Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקיצור האם יש דרך להנצל מ'גזירת ראש המנוע' ואם כן מהי?

בתודה

יש דרך והיא לטפל ברכב ברמה גבוהה, להשתמש רק בנוזל קירור מקורי, להחליף בזמן, לדאוג למערכת קירור נקיה ותקינה, לדאוג שכל הצינורות טריים ולהחליף כאשר רואים סימנים של נזילה. להחליף כל כמה שנים משאבת מים וטרמוסטט, לדאוג למיכל עיבוי טרי ונקי.לנהוג ברכב בצורה מתחשבת, לא לקרוע את המנוע, במיוחד בקיץ.

יש רכבים₪אחרי קילומטרז' מסויים נשרף להם אטם ראש מנוע, בדוק רכבים כאלה בשבע עיניים ולהחליף לאטם משופר כאשר מתחילה הבעיה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רק אוסיף לדברים הנכונים שנכתבו פה קודם לכן את החשיבות של הבדיקה השגרתית אחר נזילות והזעות בשוטף.

ברכב הקודם שלי, אע"פי שטופל כהלכה, הבחנתי לפתע בנזילה עדינה מבית התרמוסטט. נסעתי למוסך והבחור שטיפל ברכב הראה לי באיזו קלות מגוחכת המחבר פשוט נושר ומרבית תכולת נוזל הקירור פשוט מתרוקנת במכה. טפיחה קלה מאוד של פטיש ובום. מספיק שהייתי נכנס לבור מספיק עמוק תוך כדי נסיעה, וככל הנראה שגם ראש המנוע שלי היה מצטרף לסטטיסטיקה.

פורסם
הנזק יהיה שחיקה מוגברת.

יש יצרנים שמגבילים אותך לצמיגות מסויימת.

ממש לא , נהפוך הוא , בתנאי חום ומאמץ לפעמים עדיף שמן בצמיגות גבוהה להגנת המנוע ומניעת שחיקה .

- נסה חישוב מחדש ,,

היצרן מכוון לעדיפיות לפי אזורי אקלים ושימוש ברכב .

ההמלצה הראשונית לשמן בצמיגות נמוכה אם אפשר , נועדה לחיסכון בדלק ואח"כ שמנים יותר צמיגיים .

באזורים קרים מאוד , שמן בצמיגות נמוכה מאפשר שימון מהיר יותר בהנעה הראשונית .

באזורים חמים ומאמץ היצרן מאפשר שמן יותר צמיגי .

היצרן מבקש רק תקן מסויים לשמן , וזמני החלפה - וזה הדבר החשוב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

בראש ובראשונה תחזוקה טובה מונעת תקלות.

גם לא חסרים מוסכים פח, ככה שמי שפחות מבין יכול לאכול אותה.

יום אחד מישהו נתקע ממול לבית שלי, התחמם לו הרכב.

הגרריסט מגיע, מפרק את הצינור בין המנוע לרדיאטור, במקרה עברתי לידם ושאלתי אם הם צריכים עזרה או משהו, ראיתי שיצא לו משם חול ואבנית!

הגרריסט שאל אותו למה הוא שם מי ברז, התגובה שלו הייתה שהוא לא נוגע ברכב, רק המוסך.

אחר כך סגנון נהיגה רגוע.

הייתה לי 406 שכל חייה ננהגה רגוע מאוד, תוחזקה כמו שצריך, המנוע היה אצלי עד 230 אלף בלי שום תקלה משמעותית, מכרתי את הרכב עם מנוע במצב טוב.

לא הבנתי איך לאנשים קרה שהיה סדק בבלוק וראשים שהלכו עם המנוע הזה, עם הרבה פחות נסועה משלי.

ונגלה לך משהו, פעמיים הוא התחמם אצלי, אבל איך שנדלקה נורת חירום עצרו את הרכב.

מעבר לכך כבר אמרו את השאר, חומרים חלשים יותר כמו אלומיניום, מה שפעם היה יציקה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אתה מדבר ל וולוו 855, סובארו גאסטי...יונדאי..סגנונות נהיגה וכו.

עצה שלי אליך: נסה פעם טויוטה או הונדה ותאמר אם הולך ראש מנוע (או כל דבר אחר ברכב...). בברכה ובהצלחה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
ממש לא , נהפוך הוא , בתנאי חום ומאמץ לפעמים עדיף שמן בצמיגות גבוהה להגנת המנוע ומניעת שחיקה .

- נסה חישוב מחדש ,,

היצרן מכוון לעדיפיות לפי אזורי אקלים ושימוש ברכב .

ההמלצה הראשונית לשמן בצמיגות נמוכה אם אפשר , נועדה לחיסכון בדלק ואח"כ שמנים יותר צמיגיים .

