Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מנהיגה Tesla S performance

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי העיצוב, הסיבה הפרוזאית לדברי מעצב המכונית היא

קהל היעד השמרן, בטסלה לא רצו להסתכן בדגם הראשון שלהם בנישת מכוניות הפאר,

והחשש מדחייה ע"י הרוכשים הפוטנציאלים המורגלים במתחרות מבית מרצדס במוו ואודי היה גדול, החלק הקדמי אמנם מכיל כמה מחליפי חום, אבל

לדברי המעצב בדגמים העתידיים העיצוב יבוצע תוך ניצול מלא של האפשרויות הטמונות במבנה הלא שגרתי שבטסלה, צפו לקטומות אף בהמשך

פורסם

בחו"ל המחיר הוא עוד יחסית נמוך מכיוון שטסלה משווקת ישירות ללקוחות. אין סוכנות שאפשר להזמין דרכה, הכל דרך חנויות טסלה בקניונים.

כנראה זה הדרך שלהם למקסם רווחים מכיוון שהמכירות נמוכות למכונית נישה שכזאת (7000 מסירות ברבעון האחרון של 2013).

כמובן זה מאוד מרגיז את הדילרים שם שלא יכולים לגזור קופון. בטקסס התאגדות של דילרים הצליחה לגרום לכך שיחקק חוק האוסר מכירת טסלות במדינה (מדינה חופשית My ass).

כל זאת לומר שאם המכונית היתה מגיעה לארץ, המחיר היה הרבה יותר מפי 2.

זו ללא ספק מכונית העתיד, כנראה שכאן בארץ נצטרך לחכות כמה עשורים..

פורסם

תודה על דיווח וסקירה מעניינת של 'אחד משלנו'.

לגבי המסך הגדול - האם בלילה הוא לא מפריע, או שיש דרך לעמעם אותו ? האם הוא לא גוזל תשומת לב מהדרך?

לדעתי חבל שהם הולכים לנישת שוק קטנה, אופנה לתקופה קצרה עד שהקסם יתפוגג.

עם רכב עממי יותר, שליש עד חצי כוח ועלות של רבע מהמחיר - יוכלו לתת תשובה לשאלה אם עדיף רווח גדול על מעט מכירות או רווח קטן יותר על הרבה מכירות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם (נערך)
בחו"ל המחיר הוא עוד יחסית נמוך מכיוון שטסלה משווקת ישירות ללקוחות. אין סוכנות שאפשר להזמין דרכה, הכל דרך חנויות טסלה בקניונים.

כנראה זה הדרך שלהם למקסם רווחים מכיוון שהמכירות נמוכות למכונית נישה שכזאת (7000 מסירות ברבעון האחרון של 2013).

כמובן זה מאוד מרגיז את הדילרים שם שלא יכולים לגזור קופון. בטקסס התאגדות של דילרים הצליחה לגרום לכך שיחקק חוק האוסר מכירת טסלות במדינה (מדינה חופשית My ass).

כל זאת לומר שאם המכונית היתה מגיעה לארץ, המחיר היה הרבה יותר מפי 2.

זו ללא ספק מכונית העתיד, כנראה שכאן בארץ נצטרך לחכות כמה עשורים..

בטקסס לא חוקקו חוק , חוק כזה כבר קיים משנות ה20 שנועד להגן על צרכנים בזה שיש "דילר" שאמור להיות משווק כמה סוגים של מכוניות ולכן יוכל לעזור ללקוחות לקנות מה שמתאים להם בעידן "החדש" הזה של רכבים (כאמור זה משנות ה 20 ). לא רק בטקסס יש בעיות גם במיזורי וניו ג'רזי וכו.

טסלה מנסה להלחם בנושא בבתי משפט , עד כה הצלחה מועטה מאד.

הצד האפל של הרכב (יש לנו כזה גרסה רגילה ,סוללה 85) היא עלות הטיפולים שהיא לא פחות משערורייה .

