Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ריבלין אולי מ לכתי אבל נשיא אצלנו צריך להיות איש שיווק ויחסי ציבור שמתקן בעולם את נזקי הממקלה. לא רואה איך ריבלי ממלא ת הםונקציה הזו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זו בכלל לא שאלה של ידע.

נשיא אצלנו הוא איש יחסי ציבור ולא איש חושב או יוצר. שכטמן מוכשר בתחומו אבל לא מתאים לדרישות התפקיד בדיוק כמו שלא הייתי לוקח אותו לעבוד במיון תפוזים.

פורסם
התהייה של פואד על "הסיכול הממוקד" נשמעת לי כמו "אתם יודעים שכולם מושחתים לפחות כמוני אז למה אתם נטפלים אליי דווקא עכשיו".

לפואד המושחת הזה היתה יכולת מאגית להשפיע על התקשורת שתוציא אותו נקי. אפילו בימים האחרונים, לאחר שהפרשה התפוצצה, חנן קריסטל הגן עליו בטענה שהמיליונים של פואד לגיטימים כי קיבל אותם בהחזר מס על כל השנים שהיה לו חידק !

כנראה שנמצאה דרך לקבל החזר מס שהוא גדול בהרבה מההכנסה כולה. :?

החידק שתקף אותו אכן ידוע. זהו חידק ה"תן עוד כסף ומהר".

היה לנו נשיא אחד שהיה מדען חשוב - ולא היה הצלחה גדולה כנשיא (קציר - "כולנו אשמים").

משפט אחד אומלל מספיק כדי לגמור אדם שהוא משכמו ומעלה?

חוץ מזה שאי אפשר להצליח או להיכשל בתור נשיא כי בארץ לנשיא אין כמעט סמכויות. בן גוריון, "תפר" כך את הג'וב כדי לאמלל את חים ויצמן, נשיאנו הראשון, שלדעתי הוא היהודי הכי גדול של המאה העשרים. בן גוריון דאג שישאירו מקום במגילת בעצמאות לחתימת אלה שלא יכלו להיות בטקס הכרזת המדינה, אבל לחים ויצמן, לא השאירו מקום לחתימה ! באותו זמן, ביקשו מויצמן להיות בארה"ב, שם השפיע על נשיא ארה"ב טרומן בהחלטות שאי אפשר להגזים בחשיבותם לגבי מדינת ישראל.

כמובן - אבל אותו ויצמן היה גם מנהיג\פוליטיקאי מיומן, כך שכס הנשיא התאים לו.

חים ויצמן היה אדם דגול, ומיומנותו הפוליטת הופעלה לטובתינו, ולא לטובתו.

היא קיבל תמלוגים מפטנטים כימים שלו, ומעולם לא קיבל שכר מהתנועה הציונית. בית הנשיא בזמנו היה ביתו הפרטי , בתוך מכון ויצמן.

בזמנו, היהודים בעולם ובארץ פשוט העריצו אותו.

1weitsman-TA_M_P_27.2.1949.jpg

פורסם
התהייה של פואד על "הסיכול הממוקד" נשמעת לי כמו "אתם יודעים שכולם מושחתים לפחות כמוני אז למה אתם נטפלים אליי דווקא עכשיו".

לפואד המושחת הזה היתה יכולת מאגית להשפיע על התקשורת שתוציא אותו נקי. אפילו בימים האחרונים, לאחר שהפרשה התפוצצה, חנן קריסטל הגן עליו בטענה שהמיליונים של פואד לגיטימים כי קיבל אותם בהחזר מס על כל השנים שהיה לו חידק !

כנראה שנמצאה דרך לקבל החזר מס שהוא גדול בהרבה מההכנסה כולה. :?

החידק שתקף אותו אכן ידוע. זהו חידק ה"תן עוד כסף ומהר".

היה לנו נשיא אחד שהיה מדען חשוב - ולא היה הצלחה גדולה כנשיא (קציר - "כולנו אשמים").

משפט אחד אומלל מספיק כדי לגמור אדם שהוא משכמו ומעלה?

