Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני בולם במהירות מעל 80 קמ"ש יש רעידות קלות-בינוניות, זה מפריע ומשרה תחושה של חוסר ביטחון בבלימה.

הבנתי שמדובר בצלחות שזקוקות לחריטה, אבל מצד שני שמעתי גם על עניין הפרונט, ההגה לא ישר 100% אבל הרכב גם לא מושך לשום צד גם לא בבלימה אבל כאמור ההגה לא מדוייק ב 100 אחוז לדעתי.

רציתי לדעת האם רוב הסיכויים שמדובר בצלחות שזקוקות לחריטה/החלפה או שזה משהו אחר שלא חשבתי עליו, תודה.

Miata ND2

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם ההגה אינו מושך, אז חריטה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לצורך השוואה האימפרזה שלי בדיוק באותה הצורה כמו שלך רק 96'

גם בבלימה מ 120 אין רעידות, יש רעידות רק בבלימה בירידה תלולה אבל גם ממש מעט ולא כמו שאתה מתאר.

וכמו שכבר אמרו לך: "

רוב הסיכויים שצלחות דורשות חריטה/החלפה."

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

מי חורט היום ?

שים צלחות ורפידות איכותיות חדשות לא סיניות זולות {שמתעקמות בלחיצה החזקה הראשונה } והכל יהיה בסדר .

only the turbo guys have the ability to disappear

פורסם

באמת שחריטה זה משהו שעבר מהעולם... מניח שעלות צלחת כמו שלך זה משהו בין 100 ל 200 שח לכל צד.

ממליץ לבדוק גם צמיגים - שחיקה, לחץ אויר תקין וכו.

עופר

פורסם

לא לגמרי, זאת לא ממש פעולת עולם שלישי.

צלחות איכותיות ובמצב טוב (בהתאם למצבן, אם אין עיוותים והעובי עומד בתקן) אפשר לחרוט ב-100 ש"ח ופחות. זוג איכותיות לפעמים מגיע ל-500 ש"ח.

פורסם

תשקיע בבלמים איכותיים בלי קשר. צלחות איכות, רפידות איכות. זה החיים שלך.

תקפיד על צמיגים תקינים ואיכותיים ועל פרונט מכוון.

אם כל אלה יהיו חדשים וברמה גבוהה, אתה תרגיש הרבה יותר בטוח ברכב.

פורסם

drsubaru צודק בעיקרון, אם כי חריטת צלחות אינה פסולה ועשויה להיות חלופה פחות יקרה.

צריך לבדוק את עובי הצלחות ולראות אם אפשר לחרוט אותן.

אם מדובר על צלחות לא איכותיות, כדאי להחליף כי צלחות זולות יתעוותו שוב.

פורסם

תודה לכולם הצלחות יוחלפו במידה והמחיר לא גבוה במיוחד מחריטה יחד עם רפידות,הצמיגים במצב טוב ואת הפרונט אני אבדוק יותר לעומק

Miata ND2

פורסם

אני מאמין שסט דיסקים ורפידות מיצרן מוכר ואיכותי יעלה לך עד 450 - 500 ש"ח, חריטה אולי תוזיל את העסק בעוד כ 150 ש"ח כי לאחר חריטה בכל מקרה מומלץ להחליף רפידות.

לדוגמה סט דיסקים קדמיים של ברמבו ורפידות של TRW לסיויק 1.8 2006 עלו לי לפני שנה בסיביבות 550 ש"ח כאשר אצלך זה אמור להיות יותר זול, יש לדוגמה גם רפידות של REMSA שהן יחסית זולות ועולות באיכותן על מרבית התוצרת הסינית\הודית.

עבודה עוד כ 150 - 200 ש"ח, בחישוב גס בעלות שלא תעלה על 700 ש"ח סגרת את העסק עם ברקסים איכותיים שישמשו אותך לאורך זמן במיוחד כשאתה על ידני.

בהצלחה.

פורסם

שוב שלום לכולם,

היום הייתי במוסך, החלפתי 2 צלחות קדמיות חדשות+ 2 ציריות .

את הרפידות הציעו לי לא להחליף כי לא צריך, מדובר באדם אמין וכשהתעקשתי הוא אמר שאין לו בעיה לעשות את זה אבל זה מיותר ולא כדאי,הסכמתי לוותר.

בהנחה שהרפידות במצב טוב האם באמת זאת הייתה טעות מצידי לא להחליף אותם ?

בנסיעה חזרה לא הרגשתי בלימה יותר טובה,אבל כן הפסיקה לי תופעת הרעידות במהירות גבוהה, אני מרגיש כעת שהדוושה שוקעת יותר בבלימות קצת יותר חזקות,האם זה אופייני לאחר החלפת צלחות?

המחיר כולל עבודה ומע"מ יצא 1400 כשפירוט העבודה הוא החלפת 2 ציריות והחלפת 2 צלחות (המחיר המקורי היה 1600 כולל)

האם המחיר נורמלי? תפרו אותי קצת?

תודה לכולם

Miata ND2

פורסם

שלום אור,

לפי מה שכתבת כנראה ביקרת במוסך שאינו ברשת סובארו.

ברשת סובארו לא היו מציעים לך להחליף צלחות ולא להחליף רפידות.

לעצם העניין:

בעקרון, ניתן להחליף רפידות ללא צלחות אם הצלחות תקינות. אבל אין להחליף צלחות ללא רפידות.

עם זאת, כנראה שתשומת הלב שלך התגברה עקב בתיקון, כמו שקורה לרוב האנשים, ואתה שם לב לתופעות שהיו קיימות קודם אך לא שמת לב אליהן.

ולכן יכול להיות שההרגשה של דוושה שוקעת יותר או בלימה פחות טובה אינה מצביעה על משהו ששונה ממה שהיה קודם.

הבלימה צריכה להיות מספיק טובה כך שבעת לחיצה חזקה על הדוושה תקבל חריקת צמיגים או פעולת ABS.

אם המצב אינו כזה יש לבדוק את מערכת הבלמים וכל מערכת שקשורה אליה בדחיפות!

לסיכום,

על פניו נראה כי למרות שלא פעלו כפי שהיה צריך מלכתחילה, פתרו את בעיית הרעידות בדיעבד.

עם זאת, כשמדובר במערכת בטיחות לא לוקחים סיכונים ולכן כדאי שתחזור למוסך לבדיקת הבלמים.

• תוכן חדש...