Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי חול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אל תעשה ניקיון חול או סודה על הבודי !

להלן כמה סיבות למה לא.

1.כי אתה תצטרך למרוח על כל הרכב שפכטל והקווים לעולם לא יחזרו להיות ישרים,ויראה תמיד שעבר משהוא לא טוב על הרכב, כאילו שהוא אחרי תאונה.

2. בעין רגילה זה יראה יפה בגלל הצבע החדש , אבל בעין מקצועית זה יראה ממש לא מקצועי והגימור יהיה רע.

3.רוב האנשים מבחינים רק בגוון הצבע היפה אבל לא מבינים בעבודה.

4.השפכטל שנמרח על הרכב ע״מ להחליק את הפח הינו פלסטיק , ובאקלים הישראלי הוא מקבל פיצוצים, אתה לא באירופה שקר שם .

5. בשטחי תיקון קטנים בעובי ממש דק של מילמטרים בודדים זה מחזיק מעמד, לעומת מלמרוח את כל הרכב בכמה דלאים של שפכטל.

6. האזורים הכי רגישים זה גג, מכסה מנוע, פגאז׳ בגלל הקרינה הישירה של השמש.

7. גם רכבים במוזאונים שלא רואים טיפת שמש ונמצאים באולמות ממוזגים החומר מתפוצץ (ראה במוזאון הרכב באיזור התעשיה תפן).

8.אין אפשרות לעולם להצמיד פלסטיק לברזל כשהטמפרטורה חמה רוב הזמן, (מדינת ישראל ידידי).

9. עלות של פחחות מקצועית לרכב שעבר ניקוי חול יעלה עשרות אלפי ש״ח , ואני מדגיש על עבודה מקצועית !

10. אחרי שתפשיט את הרכב לחלוטין אתה תראה את כלללל החלודה שמסתתרת ותוכל לתקן אותה בצורה מקצועית גם בלי לפגוע בקווים של הרכב .

11. שהרכב נצבע במפעל הוא מצופה בחומר מגן מפני חלודה מיוחד וחבל להוריד אותו כי לא תמצא .

12. מתחת לרכב אתה יכול לעשות ניקוי אבל ב2 תנאים 1 תפרק הכל כי שתסיים תוכל לצפות הכל ושכבת מגן ושלא ישארו איזורים נסתרים חשופים,2 הציפוי מתחת לרכב צריך להעשות ע״י זפת רך בלבד!! (כמו פוסטינג) מה שמוכרים בארץ הוא זפת שמתקשה ואז כל גרגיר חצץ שקופץ לך בתחתית הרכב פוצע אותו ואז המקום נחשף לחלודה , לעמות הזפת הרך שבולם את המכה.

אם אתה אוהב את הרכב ורוצה להישאר איתו לשנים ארוכות של הנאה , לא צריך להוציא מלא כסף על ניקויים מיותרים ולגרום נזק עתידי שיוריד לך את החשק מהרכב.

יש לא מעט אנשים פה בפורום ששיפצו מכוניות ועשו השקות יפות ואחרי 3-4 שנים חזרו על כל העבודה שוב ובעלויות כפולות וחלקים שניקנו חדשים נשברו בשלב הפירוק השני

עריכה אחרונה על ידי אסף22
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

להלן כמה סיבות למה לא.

1.כי אתה תצטרך למרוח על כל הרכב שפכטל והקווים לעולם לא יחזרו להיות ישרים,ויראה תמיד שעבר משהוא לא טוב על הרכב, כאילו שהוא אחרי תאונה.

2. בעין רגילה זה יראה יפה בגלל הצבע החדש , אבל בעין מקצועית זה יראה ממש לא מקצועי והגימור יהיה רע.

3.רוב האנשים מבחינים רק בגוון הצבע היפה אבל לא מבינים בעבודה.

4.השפכטל שנמרח על הרכב ע״מ להחליק את הפח הינו פלסטיק , ובאקלים הישראלי הוא מקבל פיצוצים, אתה לא באירופה שקר שם .

