Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לרכוש רכב חדש. הציאו לי הנחה משמעותית של כ 20% על אותו הדגם אבל אני יופיע כיד שניה.

זה מה שמקובל במקרים אלו?

ההנחה היא לפי דעתי יפה מאוד אבל אני חושש מעט כי אני לא מכיר את הנושא מספיק.

אני לא רוכש רכב בכדי למכור אבל ללא ספק לא היתי רוצה לגלות במכירה סעיף כלשהו שמוריד את המחירון.

מה דעתכם בנושא? משהו שיש בו סיכון מיותר. שווה לרכוש ככה רכב או שעדיף לקבל 5-10% ולרכוש בצורה מקובלת (יד ראשונה)?

תודה.

פורסם

יכול להיות שהרכב עמד זמן מסוים ללא קונה?

עבר חוק כלשהו שאחרי תקופה מסוימת היבואן מחויב לרשום את הרכב על שמו, מה שכמובן מתבטא בכך שהקונה במקרה כזה יהיה יד שנייה (בעלים קודמים 01).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אתה קונה בשביל להחזיק את הרכב כחמש שנים ומעלה ,

אין שום סיבה לא לקחת את הרכב

אם אתה חושב למכור אחרי שנה , זאת יכולה להיות בעיה

למיטב ידיעתי זאת ההנחה המקובלת במקרה , וכמו שאמר קודמי , אם הרכב נמצא בארץ 12 חודשים , על היבואן לרשום אותו על עצמו כיד ראשונה , ואז הקונה הוא יד שניה .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)

רכב שעומד שנה ומעלה אצל היבואן נמכר אח"כ תמורת הנחה נאה ובעלים ראשונים על שם היבואן עצמו.

בד"כ מדובר על רכבים נדירים שהיבואן מתקשה למכור (יוקרה, ספורטיביים וכ'). במקרים נדירים גם עודפים של מכוניות רגילות שאפילו חברות הליסינג וההשכרה כבר לא צריכות.

באופן אישי אני הייתי קופץ על המציאה, 20% הנחה תמורת יד ראשונה רשומה זאת עסקה מצוינת. עם זאת, אם אתה מתכוון למכור את הרכב תוך שנה שנתיים, הקונים יעדיפו לקנות מיד ראשונה ולא מיד שניה, גם אם אתה עשית את ההרצה של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

החוק התקף אומר שאם הרכב לא נמכר תוך 12 חודשים מיום כניסתו לארץ, חייב היבואן לקנות אותו בעצמו.

כלומר אתה יד 2, והיבואן הוא יד ראשונה.

המשמעות היא, שביום שבו תרצה למכור את הרכב הוא יתומחר לפי מחירון יד 2 ולא יד 1, וממחירו תופחת הפחתה בגין שימוש ע"י חברה ע"פ הקבוע במחירון.

מבחינה רישויית, אין הבדל בין רכב כזה לבין רכב ששימש יבואן לנסיעות מבחן, ולכן כדאי מאוד לבקש מהיבואן לצייד אותך במסמך רשמי שאומר שקיבלת את האוטו עם 0 ק"מ והוא מעולם לא שימש לנסיעות במסגרת היותו רכב חברה. זה יכול לעזור במשהו בעת התמקחות עתידית עם קונים.

אין כאן שום סיכון. יש כאן רק שאלה כלכלית:

מה עדיף?

לשלם מחיר מלא על רכב יד 1, או מחיר מופחת על רכב יד 2 עם יד 1 חברה.

לדעתי ההבדל הכלכלי יהיה מינורי. אתה תמכור אותו בזול יותר מרכב מקביל יד 1, אבל גם קנית אותו בזול יותר.

מול רכבים מקבילים שהם יד 2, יהיה לך יתרון של ק"מ נמוך (כי אתה יד 2 עם קילומטראז' של יד 1).

מבחינה טכנית יש הגיון ברכישת רכב שעמד 12 חודשים בבונדד במחיר מופחת, ולא לשלם מחיר מלא על רכב שעמד 10 חודשים בבונדד.

