Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי פורום אודיו,

אני הולך לזרוק כאן אחת מתוך שתי פצצות אודיופיליות ליום זה\שבוע זה ואני פוחד שבנושא הזה אני עלול לפתוח וויכוח סוער ולכן מראש אבקש להשאר ברוחות רגועות, להגיב בצורה עניינית ולזכור כי אנחנו קודם כל חברי פורום והמושג המנחה כאן הוא "חבר" :wink:

אני אתחיל בפשוט להראות לכם מספר תמונות - כן שלוש מהן קשורות לגלאדן\מוסקוני (STEG מאחורי הקלעים) ואחת מהן קשורה לרוקפורד אך אל נא טטעו - לא מדובר ספציפית במותגים האלו אלא בהתנהגות של תעשיה שלמה!

הביטו בתמונות ונראה אם מישהו כאן יבין מה בעצם אני אומר לכם (יותר נכון מעביר לכם מסר עובדתי, ברור, אשר מגיע ע"י מומחים בתעשיה מחו"ל)

ScreenHunter_001_zps39745c77.jpg

ScreenHunter_002_zps15df57b5.jpg

ScreenHunter_005_zps24588696.jpg

ScreenHunter_004_zps95519a74.jpg

יאללה באלאגן :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

חד משמעית יש הבדלים שמיעים בין מגברים !

אדי. הספק זה חלק אחד המכלול של המגבר.

יש לו קרוס. THD. SNR. דפינג קטור

בעלי הספק דומה/זהה.

לדוגמא : לא תחום הרכב. אבל זה היה ההבדל הכי שמיעה שאני זוכר.

רמקול FULL RANGE (שעבר הקרוס המקורי שלו. שחותך את הנמוכים 80-10HZ ומטה)

רמקול של חברת NEXO דגם PS15. רמקול של 1000W RMS

חיברנו זוג רמקולים לפרוססור המקורי. ומשם למגברים.

מגבר ראשון : קראון 5000V2

מגבר שני : PHONIC XP5000.

נתונים (על הנייר) קראון 1090W ב 20HZ-20KHZ. ו1300W ב 1KHZ. ב 8 אום

PHONIC: הוא 1050W ב 20HZ-20KHZ . ו1100W ב 1KHZ. ב8 אום.

דמפינג פקטור (DAMPING FACTOR)

קראון: 1000 בין 10HZ ל 400HZ.

הפוניק: 250 ב 8 אום.

מעשית הקראון היא עמוק יותר הבאס שלו היה הדוק יותר. והגבוהים פתוחים יותר.

מבחינת כוח. לא היה מורגש הבדל.

ו5 אנשים (סונדמנים ) הסכימו על זה.

מגברים מיצרנים דומים (בעלי מעגל משותף הבסיס דומה) אמורים להיות דומים מבחינת אופי

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מה שאני רציתי להראות אלי - זה שזה כבר לא נושא נתון כל כך לוויכוח כי הנתונים היבשים מראים את זה.

מה שרואים בתמונות שהעליתי הן דוגמאות שהועלו ע"י בן אדם בשם קלווין שעובד בתחום של תכנון מגברים והוא מראה באופן מפורש על מגברים של גלאדן ומוסקוני ובכלל הוא אומר שרואים את זה כמעט בכל מגבר של STEG

שיש להם איזשהו באמפ (תראה את הליין הירוק) בתחום התדרים הנמוכים והיענות התדר שלהם בכלל לא ישרה! וזה כמובן משפיע על איך הם נשמעים דרך הרמקולים.

ואז הוא גם העאלה דוגמא כזו ממגבר ישן של רוקפורד בו אתה רואה הגברה בתחום הנמוך וגם באזור ה8-10K הרץ - זוכר תמיד שרשמתי בפורום שטוויטרים על הגברה של JBL תמיד היו נשמעים לי צורמים מידי? - כנראה שזה היה גם שם ואני מאוד רגיש לתחום הגבוה גם ככה.

