Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. כרגע המצב הוא שהרמקולים הקדמיים כוונו על עוצמה גבוהה יותר . אני מחפש מגבר לרמקולים אחורה JBL 100RMS 300W

. מה אני אמור לחפש מבחינת נתונים ? תודה רבה .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
מגבר של 50W RMS יספיק לך.

אתה מודע להוצעות של ההתקנה גם?

מה התקציב?

מעוניין ביד 2?

100RMS 300W זה 2 הרמקולים ביחד או רמקול בודד ? אני מודע להוצאות התקנה. גם יד 2 יהיה בסדר.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
שלום חברים. כרגע המצב הוא שהרמקולים הקדמיים כוונו על עוצמה גבוהה יותר . אני מחפש מגבר לרמקולים אחורה JBL 100RMS 300W

. מה אני אמור לחפש מבחינת נתונים ? תודה רבה .

הרמקולים הקידמיים מוגברים? אם כן על ידי איזה מגבר?

איזה רמקולים קידמיים קיימים כרגע?

ה9*6 אני מניח שמחוברים ישירות לHU, חשבת על האופציה להנמיך מעט את הקידמיים? (כביכול להשוות עוצמה)

פורסם (נערך)

אני לא יודע איזה רמקול יש מקדימה. זה רמקול עם טוויטר . אני משוכנע שהוא היה מוגבר כי החיווט ברכב הולך גם לשם. (הכוונה לרמקולים קדמיים). המתקין אמר שהוא בכוונה מרים יותר עוצמה בקדמיים כי הרמקול מאחורה חייב מגבר כדי שהוא ישמע כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי bigbosf

פורסם

בתור התחלה, אני לא מקבל את ההסבר של המתקין. ההגברה לרמקולים צריכה להיות מתואמת בין הסיגנל שיוצא ממכשיר הראש לזו שהמגבר מקבל.

אבל בוא ננסה לעשות קצת סדר, כי פתחת כמה שרשורים דומים לאחרונה.

- מכשיר הראש שברשותך הוא פיוניר MVH-X165UI?

אם כן, יש צורך להגדיר את יציאת הRCA נכונה (ואגב, יש רק יציאה אחת).

- הרמקולים האחוריים הינם JBL GTO938?

אם כן, מדובר ברמקולים בעל התנגדות 2 אוהם. לפי ספר ה-HU יש איסור להשתמש ברמקולים בעלי התנגדות כזו, אלא בחיבור ייעודי לסאבוופר (מניח שאז נדרשת הגדרה מתאימה ב-HU בהתאם למה שרשמתי קודם).

- אולי בכל זאת תצליח לברר אילו רמקולים קדמיים יש לך?

- האם יש לך גם סאבוופר ברכב?

- איזה מגבר מותקן כרגע? האם הוולקן (שהעלת בשרשור הזה) או שרכשת את הרוקפורד R3004? או שמא משהו אחר?

פורסם
בתור התחלה, אני לא מקבל את ההסבר של המתקין. ההגברה לרמקולים צריכה להיות מתואמת בין הסיגנל שיוצא ממכשיר הראש לזו שהמגבר מקבל.

אבל בוא ננסה לעשות קצת סדר, כי פתחת כמה שרשורים דומים לאחרונה.

- מכשיר הראש שברשותך הוא פיוניר MVH-X165UI?

אם כן, יש צורך להגדיר את יציאת הRCA נכונה (ואגב, יש רק יציאה אחת).

- הרמקולים האחוריים הינם JBL GTO938?

אם כן, מדובר ברמקולים בעל התנגדות 2 אוהם. לפי ספר ה-HU יש איסור להשתמש ברמקולים בעלי התנגדות כזו, אלא בחיבור ייעודי לסאבוופר (מניח שאז נדרשת הגדרה מתאימה ב-HU בהתאם למה שרשמתי קודם).

- אולי בכל זאת תצליח לברר אילו רמקולים קדמיים יש לך?

- האם יש לך גם סאבוופר ברכב?

- איזה מגבר מותקן כרגע? האם הוולקן (שהעלת בשרשור הזה) או שרכשת את הרוקפורד R3004? או שמא משהו אחר?

מכשיר הראש שברשותך הוא פיוניר MVH-X165UI? אמת . הרמקולים האחוריים הינם JBL GTO938- אמת . אין מגבר ברכב. אין סאב. רמקולים קדמיים אין לי דרך לדעת צריך לפתוח את הדלת בשביל זה .

פורסם

אוקיי. עברתי על חוברת ההוראות שוב, וכאמור למיטב הבנתי -

א - ככלל, אסור לחבר רמקולים בעל התנגדות 2 אוהם.

ב - ניתן לחבר רמקול אחד בעל התנגדות 2 אוהם (או שניים של 4 אוהם בחיבור מקביל) לסט חוטים ספציפי של הערוץ האחורי ימני בלבד (סגול, סגול/שחור).

לדעתי, הסיבה האמיתית שהמתקין "הגביר" את הרמקולים הקדמיים יותר (מניח שע"י הזזה פשוטה של הFader במכשיר קדימה) היא כדי להגן לכאורה על המכשיר מפני העומס שמייצרים הרמקולים האחוריים ולנזק אפשרי.

