Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע יש ללחוץ עליו למשך כ- 1-2 שניות ע"מ שידליק את האור?

מדוע לא מתקינים שם מתג אורות רגיל, שלחיצה עליו פשוט מדליקה את האור, ללא צורך להמשיך ללחוץ?

אני יודע, יש לי חיים דבש אם זה מה שמטריד אותי.

פורסם

היום אין סיבה אמיתית,

פעם באוטומטים המכנים, משך הלחיצה היה דורך את מנגנון ההשהיה.

היום פשוט ישמו את זה במנגנונים האלקטרונים.

ואולי גם למנוע הפעלה בטעות מכל נגיעה במפסק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זה תלוי במנגנון האוטומט שבלוח החשמל ולא קשור ללחצן

אתם יכולים להחליף לכזה שאין לו השהיה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

למה דבש? אני מעדיף חיים סטייק.

התופעה קשורה בסוג המנגנון (סוג האוטומט בשפת העם) המנהל את הדלקת וכיבוי האור, והמותקן אופיינית בארון חשמל בחדר המדרגות.

בעבר היו נפוצים מנגנונים של חברת 'תרמיון' - היה בהם גוף חימום שגרם להתארכות מוט שמצידו הפעיל מפסק קפיצי שהדליק את האור. לקח זמן קצר אבל ברור עד שהחימום השפיע, ולכן צריך היה זמן לחיצה מינימלי עד ש'פקודת' ההדלקה נקלטה. המנגנון הזה הוא מין קופסה שחורה ודי גדולה.

היום מקובלים מנגנונים אלקטרוניים המיועדים לחיבור על פס, בדומה לממסר הפחת ושאר מנגנוני הגנה ופיקוד.

באחד שחיווטתי לאחרונה לא היה כוונון חיצוני להשהיה ויתכן, כמו שכתב המגיב שמעלי, שזה מיועד למניעת הפעלה מקרית. לדעתי יותר סביר שטעינת קבלים כלשהם במעגל הפנימי של ה'אוטומט' היא סיבת ההשהיה.

בטוח שניתן להשיג בחנויות מתמחות מעגל השהיה דומה המיועד לתעשייה ושבו ניתן לכוון את משך ההשהיה, אבל ספק אם הטרחה מוצדקת.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...