5. בשטחי תיקון קטנים בעובי ממש דק של מילמטרים בודדים זה מחזיק מעמד, לעומת מלמרוח את כל הרכב בכמה דלאים של שפכטל.

6. האזורים הכי רגישים זה גג, מכסה מנוע, פגאז׳ בגלל הקרינה הישירה של השמש.

7. גם רכבים במוזאונים שלא רואים טיפת שמש ונמצאים באולמות ממוזגים החומר מתפוצץ (ראה במוזאון הרכב באיזור התעשיה תפן).

8.אין אפשרות לעולם להצמיד פלסטיק לברזל כשהטמפרטורה חמה רוב הזמן, (מדינת ישראל ידידי).

9. עלות של פחחות מקצועית לרכב שעבר ניקוי חול יעלה עשרות אלפי ש״ח , ואני מדגיש על עבודה מקצועית !

10. אחרי שתפשיט את הרכב לחלוטין אתה תראה את כלללל החלודה שמסתתרת ותוכל לתקן אותה בצורה מקצועית גם בלי לפגוע בקווים של הרכב .

11. שהרכב נצבע במפעל הוא מצופה בחומר מגן מפני חלודה מיוחד וחבל להוריד אותו כי לא תמצא .

12. מתחת לרכב אתה יכול לעשות ניקוי אבל ב2 תנאים 1 תפרק הכל כי שתסיים תוכל לצפות הכל ושכבת מגן ושלא ישארו איזורים נסתרים חשופים,2 הציפוי מתחת לרכב צריך להעשות ע״י זפת רך בלבד!! (כמו פוסטינג) מה שמוכרים בארץ הוא זפת שמתקשה ואז כל גרגיר חצץ שקופץ לך בתחתית הרכב פוצע אותו ואז המקום נחשף לחלודה , לעמות הזפת הרך שבולם את המכה.

אם אתה אוהב את הרכב ורוצה להישאר איתו לשנים ארוכות של הנאה , לא צריך להוציא מלא כסף על ניקויים מיותרים ולגרום נזק עתידי שיוריד לך את החשק מהרכב.

יש לא מעט אנשים פה בפורום ששיפצו מכוניות ועשו השקות יפות ואחרי 3-4 שנים חזרו על כל העבודה שוב ובעלויות כפולות וחלקים שניקנו חדשים נשברו בשלב הפירוק השני

ניקוי חול או סודה שנעשה בצורה מקצועית ובעוצמה הנכונה לא יפגע בבודי, שים לב שגם המשפצים המקצועיים בחו"ל ( ניתן לראות בתכניות הטלויזיה בדיסקברי ) משתמשים בניקוי חול \ סודה \ קרח.

פורסם
מדהים היכן זה בוצע? עלות? תודה

זה בוצע בחצם בארות יצחק

המחיר: אני לא זוכר, זה היה לפני יותר מחמש שנים. בכל מקרה זה לא היה בשמים.

בהצלחה!

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

שלום וערב טוב אז למעשה המלצתך מנסיונך גם עם הרכב רקוב להפשיט הכול לשפשפ עד הפח במידה ורקוב חיתוך וטלאים .ואז הרכב נשאר בריא יותר השאלה שלי מה זה משנה עם אני משפשפ עד הפח או עושה ניקוי חול עד הפח בכל מקרה הציפוי שדיברת עליו יפגע לא? או שכוונתך לא להגיע לפח עם לא צריך? אס איך נגלה חלודה? סורי על השאלות אני איש שמעדיף לחקור ולשאול בשביל לטעות פחות תודה

פורסם

אין כל צורך לשפשף עד הפח !!

בכל תיקון או צביעה שעושים אז משפשפים ע״מ שהצבע יתפוס על הצבע הקיים ,זאת אומרת שלא עושים שפשוף גס אלא שיפשוף עדין ובמקומות שהתפקשש והגיע השפשוף עד הפח עושים צבע יסוד צורב.

