה משהו אחר ללא ספק.

בשבילי הקליאו היא כמו כפפה ליד נוחה, חסכונית, מפנקת ולפי דעתי ודעת רבים אחרים גם יפיפיה שזה הבונוס לא העיקר.

אני עם 1200 ק"מ בלבד וכבר הרכב חסכוני יותר ( 1/17) מהפיקנטו הידנית שהייתה לי ( 1/14.5 ) ואני לא נוהג כמו סבתא ( חצי מהק"מ מדובר על האזור שהזכרת דניה-קרית חיים ).

אתם משווים רכבים עם מנועים שונים לגמרי ורמות אבזור שונות וזה לא נכון לדעתי.

השיקול צריך להילקח אך ורק לפי הצורך של הנהג העיקרי ברכב ולא לפי זה שלרכב אחד יש 4 כ"ס יותר או תוספת אבזור כזו או אחרת.

הקליאו 1.2 אטמוספרית לדעתי האישית לא שווה קניה,ה-0.9 שווה כל שקל ברמת אבזור סטנדרטי ומי שיש לו ורוצה להתפנק יכול להוסיף עוד כמה שקלים לתוספת צביעה, ג'אנטים וכו' ולגביי ה-1.2 tce הרכב בתמונה הכללית סה"כ טוב מאוד לא רכב ספורט אך מספק את הסחורה.

לגביי הפיאסטה אם היה הדגם של האקובוסט אין ספק שהיום הייתי נוהג על פורד...

פורסם

אפקט העדר חביבי, הi20 והמאזדה 2 רכבים נחותים בכל פרמטר מהפיאסטה.

הספייס סטאר בכלל לא בקטגוריה( היא בין לבין) וגם הספייס סטאר רכב נחות ביותר שאלוהים יודע איך הוא נמכר בארץ, הרכב הזה מתאים להודו לא לפה.

הריו רכב די איכותי והיה הבחירה השניה שלי אחרי הפיאסטה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם היה את האקובוסט סביר להניח שהמחיר היה גדול עליך. ואגב, כל מבחני הרכב שקראתי באינטרנט דווקא לא החמיאו לקליאו הידנית והמליצו יותר על הרובוטית

פורסם

אריק, הייתה לי לפני שנה וחצי קיה ריו. נכון, יחסית לתקופה היא הייתה מאובזרת וגם די מרווחת, אבל הניהוג בה הרגיש לי כמו רכב מתחילת שנות ה-90 ואני ממש לא מגזים. הפיאט אונו שהייתה לי נסעה יותר מהר. מדובר בעגלה במקרה הטוב ושתיינית דלק מטורפת - 1:8-10 בנסיעה משולבת. נהגתי בלא מעט רכבים בחיים שלי, אין ספק שזה הגרוע ביותר.

• תוכן חדש...