פורסם
החוק התקף אומר שאם הרכב לא נמכר תוך 12 חודשים מיום כניסתו לארץ, חייב היבואן לקנות אותו בעצמו.

כלומר אתה יד 2, והיבואן הוא יד ראשונה.

המשמעות היא, שביום שבו תרצה למכור את הרכב הוא יתומחר לפי מחירון יד 2 ולא יד 1, וממחירו תופחת הפחתה בגין שימוש ע"י חברה ע"פ הקבוע במחירון.

מבחינה רישויית, אין הבדל בין רכב כזה לבין רכב ששימש יבואן לנסיעות מבחן, ולכן כדאי מאוד לבקש מהיבואן לצייד אותך במסמך רשמי שאומר שקיבלת את האוטו עם 0 ק"מ והוא מעולם לא שימש לנסיעות במסגרת היותו רכב חברה. זה יכול לעזור במשהו בעת התמקחות עתידית עם קונים.

אין כאן שום סיכון. יש כאן רק שאלה כלכלית:

מה עדיף?

לשלם מחיר מלא על רכב יד 1, או מחיר מופחת על רכב יד 2 עם יד 1 חברה.

לדעתי ההבדל הכלכלי יהיה מינורי. אתה תמכור אותו בזול יותר מרכב מקביל יד 1, אבל גם קנית אותו בזול יותר.

מול רכבים מקבילים שהם יד 2, יהיה לך יתרון של ק"מ נמוך (כי אתה יד 2 עם קילומטראז' של יד 1).

מבחינה טכנית יש הגיון ברכישת רכב שעמד 12 חודשים בבונדד במחיר מופחת, ולא לשלם מחיר מלא על רכב שעמד 10 חודשים בבונדד.

בדיוק כמו שכתב GORIDE ההנחה של ה-20% זו למעשה הפחתה של מחירון לוי יצחק לרכב שבבעלות חברה (אחרי 12 חודשים בנמל היבואן נרשם בתור הבעלים של הרכב)

אמנם מבחינתך הרכב חדש ולא נסע, אבל מבחינת מחירון כשתבוא למכור אותו אחרי כמה שנים גם מאצלך הקונה יוכל להוריד הפחתה של 20% כי הרכב היה בבעלות קודמת של חברה.

קח בחשבון ש 20% הנחה שתקבל עכשיו הם יותר מ-20% שירדו מהרכב בעוד כמה שנים. בכל מקרה הייתי מנסה להתמקח עוד קצת אפילו.

פורסם

אני מצטער, אבל שני המגיבים מעליי טועים. ההפחתה על רכב "יד 2 0 ק"מ" היא לא 20% אלא 8%.

Capture.JPG

העסקה שהוצעה לפות"ש היא מאוד מאוד אטרקטיבית. אבל אתה חייב לדרוש מסמך (או לשמור את טופס העברת הבעלות) שמאשר שאכן קנית את הרכב עם 0 ק"מ.

בכל אופן, אם אתה אכן מתכנן לשמור את הרכב מספר שנים (מעל שלוש) אני לא רואה סיבה מהותית לוותר על העסקה. אלא אם מדובר ברכב שמאז שהגיע לארץ הוחלף בדגם חדש.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

קודם כל לא ציינת באיזה רכב מדובר - אבל זביר להניח שמדובר ברכב לא מבוקש במיוחד אם הוא נשאר במשך שנה בארץ ללא ביקוש.

במקרה הנ"ל - צריך לקחת בחשבון שגם אם תקנה רכב שעדיין לא עבר יד - אתה כנראה תקבל הטבה כלשהיא.

לכן, תשקלל את ההנחה מהמחיר הכי טוב שאתה יכול לקבל רכב שאתה תהיה בו יד ראשונה.

והכי חשוב- תקנה את הרכב הזה כי זה רכב שאתה רוצה, לא כי זאת "מציאה". אם זה דגם שלא חשקת בו - רד מזה - גם אם המחיר מפתה

פורסם

הנחה שכזאת מקובלת דווקא ברכבים פחות נחשקים, 0 ק''מ מחב' הליסינג כיום מדבר על רכבים חדשים שעלו על הכביש לפני מספר שבועות עד חודשים בודדים.