הציפוי המקורי שעושה הייצרן הוא בגוון אפור זית עדין ומותז על הפח בטמפרטורה מאוד גבוהה (תנור אמיתי) ע״י רובוטים .

ישנם רכבים חדשים למשל שבאזור מסויים לא ציפו טוב את הפח ואז אתה רואה התפתחויות של חלודה/רקבנות באותו מקום ,( למשל מרזבים של רכב ) זה יכול להיות כל סידרת הייצור של הרכב , וכמו שאחר כך תמיד יגידו ״זה המחלה של הסוג רכב הזה..״

פורסם
כן אבל לפעמים החלודה מתחבאת תחת שכבה של צבע או בונדו וקשה מאוד להעריך ריפה היא על ידי שיפשוף שטחי ולכן לפי עניות דעתי חברי הפורום המליצו בחלקם על ניקוי חול כדי לגלות חלודה הרכב רקוב וחלוד ואני מעוניין שהכול יצא חדש

רכב רקוב וחלוד לעולם לא יצא חדש אך השאיפה היא לשחזרו למצב האידיאלי ביותר.

השאלה היא האם אתה רוצה להתקדם ואז עדיף הכיוון של תיקונים טובים לפי הצורך כי בטוח שיש תיקונים שנעשו טוב בעבר ומחזיקים מעמד או להאט את ההתקדמות ולבצע ניקוי טוטלי שיפשיט את הרכב לחלוטין ועלול לפתוח תיבת פנדורה שתעלה לך הרבה כסף .

תוסיף את עלויות הגרירה וניקוי החול והצביעות השונות. קיימת גם האפשרות שהפח ינזק מהניקוי האגרסיבי וחול יכנס מבעד לחורי הריקבונות לכל מקום אפשרי. טלאים תצטרך לטלוא בכל מצב ,כמות חומר המילוי וזמן העבודה על משטחי הרכב תגדל וכידוע זמן עולה כסף. אחד מחברי הפורום שילם כ-60 אלף ש"ח על הליך דומה כולל פחחות וצבע . תעשה חושבים טוב טוב ותחליט על אופן הפעולה.

בברכה אריק

פורסם

אני חושב שיש דרך בינים. לעשות לבודי ניקוי חול "שטחי", מהיר או בלחץ נמוך, ואז לגלות היכן בוצעו תיקונים בעבר, חומר פחחים או טלאים ולטפל בהם לפי הצורך.

אפשר להוריד את הלחץ של האוויר בניקוי, כך התזת החול תהיה עדינה יותר ותזיק פחות. בדרך כלל בעל העסק רוצה לסיים את העבודה מהר יותר בכדי לעבור ללקוח הבא... מצא אחד שמוכן להאט את הקצב. בהצלחה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
דרך אגב ראיתי עוד דרך בפורומים מחול שמדובר על חומר כימי חומצה שניתן לטבול בה חלק רקוב חלוד וזה מנקה את החלודה עד היסוד מישהו שמע ראה בדק?

וגם אשמח לחוות דעת מפחידה יותר ניקוי והסרת הצבע בעזרת חום ברנר ודומיו גם את זה ראיתי אבל מרגיש לי אלים מידי מישהו ניסה?

תודה לכולם שבת שלום

אפשר לטבול חלק קטן בחומצה. צורת עבודה שאני לא מצדד בה משתי סיבות ,האחת שזה לא אידיאלי לבריאות והשניה היא הנזק שנגרם לאיכות הסביבה לכשתשפך החומצה לכל מקום שיבחר לכך. אבל איך אפשר ליישם זאת על רכב. לדוגמה אם כל המרכב יטבל בחומצה סופו יהיה גרוע ביותר כי היא תחדור לפינות נסתרות ותגרום לריקבונות כבדים בעתיד.

אם תוריד צבע וחומר פחחים עם ברנר תגיד סלמאת על הפח כי הקשיות שלו תיפגע ויופיעו גלים ומה תעשה בצד השני של הפח שאין גישה אליו ?.

