Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לנו כבר כמה ימים נזילה מהניאגרה אל האסלה.

זה התחיל כשנשברה לנו הידית של הניאגרה לפני חודשיים, אבל הסתדרנו בינתיים ככה.

בכדי להוריד מים צריך למשוך פלסטיק שנמצא באמצע הניאגרה, וזה החליף את הידית.

נראה שמרוב המשיכות אולי משהו קרה לפלסטיק, בימים האחרונים הוא מתקשה לרדת למטה (אנחנו מחזירים אותו עם היד, צריך ללחוץ עליו), ויש גם קולות של מים זורמים למטה וגם רואים שיש נזילה.

רק כשנותנים מכה חזקה לאמצע של הפלסטיק, זה שמחליף את הידית, אז הנזילה מפסיקה, למרות שלפעמים זה יכול להתחיל לבד ומגלים רק בפעם הבאה שנכנסים לחדר האמבטיה.

צילמתי תמונות של החיבור של הניאגרה, וגם תמונה של המנגנון בפנים.

זה פתוח אצלנו תמיד בגלל שהידית נשברה, ואנחנו פועלים כפי שהסברתי - מושכים עם היד כלפי מעלה, ולוחצים שיחזור למטה.

האם אני יכול לתקן זאת לבד? אין לי ידע ולא ניסיון.

הייתי רוצה לתקן את הנזילה, שיפסיק לנזול, ואם אפשר להחזיר את הידית ולסגור עם המכסה כמו בכל בית רגיל.

או שצריך לקרוא לבעל מקצוע?

המנגנון בפנים - http://srv2.jpg.co.il/10/5318ed3f56cf8.jpg

החיבור של הניאגרה - http://srv2.jpg.co.il/3/5318ed3f60ec0.png

תודה רבה חברים.

פורסם

החיבור הוא הברגה עם גומייה כנראה ששיטת הטילטולים שלך גרמה לה לזוז או להיקרע, פתח את החיבור ובדוק את העניין,

למה אתה לא מחיף את הניאגרה?

אם הנזילה היא פנימית,מתוך הניאגרה לאסלה, אז משהו קרה לפעמון או לגומייה שאוטמת את ירידת המים לאסלה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הבעייה היא בדר"כ גומיית האטימה בתחתית הניאגרה, כל המנגנון כולו כולל גומיות האטימה לא יקר (כמה עשרות שקלים), ההחלפה עצמה היא ממש פשוטה.

פורסם

תודה על ההתייחסות חברים.

אני לא מחליף את הניאגרה, כי אני לא יודע לעשות זאת. זה נראה לי כמו משהו קשה ומסובך.

כמו שכתבתי, אני לא ממש טוב בדברים האלה לצערי. אפילו את הידית שנשברה לא ידעתי איך לתקן, ואנחנו מורידים מים כפי שהסברתי.

איפה נמצאת אותה גומיית אטימה, ואיך אני מגיע אליה? אם אפשר הדרכה בבקשה, ואיזה כלים אני צריך?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

קפוץ לטמבור השכונתי עם התמונות ותיקנה ערכה חדשה של הביפנוכו של הניאגרה, מבחינת הפירוק- קשה להסביר מהמיקלדת אבל תיסתכל בעיון ואל תפחד להרטיב את הידיים- הכל מיתפרק כמו לגו ואין שום ברגים וכו'- אתה תבין תוך דקות איך לפרק ולהרכיב.

ולרוב הנזילה זה באמת מהגומיה- שהיא מתיישנת היא אפילו תשאיר לך שחור על הידיים שתיגע בה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לפעמים אפילו לא צריך להחליף אותה, פשוט לנקות אותה מאבנית.

אם אתה לא יודע ומפחד לנסות, תקרא לבעל מקצוע, אם אילו השירותים היחידים בבית, לא נראה לי שהאישה תחכה בסבלנות עד שתסיים להבין את העניין.

פורסם

תודה לכולם.

אני מבין שלא חייב לקרוא לבעל מקצוע, ואפשרי לתקן לבד.

כמו שהחבר כתב פה שזה מתפרק ומתחבר כמו לגו. אני באמת מקווה שזה כל כך קל.

זה לא כל כך דחוף מהבחינה שצריכים להתאפק.

פשוט כעת המצב הוא שאם לא עומדים אחרי הדחת המים מספר דקות, אז לא שמים לב שיש נזילה.

או למשל אין נזילה, ואז נכנסים אחרי מספר דקות לשירותים, ושמים לב שהמים המשיכו לזרום כל הזמן הזה אל האסלה.

פעם היינו מורידים את המים, ופשוט יוצאים מהחדר.

היום כנראה באמת הגומייה נשחקה, כפי שכתבתם, בגלל צורת השימוש, שאנחנו בלי הידית, ובגלל זה המים ממשיכים לרדת אל האסלה.

כעת כשאני יודע שיש סיכוי לתקן לבד, אלך לחנות ואשאל מה עלי לקנות.

אני קצת חושש מלהחליף את כל הניאגרה. זה אולי יהיה גם קשה יותר וגם יקר יותר. לכן אתחיל מלנסות לתקן עם החלקים שימכרו לי בחנות.

תודה רבה לכולם.

