Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני מעוניין לרכוש מולטימטר

הדרישות שלי הן בעיקר לחיישנים לרכב וחשמל בסיסי על איזה מכשיר הכי זול הייתם ממליצים לי?

ה ut33c יספק את צרכיי?

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פלוק לא נותן שום ייתרון לחובב הממוצע.

המחיר שלו בשמיים ונגזר בין הייתר מהצורך להעביר את המכשירים את התקינה, ולהעמיד את המכשירים שלהם למבחנים שמבצעים רשויות שונות.

האלקטרוניקה בתוך רבי המודד זהה גם בפלוק וגם במכשירים שעולים עשירית ממנו.

פורסם
פלוק לא נותן שום ייתרון לחובב הממוצע.

אפשר להתווכח על זה מהיום עד מחר בערב. מה זה חובב ממוצע ?

בתור אחד שעובד עם מכשירי מדידה עוד בהיותי ילד בביה"ס היסודי שעבד עם רב מדד אנלוגי (שגם לו יש יתרונות מסויימים על מכשיר דיגטלי) אני לא מסכים אם דברייך.

למכשירי המדידה תוצרת פלוק גם לחלק מהדגמים הפשוטים יש יתרונות שאולי לא נתת את דעתך עליהם כגון:

1. הגנה בפני שריפת הפיוז או הפיוזים בשימוש לא נכון במכשיר.

2. איבחון עצמי לתקינות של המכשיר שמתבצע בזמן הדלקת המכשיר.

3. בדיקת רציפות אם אפשרות של שינוי הסף שבו הזמזם נכנס לפעולה.

כמובן יש עוד הרבה יתרונות אבל אלה יתרונות שצריך להבין בחשמל ואלקטרוניקה בכדי לדון בהם.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

קבל אחלה מכשיר שהיה לי אותו מספר שנים משהו דומה עד שנגנב לי

http://www.amazon.com/ESI-480A-Auto-Ranging-Multimeter/dp/B000JFHMQ6

פטרוטק גם מוכרים אותו שווה להרים טלפון ולשאול גם לגבי הגרסה האוטומוטיבית של המכשיר (מה שהיה לי)

יש לי כמובן גם פלוק ובאמת שלא זיהיתי נחיתות של המכשיר של ES בשום שלב למרות שהוא עולה שליש מחיר

מכשיר מקצועי נוסף שאני יודע עליו (אין לי אותו בתצורה של רב מודד קלאסי) הוא של Chauvin Arnoux כלי מדידה של מקצוענים לא נופל באיכותו מהפלוק אולי אפילו יותר ובמחיר יותר זול (לא זוכר מי היבואן שלו בארץ)

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם (נערך)
אפשר להתווכח על זה מהיום עד מחר בערב. מה זה חובב ממוצע ?

בתור אחד שעובד עם מכשירי מדידה עוד בהיותי ילד בביה"ס היסודי שעבד עם רב מדד אנלוגי (שגם לו יש יתרונות מסויימים על מכשיר דיגטלי) אני לא מסכים אם דברייך.

למכשירי המדידה תוצרת פלוק גם לחלק מהדגמים הפשוטים יש יתרונות שאולי לא נתת את דעתך עליהם כגון:

2. איבחון עצמי לתקינות של המכשיר שמתבצע בזמן הדלקת המכשיר.

3. בדיקת רציפות אם אפשרות של שינוי הסף שבו הזמזם נכנס לפעולה.

כמובן יש עוד הרבה יתרונות אבל אלה יתרונות שצריך להבין בחשמל ואלקטרוניקה בכדי לדון בהם.

כמה הערות שלי

1. גם המכשירים הזולים כגון ה UT61E מוגנים על ידי פיוזים. אבל בוא נגיד ככה, ככל שהמכשיר זול יותר זה פחות קריטי. לפחות אם אתה לא משתמש בזרמים חזקים מאד.

