Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

כמה צריכה לעלות האוקטביה RS החדשה (גירסת הבנזין).  

185 הצבעות

1. 1. כמה צריכה לעלות האוקטביה RS החדשה (גירסת הבנזין).

• 190-200 אלף ש"ח
      71
    • 200-210 אלף ש"ח
      19
    • 210-220 אלף ש"ח
      8
    • 220-230 אלף ש"ח
      5
    • פחות מ-180 אלף ש"ח זה מחיר הגיוני.
      82

פוסטים מומלצים

פורסם

בר, שני הרועי כותבים בד"כ לעניין ובאופן שיש בו עניין.

הסקודה כנראה מוצר איכותי, נניח.

היא בעל עיצוב חיוור.

היא בעל מיצוב חיוור, בעיקר כרכב ספורטיבי.

בפלוצווגן המקבילה אתה מקבל מסורת ותדמית. אלו עולים כסף וכשתמכור גם יחזירו כסף.

בסיאט ליאון שלוש דלתות חזקה אתה מקבל עיצוב שיכול לקסום לצעירים, חלקם ישמח להוציא את הכסף.

סקודה חזקה ללא עיצוב, ללא מיצוב ומכירה במחיר עצוב, אלא אם יובטח טרייד עתידי לשלל מוצרי הקבוצה [היקרים] פונה לאדם בוגר ושקול יחסית.

אדם בוגר ושקול יחסית, אין לו סיבה לרכוש סקודה אלא במחיר נמוך בהרבה ובאבזור רב בהרבה מהפלוצווגן.

אם היא יקרה- לא תימכר.

אם היא זולה, תימכר על חשבון פלוצווגן גיטיאיי. היא תדגיש כמה הפלוצ יקרה מדי. מן הסתם תוכל לנגוס גם בשלל מתחרות.

• תגובות 340
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בר, שני הרועי כותבים בד"כ לעניין ובאופן שיש בו עניין.

היא בעל עיצוב חיוור.

בפלוצווגן המקבילה אתה מקבל מסורת ותדמית. אלו עולים כסף וכשתמכור גם יחזירו כסף.

בסיאט ליאון שלוש דלתות חזקה אתה מקבל עיצוב שיכול לקסום לצעירים, חלקם ישמח להוציא את הכסף.

סקודה חזקה ללא עיצוב, ללא מיצוב ומכירה במחיר עצוב, אלא אם יובטח טרייד עתידי לשלל מוצרי הקבוצה [היקרים] פונה לאדם בוגר ושקול יחסית.

אדם בוגר ושקול יחסית, אין לו סיבה לרכוש סקודה אלא במחיר נמוך בהרבה ובאבזור רב בהרבה מהפלוצווגן.

אם היא יקרה- לא תימכר.

אם היא זולה, תימכר על חשבון פלוצווגן גיטיאיי. היא תדגיש כמה הפלוצ יקרה מדי. מן הסתם תוכל לנגוס גם בשלל מתחרות.

אין שום דבר חיוור באוקטביה RS. היא לא נופלת במאום משום דבר אחר - הנקודה היחידה לחובתה היא הסמל. לא רק שהסמל לא מזיז לי, אני גם יותר מתחבר למותג הזה מאשר הפסאודו-ספורטיביות-לטינית שהלבישו הגרמנים על סיאט. השורשים של סקודה ושל סיאט צנועים באותה מידה, הרי.

סקודה הרוויחו את מקומם בצמרת עם מכוניות נהדרות כמו הסופרב. אני לא מרגיש שהם באים מעמדת נחיתות לעומת יצרנים אירופאים אחרים.

בכל אופן, היא לא מתחרה ישירה של הGTI. אם אתה רואה מי הוא רוב קהל הרוכשים של הGTI, אתה מבין שעסקאות טובות לא מעניינות אותם (כסף של ההורים\דמי שכירות של הבניין שירשו מהסבתא\מתנה מהבעל) ושאף אחד שם לא בכלל התעכב על האלטרנטיבות. אחרת היא לא הייתה עולה כאן 227K. כל מי שמביא לארץ ספורטיביות ומתמחר אותן מול הGTI לא מבין את הנקודה הזו (רנו בתחילת יבוא המגאן RS, פורד בתחילת יבוא הST, הטויובארו, אפילו צ'מפיון עצמם עם הליאון קופרה וכן הלאה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
1. כל שההודעה שבמצוטט ממחישה היא את העובדה ששיווק נכון ומחוכם פוגע במטרה. ומבחינה זו אני גם לא מצליח להתחבר למה שקובע חברי המלומד מבציר 72, בדבר קהל המטרה האנין. האוקטביה הזו אינה יותר מאוקטביה משודרגת במנועה ובמידת מה במתליה ובמראיה, אופן הצילום שממחיש לטעמך את ייחודה יכול בהחלט גם להביא פיקנטו סטנדרטית למראה של חיית טרף אקזוטית, אין בו כלום.

