Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מנהיגה Tesla S performance

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום. היום אני רוצה לספר לכם על ההתרשמות שלי מאחת המכוניות המדוברת של השנה -שנתיים אחרונות. הזדמן לי לבקר בארץ מולדתה ולנהוג כמה מאות קילומטרים ב Tesla model S . רמת ההייפ סביבה די מטורפת בארה"ב ואנשים עומדים בתור תמורת "הזכות"לשלם אליה 90000$. כדי לקבל פרופורציות: בסכום הזה ניתן לקנות E63 AMG, פורשה פאנמרה, אאודי a8 ועוד רבות וטובות.

אני קיבלתי לידי את גרסת הperformance עם 420 כוחות סוס שקטים במיוחד ותאוצה של 4.2 שניות למאה קמ"ש.

מבחוץ הרכב נראה מרשים אבל משהו בעיצוב קצת מיושן, קצת שנות האלפים ומזכיר מכוניות כמו יגואר ומזרטי אבל פחות מיוחד ופחות מקורי. אני מבין שהמעצבים ניסו להקנות לו מקדם גרר נמוך במיוחד אבל לפי דעתי הם יכלו להעז ולהתאמץ -קצת יותר כדי להוציא רכב מיוחד יותר ,כי מהרבה היבטים אחרים הוא באמת פורץ דרך.

qymypu4y.jpg

yganebe8.jpg

rupa9aja.jpg

השלב הבא ,לוקחים מפתח שנראה כמו עכבר מחשב מוקטן שמים בכיס ונכנסים. לא צריך לפתוח וגם לא ללחוץ על שום כפתור הנעה פשוט נכנסים ,מעבירים ל d עם הג'ויסטיק ( הקטן מידי) של מרצדס שנמצא מאחורי ההגה לוחצים על הדוושה ונוסעים.אבל עוד לפני זה הדבר הראשון שמתנפל אלייך הוא המסך העצום של 17" שמהווה את המרכז של תא הנוסעים .מעבר למסך תא הנוסעים נראה מוקפד ,עשוי מחומרים טובים והכל מצופה עור אבל אין בו את הרגשת הפינוק והפרמיום שיש במכוניות הגרמניות באותה רמת מחירים.המושבים מעוצבים אבל לא הכי תומכים, מאחור יש רצפה שטוחה ומרחב רגליים נדיב אבל המושבים נמוכים מאוד ומרחב הראש מוגבל. יש גם אופציה למושבי ילדים בבגאז" שפונים נגד כיוון הנסיעה כמו בוולו סטיישן של פעם. המרחב שם דווקא נראה מספק אבל לא הייתי רוצה להיות הילד שיושב שם פשוט כי יש מעט מאוד שטח חלון דרכו ניתן להסתכל החוצה ,בקיצור מדכא כמו נסיעה בבגאז'. נחזור למסך ,בהתחלה זה נראה קצת מוזר אבל כמו לכל דבר טוב מתרגלים גם לזה אהבתי שבעוד רוב היצרנים מגדילים כל שנה את המסך בעוד אינצ' או חצי אינץ באה טסלה ודופקת 17" in your face .

כמובן שניתן לשלוט מהמסך על כל הפונקציות של המכונית ,לנווט וגם לגלוש בקארס פורום. אם זה מה שעושה לכם את זה... החיבור לאינטרנט הוא בילט אין וחינם.