הוא העלה שם גם תמונה אחת בה אתה מבאמת רואה מגבר שמוציא היענות כמעט שטוחה לחלוטין.

לנושא הזה קוראים "חתימה סונית" או באנגלית sonic signature ובדר"כ היצרנים של המותגים השונים מכניסים אותה לתוך הקדם מגבר, OPAMP והמגבר שלהם כביכול "שטוח" אבל הקדם מגבר שלהם כבר מכניס לתוכו את החתימה שלהם.

כמה פעמים ראינו כאן לגבי שדרוג, שיפור של כרטיסי קול (ע"י אופיר - די ג'יי גוטס שחסר לי כאן מאוד) שהחליפו בהם את הOPAMP והם קיבלו תוצאה אחרת - או הגבר חזק יותר לכל אורך התחום או פשוט תוצאה אחרת שנשמעה שונה\טוב יותר? ראינו גם ראינו.

נאמר שם שכמעט לכל חברה יש חתימה סונית משלה, אלפיין, קלריון, פיוניר כולם לא חפים מ"פשע" בתחום הזה.

אחת החברות שציינו שם שלא מכניסים חתימה סונית למשל הינם TRU - ויחד עם זאת בדיוק אותו אדם כתב שהוא לא סובל את המגברים של TRU בדיוק בגלל זה - לך תבין.

אודיסון? לא יודע - לא הצלחנו למצוא למשל לHV VENTI אם הם עושים את זה או לא.

מגברי קלאס D זה כבר סיפור אחר כי הם מיישרים באופן מלאכותי גם את היענות התדר בעזרת צורת הדגימה - ראיתי גם פוסט כזה ובפועל אתה לא מרגיש בהבדל.

בסופו של יום - גם אם מגברים לא אמורים להיות בעלי הבדלים שמיעים בינם לבין עצמם - היצרנים דואגים שכן יהיו הבדלים, רובם המוחלט.

בפצצה זו אני יכול לאמר שכאשר אנחנו קונים מגבר - בחלק מהמקרים תהיה לו השפעה מוכחת על הסאונד.

האם נצליח לעמוד על ההבדלים במבחן עיוור? - אם עד היום אף אחד עוד לא עבר את המבחן הידוע בהצלחה - כנראה שהאזניים שלנו הן גרועות עד כדי כך :-D

לסכם את זה באיך אני רואה את זה?

טוב לדעת, אבל למי איכפת :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כמובן שיש , למשל אצלי כרגע מותקנים שני מגברי 4 ערוצים אחד הוא he4 והשני הוא sax100.4 , סתם כדי לראות איזה הדבר יש חיברתי את המידים שלי לשנייהם והיה הבדל דיי גדול , לא מבחינת עוצמה אבל על ה סאןדאון היה צליל עמוק יותר והם ירדו נמוך יותר מצורה מאוד ברורה ומורגשת.

אז חד משמעית כן יש הבדל , למרות שבאופן אישי אני לא יודע כ״כ מהיכן הוא נובע , כמובן שיש איכות חומרים וכאלה אך גם ברמות הגבוהות זה קיים אז איפה ולמה יש הבדל בין מגברים ברמות גבוהות ?

זה למשל משהוא שהיה מעניין לשמוע :)

2017 Type R

פורסם

במעבדה - כאשר מנתקים את הקרוס, מפעילים על ספק כח חיצוני ומגבילים את העוצמה, כנראה שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להבחין.

בעולם האמיתי (רכב) - יש הבדל, לפחות מניסיוני ,יש ומורגש בהחלט, אגב אפילו שינויים בספק כח של המגבר או החלפת OPAMPS תגרום לשינויים שמיעים!

פורסם

למה ללכת רחוק.

רדיו דיסק פיוניר /קנוד/ וכו.

הפיוניר ניגן יותר גבוהים

הקווד ניגן יותר מיד

האלפיין היה יותר שטוח.