2. קהל המטרה של האוקטביה והמליבו שונה באופן כללי ובזה אתה כנראה צודק. אין בזה כדי להפוך את האוקטביה למה שאינה, יש בכך כדי להחמיא ליכולת של היצרן והמשווקים ליצור סוג של קהל שבוי שמשוכנע שקניה של אוטו כזה הופכת אותו לאיזה גורמה מוטורי. דווקא מי ששוקל מליבו מול האוקטביה הזו, נתפס אצלי לפחות כמי שמצליח להשתחרר מאותה תפיסה מותגית. אחרי הכל אין פה השוואה בין מכונית משפחתית מהירה ודינמית לבין איזו מיקרו מיני עם שלושה צילינדרים שמחירה כרבע, אלא בין שתי מכוניות משפחתיות, חזקות, מרווחות, עם יומרה דינמית באחת והעדרה בשניה ומחיר שנחזה להיות דומה. העובדה שלשברולט אין יומרה ומיתוג של "מבינים", אינה פוסלת אותה.

נו, כאילו שהאוקטביה התחילה בזה. אין כמעט מכוניות ספורטיביות טהורות מתחת ל500 אלף שקל (BRZ\GT86, Z370 זה כל מה שאני יכול לחשוב עליו בימינו), הכל הוא "גרסה חמה" של משהו בנאלי. מעבר לנושא העיצוב, התדמית והמיתוג, יש גם עניין של הרגשה סובייקטיבית בזמן נהיגה, וזה משהו שאוטו מוקשח, מונמך ומושחז יתן ומאליבו לא תתן. כשאתה מגיע למסקנה שבעצם בחיים חסרי המטרה שלנו כל מה שמשנה הוא הנאות סובייקטיביות, מפסיק להיות לך אכפת מכך שעובדים עליך עם ספויילרים ותעלולי שיווק, כל עוד אתה נהנה. אתה גם לא מרגיש אשם בדרך. אולי לאנשים מוארים כאלו מוכרים פיאט 500 אבארת'.

3. מוזרה מעט הטענה שלך שנתוני ההאצה של המליבו הזו אינם מענינים, העיקר כנראה מה היא עושה ואיך היא עושה על הכביש. ודאי שליכולת הדינמית יש חשיבות במכוניות שכאלו, לא זוכר שראיתי באיזה מקום שהוא שהאוקטביה הזו היא איזה פנומן בתחום, אבל את התאוצה המרשימה שלה, כמו גם זו של אחיותיה ליומרה, מדרגים לרוב גבוה למדי בסולם הבחינה וההערכה ובצדק כמובן. למליבו נתוני כוח וביצועי מהירות מאוד מרשימים, להבנתי המוגבלת יש בהם ענין, התנהגותה הדינמית אולי לא זוכה לקריאות התפעלות הסטריות, אבל היא בהחלט לא נפסלת ואפילו כמעט מוחמאת אצל חלק מהבוחנים. היא זוכה לציונים לשבח בכל הקשור לנוחות, נינוחות ושקט וככזו בהחלט יכולה להוות אלטרנטיבה למי שאינו שבוי בתפיסה מותגית ובהכרח המעציב הזה להצטייר כמבין ענין.

אמרתי שלא מעניינים, לא שמעניינים. בארה"ב אתה כבר שנים קונה קאמרי עם מנוע V6 שיורדת מה7 שניות למאה, זה לא אומר שמישהו מתלבט בינה לבין GTI או מוסטנג בסיסית. ע"ע הסעיף הקודם שלי.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם (נערך)

בארה"ב אתה כבר שנים קונה קאמרי עם מנוע V6 שיורדת מה7 שניות למאה, זה לא אומר שמישהו מתלבט בינה לבין GTI או מוסטנג בסיסית. ע"ע הסעיף הקודם שלי.

