Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מתכנן טיול עם המשפחה (זוגתי + ילד + פעוט (ואני כמובן)) לתקופה של 10 - 14 יום.

תקופה משוערת באזור אוגוסט, היעד המתוכנן הוא שילוב ומעבר בין בלגיה והולנד.

אין לי ממש רקע עם המדינות האלו. אשמח לשמוע המלצות לכאן או לכאן.

מקומות לביקור, לינה, כבישים, וכו'.

אגב, בבלגיה והולנד מדברים צרפתית?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אמנם חלפו קרוב ל-12 שנים מאז שטיילתי בהולנד עם המשפחה (בהבן הצעיר היה בן 6), אבל כמה הארות בשליפה:

1. לינה בכפר נופש - רשת Landal מציעה לינה בביתן משפחתי בהרבה מאד כפרי נופש. הרעיון הוא של כניסה ויציאה בימים מסויימים עם שהות של 3,4 או 7 ימים. מאפשרים להכנס עם רכב רק בימי ההגעה והיציאה (על מנת להוביל מזוודות), בשאר הימים החניה במגרש חניה בלבד, כך שהשבילים פנויים להולכי רגל. בכל כפר כז יש מרכז עם כמה חנויות (יקרות), כולל מכולת, מאפיה וכל מיני אבזרים כמקובל במרכזי תיירות. אישית נהגתי לקנות מוצרי מזון בסופרמרקטים ורק את המאפים לקנות טריים בבוקר. החדר עצמו מצוייד במטבחון כולל כל הכלים הדרושים.

2. מלון שנהנינו בו היה הולידיי אין בליידן. מיקום מעולה בסמוך לעליה לכביש המהיר. קיבלנו חדר המיועד לבעלי כלבים - כלומר חדר עם דלת הנפתחת ישר לחניה. נוח מאוד מבחינת הובלת הציוד, וגם לא היה אכפת להם שהיינו חמישה בחדר המיועד לארבעה - כולל בארוחת הבוקר. בסיס מצויין לטיולים באיזור רוטרדם-האג-ליידן-הארלם. אבל, כאמור, חלפו הרבה שנים, צריך לבדוק חוות דעת מעודכנות.

3. אכזבה רבתי מאכסנית הנוער באמסטרדם - מקום רועש ומזוהם.

4. הולנד בנויה לטיולים עם ילדים. מבחינת גני שעשועים היינו באפטלינג, והילדים דווקא נהנו מאוד באיזה פארק מקומי קטן (קרוב לפארק שבו שהינו, בקרבת איינדהובן). בילינו שם יום אחרי שהילדים היו מותשים מנסיעות ארוכות, ולמרות שמדובר במשהו מקומי היה מומלח לא פחות מאפטלינג הענקית.

5. מבחינת הילד - לא לוותר על הדולפינריום, ארנהם (המוזיאון הפתוח וגן החיות), מפעלי הדלתא. כמוכן הרבה עיירות ציוריות.

6. הכבישים בהולנד (ובבלגיה) מצויינים. אבל, כראוי למולדת הגאטסו, יש בהולנד אין סוף מצלמות, וההקפדה על המהירות קיצונית. בכבישים המהירים יש שילוט אלקטרוני כל כמה מאות מטרים (בדומה למה שאנחנו מכירים מהאיילון), ונעשה בו שימוש מרובה מאד להגבלת מהירות, וכן לסגירת נתיבים. הקפד על כל הכללים. מבחינת רמזורים - אלה נמצאים רק בצד הקרוב של הצומת אם תעצור אחרי קו העצירה לא תדע מה קורה ברמזור. הולנד שטוחה כמעט לגמרי (ה"אלפים ההולנדיים" בדרום מזרח מתנשאים לגובה 200-300 מ') כך שלא תוכל למצוא בה כבישי הרים מעניינים. לעומת זאת יש לי זכרונות קלושים מהארדנים (בדרום בלגיה) כאיזור הררי נפלא לטיולים, אני מניח שגם לנהיגה - במגבלות החוק.

