Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני קורא את הטמפרטורה של נוזל הקירור בעזרת דונגל הOBD2 שלי (אין לי מד בדשבורד) אני רואה שהוא נוטה לכוון ל90 ולהשאר שם. נדיר שהוא עולה ל91, וקצת פחות נדיר שהוא נופל ל89 או אפילו 88.

זה לא טיפה קר מדיי?

הרכב הוא הרכב בחתימה. (Kia Rio 2012 1.2L)

פורסם

יש לך נורה כחולה בלוח שעונים, שמעידה על מנוע קר?

מעניין אותי באיזה טמפ' היא כבית. תוכל לבדוק?

פורסם

אם כך, שאלת הממשך:

נניח המנוע באופן קבוע לא מגיע לטמפ' עבודה מסיבות כאלו ואחרות.

האם לאחר פרק זמן מחשב מנוע ירשום קוד תקלה וידליק נורת תקלה, או שאף אחד לא ידע מזה אף פעם?

פורסם

כל הקטע של בקרת טמפטורה בקיה ריו זה פשוט בזיון אחד גדול. אילו הייתי יודע על זה לפני שקניתי את הרכב, הייתי כנראה פוזל לרכב אחר.

אכן כן, אין נורה כחולה. אין גם נורה אדומה כשפותחים סוויץ. אין לך שום דרך לדעת אם הנורה שרופה או לא.

פורסם (נערך)

הנוזל ברוב הרכבים מגיע ל90 מעלות, בעבודה ממושכת, טמפ׳ עבודה.

אל תשכח שהנוזל מתחיל להעלם ב130 מעלות בערך, מה גם שלא בריא לסחוב את המנוע מעל ה100 מעלות או קצת יותר.

בוקי, אולי ברכבים האלה יש תוכנה שמחשבת מתי צריכה ליהיות תקלה.

נגיד ואנחנו במזרח אירופה, 10- מעלות, הרכב בחיים לא יגיע לטמפ׳ עבודה (90 מעלות) במצב של נסיעה רגילה.

זה לא מזיק לטווח הקרוב. אולי הוא לא יחזיק חצי מיליון, אבל יחזיק מעמד הרבה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

מנוע מגיע לטמפרטורת עבודה רגילה גם כשבחוץ מינוס 20 מעלות. זה רק לוקח יותר זמן.

פורסם
אם כך, שאלת הממשך:

האם לאחר פרק זמן מחשב מנוע ירשום קוד תקלה וידליק נורת תקלה, או שאף אחד לא ידע מזה אף פעם?

אצלי בI30 וכנראה גם בקיה פורטה אותו רעיון כמו בריו.

אצלי השעון פשוט לא עבר את ה-50 מעלות והרכב כלל לא הגיע לטמפ' עבודה והסקתי שהטרמוסטט תקול (כל זה בצרוף אובדן נוזל קירור).

בדיקה פשוטה בלחץ+ הפעלת החוש השישי הביאה להחלפת הטרמוסטט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הנוזל ברוב הרכבים מגיע ל90 מעלות, בעבודה ממושכת, טמפ׳ עבודה.

אל תשכח שהנוזל מתחיל להעלם ב130 מעלות בערך, מה גם שלא בריא לסחוב את המנוע מעל ה100 מעלות או קצת יותר.

זה לא מדוייק. יש רכבים שמאווררים מתחילים לעבוד עם 105~110 מעלות. מה שרואים על מד טמפרטורה בלוח שעונים - זה מידע לא רלוונטי כי שעון החום לרוב הרכבים תקוע על אמצע או 90 כדי לא להלחיץ את הבעלים. יש מעט רכבים עם מד חום אמיתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כל הקטע של בקרת טמפטורה בקיה ריו זה פשוט בזיון אחד גדול. אילו הייתי יודע על זה לפני שקניתי את הרכב, הייתי כנראה פוזל לרכב אחר.

אכן כן, אין נורה כחולה. אין גם נורה אדומה כשפותחים סוויץ. אין לך שום דרך לדעת אם הנורה שרופה או לא.

ב2012 אין לך מנורה אדומה שנדלקת בפתיחת סוויץ'.

אצלי ב2013 היא נדלקת והכל תקין.

זה שאין מנורה כחולה זה באמת קצת לא בסדר, אבל לא משהו שהייתי פוסל בגללו ובגללו בלבד רכב.

פורסם

אצלי ברכב ב5 מעלות הוא יורד מטמפ עבודה לכיוון ה60-70 מעלות אחרי שאני כמה דקות בודדות על 40 קמש בממוצע.

אצלי המד חום לא נשאר באמצע, הוא מדוייק ביחס לרכבים אחרים.

כנל גם ברכב הקודם שלי, בחורף הוא לא היה מגיע לטמפ עבודה גם אחרי 20 דק נסיעה

פורסם

ניר, תבדוק טרמוסטט. 70 מעלות זה מעט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ב2012 אין לך מנורה אדומה שנדלקת בפתיחת סוויץ'.

אצלי ב2013 היא נדלקת והכל תקין.

זה שאין מנורה כחולה זה באמת קצת לא בסדר, אבל לא משהו שהייתי פוסל בגללו ובגללו בלבד רכב.

התכוונתי במפורש לזה שהנורה לא נדלקת בסוויץ. החסרון של הנורה הכחולה לא מדגדג לי במיוחד.

וכן, אני יודע שב2013 תיקנו. אבל למה אין ריקול עבור ה2012? הרי זה תקלה לכל דבר. :cry:

פורסם
אם כך, שאלת הממשך:

יש רכבים שיהיה קוד תקלה ויש כאלו שלו תלוי במחשב בקרת מנוע

ולגבי זה שכרגיל כותב שטויות לגבי טמפרטורת מנוע שהיא בכל הרכבים 90 מעלות אז יש רכבים שזה 105-110 טמרטורת העבודה שלהם

• תוכן חדש...