בברכה אריק

פורסם

אני משפץ כעת סיטרואן דה שבו 65 , הרכב במצב כללי טוב , אולם ישנן נקודות הדורשות טיפול .

הצבע הקיים ברובו כמו חדש ולכן אינני מסיר אותו אלא מתחבר אליו , אך באיזורים שאני מעוניין להסיר את הצבע אני משתמש בדיסק עם דיסקית של סקוט'ץ שחור - חומר גס מאוד אשר מסיר את המילוי והצבע ממש בשניות מעטות אך איננו פוגע כלל במתכת .

ישנם איזורים פנימיים אשר לא ניתן להגיע אליהם עם כלי כלשהו , שם אני משתמש באקדח לניקוי חול פשוט אשר מתחבר לכל מדחס ועושה את העבודה לאט ולא אגרסיבי . האקדח ניתן לרכישה בחנויות כלי אויר ( כגון - פורת , ת.כ.פ. ועוד ) במחיר סביב 200 ש"ח .

ניקוי חול אמיתי איננו מומלץ כלל לגוף הרכב אלא רק לשילדה במידה והיא בריאה , אל תכנס להרפתקאה הזאת - זה לא יגמר טוב .

עצה נוספת ממי שמשפץ כעת רכב שלם מהיסוד ( ניתן לראות את השיפוץ שלי בפורום תחת הכותרת : סיטרואן דה שבו 65 - יומן שיפוץ ) , ישנן בדרך לא מעט נקודות שבירה ( רוחנית ) , תעבוד כל פעם ביסודיות על קטע קטן ולא על כל הרכב , כך שאם תעצור קצת את הקצב רק חלק קטן יהיה חשוף ולא כל הרכב .

אילן

פורסם

בוקר טוב .

אכן , הבן שלי רכש את הסיקס הכחול מגל , אולם אני מבצע כעת שיפוץ מקיף לדה שבו - שם הכל הרבה יותר עדין מסיקס , למעשה מכל רכב אחר .

וכן , אני מציע לך לא להתפזר - טפל ברכב בשלבים , ניקוי הצבע והחלודה עם דיסקית סקוט'ש שחור עושה פלאים - ניקוי יסודי ללא פגיעה בפח אך מסיר את החומר והחלודה .

אם תזדקק לעזרה נוספת צור קשר .

אילן - 050-5249686

פורסם
שים לב שגם המשפצים המקצועיים בחו"ל ( ניתן לראות בתכניות הטלויזיה בדיסקברי ) משתמשים בניקוי חול \ סודה \ קרח.

זה מה שלא ברור לי בכל השרשור הזה - לפחות לפי התוכניות בטלויזיה (שאני רואה באדיקות), בכל המקומות שמשפצים רכבים בסטאנדרט מאוד גבוה, לוקחים את הבודי ל media blasting, אז איך אצלהם כן ובארץ לא?

פורסם

לדעתי אין שום בעיה עם ניקוי חול כל עוד עושים את זה כמו שצריך, בעדינות ולא מול הפח.

גם שיפשוף הצבע עם דיסק גורם לחימום הפח ולהרוס את הקווים של האוטו,

אם תשאל אותי אני באוטו שלי הייתי עושה ניקוי חול.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מעלה תמונות של הדיסקיות שהזכרתי - נקראות פלפ סקוט'ץ שחור , ואכן הם מורידות את הצבע והחומר במהירות ויעילות מדהימה .

הן אינן גורמות לחימום המתכת ולשחיקת הפח .

כמו כן רכשתי דיסק "4 מופעל אויר , עבודה הרבה יותר עדינה וניתן לווסת את המהירות .

אילן

,תמונות שיפוץ הס&#.jpg

,תמונות שיפוץ הס&#.jpg

פורסם (נערך)

להלן כמה סיבות למה לא.