פורסם

דווקא ברוב המקרים החלפה של הניאגרה כולה היא הרבה יותר פשוטה מהחלפת המנגנון בלבד (לא שהחלפת המנגנון מסובך...), ניאגרה חדשה כולל מנגנון תעלה אולי 30-40 ש"ח יותר מהמנגנון לבד.

פורסם

שבוע טוב חברי הפורום,

התחלתי להתעסק עם זה היום, ואני לא מצליח לשחרר את המנגנון שבפנים.

הבנתי שקוראים לו "אטם פעמון". יש טריק אולי שלא ידוע לי עליו?

זה אותו מנגנון שנמצא באמצע התמונה, הוא מוחזק חזק מאוד, לא מצליח לשחרר.

מצאתי סרטונים בנושא, אבל לא עזר לי, המנגנון אצלנו שונה.

בסרטון

הוא מפרק בקלות, אבל אצלו יש קליפס שהוא לוחץ עליו, אצלנו אין.

ניסיתי לבדוק אם אפשר לפרק את כל הניאגרה, אבל אז גיליתי שהברגים שלה חלודים / הרוסים, האם יש מה לעשות?

תמונה של הברגים שצילמתי - תמונה.

ניסיתי לרסס עליהם WD40 - לא עזר.

בדקתי כמה יעלה קריאה של בעל מקצוע, אם הבנתי נכון, זה נע בין 250-600 שקלים.

(אני חושב שהמחיר היקר זה לניאגרות חדישות, אצלנו זו הניאגרה הכי פשוטה שיש).

אם אפשר לנסות לבד, ואני ארכוש את החלקים / הניאגרה, אני אשמח מאוד.

תודה רבה חברים.

פורסם

לרוב צריך ליהיות תופסן כזה שיושב על מסילה עם שיניים, צריך להרים את ראש התפסן ולהחליק החוצה, חפש מסילות עם שיניים ולפי זה תאתר את המקום, סירטון 360 בניאגרה יעזור :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כנראה שלך היא מהישן, יש על רצפת הניאגרה 3 קליפסים שזה מחזיק את הפעמון, תלחץ בעדינות על קליפס אחד וברגע ששחרת מאחד אז כבר בחוץ, ולהכניס זה קצת יותר קשה.

פורסם

אכן יש תופסן.

2 תופסנים. תופסן מימין, תופסן משמאל. או שזה בכלל קליפסים. אבל אני אקרא לזה תופסן.

אני לא מצליח לשחרר אותם.

ניסיתי עם מברג שטוח - זה לא עזר. אני לא יודע אם לא שברתי שם משהו (מאמין שלא).

ניאגרה מאוד ישנה. מהסוג הישן.

גם אם נרצה להחליפה - אי אפשר להוריד אותה מהקיר. בגלל הברגים החלודים שאי אפשר לשחרר אותם.

תודה שאתם מנסים לעזור לי.

אולי בכל זאת יש מה לעשות? מישהו פירק פעם "אטם פעמון" שכזה מניאגרה כמו שלנו?

hwgeek, אני מאמין שאתה צוחק :wink:

אם באמת תרצה תמונות, אשתדל לצלם כמה שיותר שתראו את התופסנים.

פורסם

לא צחקתי אבל אחרי התיאור של התגובה הקודמת הבנתי על מה מדובר , האם הפעמון בתחתית ניתן ללחיצה? כלומר שתנסה לימעוך עם היד וככה הוא ישתחרר מהתופסנים? (הכוונה מעיגול לאליפסה-לחיצה משני הצדדים עם היד).

לא יצא לי להיתעסק עם מנגנון כזה ולכן אני שואל.

פורסם

אם לא צחקת, אני מצרף סרטון שצילמתי.

View My Video

בסרטון רואים את המנגנון, ללא המצוף (הורדתי אותו, שתהיה גישה קלה, ושתראו טוב יותר).

בנוסף, רואים גם את אחד הברגים שפשוט נהרסו, חלודים מאוד, ככה זה גם בבורג השני.

הפעלתי כח, ניסיתי כל מה שאני יכול - זה פשוט לא משתחרר.

אני לא יודע איך אני מוריד את הניאגרה מהקיר. כי לפרק את המנגנון אני כבר חושב שלא אצליח.

אולי מישהו מכיר מנגנון שכזה?

זה פשוט מדהים איך שצרות באות בצרורות :|

בהתחלה הידית נשברה. לא נורא, היינו מורידים את המים באמצעות הפלסטיק (אטם פעמון זה נקרא?).

לאחר מכן גם האטם פעמון החל לזייף, נהיה קשה להחזיר אותו למקומו לאחר הורדת המים, וגם המים היו ממשיכים לרדת באסלה, בכמויות גדולות.

לבסוף, אני לא מצליח לפרק את האטם פעמון בכדי להחליף גומייה, ואם בנינו על להחליף את הניאגרה - אי אפשר להוריד אותה מהקיר, בגלל הברגים.

אני רק מקווה שעם כל ההסברים, והצילומים, שבסופו של דבר אצליח לסדר, ושהנושא הזה יהיה לעזר למען אנשים אחרים שיתקלו בבעיה בעתיד.

• תוכן חדש...