1. הרכב נלקח ליומיים

2. טיפול שנתי עולה 650 דולר (טיפול בסיס ללא ברקסים )

3. טיפול הכולל המון ריקול שקטים ולהלן רשימה חלקית (סוללה 12 וולט , מגן גחון , סוללות בשלט ,חגורות בטיחות מאחורה ושקע טעינה).

אגב השלט , חשבנו שאיבדו אחד כזה (מקבלים 2 עם הרכב) העלות שלו זה 450 דולר לפני עלות קידוד (כמובן שלאחר ששמענו את המחיר הפכנו את הבית ומצאנו אותו.

4. מקבלים טויוטה פריוס בימים שהרכב בטיפול .

5. אתה נותן את הרכב לטיפול אבל הוא חוזר על גרר עם שליח (שאוסף את הטויוטה - אין חיוב על דלק חסר במיכל).

6. הרכב מקבל טיפול דיטייל מלא לא רק שטיפה.

הדברים שאף אחד לא אומר וחסרים מאד ברכב (דבר שהם יוסיפו בקרוב ונוכל לקנות) זה בטיחות אקטיבית , אין מצלמות קדימה,אין ראדר , אין התרעה לפני תאונה אין עצירה של הרכב במקומך שלא נשמר מרחק .

יחד עם זאת , זה "ה" רכב שבעולם . אפשר ליסוע בנתיב car pool lane ,המתלי אויר המתכוונים אוטומטית מעולים וחניה תמיד בעדיפות בחניונים בגלל הטעינה.

טווח נהדר , חסר לי מערכת סאונד טובה אבל זה בהחלט לא רע.

עריכה אחרונה על ידי maphisto

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם (נערך)

שכחת להוסיף שבתחנות טסלה לא משלמים על טעינה, סע מחוף לחוף בחינם,

המכונית הסופר-ארית של עידן תחויר ותעמוד בפינה כשמדברים על עלויות הדלק שלה,

בטיחות אקטיבית ? לא הבנתי ממה התאכזבת ולמה בדיוק ציפית, לוטוס אליז ?

בד"כ תקלות תמיד צפויות בדור הראשון, יש מחלות ילדות שינופו בדור הבא.

טסלה אמורה לשווק ב- 2017 את המודל E במחיר 35K-40K עדיין לא ידוע מה הטווח, כנראה נמוך משל ה- S,

אבל גבוה משל הניסאן ליף (המכונית החשמלית הנמכרת ביותר בהיסטוריה) והבמוו I3.

ד.א בתקופה הארוכה מ 2008 עד לא מזמן המניה של טסלה ביצעה עלייה יפה של 800%,

חבל שאין עוד 10 אילון מאסק עם 10 "טסלות" משלהם.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

לגבי המסך הגדול - האם בלילה הוא לא מפריע, או שיש דרך לעמעם אותו ? האם הוא לא גוזל תשומת לב מהדרך?

יש דימר למסך כך שבהחלט ניתן לעמעם אותו ובאופן מפתיע אחרי ה"התלהבות" הראשונית הוא לא ממש מפריע.

עם רכב עממי יותר, שליש עד חצי כוח ועלות של רבע מהמחיר - יוכלו לתת תשובה לשאלה אם עדיף רווח גדול על מעט מכירות או רווח קטן יותר על הרבה מכירות.

לגבי המשפט השני, קשה לענות כיוון שאנחנו לא מכירים את יכולות הייצור של TESLA, יכול להיות שהם לא בנויים עדיין למספרים גדולים מאוד וזה לא רק פונקציה של בידול.

PROXIMA,

אתה צודק בדברייך לגבי צריכת הדלק, לא צריך להיות רכב חשמלי כדי לגרום לרכב שלי להחוויר לעומת הטסלה, גם פרארי 458 תגרום לרכב שלי את אותה תגובה בעניין צריכת הדלק.

יחד עם זאת, למרות שנסיעת המבחן שלי ארכה כ-15 דקות היא הספיקה לי כדי להגיע למסקנה שפרט לעלות אחזקה- הרכב שלי עולה על הטסלה בערך בהכל,למרות פער הגילאים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אתה לא יודע מה זה בטיחות אקטיבית ?