לדעתי מדובר בקרוז, המבצעים עליה מאוד אטרקטיבים ומסנוורים את הקונים מאחר ומדובר ברכב בינוני ומטה אולי למעט גרסת ה1.4 טורבו המוצלחת יותר.

קרוז 1.8 נמכרת 0 ק''מ יד 1 כיום באזור ה93 אלף ש''ח וגרסת הטורבו ב115 לפי מה שראיתי (זה כבר נשמע יותר משתלם).

ד''א שים לב היטב למה רשום ברישיון הרכב, אם מוגדר כליס פרטי או משהו אחר שעלול ל"זכות" אותך בהורדה משמעותית יותר מ8% בעת המכירה

בהצלחה!

פורסם
אני מצטער, אבל שני המגיבים מעליי טועים. ההפחתה על רכב "יד 2 0 ק"מ" היא לא 20% אלא 8%.

[ATTACH=CONFIG]380558[/ATTACH]

העסקה שהוצעה לפות"ש היא מאוד מאוד אטרקטיבית. אבל אתה חייב לדרוש מסמך (או לשמור את טופס העברת הבעלות) שמאשר שאכן קנית את הרכב עם 0 ק"מ.

בכל אופן, אם אתה אכן מתכנן לשמור את הרכב מספר שנים (מעל שלוש) אני לא רואה סיבה מהותית לוותר על העסקה. אלא אם מדובר ברכב שמאז שהגיע לארץ הוחלף בדגם חדש.

לקחת בחשבון גם ירידת ערך של שנה ראשונה? כלומר הרכב שהוא רוכש יופיע ברישיון תאריך עלייה לכביש 2013 ולא 2014.

את ההורדה הזו קצת קשה "לכמת" בכסף אבל רוב הרכבים סופגים לפחות ירידה של 15% בשנה הראשונה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא מחייב שהרכב קיבל רישוי ב-2013. הוא הגיע לארץ ב-2013 אך קיבל רישוי רק לאחר 12 חודשים בהם הוא עמד בנמל - 2014. רכב שנמכר כיד 2 0 ק"מ ותאריך העלייה לכביש שלו הוא מ-2013 רמז לכך שהוא נמצא בארץ מ-2012.

אין ספק שקשה באמת לכמת את ירידת הערך האמיתית של מכונית כזו, מה גם שהיא מושפעת במידה ניכרת מכמה זמן יחזיק אותה פות"ש. אם הוא ימכור אותה כעבור שנה, כנראה שיצטרך לחתוך משמעותית במחיר, אם הוא הולך להחזיק אותה 10 שנים, הפחתה של 8% תהיה הגיונית מאוד במעמד המכירה. (זה לפני ההוספה על זה שהרכב יד ראשונה, אבל ברמת העקרון)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אין שום בעיה. הרווח כולו שלך. קניתי רכב כזה (אופנוע) ותאמין לי שאף אחד לא מדבר עלי בכביש מאחורי הגב ומגחך ש"זה לא יד ראשונה". הכי נכון כתב לך ירון, ככל שתחזיק את הרכב יותר שנים, העסקה תשתלם לך יותר.

פורסם

תודה למגיבים. אכן עושה רושם של "מציאה". אני מודע לזה שאני יופיע כיד שניה על הרכב. ציינתי את זה.

ממה שהבנתי שתאריך עלייה לכביש יופיע ברגע הרכישה. אני אתענין יותר לעומק בסעיף הזה.

במידה ויופיע שהרכב 2013 אז אין פה שום הנחה למעשה. מחיר רגיל פשוט רכב עם אפס ק"מ.

זה דומה לרכישה של רכב בן שנה עם כ5-10k על השעון...

פורסם

רכב שעמד שנה - כדאי שתבדוק מה תוקף האחריות וכן החלפה של פריטים שניזוקו מתקופת האחסון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...