אמרת שיש חיווט כלשהו ברכב, תוכל להעלות תמונה?

לגבי ענין המגבר:

אם אין לך כוונה להוסיף סאבוופר - מגבר 2 ערוצים שמספק בין 50W ל- 100W RMS ב-2 אוהם יעשה את העבודה.

אם אם יש כוונה להוסיף סאבוופר - שקול קניה של מגבר 4 ערוצים. במקרה כזה בדרך כלל נהוג להגביר סט קדמי ואת הסאבוופר, ואת הרמקולים 6X9 להשאיר בחיבור ל-HU, מה שהינו בעייתי אצלך בגלל עניין ההתנגדויות (ברמקולים הספציפיים שברשותך).

פורסם
אוקיי. עברתי על חוברת ההוראות שוב, וכאמור למיטב הבנתי -

א - ככלל, אסור לחבר רמקולים בעל התנגדות 2 אוהם.

ב - ניתן לחבר רמקול אחד בעל התנגדות 2 אוהם (או שניים של 4 אוהם בחיבור מקביל) לסט חוטים ספציפי של הערוץ האחורי ימני בלבד (סגול, סגול/שחור).

לדעתי, הסיבה האמיתית שהמתקין "הגביר" את הרמקולים הקדמיים יותר (מניח שע"י הזזה פשוטה של הFader במכשיר קדימה) היא כדי להגן לכאורה על המכשיר מפני העומס שמייצרים הרמקולים האחוריים ולנזק אפשרי.

אמרת שיש חיווט כלשהו ברכב, תוכל להעלות תמונה?

לגבי ענין המגבר:

אם אין לך כוונה להוסיף סאבוופר - מגבר 2 ערוצים שמספק בין 50W ל- 100W RMS ב-2 אוהם יעשה את העבודה.

אם אם יש כוונה להוסיף סאבוופר - שקול קניה של מגבר 4 ערוצים. במקרה כזה בדרך כלל נהוג להגביר סט קדמי ואת הסאבוופר, ואת הרמקולים 6X9 להשאיר בחיבור ל-HU, מה שהינו בעייתי אצלך בגלל עניין ההתנגדויות (ברמקולים הספציפיים שברשותך).

אין לי עניין בסאב. החיווט שיש אני יוכל לצלם. המתקין ( כנראה מאינטרס ) אמר שזה חיווט ישן שלא שווה כלום.

פורסם
מגבר 2 ערוצים שמספק בין 50W ל- 100W RMS ב-2 אוהם יעשה את העבודה. (

75X2 ב 4 אום לא יהיה טוב?) לחילופין לחפש 50X2 2 אוהם ?

תודה רבה

פורסם

נתון המגבר ב-4 אוהם אינו רלוונטי משום שהרמקולים בעלי התנגדות 2 אוהם.

באופן גס ניתן לומר שמגבר שמפיק 75W ב-4 אוהם, יפיק בין 110W ל-150W ב-2 אוהם.

אבל ברוב המקרים מצויין מהו הספק המגבר ב-2 אוהם, כך שלא צריך לנחש.

שילוב של מגבר חזק יותר מההספק הנומינלי של הרמקולים אפשרי, אבל מצריך משנה זהירות.

פורסם
נתון המגבר ב-4 אוהם אינו רלוונטי משום שהרמקולים בעלי התנגדות 2 אוהם.

באופן גס ניתן לומר שמגבר שמפיק 75W ב-4 אוהם, יפיק בין 110W ל-150W ב-2 אוהם.

אבל ברוב המקרים מצויין מהו הספק המגבר ב-2 אוהם, כך שלא צריך לנחש.

שילוב של מגבר חזק יותר מההספק הנומינלי של הרמקולים אפשרי, אבל מצריך משנה זהירות.

מה זה אומר 2 ערוצים או 4 ערוצים ? אם בעתיד תהיה לי מחשבה להגביר גם את הרמקולים קדמיים אני אצטרך עוד מגבר ? איך זה מסתדר עם הH.U שיש לה רק יציאה אחת ?

פורסם

ערוץ לכל רמקול (או "חבילת רמקולים" בתצורת קומפוננט).

עוד מגבר, או להחליף את הקיים.

מפצלים את היציאה (תאבד בכך שליטה על באלאנס קדימה-אחורה ולצדדים יהיה משותף קדימה-אחורה).

מציע לעבור קצת על הFAQ בהקשרים האלו.

פורסם
ערוץ לכל רמקול (או "חבילת רמקולים" בתצורת קומפוננט).

עוד מגבר, או להחליף את הקיים.

מפצלים את היציאה (תאבד בכך שליטה על באלאנס קדימה-אחורה ולצדדים יהיה משותף קדימה-אחורה).

מציע לעבור קצת על הFAQ בהקשרים האלו.

איזה מגבר אני אמור לחפש מבחינת נתונים כדי שיתאים לי גם לקדמיים וגם לאחוריים ?

פורסם

לגבי הנתונים הפשוטים של הספק ואוהם כבר קיבלת את דעתי ושל gilmizrahi.

מבלי לדעת אילו רמקולים נמצאים בקדמת הרכב, ומבלי לדעת תקציב יהיה קשה להמליץ מעבר לכך.

• תוכן חדש...