בכל המכוניות מעל 50K יש אפשרות להוסיף מצלמות \ ראדר בכדי לקבל בקרת שיוט אקטיבית (מאיצה ומאיטה לפי קצב תנועה) ,בלימה אוטומטית כאשר רכב לפניך עוצר (עד כדי עצירת הרכב) ,זהוי הולכי רגל אשר קופצים כביש ועצירת הרכב (זה מצויין פה בעיקר שתרבות המעבר חצייה היא קודם לעבור ואחכ לחפש מכוניות מתקרבות) ,זהוי איבוד ריכוז ושמירת נתיב ,כיוונון אוטומתי של המתלים לפי תנאי הדרך (כרגע בטסלה זה רק 2 כיוונים , מעל 45 מייל לשעה ומתחת) וכמובן מצלמות אזור ראות לקוייה ,אם אתה רוצה לשנות נתיב ומסתתר לך רכב שאתה לא רואה.

אני לא מתלונן על התקלות ברכב , זה בסדר והשירות לקוחות שלהם זה משהו שאין באף חברה ברמה שיותר קל להשיג אותם בכל שעה מאשר למוצא סניף של מקדונלדס.

לפני שבועיים במהלך הטיפול קיבלנו את העדכון של המגן גחון החדש ,עכשיו בכלל הרכב נראה מלמטה כמו טנק ,ממש פלטת מתכת מלאה.

המניה של טסלה ביצעה את המהלך בין השנים 2012 ל 2014 ,בתחילת הדרך לא היתה עלייה משמעותית .

פורסם (נערך)
אתה לא יודע מה זה בטיחות אקטיבית ?

לא, אתה.

אבל עכשיו אחרי שבדקתי את הנושא הבנתי את מקור הבילבול,

אתה מבלבל בין "בטיחות אקטיבית" לבין "מערכות בטיחות אקטיבית",

בראשון הכוונה למאפייני ההיגוי, אחיזת הכביש, המשוב לנהג, והתנהגות הרכב במגבלות,

באחרון מדובר על מערכות ממוחשבות המונעות תאונה,

http://en.wikipedia.org/wiki/Active_safety

The term Active Safety can be used in two distinct ways.The first, mainly used in the US, refers to safety systems that help avoid accidents, such as good steering and brakes. In this context, passive safety refers to features that help reduce the effects of an accident, such as seat belts, airbags and strong body structures. This use is essentially interchangeable with the terms primary and secondary safety that tend to be used in the UK.However, Active Safety is increasingly being used to describe systems that use an understanding of the state of the vehicle to both avoid and minimise the effects of a crash. These include braking systems, like brake assist, traction control systems and electronic stability control systems, that interpret signals from various sensors to help the driver control the vehicle. Additionally, forward-looking, sensor-based systems such as Advanced Driver Assistance Systemsincluding adaptive cruise control and collision warning/avoidance/mitigation systems are also considered as active safety systems under this definition.

דרך אגב, מגן הגחון הזה שקיבלתם עשוי מטיטניום,

underbody-shield-paving-stone-lq.gif

underbody-shield-alternator-lq.gif

פורסם
לגבי המשפט השני, קשה לענות כיוון שאנחנו לא מכירים את יכולות הייצור של TESLA, יכול להיות שהם לא בנויים עדיין למספרים גדולים מאוד וזה לא רק פונקציה של בידול.

PROXIMA,

אתה צודק בדברייך לגבי צריכת הדלק, לא צריך להיות רכב חשמלי כדי לגרום לרכב שלי להחוויר לעומת הטסלה, גם פרארי 458 תגרום לרכב שלי את אותה תגובה בעניין צריכת הדלק.

יחד עם זאת, למרות שנסיעת המבחן שלי ארכה כ-15 דקות היא הספיקה לי כדי להגיע למסקנה שפרט לעלות אחזקה- הרכב שלי עולה על הטסלה בערך בהכל,למרות פער הגילאים.