גם לביצועים עצמם יש חשיבות מכרעת לצורך הגדרת רכב ספורטיבי.

בשרשור הזה או אחר, אתה או מישהו אחר, אני לא זוכ, ציינו שרק רכבים כגון מאזדה מיאטה, BRZ\GT86, פורד פוקוס ST (למרות שהיא לא ממש שייכת לקבוצת הרכבים הנ"ל מבחינת המבנה שלה) מעניינים אותו מבחינת הנאה מרכבים.

ובכן שלושת הרכבים הראשונים הנ"ל, מאזדה מיאטה, BRZ\GT86, מציגים ביצועים פושרים למדי, דבר שלדעתי פוגע גם בספורטיביות שלהם ובהנאה מהנהיגה בהן, לא ניתן להתעלם מכך.

כאשר אני כנהג בשברולט מאליבו או בטויוטה קאמרי שציינת (שלדעתי לא מגיעה לביצועים הללו בשום גירסה שלה, אבל נניח), בהשוואה ישירה לרכבים הללו שציינת (מלבד הפוקוס ST כמובן), אשאיר להם אבק בכל תוואי דרך שאינו כולל רק סיבובים, דהיינו בוודאי בכביש ישר בלבד אבל גם בשילוב מסויים של קטע דרך שכולל גם סיבובים וגם דרך ישרה, זה יסב לי הרבה מאד הנאה לעומת מפח הנפש שיחוו נהגי הרכבים הספורטיביים הנ"ל :-)

כלומר צריך להיות שילוב של ביצועים חזקים עם מאפיינים ספורטיביים כגון הפוקוס ST או הרכיבם שהבאת כדוגמא פולקסווגן GTI או מוסטנג וכיוצ"ב. חוסר בכל אחד מהמרכיבים הללו פוגע בספורטיביות ולא רק חוסר בכיול ספורטיבי של הרכב.

לכן גם ברכבים שאינם ספורטיביים אבל בעלי ביצועים חזקים, יש הנאה בפן הספורטיבי של המושג.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

רועי, לא כ"כ הבנתי את הטיעון שלך לגבי הגיטי איי: האם אתה טוען שהדגם הזה נמכר במעין בועת תימחור שמתחריו לא יכולים לדרוש?

באשר לפיסקה הראשונה שלך, קרא שוב את דבריי. לא טענתי שרכב בו לא נהגתי הוא חיוור, אין לי שום יכולת לטעון זאת, הנחתי שהוא מוצר טוב.

לגבי הסמל, אנו חושבים דומה אבל...לגבי המשמעות הדבר ולפי מה שכתבת על רוכשי הפלוצ האם תווית סקודה מצריכה לדעתך הנחה קטנה או גדולה? לא לך, לשוק.

עכשיו בוא נניח שהיה לה מראה צעיר וספורטיבי ומקדם דאווין גבוה יותר, זה היה מושך רוכשים? מהסוג שמוציא בקלות את כספו? אבל... אין לה .

פורסם
רועי, לא כ"כ הבנתי את הטיעון שלך לגבי הגיטי איי: האם אתה טוען שהדגם הזה נמכר במעין בועת תימחור שמתחריו לא יכולים לדרוש?

נכון. גם כי הוא מעולה אובייקטיבית, אבל בעיקר כי הוא נחשק סובייקטיבית. אמנם קהל היעד שונה (כי בישראל אנשים ממוצעים לא יכולים להרשות לעצמם מכוניות שהיבואן החליט שהן "ספורטיביות"), אבל אותה תופעה גם פועלת בכל מקום בעולם בו הGTI נמכרת. גם בבריטניה המחיר שלה גבוה לעומת המתחרות (לא רחוק ממחיר 135m, רחמנא ליצלן).

באשר לפיסקה הראשונה שלך, קרא שוב את דבריי. לא טענתי שרכב בו לא נהגתי הוא חיוור, אין לי שום יכולת לטעון זאת, הנחתי שהוא מוצר טוב.

לגבי הסמל, אנו חושבים דומה אבל...לגבי המשמעות הדבר ולפי מה שכתבת על רוכשי הפלוצ האם תווית סקודה מצריכה לדעתך הנחה קטנה או גדולה? לא לך, לשוק.