חוץ מזה שאי אפשר להצליח או להיכשל בתור נשיא כי בארץ לנשיא אין כמעט סמכויות. בן גוריון, "תפר" כך את הג'וב כדי לאמלל את חים ויצמן, נשיאנו הראשון, שלדעתי הוא היהודי הכי גדול של המאה העשרים. בן גוריון דאג שישאירו מקום במגילת העצמאות לחתימת אלה שלא יכלו להיות בטקס הכרזת המדינה, אבל לחים ויצמן, לא השאירו מקום לחתימה ! באותו זמן, ביקשו מויצמן להיות בארה"ב, שם השפיע על נשיא ארה"ב טרומן בהחלטות שאי אפשר להגזים בחשיבותם לגבי מדינת ישראל.

כמובן - אבל אותו ויצמן היה גם מנהיג\פוליטיקאי מיומן, כך שכס הנשיא התאים לו.

חים ויצמן היה אדם דגול, ומיומנותו הפוליטת הופעלה לטובתינו, ולא לטובתו.

היא קיבל תמלוגים מפטנטים כימים שלו, ומעולם לא קיבל שכר מהתנועה הציונית. בית הנשיא בזמנו היה ביתו הפרטי , בתוך מכון ויצמן.

בזמנו, היהודים בעולם ובארץ פשוט העריצו אותו.

פורסם

התזמון בו הציפו את השחיתות של פואד לא מקרי כמובן, מישהו שם החזיק את הקלף הזה במשך הרבה וחיכה לשניה שפואד ינסה לזכות בתפקיד בכיר, קרי הרבה רעש תקשורתי- ואז להנחית עליו נוק אאוט.

באופן אישי אני שמח שרובי ריבלין נבחר לתפקיד, אני אמנם שותף לדיעה שאין לו את כל הכישורים הדרושים למילוי התפקיד אבל לדעתי אין לאף אחד מהמתמודדים את כל הכישורים הדרושים.

הסיבה שאני שמח שריבלין נבחר היא שהוא אחד מחברי הכנסת היחידים שבתפיסה שלי לא קיצוני מדי בהשקפותיו, הוא מצטייר בעיני כאדם ישר וכאחד שמתייחס ברצינות לעצם העובדה שהוא חבר כנסת, בניגוד ליותר מדי חברי כנסת שלדעתי גורמים לזילות התפקיד (כל מיני קריקטורות כמו מירי רגב, בוז'י הרצוג ושות').

מעל הכל אני חייב לציין שממש חבל לי שפרס מסיים את תפקידו, אומנם מעולם לא הייתי שותף לדעותיו הפוליטיות אבל תפקיד נשיא המדינה היה תפור לידו כמו כפפה.

נכון שלנשיא המדינה אין סמכויות נרחבות אבל זהו תפקיד ייצוגי מהמעלה הראשונה ופרס היה תפור לתפקיד מעצם כך שהוא אישיות מאוד מוערכת ומכובדת בעולם, הגיל המופלג שלו שידר נסיון ורוגע והוא הצליח לצלוח קריירה פוליטית ארוכת שנים מבלי להקשר לפרשות שליליות, מעין מודל לחיקוי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, ריבלין לא קיצוני?

אני מסכים שהוא מתייחס ברצינות לתפקידו והוא באמת רואה בתפקידו שליחות אבל מי שאומר שהוא מעדיף לאזרח את ערביי השטחים ולהפוך את ישראל למדינה בה היהודים הם מיעוט רק כדי לא לוותר על שטחים הוא מאוד קיצוני.

פורסם

מצד אחד, ריבלין הוא אולי הח"כ היחיד שיצביע כנגד "רוח המפלגה" בכדי לעשות את "הדבר הנכון" (אם אני זוכר טוב, על זה היה הפיצוץ עם ביבי), אבל ליחס לריבלין דעות יוניות זו טעות גמורה.

הוא מהימנים קיצוניים ביותר שיש בכנסת ישראל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
התזמון בו הציפו את השחיתות של פואד לא מקרי כמובן, מישהו שם החזיק את הקלף הזה במשך הרבה וחיכה לשניה שפואד ינסה לזכות בתפקיד בכיר, קרי הרבה רעש תקשורתי- ואז להנחית עליו נוק אאוט.