אתה צודק, יכולת הייצור של טסלה כרגע קטנה אבל הם אמורים להתרחב,

458 ?? אז המצב גרוע יותר משחשבתי,

פער הגילאים ? כן, זה בטוח, יש פער של 117 שנים בין מרצדס לטסלה

(כן, אני יודע שמרצדס עצמה קיימת "רק" מ 1926 אבל מרצדס מבחינתי זה דיימלייר-בנץ)

בקונטקסט הזה ההבדלים לטובת ה AMG מזעריים, ואני משום מה מהמר שהוא יסגר לפני שיעברו 117 שנים.

פורסם

בכל המכוניות מעל 50K יש אפשרות להוסיף מצלמות \ ראדר בכדי לקבל בקרת שיוט אקטיבית (מאיצה ומאיטה לפי קצב תנועה) ,בלימה אוטומטית כאשר רכב לפניך עוצר (עד כדי עצירת הרכב) ,זהוי הולכי רגל אשר קופצים כביש ועצירת הרכב (זה מצויין פה בעיקר שתרבות המעבר חצייה היא קודם לעבור ואחכ לחפש מכוניות מתקרבות) ,זהוי איבוד ריכוז ושמירת נתיב ,כיוונון אוטומתי של המתלים לפי תנאי הדרך (כרגע בטסלה זה רק 2 כיוונים , מעל 45 מייל לשעה ומתחת) וכמובן מצלמות אזור ראות לקוייה ,אם אתה רוצה לשנות נתיב ומסתתר לך רכב שאתה לא רואה.

אני מסכים איתך שיחסית לתג המחיר מדובר ברכב די ריק מאיבזור בטיחותי, זה חלק מהסיבה שאני חושב שהטסלה מודל S לא באמת יכולה להתמודד אל מול הגרמניות הבכירות, זו מכונית שהתחושה שאני קיבלתי ממנה זה שיש בה חתיכת טכנולוגיה בכל הקשור למערכת ההנעה\סוללות ובמקום לתת תחושבת פרמיום או פאר פשוט תקעו שם מסך תצוגה גדול עם כמה פיצ'רים נחמדים.

למען הסר ספק, זו מכונית טובה אבל תשים עלויות אחזקה בצד ותראה שכל גרמניה בת 10 מאותו סגמנט ( E קלאס או סדרה 5 לצורך העניין) תתעלה עליה כמעט בהכל.

פורסם
458 ?? אז המצב גרוע יותר משחשבתי

מה ציפית? 5.5 ליטר מוגדש שאמור לשנע מכונית סאלון מגודלת באותו קצב (כמעט) של אותה 458, יש לכך מחיר.

פער הגילאים ? כן, זה בטוח, יש פער של 117 שנים בין מרצדס לטסלה

(כן, אני יודע שמרצדס עצמה קיימת "רק" מ 1926 אבל מרצדס מבחינתי זה דיימלייר-בנץ)

בקונטקסט הזה ההבדלים לטובת ה AMG מזעריים, ואני משום מה מהמר שהוא יסגר לפני שיעברו 117 שנים.

אתה צודק במידה מסויימת, ועדיין, ישנה תחושה שטסלה אמרו לעצמם "לא צריך תחושת יוקרה, זה יהיה חשמלי עם טווח נסיעה מוגדל ומסך מולטימדיה גדול, זה יעשה את העבודה".

ה"חסכון" שם הוא לא בדברים שצריך לחכות 117 שנים כדי לפתח, הכל כבר קיים ידוע ומוכר ומהבחינה הזאת טסלה דווקא נשכרת כי היא התגלחה על הזקנים של יצרניות אחרות שהשקיעו תקציבי עתק בפיתוחים שונים והיום אותם פיתוחים עולים "גרושים" כך שבתג מחיר של 90K דולר היה ראוי שהרכב ישדר קצת יותר "פאר" ובטח שיהיה יותר בטיחותי כי הוא לא עומד היום במבחן ה"התחמשות הבטיחותית".