u7abemuv.jpg

5egyju9y.jpg

אז איך זה נוסע? - מהר מאוד. המצערת מדויקת מאוד ללא שום השהיות ,כמה שלוצים ככה נוסעים. תלחץ קצת ויש לך עגלת גולף זוחלת וחרישית .מאוד נוח בפרקים. תלחץ קצת יותר והדבר הזה צובר מהירות בקצב מסחרר תלחץ עד הסוף וזה מדביק אותך לכיסא. עד בערך 130 התאוצה מסחררת אחר כך העניינים נרגעים. כמובן שאין שום לחימת הגה כי ההנעה היא אחורית ומערכת בקרת משיכה יעילה מאוד ולא מורגשת ,הרכב פשוט טס לאן שאתה מכוון אותו. העברות ההילוכים לא מפריעות פשוט כי אין כאלה. אחרי נהיגה בטסלה אתה מבין שגיר במכונית, ולא משנה אם הוא אטומטי ,ידני ,רובוטי או רציף הוא בעצם אילוץ שנוצר כדי לאפשר למנועי בעירה פנימית להעביר בצורה יעילה יותר את הכח לגלגלים וכאן ממש לא צריך אותו כאן כל 420 הסוסים ומומנט זמינים מיד החל מסלד 0 . . בקיצור תאוצה לא חסר. מה עם שאר מאפייני הניהוג? הרכב מאוד מאוזן עם זויות גלגול מינימליות . ההגה סביר עם משקל טוב ודיוק מצוין . התננהגות ניטרלית שנוטה דווקא להיגוי יתר. אבל בסהכ זה לא הרכב להתגרזן איתו. הוא מכויל יותר לנוחות מאשר התנהגות ספורטיבית פרופר וזה גם צפוי . למרות המהירות הפנומנלית שלו, אני עדיין מעדיף לנהוג ברכב ספורטיבי עם צליל מנוע בשרני וידית הילוכים ו כנראה שכך גם חשבו בטסלה על מרבית הקונים.

הטסלה היא כלי מצוין לשיוט בכבישים מהירים שקט, נינוח ונוח. רעשי רוח מורגשים על רקע זה שהמנוע שקט ,אבל בסך הכל מאוד הכל שקט ורגוע.

כמה מילים על טווח נסיעה: אני לא ניסיתי לקבוע שיאי חסכון . נסעתי רגיל בנסיעה שכללה גם שיוט גם פקקים וגם נסיעה עירונית צפופה ועברתי 359 קמ עם מזגן עד שלפי המחשב נשאר לי 2 קמ עד לעצירה מוחלטת . לדעתי מרשים בהחלט (יש לציין שטסלה הזאת מותקנת הבטריה הגדולה יותר של 85 kW לעומת 60 kW בדגם בסיסי).

יש תחנות הטענה מהירות שהולכות ונפרסות ברחבי ארהב שמבטיחות למלא את הבטריה ל80% תוך חצי שעה- חינם. לא יצא לי לנסות.

האם זה טוב ליהודים/ מתאים לארץ?

לדעתי כן בהחלט. הייתי שמח מאוד להיות בעלים של רכב כזה בארץ . האבל הגדול הוא כמובן המחיר כרגע זה מחיר שמתאים בישראל לעשירים בלבד. אבל זה צעד בכיוון נכון ואם תהיה מכונית עם טווח זהה כמובן פחות מפוארת ומהירה אבל במחיר של עד 200.000 שח בהחלט יהיה על מה לדבר. בשביל זה עלות הסוללה שמהווה לפי מה שהבנתי כ 50% מעלות הייצור צריכה לרדת ו אני לא ממש יודע אם זה אפשרי.

עד כאן הרשמים שלי , לדעתי ממש הצליח להם וזו מכונית בשלה כמובן שיש עוד הרבה שאלות פתוחות לגבי האמינות והשרידות של האוטו אבל כמו שהוא עכשיו זה רכב נהדר לדעתי.

de7y7y6e.jpg

ujuda8yv.jpg

עריכה אחרונה על ידי koka

...Our necessities are few but our wants are endless

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי סקירות וסרטוני ווידאו שראיתי זה הרכב שבאמת חשמלי. עם טווח נסיעה אמיתי. אומנם ראיתי של ה- S הרגילה, אבל מאמין שזה אותו עקרון. מאוד מעניין.

הייתי רוצה להרגיש את המומנט הזה שהסוקרים דיברו עליו בכתבות הווידאו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

טוב ליהודים? אולי. טוב לישראל? לא.

90K$ הופכים בארץ ל-150K$ די בקלות (ויש מצב שאני עוד אופטימי). מפה לשם כבר קיבלת מכונית בלמעלה מחצי מיליון ש"ח.

טעינה ל-80% בחינם? ברוך הבא לישראל! הסכם שלום עם איראן יגיע קודם.

ברור שמדובר על מכונית מדליקה לגמרי עם ביצועים מצויינים (אני חייב לציין שמאוד מעצבן אותי הטאבלט הענק שתקוע מול הפרצוף), אבל המכונית הזו תפורה יותר על אמריקאים ואירופאים מאשר על הישראלים. לנו נשאר לחכות לסיבוב מזדמן עליה בארה"ב אצל הדודים שקנו אחת :-)

פורסם

סקירה מצויינת.