כאשר כולם עם EQ מאופס.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

חתימה סונית - אלו ההבדלים, דואגים מראש שזה יהיה ככה - זה המסר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,דבריך אכן מובהקים ותמיד מגובים בהוכחות מדעיות כאלה ואחרות אבל כאן...:nono:

אינני חסיד של בדיקות כאלה ואחרות שכפי שידידי המלומד מעליי ציין(רועי). אפשר למשל לקחת את פרסומי יצרני הרכב הזועקים מתחת לכל עץ רענן את תצרוכת הדלק הנמוכה של רכביהם מתוצרתם.אבל כולם יודעים שהתוצאה שהם משיגים מגיעה בתנאים אופטימאליים שקונה הרכב לא יצליח לעמוד בהם.

גם אני נתקלתי-לא אחת ולא פעמיים-בשינויים חד משמעיים לטובה ולרעה בין מגברים.אם ניקח את הכתוב כלשונו וככתבו,מה לנו להשתגע ולבזבז ממונינו על מגברים ממותגים? אפשר ללכת על מגברים זולים מקו התעשיה הנמוך ביותר ולהרגיש על גג העולם שניצחנו את השיטה.

ליאור

פורסם

כאן מדובר בהבדל שאתה רואה אותו כבר מתנאי המעבדה המושלמים שאתה מתייחס אליהם בדבריך - בעולם האמיתי ההבדלים האלה רק אמורים להחריף.

לא מדובר כאן על להשקיע במגבר שיצרן תכנן אותו לשקט מירבי.

לא מדובר כאן על מגבר שלפחות יעמוד בהצהרות שלו אם לא רק יעלה על הצהרות היצרן - שכן, דברים אלו עולים כסף וכמובן - גם הירוקים שאתה משלם (או השחורים - תלוי בך) על המותג.

מדובר כאן על בידול ראשוני וברור בין יצרן ליצרן.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אדי. לא בידול !

אופי מוזיקלי !

אגב. זה ברור יותר וקל יותר ליחוס ברמקולים.

לדוגמא קיצונית: מורל סאונד רך. טיווטר נעים. וסרווין ויגה. סאונד עמום חד ומושך לכיון המיד בס (מתייחס לרמקולים ביתיים)

במגברים. הסיבה היא לגרום לרמקול להיות נעים יותר לאוזן.

והתשובה של הבחור שאמר שהוא לא אוהב את TRU בגלל שהם שטוחים. זה בדיוק הסיבה לפיקים האלו.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

פורסם

בעיני התשובה של הבחור שלא אהב את TRU זה פשוט עניין של טעם אישי.

מה שקצת מטריד אותי כאן זה העובדה שאתה שם כסף בכדי לקבל מגבר כמה שיותר נקי, לינארי ואתה מקבל אופי בתמורה לאגרה - מצד שני, אתה יודע שאולי בגלל זה אתה גם משלם כאן אקסטרא. סוג של תרנגולת וביצה.

Pioneer TS-X150

פורסם
בעיני התשובה של הבחור שלא אהב את TRU זה פשוט עניין של טעם אישי.

.

בדיקה חייבת להיות ללא משוא פנים ותשובתו המוזרה על הTRU רק מחדדת בעיניי שיש כאן כוונות נסתרות ולא אמינות.

פורסם

נכון אני יודע שנשמע מכאן אינטרס אך אני מוכן להתחייב ולהצהיר כי הדוגמא אשר אני מביא מבוססת על דברים אשר ניתן לצטט מהמקור ממנו לקחתי את המידע ואין לה כל קשר אמור אל יבואן TRU אשר הינו אחד מחברי הטובים!

גילוי נאות!

Pioneer TS-X150

פורסם

לילה טוב לכולם . לפני למעלה מעשור הכנו שני רכבים זהים בעליי אותו רדיו דיסק ואותם רמקולים באחד היה מגבר ובאחר לא . השמענו קטע מוזיקלי זהה בעוצמה נמוכה זהה בשני הרכבים לעשרה אנשים . אף אחד מהם לא יכל לזהות היכן יש מגבר והיכן לא .

• תוכן חדש...