Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה אליכם. האוטו מושך, פעם כן, פעם לא, פעם לצד אחד פעם לצד אחר, בודק אוויר וממלא כמו שצריך, הצמיגים טובים בסך הכל, פרונט בוצע לפני כמה זמן, לא ידוע לי על תקלות בבולמים וכל מה שמסביב..אני לא רוצה לפרט יותר מדי אך יש לי חשד שהאוטו פגוע שילדה. השאלה שלי היא האם זה יכול להיות התופעות האלו+כניסה לתת היגוי\על היגוי די מהר. תודה רבה, אושריקו קופיקו :).

פורסם

לפני קביעת שילדה וכביש עקום ,, :lol:

גש למכון רציני לכיוון פרונט -

יש את פרונט התחיה ביפו - מעולה מול איצטדיון בלומפילד ולא יקר .

ויש את המעבדה לרכב - בחולון - גם מקבל חוות דעת טובות .

צריך לבדוק מתלים קדמיים ואחוריים - מרחק בין ציר קדמי לאחורי ( כך גם לאחר כיוונים בודקים חשד לשינוי בשילדה )

יבדקו את שיפוע הגלגלים וההגה .

התקשר אלייהם הצג את הבעיה שאל בערך כמה יעלה .

בד"כ הם מצליחים לסדר את הבעיות ע"י כיוונים של המיתלים , אני מאמין כי לאחר בדיקה רצינית יהיה לך כיוון לטיפול .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כניסה לתת-היגוי או היגוי יתר מעיד בין היתר גם על מתלים גמורים (מה שנראה הגיוני ברכב משנה כזאת).

אני נוסע ברכב עם מתלים גמורים ככה שזה מניסיון שלי (גם כששמתי צמיגים חדשים וטובים).

מעבר לכך בנהיגה אפשר להרגיש ברכב שהמתלים שלו גמורים (מבחינת התנהגות).

כמובן שכל זה מיותר אם מצפים מקורולה להתנהג כמו רכב ספורט.

אם תיכנס לכיכר ב80 בטוח שתקבל תת היגוי.

פורסם

לא נכנס ב80 לכיכר, אבל אני מקבל את האחיזה הגרועה גם במהירויות נמוכות לפעמים. שמתי לב שככל שיש אנשים ברכב האוטו מושך יותר. לא יודע, זה נראה לי כמו "שלדה שלא עומדת בעומס".

פורסם (נערך)

אם הצמיגים שלך טובים וחדשים (הכוונה בטובים, שהם נחשבים כאלה שאוחזים טוב) אז שאר העבודה זה הבולמים.

(אצלי ברכב הצמיגים טובים ודי חדשים, אבל הבולמים בני 19 גמורים אבל כשירים לנסיעה עדיין, אם לא משתגעים אין הפרעה לאחיזה כלל, אם נוהגים אגרסיבי צריך "לשחק" יותר עם ההגה והברקס, מתרגלים לזה).

שלדה עומדת בעומס עד 400+ קילו העמסה (פחות או יותר, תראה בנתונים של הרכב), אם הרכב לא עבר תאונה קשה, אין מה לדאוג לשלדה.

כשאתה לבד ברכב הוא פחות או יותר בסדר?

עזוב שהוא מועמס באנשים, כל רכב שתעמיס אותו באנשים ירגיש דומה לעגלת סופר.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אני חושב במתלים גמורים עם חופשים או כיוון פרונט לקוי. גש למכון פרונט מקצועי, שיבדקו גם מצב המתלים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שבוע שעבר תיקנתי בעיה כזאת באוטו שלי .

זה קורה מחופש בזרוע ההגה . שים זרוע חדש / תותבים חדשים ואז תבצע כיוון פרונט

פורסם

אושריקו אני באמת חושב שמכון פרונט איכותי יכול לומר לך האם השלדה נפגעה.

מהניסיון שלי האישי, בעקבות מכה שקיבל הציר הקדמי מאבן בשוליים שנגרמה מהיגוי יתר והחלקה על הכביש שהסתיימה בנס ללא פגיעה מיותרת, אני יכול לומר שבולמי זעזועים גם אם הם תקינים משפיעים על התנהגות הרכב.

אני החלפתי צמיגים + בולמים וכריות בולמים. ההחלפה בוצעה בשלבים: קודם כל כיוון פרונט ובדיקה מתלים והציר הקדמי, ונסעתי כך כמה ימים. משלא הייתי מרוצה - החלפתי לצמיגים טובים (קונטי אקו 3) ואיכות האחיזה השתפה פלאים ועדיין, היה חסר משהו בריסון המרכב.

למרות שבמכון הפרונט וגם במוסך רון אמרו לי מפורשות שהבולמים תקינים, בכל מקרה רון אמר שזו הוצאה לא מחוייבת אבל כדאי להחליף.

לאחר כמה ימים החלפתי בולמים וכריות אצל רון, וחזרתי למכון פרונט לבצע שוב כיוון.

בגלל שבודדתי את המרכיבים בין פרונט/צמיגים/בולמים, אני יכול לזהות את השינויים.

בגדול, עיקר האחיזה - אחראים הצמיגים, אבל הביטחון לתקוף פניות בעיקר שינויי כיוון קיצוניים (ימינה שמאלה) - שייך הרבה לבולמים שמאזנים את הרכב כדי שישמור על קו הפניה ולא ירקוד סמבה :)

לא יודע איך ההרגשה אצלך ולא הייתי רץ להחליף בולמים אבל כדאי לבדוק אותם גם אם הם נראים תקינים. יש הרבה עניין של ניצולת, כלומר עד כמה הבולם משכך, ויתכן שהדרישה שלך מהרכב קצת מחמירה ביחס לשאר האנשים.

• תוכן חדש...