פורסם (נערך)

ריכוז כל התצוגה במסך אחד, זה רעיון מעולה מבחינת מחיר פשטות ואמינות, נכון שהעיצוב לא מוצלח, לא נראה כמו שורה מרשימה של שעונים עגולים מוקפים צמידי כרום השקועים עמוק בלוח המחוונים,

אבל מצד שני מאפשר להציג כמות מידע אדירה,

אני מניח שבדורות הבאים יהיה אפשר לחקות את המערך המסורתי במיוחד אחרי שיצא באוגוסט ה- MOTO360 השעון החכם והמדהים של מוטורולה בעיצוב של "פעם", כבר לא תהיה בעיה לייצר גם גירסאות מוגדלות שלו,

002_moto_360_watch.jpg

בוא נדבר רגע על "תג מחיר": 90K זה רק מחיר הרכישה, אבל כשתסתכל על כל התמונה

הענינים משתנים,

אם תקזז (לפחות ) רק את הוצאות הדלק והנוזלים של ה E55 מהמחיר של הטסלה תקבל עלות אמיתית יותר,

ואחרי מספר שנים כשהפער רק ילך ויגדל, אז המרצדס תראה יקרה להחריד והטסלה S כמעט עממית.

פורסם

אתה טועה, המסך המגודל אינו תחליף ללוח השעונים.

יש לוח שעונים שמציג לך פרמטרים של נהיגה, מצב סוללה ועוד שלל אינפורמציה.

המסך המגודל בעצם מחליף את הפאנל המרכזי שכולל את הבקרות על מיזוג האויר, מערכת הסאונד, דרכו גם משנים את מצב המתלים, GPS וכן הלאה.

פורסם

Edan82 , אני לא יודע איפה נסעת אבל פה בארה"ב המצב קצת שונה.

עלות הרכב לא באמת 90 , יש לנו למיטב זכרוני 8500 דולר החזר מהמדינה על רכישת רכב חשמלי , ויש לנו הטבה ברישוי במקום 350 דולר זה עולה 80 (שנתי)ואין בדיקת זיהום אויר אחרי 4 שנים ולבסוף יש לנו הטבה בנושא מסלול הנסיעה (CAR POOL LANE) ויש העדפה בחניונים (בעיקר זה מעולה בסן פרנסיסקו ) .

הדברים האלה קצת קשה לקמט בכסף אבל לנו זה שווה המון .

בנושא מערכות הבטיחות הם הבטיחו שרכבים קיימים יוכלו לקנות את המערכות לקבל התקנה (דבר שאף יצרן לא מאפשר הוספה של מערכות לאחר קבלת הרכב).

לעניין ההשוואה מול הרכב שלך , טסלה לא באמת מכוונת מול שום דגם של AMG , אבל לדעתי אם תשווה מול הדגמים הרגילים לדעתי הרכב בהחלט עומד יפה מול הדגמים שעולים 15K פחות לא לאלו היקרים יותר.

ואני חוזר ואומר ,השירות שלהם זה משהו לא מהעולם .

לדוגמה , רצינו ליסוע לסן דיאגו שזה בהחלט מחוץ לטווח נסיעה ..מתקשרים לטסלה ומקבלים בשניה למייל ולרכב (לניווט) המלצות על נקודות טעינה ומלא תמונות של מה שנקרא "last mile" שתדע לזהות את המקום.

ועוד למשל ,נסענו לים עם מלא ציוד ואופניים ברכב , אופניים מאחורה וציוד מקימה ,יצא שלא סגרתי את תא המטען מקדימה כראוי (קודם סגרתי את הבריח ואחכ הורדתי את תא הטען זה קרה בטעות אבל זה קרה) כך שלא ניתן היה לנעול את תא המטען והופיעה נורית חיווי אדומה.

שיחה לטסלה וקיבלתי הדרכה כיצד לשחרר את הבריח .

וחוץ מזה שלעומת הסקובי (הסובארו שלנו 3.6 ליטר עם קצת פחות מ 280 כוח סוס עם ציפ) היא מרגישה מטוס.

לחיצה בריאה ואתה מוצמד לכסא.

עכשיו תוסיף לזה את ה 100 דולר בחודש שהרכב לא צריך דלק (נניח 60 חודשים) אז זה עוד 6000 דולר,בקיצור הרכב עולה פחות ממה שחושבים.

• תוכן חדש...