7. נהיגה בערים הגדולות לא מומלצת. אם אתה מגיע עם רכב השאר אותו בפאתי העיר וסע בתח"צ. את השהות באמסטרדם אני ממליץ לקבוע בתחילת או סוף הטיול, כך שתחסוך את שכירת הרכב לאותם ימים. אני מניח שכך גם בריסל, אבל לא טיילתי בה שנים רבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמי שביקר בהולנד פעמיים ומתכנן גם על פעם שלישית (לא בשביל לחשש או משהו כזה), זה יעד מעולה לטיולים עם ילדים.

הכבישים אכן מצוינים, מעבר גבול מהולנד לבלגיה ברכב הוא פשוט מאוד. זה לא מעבר אפילו.

אמליץ לך לקחת עמך מכשיר GPS ובנוסף מפות על כל מקרה שלא יהיה.

יש לברר בחברת ההשכרה ממנה את שוכר את הרכב, האם ניתן לקחת רכב באחת מהמדינות ולהחזיר בשניה.

יתרון שיכול לשחק לטובתך בתקופה שאתה שוכר את הרכב - כנראה שתקבל רכב מקטגורייה גבוהה יותר. אנחנו הזמנו פורד פוקוס וקיבלנו מיניוואן של מרצדס. קח בחשבון שרוב הרכבים הם ידניים. במידה ואתה מתכוון לנסוע הרבה (וכנראה שכן) - נסה לבקש רכב דיזל.

בנוסף לכל היעדים שהוצעו לך (שהם אכן טובים), ישנה עיירה ששוכנת סמוך לגבול עם גרמניה, שם נמצא ארמון המלכה ובקרבה גם פארק קופים חביב. ממליץ על שניהם. (אם אתה צריך שמות מדויקים אנסה לשאול את ההורים שלי, אם כי חלפו כבר 11 שנים מהטיול המדובר).

אם אני זוכר טוב, נכון לאותה תקופה העיירה הזאת שכנה סמוך לעיר בגרמניה שהיא פטורה ממע"מ ו/או מכס. אם שופינג מעניין אותך אולי שווה לבדוק במה מדובר (אנחנו לא הגענו לשם).

גם ביקור בבית של אנה פרנק הוא חשוב לדעתי. (אולי הילדים לא יבינו, גם את זה יש לקחת בחשבון)

בתוך אמסטרדם אני זוכר שהלכנו הרבה ברגל והשתמשנו ברכבת החשמלית. זה נוח מאוד. הרכב חנה ברחוב בו מצאנו חניה בתוך אמסטרדם (אחותי הייתה אז בת 6, כנראה שאם היינו עושים את הטיול היום, אולי היינו מחנים את הרכב רחוק יותר).

שים לב לא לדרוך בתוך השבילים של האופניים, זה קדוש בשבילם. לא כמו בארץ.

בבריסל חובה ללכת ולאכול את הוופל הבלגי האמיתי. זה הדבר הכי טעים שתאכל אי פעם, לא משתווה לכל החיקויים הגרועים שיש בארץ.

תוכל לבקר בבלגיה גם בעיירה היהודית אנטוורפן, אם זה מעניין אותך.

לגביי מלון, אנחנו לנו במלון מצוין בבריסל, החדרים היו נקיים למדי, מיטות ענקיות ונוחות, מרפסת קטנה, אחלה מקום לישון ולהעביר בו את הלילה. ארוחת הבוקר הייתה גם כן טובה מאוד לדעתי. אם אינני טועה זה המלון:

http://www.thonhotels.be/fr/hotels/countrys/belgique/bruxelles/thon-hotel-bristol-stephanie/

בתקופה שהייתי בו הוא לא היה שייך לרשת Thon עד כמה שזכור לי. אז ייתכן שעבר שינויים, אם כי באתר הוא עדיין נראה טוב. עושה רושם שעבר שיפוץ, החדרים נראו שם אחרת בתקופה שהייתי בו (לפני 5 שנים)

בבריסל אני לא יודע אם יש יותר מדי מה לעשות. זה פחות מקום להנות ויותר מקום לראות דברים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האמת היא שאין לי הרבה זכרונות מבלגיה - בטיול שהזכרתי עברתי בכביש הטבעת של אנטוורפן בדרך מאיינדהובן לאיזור דלתא בזילנד. מביקור לפני הרבה שנים - לא זוכר עניין יוחד בבריסל (מן הסתם לא התכוננתי כראוי), אבל לא להפסיד את הערים העתיקות המדהימות גנט וברוג'. ויש בה גם כמה גני שעשועים (לא ביקרתי).

