Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

בהעברת הילוכים, במיוחד כאשר הנסיעה היא נסיעה עדינה ורגועה עם הגז, ביומיים האחרונים אני מרגיש דפיקה כאשר הוא מחליף הילוך.

כדי לנסות להמחיש למה אני מתכוון, תדמיינו שאתם מחליפים הילוך מוקדם מדי ועוזבים את הגז - האוטו חוטף מן מכה כזאת.

אני נוהג בקורולה הזאת כבר שנתיים וחצי (בסהכ 25000 סהכ בתקופה הזאת אומנם) ולא היו לנו את הדפיקות האלו.

כאשר אני לוחץ על הגז כשהרכב מחליף הילוך - לא מרגישים את הדפיקה.

כאשר אני מרגיע מהגז - דפיקה.

לפעמים גם כשאני לוחץ בעת ההחלפה מרגישים את זה.

לרכב בוצע החלפת קלאצ גיר ורובוט לפני טיפה פחות משנתיים (לפני כ20,000 קמ).

מה דעתכם?

אני יודע שיש דבר כזה איפוס גיר:

1. כמה צריך לעלות איפוס כזה.

2. האם איפוס גיר אומר שבעצם הקלאצ נשחק כל כך? סהכ עברו רק 20,000 קמ מההחלפה האחרונה.

3. חשוב לציין שהיבואן החליף את זה בזמנו על חשבונו, למרות שהרכב לא היה באחריות.

כמו כן, שאלה שלא קשורה, גם במהירויות נמוכות של 40-50 קמש, האוטו מחליף להילוך חמישי. ברגע שהוא מרגיש שאתה משחרר את הגז והנסיעה עדינה הוא מעלה להילוך חמישי אפילו שהמהירות נמוכה, זה תמיד היה ככה, תקין?

תודה!

הקמ של הרכב הוא כ125K. החלפת גיר וכל הבלאגן בוצעה ב105K.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עשו לי כיוון לגיר שוב פעם שפתר את הבעיה,

זה מאוד מתסכל אותי כי מה שזה אומר בעצם זה שהקלאצ נשחק, ובכל כך מעט קמ שעשינו איתו במשך השנתיים מאז החלפת הגיר האחרונה (20000 קמ) לטעמי קלאצ לא אמור להישחק כל כך.

אם החלפת גיר לפני 3 חודשים, אני במקומך הייתי מאוד כועס.

ניגשת למוסך יבואן?

פורסם

דברתי היום עם המוסך המרכזי של טויוטה שעשו לי את ההחלפה של הקלאצ , ואמרו לי שאין מה לעשות וזה אופייני לרובוטי , אפשר להחליף שמן גיר ותוסף שיקטינו את הנקישות (הם לאא ממש רציניות וזה תלוי באיזה מהירות אתה נוסע) הם קראו לזה סיקולייזר משהו כזה ... השאלה אם להזניח את זה או שהם רוצים להתפטר ממני...

פורסם (נערך)

הקלאץ' נשחק בכל מקרה, כך או אחרת. גם קלאץ' ידני ברכב חדש יכול להשחק אחרי תקופה קצרה בתלות בהרגלי הנהיגה.

אתה נוהג הרבה בתוך העיר?

הגיר הרובוטי דורש איפוס ולימוד על מנת לשמור על אורך החיים של פלטות הקלאץ', בשילוב עם החלפת שמן גיר במועד.

לגבי התוסף שהציעו לך-לדעתי האישית זוהי טעות חמורה שתיצור יותר בעיות בעתיד. בספר הרכב שלי יש איסור לשים שמן גיר בצמיגות אחרת או תוספים כלשהם על מנת לא לקצר את חיי הגיר.

התוסף נועד כנראה להעלות את הצמיגות של שמן הגיר הדליל (הגיר הרובוטי דורש שמן 75W חד דרגתי). אם השמן יהיה סמיך יותר, מחשב הגיר יפעיל יותר כוח על מנת להחליף את ההילוכים, דבר שיצור בלאי מוגבר על המכלולים.

החלף את שמן הגיר כל שנתיים-שלוש, בצע איפוס גיר פעם בשנה (אני מבצע פעם בחצי שנה), והקפד להרים את הרגל מהגז בהעברת הילוכים.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

אצלי בקורולה 2008, דפיקות בגיר בזמן העברת הילוכים גררו החלפת מחשב גיר בדיוק כאשר האוטו היה בן 3.

החלפתי קלאץ לפני 4 חודשים לא היה כל זכר לדפיקה כלשהי מהגיר מלבד נורת התרעה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

מדובר במוסך טויוטה יחזקאל ובניו בתלפיות ירושלים...

כמה עלה לך מחשב גיר , נראה לי האוטו הזה מכה רצינית, אני מתחיל להתחרט שקניתי רובוטי בכלל.

פורסם
הקלאץ' נשחק בכל מקרה, כך או אחרת. גם קלאץ' ידני ברכב חדש יכול להשחק אחרי תקופה קצרה בתלות בהרגלי הנהיגה...

נכון, רק שבידני השחיקה המהירה הזו היא באשמת הנהג ובגיר רובוטי, שחיקה מהירה של הקלאץ היא באשמת הגיר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איך הנהג יכול לשרוף קלאצ כל כך מהר ברובוטי? אין לו שליטה על הקלאצ. - זאת בדיוק התשובה שבגללה אמרתי לאלבר שאני לא מתכוון לחזור אליהם בלי נדר, הם האשימו אותי שאני שרפתי את הקלאצ בגיר הרובוטי אחרי חודש שקניתי מהם את הרכב.

כל הנהגים של טויוטה קורולה רובוטים שורפים את הקלאצ שלהם?

פורסם

אז זהוא שעכשיו הלכתי למוסך עצמו והתווכחתי עם מנהל העבודה , שאמר לי שזה לא קשור לקלאצ , זה קשור לסינכולייז של הגיר ואפשר לנסוע עם זה ככה , מה שאפשר לעשות זה או להחליף שמן גיר עם תוסף מיוחד שמקטין את החיכוך , או להמשיך לנסוע עם זה ככה , כי אם רוצים לטפל בזה זה רק שיפוץ גיר .. לא יודע עד כמה הוא צודק , אבל זה מוסך מרכזי של טויוטה ..

פורסם
מדובר במוסך טויוטה יחזקאל ובניו בתלפיות ירושלים...

כמה עלה לך מחשב גיר , נראה לי האוטו הזה מכה רצינית, אני מתחיל להתחרט שקניתי רובוטי בכלל.

מחשב גיר עולה בערך 4000 ש"ח.

למזלי זה קרה בשבוע האחרון של האחריות ולכם לא שילמתי אגורה (חמסה X 3).

גש לעוד מוסכים מורשים טויוטה - רייכמן בבני ברק, ופריים מוטורס ברעננה.

אני מטפל בשניהם והם אחלה. שווה לך לקבל דעה נוספת.

עריכה: לגבי הדפיקה בגיר, אין שום סיבה בעולם לנסוע ככה.

עם מחשב תקין ההילוכים אומנם מתחלפים כמו "גיר רגיל" אבל בטח לא בדפיקה.

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...