1.כי אתה תצטרך למרוח על כל הרכב שפכטל והקווים לעולם לא יחזרו להיות ישרים,ויראה תמיד שעבר משהוא לא טוב על הרכב, כאילו שהוא אחרי תאונה.בכל מקרה מורחים את הרכב בשכבה קטנה של שפכטל וסיכנס , ניקוי חול בעוצמה נמוכה לא פוגע בפח ולא יוצר גלים

2. בעין רגילה זה יראה יפה בגלל הצבע החדש , אבל בעין מקצועית זה יראה ממש לא מקצועי והגימור יהיה רע.לא נכון

3.רוב האנשים מבחינים רק בגוון הצבע היפה אבל לא מבינים בעבודה.כנראה שגם אתה לא

4.השפכטל שנמרח על הרכב ע״מ להחליק את הפח הינו פלסטיק נכון אבל פולימר יעודי, ובאקלים הישראלי הוא מקבל פיצוצים רק עם מורחים טונה של חומר, אתה לא באירופה שקר שם .כבר לא קר באירופה

6. האזורים הכי רגישים זה גג, מכסה מנוע, פגאז׳ בגלל הקרינה הישירה של השמש.לא קשור לשמש קפיצה של החומר , שכבה עבה ורעידות של הרכב מנסיעות וקפיצות בכביש גורמות להפרדה ופיצוצים , הכנה לא טובה של המשטח לפני המריחה כמו חוסר בניקוי חול כמו שצריך גורמת לפיצוצים, לחות !, צריך גם להשחיז עם דיסק את המשטח שיהיה מחוספס שהחומר יתפוס

7. גם רכבים במוזאונים שלא רואים טיפת שמש ונמצאים באולמות ממוזגים החומר מתפוצץ (ראה במוזאון הרכב באיזור התעשיה תפן).עשו חרא של עבודה ומרחו כמות גדולה , צריך לצבוע ישר איך שהחומר מתייבש לאחר החלקתו כי הוא סופג לחות לכן עדיף לעשות פחחות וצבע בחודשי הקיץ ובתנור שעובד ולא רק עציץ במוסך שבעל נבית מתקמצן להפעיל אותו ומשתמש רק במאוורר

דרך אגב ואין מה לעשות , לפעמים אין ברירה ויש מקומות שצריך הרבה חומר , מדובר ברכבים ישנים ולוקחים בחשבון שצריך לתקן ולתחזק אותם.אפשר להוציא אחלה קוים לרכב עם חומר וזה המטרה שלו כי אפשר לשייף ולשחק איתו, כך שבעל מקצוע טוב וחומר איכותי יתן לרכב קווים כמו מהמפעל

8.אין אפשרות לעולם להצמיד פלסטיק לברזל כשהטמפרטורה חמה רוב הזמן, (מדינת ישראל ידידי).לא נכון

9. עלות של פחחות מקצועית לרכב שעבר ניקוי חול יעלה עשרות אלפי ש״ח , ואני מדגיש על עבודה מקצועית ! לא נכון , בכל מקרה מורחים חומר וניקוי חול לא עושה נזק בהתזה בעוצמה מבוקרת , תלך ליגאל או חצם כל הרכב יהיה עם גלים , תעשה לבד ותכוון את העוצמה לא יהיו גלים

10. אחרי שתפשיט את הרכב לחלוטין אתה תראה את כלללל החלודה שמסתתרת ותוכל לתקן אותה בצורה מקצועית גם בלי לפגוע בקווים של הרכב .אי אפשר לנקות חלודה ללא ניקוי חול , סודה בצורה מקצועית , יש חטטים קטנים שלא יעזור כמה תשפשף, המשטחים כבר לא חלקים ולכן גם צריך חומר !

11. שהרכב נצבע במפעל הוא מצופה בחומר מגן מפני חלודה מיוחד וחבל להוריד אותו כי לא תמצא .רק משנות השמונים ולא כל היצרנים רק רכבי יוקרה כמו מרצדס , פורשה וכו .החומר שאתה מדבר עליו זה ציפוי אלקטרוליזה באמבטיה של אבץ.