לגבי הולנד - זרקתי רק כמה אתרים על רצה המזלג, אבל מצפון מערב לאמסטרדם נמצאים אתר טחנות הרוח זאנס-סכאנס, כפרי הדייגים ולנדאם ומארקן ועוד כמה עיירות יפות, ולגבי האיזור הצפון מזרחי של הולנד - גם בו יש מה לראות, אם כי קשה לי לפרט מרוב השנים מאז ביקרתי שם, גוגל יעזור מאד.

בקו התחתון - תוכל להעביר שבועיים ויותר בהולנד בלי לפזול לבלגיה - או בחלקה הדרומי של הולנד + ביקורים בבלגיה. ולדעתי כדאי לבחור 2-3 מוקדים ולבצע מהם טיולי כוכב ברדיוס של 100-150 ק"מ. כיון שיש לך שני ילדים קטנים הם יתקשו לעמוד בנסיעות ארוכות מאד, ולכן כדאי לתכנן את הנסיעות עם עצירותמתאימות כל כמה עשרות ק"מ (אפילו הפסקת קפה בחניון דרכים או תחנת דלק).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על המידע המפורט.

זוגתי מקבלת מיד לינק לקריאה.

אם יהיו שאלות נוספות נעלה כאן.

לשמחתי כבר התנסנו בטיול דומה לפי שנה וחצי בטיול מערב-מזרח בצפון איטליה.

אז הקטן היה בן 3 והתינוקת היתה עוברית.

יחד עם גמילה מחיתולים זאת היתה אחלה הרפתקאה.

דיי יאשתם אותי עם עניין הכבישים.

בצפון איטליה המחוג היה דיי קבוע על 130.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם (נערך)

בהולנד המהירות המותרת בכבישים המהירים היא 120 (אולי בינתיים עודכן ל-130) - אבל יש הרבה קטעים עם מהירות מופחתת קבועה או באמצעות השילוט האלקטרוני. ובגלל ריבוי המצלמות וההקפדה על קלה כבחמורה 120 פירושו לא יותר מ-118 ו-50 פירושו לא יותר מ-48.

החשוב ביותר הוא מה שנקרא zone 30 (מקובל באירופה, בכל מקום לפי שפת המקום) - מה שקרוי אצלנו "איזור מיתון תנועה". מדובר בהגבלת מהירות אזורית - אחרי שאתה נתקל בשלט כזה עליך להקפיד על מהירות פחות מ-30 קמ"ש עד תמרור המסיים את איזור מיתון התנועה (ולא בצומת הקרוב). מדובר בדרך כלל בשכונות מגורים עם רחובות צרים, ובמחיוד בקרבת בתי ספר וגנים, והקנס על חריגה מהמהירות המותרת באזורים כאלה כפול מחריגה דומה באיזור "רגיל". ועוד דבר - משטרות אירופה יודעות לאתר את שוכרי הרכב גם אם הרכב נושא מספר של מדינה אחרת, ואפשר לקבל קנס גם שנה ושנתיים אחרי ביצוע העבירה.

בכל מקרה - אל תקח את נושא האכיפה קשה מדי - פשוט הקפד על הכללים ותוכל להנות מאוד מהטיול, בלי לספוג קנסות. הולנד אינה נורווגיה, ולא ישלחו אותך לכלא על עבירת מהירות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

צודק.

אגב, באיזור שציינת עם תחנות הרוח, יש חנות גבינות, אם תגיעו בזמן הנכון, תוכלו לראות חלק מהתהליך אם אני זוכר טוב (שוב, עברו 11 שנים) ולטעום גבינות.