2. כולם מכילים את אותו השבב הראשי, וכולם עושים איבחון עצמי ברמה כזו או אחרת. ושום איבחון עצמי לא יעלה על כל הבעיות שעלולות להתעורר במכשיר. במו עיני ראיתי פלוק שעושה שטויות במדידה מסויימת בעוד שמכשיר סיני הכי פשוט וזבל מודד אותה כמו שצריך. אין לזה סוף.

3. גם פה אין סוף לשטיקים שכל יצרן מכניס למכשירים שלו, שינויי סף וקונפיגורציות ניתנות לשינוי כיד הדמיון הטובה. לא מצדיק השקעה של פי 10 לדעתי.

4. במקומות העבודה שלי במעבדות מקצועיות אני רואה לא פחות מכשירים של UNI-T מאשר פלוקים. כולם עושים את העבודה.

הדיון על מכשירי המדידה הוא אינסופי, אני אנסה להביא כמה דוגמאות שיצא לי לראות על ההבדלים בין המכשירים.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
כמה הערות שלי

1. גם המכשירים הזולים כגון ה UT61E מוגנים על ידי פיוזים. אבל בוא נגיד ככה, ככל שהמכשיר זול יותר זה פחות קריטי. לפחות אם אתה לא משתמש בזרמים חזקים מאד. - לא הבנת או של הסברתי את עצמי נכונה.

במידה ואתה מכניס את הפרובים בשקע לבדיקת זרם ובטעות הבורר נמצא במצב בדיקת מתח אתה תשמע התראה בצורת צפצוף. אם תתעלם מההתראה ותמשיך בבדיקה הפיוז יישרף.

2. כולם מכילים את אותו השבב הראשי, וכולם עושים איבחון עצמי ברמה כזו או אחרת. ושום איבחון עצמי לא יעלה על כל הבעיות שעלולות להתעורר במכשיר. במו עיני ראיתי פלוק שעושה שטויות במדידה מסויימת בעוד שמכשיר סיני הכי פשוט וזבל מודד אותה כמו שצריך. אין לזה סוף.

במקרה היה לי בעבר UT61 שמסרתי אותו מתנה לחבר ואני בוודאות יודע שאין לו שום איבחון עצמי והוא גם איטי בצורה מחרידה (לטעמי).

3. גם פה אין סוף לשטיקים שכל יצרן מכניס למכשירים שלו, שינויי סף וקונפיגורציות ניתנות לשינוי כיד הדמיון הטובה. לא מצדיק השקעה של פי 10 לדעתי.

4. במקומות העבודה שלי במעבדות מקצועיות אני רואה לא פחות מכשירים של UNI-T מאשר פלוקים. כולם עושים את העבודה.

מעבדות מקצועיות זה לא חברת הייטק ששם לא תמצא מכשירים ללא אבא או אמא מכיוון שאתה צריך לעמוד בתקינה מסויימת וכמובן לבצע כיול לפי הנחיות הייצרן.

גם אני עבדתי במעבדות ורובן מחזיקות ציוד של פלוק אלא אם יש קשיים כלכלים אז קונים מכשירים פשוטים.

היום כול חנות שמתקנת טלפונים חכמים היא 'מעבדה מקצועית' ואכן הם מחזקים ציוד פשוט כי רובם לא ממש יודעים מה זה ציוד מקצועי.

פגשתי לא פעם ולא פעמיים את בעלי המקצוע שקונים ציוד למעבדות אצל אלקטרוניקה שדרות הר-ציון וכיצד המוכר דוחף להם מכשירים סינים דפוקים מבלי שהוא וגם הם לא ממש מבינים בעניין.

הדיון על מכשירי המדידה הוא אינסופי, אני אנסה להביא כמה דוגמאות שיצא לי לראות על ההבדלים בין המכשירים.

תודה על הרצון הטוב מצידך להביא דוגמאות אבל אינני זקוק להם.