מסכים לגבי העיצוב. לפני כשנתיים נראתה בהרבה יותר מכובדת ועכשיו פתאום היא קונקורנציה למאזדה 6...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

לפי תקדים בטר פלייס אמור להיות פטור ממיסים על מכונית חשמלית, או מס זניח יחסית. עדיין 90000$ זה סכום נכבד מאוד.

לגבי העיצוב אני דיי מסכים עם מה שכתב פותח השרשור. וכמו קודמי, לא אהבתי את הטאבלט הענקי הזה.

אחלה סקירה, תודה על השיתוף.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

אחלה רכב. אמנם הנסיעה שלי הייתה קצרה ובעיקר על כביש מהיר אני מצטרף לרשמים של koka.

מכיוון שמדובר על רכב חשמלי לחלוטין, האין הוא ראוי להטבת מס משמעותית (כמו ביטול מכס לחלוטין)? אם כן, מדובר על איזור ה250-350K ש"ח עבור הדגמים השונים של טסלה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• אחראי פורום
פורסם
סקירה מצויינת.

מסכים לגבי העיצוב. לפני כשנתיים נראתה בהרבה יותר מכובדת ועכשיו פתאום היא קונקורנציה למאזדה 6...

מסכים. נראתה חדשנית ויפה ופתאום אפילו קצת מיושנת. והמסך הזה נראה כאילו שהודבק ללא שום מחשבה לקונסולה.

ובכ"ז רכב נאה מאוד אך בעיקר מעניין. אצלנו? יסחטו כמה שניתן כדי להחזיר את אובדן ההכנסות מהבנזין. כולל מס WIFI :?

תודה על הסקירה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נראה כיף. תודה על השיתוף.

אתם עדיין נראה לי אופטימים מאד באשר למחיר.

מס או לא,

איכשהו, בפועל, היא תעלה כאן למעלה מחצי מליון שקלים אם בכלל תגיע.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם (נערך)

אחלה סקירה,

הרשמים שלי מהנהיגה באותו דגם בדיוק היו דומים עד זהים,זו מכונית ראוייה בהחלט אך אינה נותנת את תחושת הפרימיום של הגרמניות הבכירות, היא לא מפוארת\נוחה\מפנקת כמוהן אבל היא גם לא רחוקה שנות אור מכך.

השורה התחתונה הינה שמדובר בחבילה מצויינת עם עלות אחזקה (דלק) נמוכה מאוד ואחזקה מכאנית זולה במיוחד הודות לחבילת אחריות מורחבת מפגוש לפגוש כולל מכלולים מתבלים.

ו.......למרות כל אלה, הייתי בוחר את ה-E63 על פניה בכל יום נתון, יותר מפנקת, לא פחות (כנראה יותר) ביצועים והרבה הרבה יותר אטרף.

הדגם הזה נמכר בהונג קונג ב-90k דולר כאשר המיסוי פה יותר סימפטי מאשר זה הנהוג בישראל+ המכונית פה זוכה לפטור מלא מאגרת רישוי (מס קניה) כך שאני נוטה להאמין שבארץ היא תמכר במחיר שלא יהיה נמוך מאיזור ה-120-130K דולר, כמובן בתירגום לשקלים, כלומר איזור החצי מליון פלוס מינוס.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לגבי המסך זה נכון שהוא לא הכי יפה אבל זה מאוד מאוד שימושי ולדעתי לא ירחק היום שבו יותר ו יותר יצרנים ילכו בכיוון הזה .כמו בסמארטפונים, לפני כמה שנים מסך 5" היה נראה לנו מפלצתי והיום זה פחות או יותר הסטנדרט

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
סקירה מצויינת.

בול מה שדבר ראשון חשבתי כשראיתי את התמונה, בעיקר מאחורה. ועדין, לחיי ההבדל הקטן.

פורסם

הרכב הזה יהיה עם 8% מס קניה בלבד+מע"מ 18%

כך שאם היבואן יהיה חזיר תמיד אפשר להביא אותה ביבוא אישי ותשלם על החשבונית רכישה 26% מסים בלבד. נקודה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• תוכן חדש...