בו נניח שהיה לה מראה צעיר וספורטיבי ומקדם דאווין גבוה יותר, זה היה מושך רוכשים? מהסוג שמוציא בקלות את כספו? אבל... אין לה .

היא בעל עיצוב חיוור.

תפאדאל. ברור לי שהRS צריכה להמכר הרבה מתחת למחיר של GTI בשביל שתימכר והאמת, גם אובייקטיבית היא פחות טובה מהGTI (הבוסים בVW דאגו לכך).

כשאני קניתי את הGTI שלי אי שם לפני מלא שנים, בכלל רציתי קודם כל את האוקטביה RS. האוטו הגניב אותי, מה לעשות. ניסיתי אותה, אבל היא הייתה רכה מדי ביחס לGTI ולכן ויתרתי.

פורסם

בשרשור הזה או אחר, אתה או מישהו אחר, אני לא זוכ, ציינו שרק רכבים כגון מאזדה מיאטה, BRZ\GT86, פורד פוקוס ST (למרות שהיא לא ממש שייכת לקבוצת הרכבים הנ"ל מבחינת המבנה שלה) מעניינים אותו מבחינת הנאה מרכבים.

ובכן שלושת הרכבים הראשונים הנ"ל, מאזדה מיאטה, BRZ\GT86, מציגים ביצועים פושרים למדי, דבר שלדעתי פוגע גם בספורטיביות שלהם ובהנאה מהנהיגה בהן, לא ניתן להתעלם מכך.

כאשר אני כנהג בשברולט מאליבו או בטויוטה קאמרי שציינת (שלדעתי לא מגיעה לביצועים הללו בשום גירסה שלה, אבל נניח), בהשוואה ישירה לרכבים הללו שציינת (מלבד הפוקוס ST כמובן), אשאיר להם אבק בכל תוואי דרך שאינו כולל רק סיבובים, דהיינו בוודאי בכביש ישר בלבד אבל גם בשילוב מסויים של קטע דרך שכולל גם סיבובים וגם דרך ישרה, זה יסב לי הרבה מאד הנאה לעומת מפח הנפש שיחוו נהגי הרכבים הספורטיביים הנ"ל :-)

כלומר צריך להיות שילוב של ביצועים חזקים עם מאפיינים ספורטיביים כגון הפוקוס ST או הרכיבם שהבאת כדוגמא פולקסווגן GTI או מוסטנג וכיוצ"ב. חוסר בכל אחד מהמרכיבים הללו פוגע בספורטיביות ולא רק חוסר בכיול ספורטיבי של הרכב.

לכן גם ברכבים שאינם ספורטיביים אבל בעלי ביצועים חזקים, יש הנאה בפן הספורטיבי של המושג.

בטוח לא אני טענתי כך כי הGT86 והBRZ וכל דבר אחר בלי טורבו ומנוע מתחת 3.4 ליטר (בוקסר שישה צילינדרים, אם נהיה ספציפיים) לא מעניין אותי, בדיוק מהסיבות שציינת. אבל כמו שGT86 ומיאטה לא מעניינות אותי, כל דבר עם מראה מהוגן ורכות אנמית - כמו המאליבו - רלוונטי עוד פחות.

פורסם

אנו מסכימים לגבי המחיר וזה עוד כשהנחתי שהיא לא פחות טובה מהפלוץ.

הבועה שתיארת זה יופי של מקום ליצרן ויבואן להימצא בו, לא קל לשמר זאת לאורך זמן.

אני תוהה אם אברט בארץ הצליחו ליצור מצב דומה.

לגבי קהל היעד השונה בארץ, כי בארץ הכל יקר זה עוד משהו שפועל לטעמי נגד הסקודה אלא אם יחתכו חזק במחיר[ולמה שיעשו זאת].

פורסם
כשאני קניתי את הGTI שלי אי שם לפני מלא שנים, בכלל רציתי קודם כל את האוקטביה RS. האוטו הגניב אותי, מה לעשות. ניסיתי אותה, אבל היא הייתה רכה מדי ביחס לGTI ולכן ויתרתי.

כן, אבל אתה יחסית חריג, בתור מי שמסיע ברכב את ה"ילדים" שלו, גם כשאין לו ילדים ממש ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

אין שום דבר ספורטיבי באוקטביה,היא בסך הכל משפחתית חמימה,ואת זה,המאליבו למשל,תתן עם יתרונות כמשפחתית,ועם יותר כוח.