פורסם

קצת המהניסיון שלי מרבי מודדים של שקל וחצי

רגישים מאוד למצב הסוללה של המכשיר ואם קצת נמוך תוצאות המדידה פשוט שגויות

התנגדות פנימית נמוכה ולכן בבדיקת מתח המכשיר מכניס אות משלו ואז אתה רואה את האוטו מתחיל לזייף שאתה כולה בודק חיישן חמצן במגביל לקו הסיגנל

נתיכים של בדיקת זרם שווים לת*ת ונשרפים מכלום זרם למרות שעוד לא הגעת לזרם המינימלי

פורסם

רק בשביל להראות למה FLUKE זה לא בדיוק אלוהים של רבי המודדים

תראו איך טלפון סלולרי הצליח כמעט לחסל את אחד הדגמים שלהם :

זה פשוט חרפה לחברה כמו פלוק להוציא מכשיר מדידה כזה. מחברה עם שם כמו שלהם לא הייתי מצפה לראות שטויות כאלה.

פורסם

הדרישות שלי הן בעיקר לחיישנים לרכב וחשמל בסיסי על איזה מכשיר הכי זול הייתם ממליצים לי?

הכי זול שאני מכיר - בערך 14 ש"ח.

למדידות פשוטות ברכב - מספיק בהחלט. יש לי כמה כאלה. יתרונם הגדול - אם נדרסים/נאבדים/מתקלקלים/נגנבים - לא נורא.

ה ut33c יספק את צרכיי?

כן.

אפשר להתווכח על זה מהיום עד מחר בערב.

נכון.

מה זה חובב ממוצע ?

מי שיודע למדוד מתח אבל לא ממש מבין את ההשלכות של חוק אוהם במעגלי חשמל פשוטים.

נכון. השאלה היא אם זה מצדיק מחיר של 1700 ש"ח ויותר.

ולכן אלו בדיוק הדברים שאינם מועילים כלל לחובב ממוצע.

1. גם המכשירים הזולים כגון ה UT61E מוגנים על ידי פיוזים. אבל בוא נגיד ככה, ככל שהמכשיר זול יותר זה פחות קריטי.

זו בדיוק הנקודה. קרה לי שחיברתי מודד פשוט וזול (לא של 14 ש"ח, אלא "משובח" ב-35 ש"ח...) במצב של מדידת זרם למצבר של רכב. הנתיך לא הגן עליו והוא הושבת. אז הפסדתי בערך 35 ש"ח.

לפחות אם אתה לא משתמש בזרמים חזקים מאד.

איזה רב-מודד יכול למדוד זרמים של מעל 20A? מד צבת, כמובן - אבל גם כאלה יש בזול (זרם חילופין בלבד).

אני חושב שלחובב מתחיל כדאי לקנות לפחות מודד זול אחד. גם כי תמיד יש טעויות, וגם כי לפעמים צריך למדוד שני דברים ביחד. לרוב המדידות שחובב ידע למדוד, אין שום צורך ושום תועלת בדיוק או בתחכום הנוספים של מודדים יקרים במיוחד.

דני

פורסם

נכון. השאלה היא אם זה מצדיק מחיר של 1700 ש"ח ויותר.

דני

אני התכוונתי למכשירים ברמת כניסה של פלוק 15B שהמחיר בארץ הוא בסביבות 380 שקלים וחלק מהיתרונות שציינתי קיימים גם במכשיר הזה.

מסכים שאין צורך לחובב לרכוש מכשיר שעלותו 1700 שקלים.

פורסם

אם כבר הזכירו אותי אז אומר שהפלוק שקניתי ממש אחלה , עושה יופי של עבודה, לקחתי את ה-17B שמגיע בנוסף עם פרובים למדידת טמפ' וזה נורא שימושי לי.

רק אציין שהפיוזים של המכשיר נורא יקרים (כ-50 ש"ח לאחד), ולשורף סדרתי כמוני זה שיקול :lol:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בערך 100$ , הכל נמצא פה

(הלינק לצורכי מידע, המכשיר הוא sold out כבר יותר משנה).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...