באזורים קרים מאוד , שמן בצמיגות נמוכה מאפשר שימון מהיר יותר בהנעה הראשונית .

באזורים חמים ומאמץ היצרן מאפשר שמן יותר צמיגי .

היצרן מבקש רק תקן מסויים לשמן , וזמני החלפה - וזה הדבר החשוב .

אייל .

אז זהו שלא ואתה טועה.

יש יצרנים שממליצים על צמיגות כתלות בטמפ' של אותה מדינה ומנגד יש יצרנים שמגבילים אותך להשתמש בצמיגות אחת בלבד בלי תלות בטמפרטורה.

משיטוט בגוגל -

1. Is it ok to switch motor oil weights, for example, from a 5w20 to a 10w30?
    It depends. Some vehicle manufacturers provide a range of recommended motor oil viscosity grades based on the outside temperature in which the car is driven. Other manufacturers recommend the use of only one motor oil viscosity grade. For best engine performance, follow the manufacturer's recommendations.

http://www.valvoline.com/faqs/motor-oil/types-weights-and-viscosity/

כתבה באתר פולגז על שמן מנוע (מנוע של קטנוע לצורך העניין) -

"במנועים רבים היצרן אינו נותן לנו אפשרויות בחירה ומחייב אותנו להשתמש בשמן בעל צמיגות מסוימת. לדוגמא: מנועי ה-VXR של ג'ילרה ו-X9 של פיאג'ו חייבים לעבוד עם שמן בצמיגות SAE 5W40. במקרה כזה לא מומלץ להשתמש בשמנים בעלי צמיגות שונה"

http://www.fullgaz.co.il/home/p/2948

בכל אופן התגובה שלי לגבי הנזק יוחסה למנועים שבאים עם המלצה הנ"ל ולא למה שכתבת.

פורסם (נערך)

בקצרה- תחזוקת מערכת הקירור ותשומת לב מצד הנהג לשעון החום באמצע הנסיעה- זה בד"כ מה שנדרש מהנהג/ת המממוצע/ת.

אבל,הנהג הישראלי הטיפוסי,לא מבצע בדיקת נוזל קירור יומית ברכב ישן כפי שצריך,לא משתמש בנוזלים איכותיים ומעדיף את אמריקן איגל,לא נמסתכל על שעון החום וכאשר הרכב מתחמם לא נותן דעתו וחושב שצריך לעצור (הוא אומר לעצמו "גם ככה עוד 100 מטר אני בבית),לא מבין שיש לשים לב לצינורות מתנפחים יתר על המידה,רדיאטור שיש בו חור/סדק,לא מחליף משאבת מים שרועשת/נוזלת בזמן..

כמובן,שיש לשים היטב לב גם לעניין שמן המנוע ומע' השמן.

שימוש בשמן בצמיגות לא מתאימה/שמן לא איכותי גורמת לבוצה במנוע ויש מכוניות כמו יונדאי השונות שאי מתן טיפול מונע (שימוש בתוסף שמן פעם בשנה כדי שלא יצטבר יתר פיח על השסתומים ),יחייב פירוק ראש מנוע,החלפת גומיות שסתומים וניקיון יסודי של כל הבוצה שהצטברה וגם פלאשינג לא יצילנה.

העניין כבר קרה לי כמעט ברכב אחד של הקונצרן (גטס) וכלקח מזה הנוכחית שלי I30 ,עברה טיפול מונע של פלאשינג וניקוי משקעי בוצה כבר עכשיו ב-50,000 ק"מ.יצא משם לא מעט ג'יפה ומוסך כללי המליץ ב-70-80,000 להוריד אגן שמן ולבצע ניקיון יסודי יותר.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בגדול כמו שנכתב מעלי:

שילוב של חוזק חומרים נמוך ואמינות בסיסית לקויה(ראה רנו קליאו משנות ה 90\2000 עם בעיות קשות של פריצת אטם ראש,סדקים בבלוק מנוע ןכו' כפועל יוצא גם משימוש במי ברז אך גם כשהרכבים טופלו ללא רבב).

החומר ממנו עשוי המנוע(אלומיניום).

אי שימוש במי קירור בהתאם להוראות היצרן כולל החלפה אחת לשנתיים לפחות.

אי גילוי עירנות לגבי נזילות.

תחזוקה מונעת לקויה,אי החלפת צינורות יבשים בזמן בטרם כשל.

אי החלפת משאבת מים ביחד עם הטיימינג פעם ב 4-5 שנים(תחזוקה מונעת).

חוסר "הקשבה" לרכב,חוסר התיחסות להתחממות תוך כדי נסיעה.

• תוכן חדש...