בסך הכל הרכב מוצא חן בעיני,אבל ממש לא במחיר של 200K וצפונה.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם

אמנון, אני מאוד מכבד את מה שאתה כותב בפורום הזה! תרשה לי במקרה הספיציפי הזה להסביר, במה תמונה "ספורטיביות" של GT86 ואחיות שלה ולמה משבחים אותם אנשים מכובדים בעולם הרכב. מנוע חלש יחסית? כן. צמיגים לא אוחזים? ועוד איך לא אוחזים! 0-100 לא מרשים? בכלל לא. זמני מסלול חלשים? בהחלט. אז על מה כל המהומה? בשביל זה צריך לנהוג בה - ואז תבין. תנתק בקרות (וזה ניתן לעשות - לנתק לגמרי) תן גז בכביש מפוטל ואתה תבין איזה נהג אתה. זה מכונית שלא מחמיאה לך, היא מציבה לך אתגרים וקוראת לך ללמוד ולהשתפר. המטרה של המכונית הזאת - לתת לך הרגשה של נהיגה במכונית ספורט במהירויות מתונות ובתנאים רגילים. זה מכונית for fun נטו. ואם אתה רוצה ביצועים - אפשר לשפר אותה בכל התחומים ואז לקבל חיית מסלול אמיתית. כמו מיאטה - לא חזקה, אבל כיפית לנהג. ושום אבק משום רכב חזק יותר לא מרשים אותי - אני לא רואה אותו. אני נהנה מהנהיגה.

פורסם (נערך)
אין שום דבר ספורטיבי באוקטביה,היא בסך הכל משפחתית חמימה,ואת זה,המאליבו למשל,תתן עם יתרונות כמשפחתית,ועם יותר כוח.

בסך הכל הרכב מוצא חן בעיני,אבל ממש לא במחיר של 200K וצפונה.

עשית לי חשק למאליבו וביאסת אותי מהאוקטביה (סתם :-))

מעניין באמת מה ההבדלים בין האוקטביה RS לאוקטביה הרגילה, מעבר לצמיגים ספורטיביים יותר וכיול מוקשח יותר, האם הוחלפו ממש חלקים לכאלו לספורטיביים יותר, מתלים, בולמים, מוטות מייצבים, בלמים וכיוצ"ב או שמא מדובר בעבודה בעיניים.

האמת שהאוקטביה קומבי RS עושה לי משהו, אבל זה נובע יותר מהמראה שלה ו/או מהמיצוב והייחודיות שלה וכמובן מהביצועים שלה. כל הנ"ל מקרינים ספורטיביות מאופקת למביני עניין.

למעשה גם אם אתה צודק שהאוקטביה לא ספורטיבית בפועל, דווקא לי זה מתאים, כלומר לא הייתי מתנגד למראה והחבילה של האוקטביה RS, אבל עם סט הכיול של האוקטביה הרגילה, אני לא רוצה רכב קשיח מדי, ההיפך הוא הנכון, נוחות נסיעה נמצאת אצלי בפרמטר גבוה מאד בדרישות שיש לי מרכבים.

למעשה בדרישות שלי אני די דומה לאייל (בר72), אני לא מתכוון להשחיז סיבובים (מסיבות שונות שלא קשורות לחשק שלי כן לנהוג כך).

למעשה גירסת ה- 1.8 ליטר סטיישן, במחיר שהיא נמכרת של 155 אלף ש"ח, אבל שנראית כמו האוקטביה RS, הייתה מתאימה לי ככפפה (קצת שטחי אני יודע :-)).

כלומר לכאורה החבילה שהמאליבו מציאה מתאימה לי אפילו יותר, כמובן אם הייתה לה גירסת סטיישן שחשובה לי באופן אישי, אבל המאליבו לא מושכת אותי, אין לה את הפרמטרים הנ"ל שהופכים אותה למיוחדת בשבילי, למרות שהנתונים שלה בהחלט מרשימים ואף מיוחדים, בוודאי בקטגוריית המחיר שלה.

