Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי חול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ניקוי בהתזת חול היא צורת הניקוי האגרסיבית ביותר שקיימת לצורך ניקוי חלק (מתכתי) עד לחשיפת המתכת ב- 100%.

בעד ונגד?

נגד: מסוכן לריאות ולדרכי הנשימה ולכן חובה בציוד מגן. כאמור - השיטה האגרסיבית ביותר ועלולה להוריד גם חלק מהמתכת אותה רוצים לנקות.

בעד: חזק ביותר ומוריד כל ליכלוך. המתכת נחשפת לגמרי.

טיפ: לפני ניקוי חול רצוי לבצע ניקוי מקדים, כלומר להוריד את כל הליכלוך הכבד (שמן, בוץ וכו') ולהשאיר רק חלודה. הסיבה לכך היא שכך המנקה רק צריך "לעבור" עם סילון החול על החלק ולא להתמקד הרבה זמן על אותה הנקודה, שזה כאמור לא טוב ועלול לכרסם גם במתכת.

לאחר הניקוי יש צורך לצבוע בצבע חומצי את החלק, מיידית, על מנת למנוע התפתחות חלודה (שעלולה לצוץ כבר לאחר שעה). הצבע ידוע גם כ- etch primer ולאחריו אתה צובע פריימר רגיל (יסוד) וכן הלאה.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

תודה כמה שאלות היסוד החומצי לאחר הניקוי חול הכוונה ליסוד רגיל או משהו אחר? למה אחרי יסוד יש לבצע פריימר?

בעיקר שיש עוד המון עבודה על הפח?

אשמח לקבל את שמות החומרים המובילים ומקומות לרכוש

פורסם
תודה כמה שאלות היסוד החומצי לאחר הניקוי חול הכוונה ליסוד רגיל או משהו אחר? למה אחרי יסוד יש לבצע פריימר?

בעיקר שיש עוד המון עבודה על הפח?

אשמח לקבל את שמות החומרים המובילים ומקומות לרכוש

לא, הכוונה ליסוד חומצי.

מנקים עם מדלל את המתכת החשופה ומיישמים את הצורב. לאחר מכן צובעים פריימר שכן היסוד עצמו לא עמיד והוא טוב רק אם יש עליו פריימר שמגן עליו.

רק לאחר 2 אלה עושים עבודות פחחות, ולמרות שמעולם לא ראיתי פחח בארץ שעובד כך - זאת הדרך הנכונה. לא טוב למרוח חומר פחחות ישירות על המתכת הנקיה שכן הוא לא חוסם לחות, לא עמיד בלחות וכלל לא מיועד לכך. לאחר יישום חומר הפחחות וליטושו, הרי שוב תיחשף המתכת שבאזור, לכן חוזרים על התהליך.

כמובן כל זאת מבצעים לפני עבודת חומר פחחות, אבל רק אחרי עבודת ריתוך/הטלאה/הלחמה בפחחות.

פורסם

תודה על העזרה אני ממש מתלבט אני רוצה לצאת לדרך עם הפרויקט של ווקסוהול ויקטור 61 הרכב מאוד חלוד וחלקו רקוב הנחת דעתי שאם אני ישלח אותו לניקוי חול למעשה אני יוכל לגלות את כל הרקבונות חלודה וכיוצא באלו ולהתחיל בהכנה האם אני צודק וזוהי דרך העבודה?או שיש דרך אחרת מקובלת יותר(חשוב לציין ששאלתי פחחים על ניקוי חול וכולם טענו שהשתבשה דעתי) לכן אני מתלבט הם עוסקים בזה יום יום תודה שוב לכולם

פורסם
תודה על העזרה אני ממש מתלבט אני רוצה לצאת לדרך עם הפרויקט של ווקסוהול ויקטור 61 הרכב מאוד חלוד וחלקו רקוב הנחת דעתי שאם אני ישלח אותו לניקוי חול למעשה אני יוכל לגלות את כל הרקבונות חלודה וכיוצא באלו ולהתחיל בהכנה האם אני צודק וזוהי דרך העבודה?או שיש דרך אחרת מקובלת יותר(חשוב לציין ששאלתי פחחים על ניקוי חול וכולם טענו שהשתבשה דעתי) לכן אני מתלבט הם עוסקים בזה יום יום תודה שוב לכולם

רכב חלוד מאד עד כדי רקבון - לא עושים לו ניקוי חול. החול עלול לנקב את הפח. קודם כל מפשיטים הרכב למצב שלדה, חותכים החוצה רקבונות ואז מלחימים פנימה טלאים חדשים ואז ניגשים למלאכת הליטוש והפח. כל זאת לפני צבע. השאלה הראשונה שקופצת לי לראש - איך תגן/תצבע את הפח החדש מבפנים? הרי הוא יחליד מבפנים, היכן שריתכת את הטלאי.