חובה לקנות גבינות כאלו, טעימות מאוד. (יש גם בשדה התעופה, שהוא לדעתי אטרקציה בפני עצמו)

קח בחשבון שסכיפהול שדה תעופה ענק ביחס למה שאתה מורגל בארץ, והוא אחד הטובים אם לא הטוב שהייתי בו עד היום. תזמן את עצמך בהתאם בחזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הנסיון שלי בסכיפהול שונה - השדה אכן ענק והטיסות מישראל חונות בדרך כלל בשערים המרוחקים ביותר, כך שיש הליכה ארוכה מאד (או העברה על מסועים אין סופיים) עד איזור הדרכונים ואיסוף המזוודות. בפעם האחרונה שהייתי שם (לפני כ-9 שנים) לקח לי למעלה משעה וחצי מהיציאה מהמטוס ועד שקיבלתי את המזוודות ויצאתי מהשדה (וזה אחרי טקסי של 25 דקות ממסלול הנחיתה עד הטרמינל).

למעשה השדה היחיד שיצאתי ממנו יותר מהר מאשר בתל אביב היה בוינה.

אבל לבחור כמוך שעוסק ב-plane spotting כמובן שסכיפהול הוא גן עדן.

פורסם

אכן, וזו המטרה שלי בחזרה לשם, טיול ספוטינג בעיקר.

עד אז מקווה שאצליח להצטייד בעדשה ארוכה יותר.

השדה הזה הרבה יותר נסבל והרבה יותר נוח מבייג'ינג או בגנקוק סבנרוהומי. (או איך שלא רושמים אותו)

פורסם

בנסיעה האחורנה שלי - לליסבון - המלון היה מושלם בשבילך. החלון פנה בדיוק לנתיב הגישה הסופי של שדה התעופה ובמרחק לא יותר מ-100-200 מ' ממנו, מעל פארק נפלא וכמה מבנים מרשימים. בחור כמוך היה מציב של את המצלמה על חצובה וכל 3 דקות מוצא עוד תמונה טובה.

פורסם

לפני שנתיים נסעתי לטיול שנקרא "בנלוקס"-הולנד,בלגיה,לוקסמבורג ולקחנו הרחבה לצרפת וגרמניה...אתה חוזר בלי רגליים לאחר טיול כזה.

אין לי שום דבר להוסיף כי האנשים שכתבו פה יודעים המון ונעזרתי בהם לטיול הבא שלי (באמת אתם תותחים). יש לי רק המלצה אחת והיא לקפוץ ללוקסמבורג,לאחר שתצא משם אתה תקבל הגדרה חדשה למושג איכות חיים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בנוסף להמלצות שקיבלת תכנן הגעה לאלקמאר ביום שישי לשוק הגבינות. משם אפשר להמשיך לזכאכן שהוא כפר נחמד ושליו. גם הכנסייה בהאארלם נחמדה עםמוזיקת מקהלות.

יש כמובן גם את מדאם טוסו בדאם ואשתך בטח תאהב את ביקנוף (והילדים יתלהבו מהבובות שמטפסות שם על החבלים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצטרף להמלצה ללינה באחד מכפרי רשת Landal, אנחנו לנו בכפר חמוד במרכז הולנד והיה מקסים. מקום מאד מומלץ (במיוחד עם ילדים) הוא הכפר חיטהורן שהוא כפר מקסים על המים אשר נעים ברחובותיו בסירות.

אנחנו השתמשנו בספר מהסדרה ״המשפחה המטיילת״ שהוא מומלץ מאד.

תהנו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בנלוקס אינו שם של טיול - אלא שם של הארגון שכלל את שלוש המדינות, ואשר היה הסנונית הראשונה שממנה התפתחו השוק האירופי המשותף ובהמשך האיחוד האירופי.

מבחינת תכנון הטיול - שימו לב כי מדובר בטיול עם ילדים צעירים, מה שמצריך בחירת אתרים מתאימים ומרחקי נסיעה שייסבלו על ידי הילדים. וכמובן שכירת רכב מספיק מרווח עם מושבי בטיחות מתאימים.

