Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000939571

מתוך הכתבה:

חברת

קרסו מוטורס, יבואנית רנו, תפצה לקוח שרכש ממנה רכב משומש,לאחר שלא מסרה לו מידע מלא על היסטוריית המכונית - כך פסק השבוע בית משפט השלום בראשון-לציון.

כמה ימים לאחר הרכישה התגלתה תקלה במנוע, והרכב החל לבלות תדיר במוסך. שנתיים לאחר מכן התובע סר למוסך עקב תקלה אחרת, שם ביקש שוב לקבל את פלט היסטוריית המכונית, ממנו התברר כי הפלט שהוצג בפניו במעמד המכירה לא היה שלם ולא פירט את כל הטיפולים והתיקונים שאכן בוצעו במכונית.

הרכב נרכש ב-44,000 שקל, והתובע מכר אותו ב-12,000 שקל. לפיכך פסקה השופטת כי קרסו תשיב לו 32,000 שקל, לצד פיצויי עוגמת-נפש בסך 10,000 שקל ו-15,000 שקל החזר הוצאות עבור ההליך המשפטי.

מסתבר שלא צריך להיזהר רק ממגרשים, אלא גם מטרייד-אין "מכובד".

.We apologise for the inconvenience

פורסם

צריך להיזהר מכולם ללא יוצא מן הכלל.

מה שחבל זה שבמקרים כאלה בית המשפט לא פוסק גם פיצויים עונשיים על הרמאי כי אם הדברים היו נעשים בתום לב הם היו מפצים את הלקוח/מגיעים איתו להסדר בלי הצורך בעירוב בית המשפט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
צריך להיזהר מכולם ללא יוצא מן הכלל.

מה שחבל זה שבמקרים כאלה בית המשפט לא פוסק גם פיצויים עונשיים על הרמאי כי אם הדברים היו נעשים בתום לב הם היו מפצים את הלקוח/מגיעים איתו להסדר בלי הצורך בעירוב בית המשפט.

1+

בית המשפט הישראלי ופסיקותיו, הם הסיבה העיקרית לחוסר ההגינות הבסיסית של עשיית עסקים בישראל.

פורסם

מחזק, עד שלא ימצו את הדין ויקנסו סוחרים גדולים וקטנים על רמאויות כאלה ויראו רצינות בנושא- יש להם גושפנקה להמשיך ולרמות אנשים תמימים ולסכן בהרבה מאוד מקרים את החיים שלהם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הכותרת קצת מטעה, זה לא 'רנו' שהסתירו מידע, אלא 'קרסו טרייד-אין'.

לדעתי האישית הפסיקה הזאת מצטרפת לשורה עגומה מאוד של פסיקות של בתי המשפט בארץ שמתירות לצרכנים התנהלות לא נבונה (בלשון המעטה).

כמו הגברת שקנטה ג'טה חדשה ללא נסיעת מבחן ותבעה את צ'מפיון כי לא מוצא חן בעיניה איך תיבת DSG עובדת בפקקים, וגם ניצחה.

וגם המקרה הזה; "לטענתו, במעמד הרכישה נאמר לו כי הרכב לא עבר תאונה או שהוא כולל תקלות משמעותיות - תנאים שלטענתו הציב לרכישת המכונית. את היעדר התקלות הללו התובע למד גם מפלט היסטוריית הטיפולים של המכונית שקיבל במעמד הקנייה."

א-ב של קניית רכב זה "כבדהו וחשדהו", מי מסתמך על פלט היסטוריה? (ואפילו לא בדיקה מטעם המגרש!!) איפה בדיקה עצמאית? הנה;

"במעמד הקנייה הרוכש חתם על טופס המאשר שהוא בדק את המכונית ואת מצבה המכני ואת החלטתו שלא לקחת את המכונית לבדיקת מכון חיצוני."

הקונה התנהג ברשלנות (או לכל הפחות רשלנות תורמת, אין מקום לתמימות בעסק הזה) ועדיין השופטת בחרה לזכות אותו ו'להעניש' את קרסו מעט.

שיהיה ברור, אני לא בעד קרסו, לא בעד שיטת מצליח, לא בעד הנציג שמכר לו את הרכב ולכאורה הסתיר מידע כדי לבצע עסקה.

אני פשוט נגד צרכנים מטומטמים שזורקים ₪50K לפח בלי בדיקה מינימלית של מה שהם קונים, הכי "חתול בשק" שיכול להיות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני מסכים ולא מסכים איתך, מצד אחד צריך לבדוק רכבים ולקחת למכון בדיקה את הרכב ולבדוק ב-7 עיניים.

אבל מעבר לעובדה שגם מכון בדיקה לא מבטיח לך כלום, יש אנשים שלא יודעים ולא מכירים, כי זה לא התחום שלהם.

אנחנו פה, כי אנו אוהבים רכבים, מדברים רכבים וחיים רכבים כל יום.

יש לי חבר שקנה רכב מחברת קל-אוטו ולאחר מכן התברר לו שהרכב עבר תאונת דרכים והיה קצת מרוסק, בלשון המעטה.

נעזוב את מה שהיה בינו לבין קל-אוטו, הנקודה היא, הבחור לא מכיר את עולם הרכב וזה רכב ראשון שהוא קונה.

הוא לא ידע ולא הכיר את המושג "לעשות בדיקה לרכב", הוא קיבל טופס בדיקה מקל אוטו ושם כתוב שהכל פיקס.

ובסך הכל, אתה מאמין למה שאתה רוצה להאמין.

הוא התרגש, רכב ראשון, הוא ראה טופס וחשב הנה חסכו לי כסף לבדיקה ורצה להאמין להם כי היו נחמדים ובלה בלה בלה...

