Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש מקרה כזה ליד צומת צבר אם אני לא טועה (או טיפה בהמשך), לבאים מכיוון חיפה. אני תמיד הולך עם הנתיב, אך זה נפוץ שרבים לא שמים לב, ולכן צריך להזהר.

עריכה אחרונה על ידי UniqueZ

פורסם

ניקו פ.

נכון מאוד, זו גם תופעה מעצבנת. היא נורא דומה לדוגמא שהבאתי בפוסט הקודם שלי לגבי דרך השלום ואליעזר קפלן, רק מה, שבצומת הזו לפחות הנתיבים מצויירים בכביש פיזית (כלומר יש סירטוט שהנתתיבים זזים), ובדוגמא שאתה הבאת גם את זה אין (אני מכיר גם כבישים כאלה, אבל לא עולה לי לראש).

אבל לדעתי הדוגמא שלך, היא מקרה של תשתית לא סלחנית. אין שום סיכוי לדעת שהנתיבים זזים. ברור שניתן לראות שנתיב שאני עומד בו (ימני ישר) פתאום הופך לחניה אחרי הצומת ולכן אני צריך לזוז שמאלה אחרי הצומת, אבל בחיית כמה אנשים מסתכלים כל כך רחוק ומתכננים מעבר נתיב מראש?

דוגמא: פנקס פינת וייצמן

https://www.google.com/maps/@32.091089,34.790791,3a,75y,258.65h,79.27t/data=!3m4!1e1!3m2!1sgCycl40FsGPJVcp_Tj6jEA!2e0

פורסם

כדוגמא מחלף יגור החדש. לא יודע למה ביזבזו כסף עליו. הפקקים כמו שהיו גם נשארו, הנתיבים מוזזים ומשאיות שעוברות באדום מלא בלי בעיה כדרך קבע. ביזיון פשוט.

פורסם

קיים כמו שכתבו בלא מעט מקומות. אני עובר יחסית הרבה ברחוב שאול המלך, מלונדון מיניסטור לכיוון בית המשפט.

יש שם גם קטע כזה, ותמיד ברור לי מראש שהנהגים בנתיב השמאלי ממשיכים ישר, לתוך הנתיב הימני. זה מעצבן,

אבל איך אומרים, התרגלתי.

זה מוכיח שוב כמה מידת הערנות של הנהג הממוצע היא גבוהה, וכמה הוא מודע לסביבה בה הוא נוהג. העיקר שיסע

לאט!

פורסם
אני מרגיש שאני יודע את התשובה אבל אשמח לחזק אותה.

תודה

התשובה שאתה מרגיש שאתה יודע היא אכן התשובה הנכונה.

עוד מקום כזה: דרך נמיר לכיוון דרום, בהצטלבות עם רח' ש"י עגנון בת"א.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מזכיר לי את אחד המקומות המעצבנים בבאר שבע, מזל שזה אחרי רמזור ועדיין לא מגיעים למהירות גבוהה

https://maps.google.co.il/?ll=31.249516,34.800975&spn=0.016125,0.027874&t=h&z=16&layer=c&cbll=31.249621,34.800886&panoid=H8npJkyUyBl1yWeQfV56aQ&cbp=12,142.58,,0,15.94

אולי בתיאוריה יש דרך שהשילוב הזה יעבוד, אבל במציאות כל נסיעה שם בשעה עמוסה ואפשר לראות כמעט תאונה וצפירות.

פורסם
יש משהו מאוד דומה בכביש שעובר ליד יקנעם,אנשים שם פשוט מתבלבלים וחודרים לנתיב של הרכב ליד כל הזמן.

זה יוצר המון צפירות,קללות וכמעט תאונות.

אתה מתכוון לזה?

פורסם

^ בדיוק זה.

הוא היה בנתיב הימני ואז הנתיב קצת זז עוד יותר ימינה אלא שהוא המשיך ישר וחדר לנתיב שלך.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אתה צודק מאוד.

אבל קשה להגיד שהתשתית ידידותית למשתמש.

זהו מהלך לא טבעי של הכביש, שבדר"כ מגיע כהפתעה.

למשל בדוגמא שנתת, באבן גבירול, יש נתיבים שאמורים להמשיך ישר ולפתע הם פשוט נקטעים והופכים לנתיב פניה שמאלה.

זה קרה בעקבות הרצון להרחיב את הכביש ולהגמיש את התנועה בצומת, בלי ליצור שטח כביש חדש על חשבון מדרכות/שדות.

יש בזה הגיון מסוים, אבל זה יוצר אנדרלמוסיה תעבורתית שלפעמים קשה להתמודד איתה.

יאפ, ומה שעוד מוסיף לבלגן שם, זה שבהרבה מקרים הנתיב הימני ביותר חסום על ידי חונים, וכך רוב התנועה זורמת לנתיב המרכזי. אין ספק שהתכנון של הכביש הוא לא הכי מוצלח שיש במקרה הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הדבר היותר גרוע זה כאשר הנתיבים זזים אחרי צומת מרומזרת. תמיד מי שבשמאלי, נכנס אחרי הצומת לימני במקום לסטות שמאלה.

זה אגב קורה באותה צומת של קניון איילון ליד מגדל צ'מפיון, קודם מזיזים את שני הנתיבים שממשיכים ישר ומעקלים אותם ימינה, ואז בתוך הצומת מעקלים את אותם שני נתיבים שמאלה.

פות"ש אתה צודק לחלוטין, אתה לא עובר נתיב במקרה הזה ואין צורך לאותת, מה גם שאיתות ימינה עלול לגרום לאחרים לחשוב שאתה רוצה לעבור לנתיב הימני ביותר.

גם אני עובר בצומת הזו של צ'מפיון בערך כל בוקר, ועוד צומת כזו היא של שדרות בן-גוריון בהצטלבות עם שדרות ירושלים ועם כצנלסון ברמת-גן-גבעתיים.

מוסיף לכאוס שם גם העובדה שהנתיב הימני כמעט תמידית חסום ע"י רכבים חונים (למרות שהסימון הוא אדום-לבן) או משאיות שפורקות סחורה.

מה שכמובן מהווה "גושפנקא" לכל הנוסעים בנתיב הימני להמשיך ישר ולחתוך נתיבים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הפתרון היעיל לעניין, הוא האטה משמעותית בהגעה למקום כזה (גם במחיר של פספוס האור הירוק) והתכוננות לתגובה במקרה שהרכב בנתיב ליד מחליט לבצע את "יישור הנתיבים".

אני מוסיף לכך גם את ההמלצה לתזמן את ההאטה שלך כך שכאשר תגיע לאזור הבעייתי, יישאר מקום פנוי לצדך לפחות מאחד הצדדים כך שאם נהג מהצד השני יסטה לכיוונך, תוכל לברוח לצד השני.

האם בהגעה לנקודה כזו אתה מאותת על השינוי בהתמקמותך על הכביש?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פות"ש אתה צודק לחלוטין, אתה לא עובר נתיב במקרה הזה ואין צורך לאותת, מה גם שאיתות ימינה עלול לגרום לאחרים לחשוב שאתה רוצה לעבור לנתיב הימני ביותר.

לא חשבתי על זה, תודה רבה! מהיום אפסיק לאותת ורק אהיה זהיר יותר כשאני מגיעה לאזור כזה.

• תוכן חדש...