אלדד יניב דיבר על הדירה הזו מזמן (מה שבקישור, לא אזכור ראשון)

http://news.walla.co.il/?w=/5109/2722751

רק שפואד, כמו מפא"יניק ותיק, כמו האנס קצב לפניו, אפילו לא קלט שחוקי המשחק השתנו. שיותר לא מעלימים עין.

שלעגוב על פקידות אי אפשר יותר וגם לקבל כסף מה-Change בלי לדווח אי אפשר.

הוא ידע שכולם יודעים, ובכל זאת רץ.

אידיוט.

אני לא יודע מה זה "קיצוני".

הדעות של ריבלין היו פעם הדעות של בן גוריון...

הוא פרלמנטר.

הוא דמוקרט.

הוא היה ייצוגי והוגן בתור יו"ר הכנסת.

הוא עמוק בתוך כללי המשחק הדמוקרטי.

אז הוא ראוי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין ספק, אם נשפוט אותו עפ"י התנהגותו כ"יו"ר הכנסת", הוא מאוד ראוי לכהן כנשיא.

פורסם

חשוב שתציין, לא כל כך מתאים עבורך.

מרבית העם הזה ימני בדעותיו ולכן מתאים להם ביותר ריבלין כנשיא ש(אולי), לא יתרפס בפני אומות עולם ויצקצק בלשון "מה הביבי הזה עושה לנו" אלא ירביץ בהם קצת תורת ג'בוטינסקי (וכזכור, אני בכלל סססמולאני).

פורסם

רק שפואד, כמו מפא"יניק ותיק, כמו האנס קצב לפניו, אפילו לא קלט שחוקי המשחק השתנו. שיותר לא מעלימים עין.

לדעתי חוקי המשחק עדיין לא השתנו, וחבל.

פואד התרגל שהתקשורת ניתנת לאילוף והוא יכול להמשיך במעשיו. כפי שהזכרת כבר דובר קודם על הדירה שלו, על ה 25000 דולר שכר חודשי ממוברק, על הבטחה בע"פ של מענק למפעל, בהיותו שר התעשיה, נגד כל קריטריון ובלי כל רישום ועוד ועוד. ושום דבר לא קרה.

הפעם היה גורם בעל כוח שהפעיל את התקשורת נגדו, והוא לא יכול היה לדעת מראש מתי זה יקרה.

המקרה של קצב שונה. קצב התחיל בעצמו את המסע נגדו מכיון שהלך ליועץ המשפטי לממשלה והתלונן על סחיטה של המזכירה\ מאהבת שלו לשעבר. אילולי זה, לא היה קורה לו כלום.

והנה דוגמא למקרה שעדיין לא טופל משטרתית, והכוונה לשר לנדאו כשהיה שר האנרגיה, ובין השאר המדינה סבסדה החלפת מקררים ועוד. כתבו ממש מעט בתקשורת על משרד האנרגיה בזמנו, וזה חלף ולא השאיר עקבות.

יהודה

פורסם

לא קשור לימין או שמאל. בני בגין למשל שלא פחות ימני מריבלין הרבה יותר מתאים לדעתי כי הוא יודע להסביר את עצמו.

ריבלין אדם הגון ורב פעלים אבל יכולת ביטוי ופיתוח יחסי חברות זה לא הצד החזק שלו.

נכון שאני איש שמאל בהשקפות אבל גם אמרתי בעבר (ואני לא חוזר בי גם היום) שאת הבעייה הפלסטינאית אפשר לפתור גם בדרך של הימין וגם של השמאל אבלאי אפשר לנסות לעשות זאת בו זמנית. אם הימין היה הולך לפי תפיסתו עד הסוף גם הוא בדיוק כמו השמאל היה מביא לפתרן הבעייה. ההבדל הוא המחיר (שטחים על כל המשתמע מכך מול חוסר סיכוי לשלום בדורות הקרובים ומחיר מדיני בזירה הבינלאומית).

עם ה ועמדים היום אם לא הייתי מפחד שאם הוא יבחר אלה יהיו הבחירות האחרונות הייתי שוקל אפילו להצביע לליברמן.

• תוכן חדש...