12. מתחת לרכב אתה יכול לעשות ניקוי אבל ב2 תנאים 1 תפרק הכל כי שתסיים תוכל לצפות הכל ושכבת מגן ושלא ישארו איזורים נסתרים חשופים,2 הציפוי מתחת לרכב צריך להעשות ע״י זפת רך בלבד!! (כמו פוסטינג) מה שמוכרים בארץ הוא זפת שמתקשה ואז כל גרגיר חצץ שקופץ לך בתחתית הרכב פוצע אותו ואז המקום נחשף לחלודה , לעמות הזפת הרך שבולם את המכה.וכל האבנים נדבקות אליו, יש זפת יעודי , זפת קשה זה זפת שהתיזו אותו לפני שלושים שנה והוא מתייבש , ורק עם יש חלודה מתחת הוא מתקלף , אני מזמין אותך לבוא לקלף עם שכטל זפת קשה שעשיתי , אתה תראה כמה זמן יקח לך

אם אתה אוהב את הרכב ורוצה להישאר איתו לשנים ארוכות של הנאה , לא צריך להוציא מלא כסף על ניקויים מיותרים ולגרום נזק עתידי שיוריד לך את החשק מהרכב.בטח , צריך לצבוע על חלודה לפי מה שאתה אומר .

יש לא מעט אנשים פה בפורום ששיפצו מכוניות ועשו השקות יפות ואחרי 3-4 שנים חזרו על כל העבודה שוב ובעלויות כפולות וחלקים שניקנו חדשים נשברו בשלב הפירוק השני כי הם או הבעל מקצוע שלהם חיפף או לא יודע לעבוד כמו שצריך וגם לא השתמש בחומרים הנכונים , חומרים איכותיים עולים כסף , חומרים שברוב המוסכים לא מיועדים לשיפוץ רכבים אלה לתקן מכות ברכבים חדשים שעובדים עם חברות הביטוח

סליחה אסף אבל כל מה שכתבת אני יאמר בעדינות ובלי להעליב לא מדוייק אם בכלל ,

התאפקתי שלו להגיב אך אין לי ברירה אלא לחלוק על כל מה שרשמת .

רשמתי תגובות בציטוט בכתב בולט !

אתה מוזמן להכנס ללינק שבחתימה שלי ולראות איך עושים שיפוץ וניקוי חול וללמוד קצת .

בקיצר מיכאל אני ממליץ בחום לעשות ניקוי חול אחרת הרכב שלך יתפוצץ מהחומר שבכל מקרה חייבים למרוח על הרכב ,השאלה כמה .

אם יש לך שאלות צור איתי קשר

וסרטן לא מקבלים מניקוי חול של רכב או שניים או שלוש עם אמצעי מיגון ,

אם תעבדו בזה יום יום במשך שנים ללא מיגון לנשימה אז אני מבין

לילה טוב

עריכה אחרונה על ידי tomi1975

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם (נערך)
שלום.

החיסרון הגדול בניקוי חול הוא הנזק שנגרם בעתיד והכוונה היא!

בכול מקום שיש פח כפול או שתי פחים חופפים בזמן ניקוי החול חודר חול יבש בין החלקים הצמודים, לא תמיד ניתן לנקות את הכול ותמיד נשארים גרגרי חול לכודים בין הפחים. מה קורה? כאשר חודרת לחות אם משטיפה או מגשם החול סופג את הלחות ומיד תופח ואז מתחילה מיד תופעה של חמצון וכמובן חלודה וכו' וכו'.

רצוי לבדוק היטב אם ניתן לנקות את החול או לא להתחיל. בנוסף הפח יכול להתעוות וזו בעיה בפני עצמה. אם ניתן לטפל במרכב בלי ניקוי חול מומלץ.

בברכה בני ל.

שואב אבק עוצמתי ולחץ אויר בדרך כלל פותר את הבעיה,

עדיף ניקוי חול טוב מאשר לא לעשות בכלל

עריכה אחרונה על ידי tomi1975

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

• תוכן חדש...