פורסם (נערך)
אמנון, אני מאוד מכבד את מה שאתה כותב בפורום הזה! תרשה לי במקרה הספיציפי הזה להסביר, במה תמונה "ספורטיביות" של GT86 ואחיות שלה ולמה משבחים אותם אנשים מכובדים בעולם הרכב. מנוע חלש יחסית? כן. צמיגים לא אוחזים? ועוד איך לא אוחזים! 0-100 לא מרשים? בכלל לא. זמני מסלול חלשים? בהחלט. אז על מה כל המהומה? בשביל זה צריך לנהוג בה - ואז תבין. תנתק בקרות (וזה ניתן לעשות - לנתק לגמרי) תן גז בכביש מפוטל ואתה תבין איזה נהג אתה. זה מכונית שלא מחמיאה לך, היא מציבה לך אתגרים וקוראת לך ללמוד ולהשתפר. המטרה של המכונית הזאת - לתת לך הרגשה של נהיגה במכונית ספורט במהירויות מתונות ובתנאים רגילים. זה מכונית for fun נטו. ואם אתה רוצה ביצועים - אפשר לשפר אותה בכל התחומים ואז לקבל חיית מסלול אמיתית. כמו מיאטה - לא חזקה, אבל כיפית לנהג. ושום אבק משום רכב חזק יותר לא מרשים אותי - אני לא רואה אותו. אני נהנה מהנהיגה.

תודה :-)

כמובן שאין לי כל זילזול בטויוטה GT86 להיפך מכך, הבנתי שמדובר באחד הרכבים המהנים ביותר לנהיגה שמיוצרים בכלל,

אבל אין חולק שחסר לה כוח יחסי, דבר שבוודאי משפיע גם על ההנאה מנהיגה במצבים מסויימים.

אני מעריך שבייחוד לי בתור נהג שלא יכול לנצל את הפרמטרים הספורטיביים שמציעה הטויוטה, בגלל סיבות שונות, גם אם ניתן לנצל אותם במהירויות נמוכות יחסית כמו שציינת, היו חסרים הביצועים שאותם ניתן לנצל יותר בקלות.

דרך אגב אתה בעלים של טויוטה כזאת?

פורסם
עשית לי חשק למאליבו וביאסת אותי מהאוקטביה (סתם :-))

מעניין באמת מה ההבדלים בין האוקטביה RS לאוקטביה הרגילה, מעבר לצמיגים ספורטיביים יותר וכיול מוקשח יותר, האם הוחלפו ממש חלקים לכאלו לספורטיביים יותר, מתלים, בולמים, מוטות מייצבים, בלמים וכיוצ"ב או שמא מדובר בעבודה בעיניים.

האמת שהאוקטביה קומבי RS עושה לי משהו, אבל זה נובע יותר מהמראה שלה ו/או מהמיצוב והייחודיות שלה וכמובן מהביצועים שלה. כל הנ"ל מקרינים ספורטיביות מאופקת למביני עניין.

למעשה גם אם אתה צודק שהאוקטביה לא ספורטיבית בפועל, דווקא לי זה מתאים, כלומר לא הייתי מתנגד למראה והחבילה של האוקטביה RS, אבל עם סט הכיול של האוקטביה הרגילה, אני לא רוצה רכב קשיח מדי, ההיפך הוא הנכון, נוחות נסיעה נמצאת אצלי בפרמטר גבוה מאד בדרישות שיש לי מרכבים.

למעשה בדרישות שלי אני די דומה לאייל (בר72), אני לא מתכוון להשחיז סיבובים (מסיבות שונות שלא קשורות לחשק שלי כן לנהוג כך).

למעשה גירסת ה- 1.8 ליטר סטיישן, במחיר שהיא נמכרת של 155 אלף ש"ח, אבל שנראית כמו האוקטביה RS, הייתה מתאימה לי ככפפה (קצת שטחי אני יודע :-)).

כלומר לכאורה החבילה שהמאליבו מציאה מתאימה לי אפילו יותר, כמובן אם הייתה לה גירסת סטיישן שחשובה לי באופן אישי, אבל המאליבו לא מושכת אותי, אין לה את הפרמטרים הנ"ל שהופכים אותה למיוחדת בשבילי, למרות שהנתונים שלה בהחלט מרשימים ואף מיוחדים, בוודאי בקטגוריית המחיר שלה.

אמנון,אני מציע לך לעשות סיבוב במאליבו [המתוחה].

אני חושב שאחרי לחיצה או שתיים אתה תתחיל לחייך,בין אם תרצה או לא.

אין מה לעשות,הרכב חזק,אבל אני חושב שאתה תופתע משאר החלקים בפאזל,לא רק המנוע.

• תוכן חדש...