והנקודה האחרונה, בתי המשפט בארץ מקלים עם עבירות ופשעים לא רק בעולם המכר וקנייה של רכבים, אלא אפילו אנסים, מושחתים, גנבים, רוצחים...

שבן אדם נוהג ברכב ללא רישיון, שיכור ומסומם, עושה תאונה והורג אנשים, אז בית המשפט קובע על 5 שנות מאסר על תנאי, קנס כספי ושלילה ל-10 שנים.

הבן אדם כבר נוסע עם שלילה, אז מה איכפת לו מעוד 10 שנים????.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

מסכים שיש כאן מקום לאשם תורם, היה צריך לבדוק את הרכב. אבל, השובר שוויון מבחינתי הוא, ע״פ הכתבה, שהתאונה קרתה בסמוך לרכישה, את זה היו חייבים לספר לו. מי שלא עשו, נשאו בתוצאות. וכשזה נאמר, הפסיקה לטעמי מאוד מידתית ונכונה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לנהל הליך משפטי כולל משפט זה מלחמת התשה.

יש כנראה מי שמרוויח מזה. לא תמיד...בד"כ.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה רק אם יש לך כוח, זמן ורצון להתעסק בתביעה כזאת במשך 4 שנים.

גם לא לכל הסיפורים יש סוף טוב...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הכותרת קצת מטעה, זה לא 'רנו' שהסתירו מידע, אלא 'קרסו טרייד-אין'.

לדעתי האישית הפסיקה הזאת מצטרפת לשורה עגומה מאוד של פסיקות של בתי המשפט בארץ שמתירות לצרכנים התנהלות לא נבונה (בלשון המעטה).

כמו הגברת שקנטה ג'טה חדשה ללא נסיעת מבחן ותבעה את צ'מפיון כי לא מוצא חן בעיניה איך תיבת DSG עובדת בפקקים, וגם ניצחה.

וגם המקרה הזה; "לטענתו, במעמד הרכישה נאמר לו כי הרכב לא עבר תאונה או שהוא כולל תקלות משמעותיות - תנאים שלטענתו הציב לרכישת המכונית. את היעדר התקלות הללו התובע למד גם מפלט היסטוריית הטיפולים של המכונית שקיבל במעמד הקנייה."

א-ב של קניית רכב זה "כבדהו וחשדהו", מי מסתמך על פלט היסטוריה? (ואפילו לא בדיקה מטעם המגרש!!) איפה בדיקה עצמאית? הנה;

"במעמד הקנייה הרוכש חתם על טופס המאשר שהוא בדק את המכונית ואת מצבה המכני ואת החלטתו שלא לקחת את המכונית לבדיקת מכון חיצוני."

הקונה התנהג ברשלנות (או לכל הפחות רשלנות תורמת, אין מקום לתמימות בעסק הזה) ועדיין השופטת בחרה לזכות אותו ו'להעניש' את קרסו מעט.

שיהיה ברור, אני לא בעד קרסו, לא בעד שיטת מצליח, לא בעד הנציג שמכר לו את הרכב ולכאורה הסתיר מידע כדי לבצע עסקה.

אני פשוט נגד צרכנים מטומטמים שזורקים ₪50K לפח בלי בדיקה מינימלית של מה שהם קונים, הכי "חתול בשק" שיכול להיות.

הכל טוב ויפה אבל אם סוחר עושה את הדברים בחוסר תום לב (הצגת פלט משופץ) שישא באחריות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הוכח מעבר לכל ספק שקרסו ט.א ידעו על התאונה והסתירו אותה במכוון?

שים לב שאפילו בדיקה לא הציגו לו, הוא קנה את הרכב על סמך "אמרו לי" ופלט היסטוריית טיפולים, זה הכל.

מי עושה דבר כזה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בפסיקה הזאת נפתח פתח לא טוב לביצוע עסקאות מהסוג הנ"ל.

אם אני מבין נכון, ונעזוב רגע את קרסו טרייד, בן אדם בוגר חותם על מסמך שהוא מצא את הרכב תקין ולשביעות רצונו, ומראש מוותר על בדיקה מטעמו, ועדיין עומדת לזכותו האפשרות לתבוע לאחר מכן על דברים שאמרו לו או שלא אמרו לו, וכן הלאה.

זה שומט את הקרקע תחת כל הסכמי זכרון הדברים שעושים כל יום במכירת רכב בין שני אנשים פרטיים. הרי כולנו רושמים שהקונה מצא את הרכב כולו לשביעות רצונו המלאה ולא יהיו לו כל טענות עתידיות מרגע ביצוע העסקה.

מה עכשיו?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
בפסיקה הזאת נפתח פתח לא טוב לביצוע עסקאות מהסוג הנ"ל.

אם אני מבין נכון, ונעזוב רגע את קרסו טרייד, בן אדם בוגר חותם על מסמך שהוא מצא את הרכב תקין ולשביעות רצונו, ומראש מוותר על בדיקה מטעמו, ועדיין עומדת לזכותו האפשרות לתבוע לאחר מכן על דברים שאמרו לו או שלא אמרו לו, וכן הלאה.

זה שומט את הקרקע תחת כל הסכמי זכרון הדברים שעושים כל יום במכירת רכב בין שני אנשים פרטיים. הרי כולנו רושמים שהקונה מצא את הרכב כולו לשביעות רצונו המלאה ולא יהיו לו כל טענות עתידיות מרגע ביצוע העסקה.

מה עכשיו?

א של משפטים:

חוזה קביל בבית משפט אך ורק אם נעשה בתום לב ללא הסתרה מהותית וכונת זדון.

אם יש חשד שלא - החוזה נפתח לדיון במשפט.

Kia Niro 2017

• תוכן חדש...