Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קשיים בשמירה על טורים נמוכים בחניה בשיפוע

ilanmurad
שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי חברים,

אני נתקל בתופעה מוזרה שאינה מפריעה ל "חיי היום יום" של הרוזנת הקשישה שלי ( קונטסה 900 65', הסיבוב השבועי בשבת ועוד סיבוב תחזוקה בחמישי :) ) אבל מטרידה את מוחי ללא הרף בחיפוש אחר הסיבה :

ההצתה קלה ומיידית (הרוזנת זכתה להתפנק בקיט הצתת טרנזיטור K2543 , קויל חדש ואלטרנטור חדש - מצרף תמונות - במקום הדינמו שהתקשה לעמוד בדרישת שני המאווררים של הרדיאטור - סיפור ישן שכבר זכה כאן בעבר לנושא משלו) , נוסעת נפלא בנועם ושלווה, מנוע עובד עגול ויפה מגרגר בצליל נעים שרק מנוע עם קרבורטור ודיסטריביוטור מסוגל להפיק , בעמידה ברמזור , בפקק בעליות ובירידות הכל תקין שומר על סרק של כ 800-900 סל''ד ( אם להאמין למד הטורים aftermarket שהתקנתי בה ) עד ש......! וכאן מתחיל הסיפור המוזר :

ברגע שאני חוזר הביתה ,מנוע חם מן הסתם, כשעומד מחוץ לחניה במישור שומר נפלא על טורים נמוכים אבל כשנכנס לחניה שהיא בשיפוע אצלנו ( על פי הפלס משהו כמו 5 מעלות כלפי מעלה דהיינו הרכב עמד כשקידמתו גבוהה ב 5 מעלות מאחוריתו) המנוע "נופל" בטורים ועומד כמעט לכבות אם אני לא שומר עם רגל על הגז ומתנהג כאילו מוצף או נחנק. בנסיון הדלקה אחרי הכיבוי , באותו השיפוע בחניה עם מנוע חם שכובה לפני מספר דקות גם אז מתנהג כאילו מוצף, מסכים להידלק בקושי רק עם הרגל עד סוף הדוושה.

מה שמפליא אותי בכל פעם מחדש , זה שזה קורה לי רק כשאני נכנס ועומד בחניה ולא אם אני עומד בשיפוע ברמזור או בפקק אפילו אם השיפוע הרבה יותר משמעותי מזה שבחניה שלי.

מוזר נכון? ניסינו גם "גירוש שדים" ובכלל זה גם "שדי חניה" רחמנא ליצלן אבל עדיין התופעה הלא מוסברת קיימת.

יש למישהו רעיון ?

נ.ב. חשוב לי לציין שזה היה כך מאז מתמיד עוד לפני השיפורים של קיט ההצתה, האלטרנטור והקויל.

IMG_3424 small.jpg

IMG_3422 small.jpg

IMG_3421.JPG

IMG_3381 small.jpg

עריכה אחרונה על ידי ilanmurad
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב !

אין קשר , לשיפורים של קיט ההצתה, האלטרנטור והקוייל.

מצד שני אין גם קשר לשדים ורוחות !

אך יש קשר וכמעט וודאי למפלס דלק גבוה בקרבורטטור שגורם להצפה, ועקב כך לכבוי המנוע בסרק בשיפוע, ולקשיים בהתנעה בגלל מנוע מוצף שרק אוורור סעפת היניקה,, והכנסת אוויר עשיר יותר על ידי פתיחת שני המצערות, מאפשר לאזן את יחס האוויר והדלק, והרכב מתניע, וסביר להניח תוך כדי סרחון, המלווה בעשן שחור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צביקה תודה על התשובה, אני מקבל בהחלט את ההסבר ההגיוני והמתבקש מחד ומאידך לא מצליח להבין למה זה קורה לי רק בסיום הנסיעה ולא ברמזור או בפקק כשאני בעליה למשל.

קראתי כל כך הרבה על "מגע הקסם" שלך ואני מתכנן כבר הרבה זמן להגיע אליך כדי שהקרבורטור של הרוזנת יקבל טיפול מלכותי בלי קשר לבעיה הזאת. מחפש את הזמן לכך ואמצא כנראה בקרוב מאד. אבל , המוח לא מפסיק לנסות להבין את הסבר המדעי\רציונלי למה זה קורה רק בסיום הנסיעה בחניה... יכול להיות שהמצוף משנה התנהגות כשהמנוע כבר ממש חם ? ואז שוב מציקה השאלה : אז למה זה לא קורה בדרך ? המנוע חם אני מניח באותה מידה...

עריכה אחרונה על ידי ilanmurad
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...