בקיצור, אני מציע שתעלה תמונות תקריב באיכות טובה, ומומחים מכאן שכבר עסקו בזה יוכלו לייעץ יותר טוב ממני (לי ניסיון רק בתחום האופנועים).

פורסם
הבעיה הגדולה ביותר בניקוי חול זה שבזמן הניקוי החלק מתחמם ובגלל העצמה החזקה של הגרגרים נוצרים שקעים וגלים בפח.

אני חושב, שאם החלק מתחמם זה לא מפריע. כלומר, מה זה משנה? שיתחמם.

לגבי השקעים בפח: לא מדובר בגודל כזה שיפגע בגימור או שיהיה ויזואלי לאחר השיפוץ. כל צבע יסוד ופריימר איכותי ומיושם נכון יכפר ויכסה על השקעים, אם ישנם כאלה.

על גלים (?) מעולם לא שמעתי וגם מעולם לא נתקלתי, ולמרות שאני איש של שיפוץ אופנועים, ראיתי וגם השתתפתי בלא מעט שיפוצי גימור למכוניות וגם למשאיות. מעולם לא ניתקלתי בשטח גדול וישר שנוצרו בו גלים בגלל התזת חול.

פורסם

חברים תודה רבה על כל העצות אני ממש מנסה להוריד תמונות אבל לא כלכל הולך לדעתי יש בעיה באתר בכל מקרה יש תמונות של הרכב מורכב כיום הוא כמעט מפורק כולו ואני מקווה שבקרוב נגיע להחלטה עם ניקוי חול ועם לאו כמו כן נאמר שכאשר מבצעים ניקוי חול הפח עף לעניות דעתי עם הוא רופס וחלש עדיף שיעוף הלא בשיפוץ מלא עסקינן ולא בסתם מריחה תודה שוב מקווה שנגיע להחלטה

פורסם

שלום.

החיסרון הגדול בניקוי חול הוא הנזק שנגרם בעתיד והכוונה היא!

בכול מקום שיש פח כפול או שתי פחים חופפים בזמן ניקוי החול חודר חול יבש בין החלקים הצמודים, לא תמיד ניתן לנקות את הכול ותמיד נשארים גרגרי חול לכודים בין הפחים. מה קורה? כאשר חודרת לחות אם משטיפה או מגשם החול סופג את הלחות ומיד תופח ואז מתחילה מיד תופעה של חמצון וכמובן חלודה וכו' וכו'.

רצוי לבדוק היטב אם ניתן לנקות את החול או לא להתחיל. בנוסף הפח יכול להתעוות וזו בעיה בפני עצמה. אם ניתן לטפל במרכב בלי ניקוי חול מומלץ.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

החיסרון הגדול בניקוי חול הוא הנזק שנגרם בעתיד והכוונה היא!

בכול מקום שיש פח כפול או שתי פחים חופפים בזמן ניקוי החול חודר חול יבש בין החלקים הצמודים, לא תמיד ניתן לנקות את הכול ותמיד נשארים גרגרי חול לכודים בין הפחים. מה קורה? כאשר חודרת לחות אם משטיפה או מגשם החול סופג את הלחות ומיד תופח ואז מתחילה מיד תופעה של חמצון וכמובן חלודה וכו' וכו'.

רצוי לבדוק היטב אם ניתן לנקות את החול או לא להתחיל. בנוסף הפח יכול להתעוות וזו בעיה בפני עצמה. אם ניתן לטפל במרכב בלי ניקוי חול מומלץ.

בברכה בני ל.

קיימים גם פתרונות אחרים כמו ניקוי בסודה או ניקוי קרח

פורסם

22Jan_0005.jpg 22Jan_0007.jpg

22Jan_0009.jpg IMG_0230.jpg IMG_0235.jpg

IMG_0245.jpg IMG_0243.jpg

רצוי שלא לנקות בחול את המשטחים החיצוניים.

אני ניקיתי את הרצפה, בתי הגלגלים ותא המנוע.

אח"כ צבעתי ב - Washprimer

מעליו צבע יסוד וצבע עליון או זפת.

מאז השיפוץ חלפו יותר מארבע שנים והכל נראה עדיין כמו חדש.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

• תוכן חדש...