פורסם
כמי שביקר בהולנד פעמיים ומתכנן גם על פעם שלישית (לא בשביל לחשש או משהו כזה), זה יעד מעולה לטיולים עם ילדים.

הכבישים אכן מצוינים, מעבר גבול מהולנד לבלגיה ברכב הוא פשוט מאוד. זה לא מעבר אפילו.

אמליץ לך לקחת עמך מכשיר GPS ובנוסף מפות על כל מקרה שלא יהיה.

יש לברר בחברת ההשכרה ממנה את שוכר את הרכב, האם ניתן לקחת רכב באחת מהמדינות ולהחזיר בשניה.

יתרון שיכול לשחק לטובתך בתקופה שאתה שוכר את הרכב - כנראה שתקבל רכב מקטגורייה גבוהה יותר. אנחנו הזמנו פורד פוקוס וקיבלנו מיניוואן של מרצדס. קח בחשבון שרוב הרכבים הם ידניים. במידה ואתה מתכוון לנסוע הרבה (וכנראה שכן) - נסה לבקש רכב דיזל.

בנוסף לכל היעדים שהוצעו לך (שהם אכן טובים), ישנה עיירה ששוכנת סמוך לגבול עם גרמניה, שם נמצא ארמון המלכה ובקרבה גם פארק קופים חביב. ממליץ על שניהם. (אם אתה צריך שמות מדויקים אנסה לשאול את ההורים שלי, אם כי חלפו כבר 11 שנים מהטיול המדובר).

אם אני זוכר טוב, נכון לאותה תקופה העיירה הזאת שכנה סמוך לעיר בגרמניה שהיא פטורה ממע"מ ו/או מכס. אם שופינג מעניין אותך אולי שווה לבדוק במה מדובר (אנחנו לא הגענו לשם).

גם ביקור בבית של אנה פרנק הוא חשוב לדעתי. (אולי הילדים לא יבינו, גם את זה יש לקחת בחשבון)

בתוך אמסטרדם אני זוכר שהלכנו הרבה ברגל והשתמשנו ברכבת החשמלית. זה נוח מאוד. הרכב חנה ברחוב בו מצאנו חניה בתוך אמסטרדם (אחותי הייתה אז בת 6, כנראה שאם היינו עושים את הטיול היום, אולי היינו מחנים את הרכב רחוק יותר).

שים לב לא לדרוך בתוך השבילים של האופניים, זה קדוש בשבילם. לא כמו בארץ.

בבריסל חובה ללכת ולאכול את הוופל הבלגי האמיתי. זה הדבר הכי טעים שתאכל אי פעם, לא משתווה לכל החיקויים הגרועים שיש בארץ.

תוכל לבקר בבלגיה גם בעיירה היהודית אנטוורפן, אם זה מעניין אותך.

לגביי מלון, אנחנו לנו במלון מצוין בבריסל, החדרים היו נקיים למדי, מיטות ענקיות ונוחות, מרפסת קטנה, אחלה מקום לישון ולהעביר בו את הלילה. ארוחת הבוקר הייתה גם כן טובה מאוד לדעתי. אם אינני טועה זה המלון:

http://www.thonhotels.be/fr/hotels/countrys/belgique/bruxelles/thon-hotel-bristol-stephanie/

בתקופה שהייתי בו הוא לא היה שייך לרשת Thon עד כמה שזכור לי. אז ייתכן שעבר שינויים, אם כי באתר הוא עדיין נראה טוב. עושה רושם שעבר שיפוץ, החדרים נראו שם אחרת בתקופה שהייתי בו (לפני 5 שנים)

בבריסל אני לא יודע אם יש יותר מדי מה לעשות. זה פחות מקום להנות ויותר מקום לראות דברים.

מדובר כנראה על אפלדורן, שאינה ממש קרובה לגרמניה אלא באמצע הדרך בין הרדוויק (הדולפינריום) לגרמניה.

http://family.lametayel.co.il/%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%93+0

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...