Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שני אני אמור לקבל משלוח של royal purple 5w30 hps.

אני קונה את זה לרכב שלי, פאג'רו 11' 3.2 דיזל, יש לו DPF.

(כרגע יש לי שמן של צ'מפיון 5W30 C1)

עברתי פה על כמה הודעות בפורום, וראיתי שהשמן הזה עלול להזיק לממיר הקטליטי, עכשיו די ירד לי מהשמן, כי מאוד מאוד רציתי לשים את השמן הזה בטיפול הבא שלי.

הענין הוא כזה, בגלל שאני מאוד רוצה להשתמש בו, אבל גם מאוד לא רוצה לגרום נזק עתידי, החלטתי לחפש אלטרנטיבה קרובה לאיכות של RP, הייתי רוצה לנסות את השמן של AMSOIL למנועי הדיזל, אבל לא חושב שניתן להשיג אותו בארץ.

על מה הייתם ממליצים לי ללכת, בתודה מראש, ובברכת שבוע טוב.

פורסם

הHPS של רויאל פרפל הוא שמן עשיר באבץ,זה מה שיכול לגרום נזק לממיר,אם לרכב יש גם מסנן חלקיקים אז בכלל,אני גם לא הייתי משתמש בשמן כזה.

אני השתמשתי ברויאל XPR,שמן ברמה הכי גבוהה שיש.

כעיקרון אתה צריך שמנים שהרמה של האבץ בו לא גבוהה.

יש עוד שני שמנים ברמה מאד גבוהה,או מוטול,ה300V בקופסת מתכת של 2 ליטר,שמן פשוט מעולה,והשמנים של REDLINE,שגם מעולים.

כל השמנים שהזכרתי הם יקרים עד יקרים מאד,קח את זה בחשבון,עפ נסיוני זה שווה.

פורסם

רכבים עם מערכות DPF דורשים שימוש בשמנים מיוחדים שדווקא מופחתים בכל אותם חומרי הגנה כאלה ואחרים ונקראים שמני low/mid SAPS.

אני מציע להיצמד באדיקות למה שרשום בספר הרכב בכל הקשור לצמיגות המומלצת ובעיקר לתקן הנדרש ולא לעשות ניסויים, גם אם מדובר בשמן שעולה סכום תלת ספרתי לליטר, זה לא אומר כלום.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

דבר ראשון, תודה על העזרה.

דבר שני, התחליפים שהבאת יקרים יותר מRP, זה מטורף!

אוקי, מה דעתכם על חברת וואלוליין?

בעיקרון היצרן דורש למנוע הזה את הדרישות הבאות:

ACEA: A5\B5 A4\B4 A3\B3

API-CF4

אייך השמן הזה?

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Valvoline-SynPower-5W30-XL-III-4L.html

אנירואה שם C וזה קצת מבלבל אותי.

איתמר, רק שתדע: ההודעות שלך גרמו לי לרדת מRP, אז אם תמליץ לי על שמן ספציפי, זה יעזור לי מאוד.

ואני מודה לך מעומק הלב, על העזרה הפנטסטית שאתה מעניק לאנשים, עם הידע הנהדר שלך.

תודה רבה לך איתמר!

עריכה אחרונה על ידי R1pper
פורסם

שלא תבין לא נכון, רוייאל פרפל הוא יצרן נוזלים משובח אבל שמן מנוע צריך להתאים לרכב בהתאם לדרישות היצרן ולא לפי תג המחיר או הסופרלטיבים שמרעיף עליו יצרן השמנים.

השמן בלינק שצירפת אינו מתאים לדרישות היצרן, אם כי קצת מוזר לי שאין בדרישות היצרן שצרפת דרישה לתקן C המיועד בין השאר לרכבי דיזל עם מסנן חלקיקים. תוכל להעלות צילום מספר הרכב, רצוי בגרסתו האנגלית?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בעיקרון היצרן דורש למנוע הזה את הדרישות הבאות:

ACEA: A5\B5 A4\B4 A3\B3

API-CF4

אייך השמן הזה?

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Valvoline-SynPower-5W30-XL-III-4L.html

השמן מתאים למנועים עם מערכות DPF - ראה דף מוצר קישור:

http://www.valvoline.be/media/SynPower%20XL%20III%20SAE%205W30.pdf

בנוסף תומך בתקנים:

507.00*/VW Standard 504.00

MB-Approval 229.51**

BMW Longlife-04

Porsche C30

שהם יותר מחמירים מתקנים ACEA

ראה פה

VALVOLINE פירמה אמריקאית ידועה וותיקה (אומנם השמנים משווקים בארץ מיוצרים באירופה)

פורסם

אדידס, שים לב שהמפרט שנתת והמפרט המופיע באתר אוטוסטור אינם זהים. יש להתייחס למפרט אשר רשום על המיכל עצמו, יצרנים לעיתים עורכים שינויים בפורמולה של אותו המוצר.

ריפר אני חוזר ומדגיש כי יש לבדוק מה דורש יצרן הרכב. אם השמן מתאים או לא למערכות DPF זה לא הכל, יש עוד פרמטרים שצריך לקחת בחשבון ואני מציע להקשיב ליצרני הרכב.

איתמר

פורסם
אדידס, שים לב שהמפרט שנתת והמפרט המופיע באתר אוטוסטור אינם זהים. יש להתייחס למפרט אשר רשום על המיכל עצמו, יצרנים לעיתים עורכים שינויים בפורמולה של אותו המוצר.

איתמר

האמת לא הסתכלתי למפרט של AUTOSTORE - יש לי נתייה לא להמין למפרט של מוכר ותמיד לחפש מפרט של יצרן.

בקשר האפשרות שהיצרן ישנה מפרט של מוצר בלי לשנות שם: לא חשבתי על זה.

הגב, יש דגם חדיש (?) של אותו שמן:

http://www.valvolineeurope.com/uploadedFiles/5434.pdf

• תוכן חדש...