Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מסכים אתכם.

B3 החדשה 1.6 מול מאזדה 3 1.5 החדשה מי מהם מתאימה יותר לפרימיום/סמי פרימיום/ אחר ?

הלאה, תוסיף 4X4 לגרסה הישראלית ותשמור על המחיר (127,000 ש"ח) הפכת אותה למכונית נחשקת ? היא עכשיו הפכה למכונית הטובה בקטגוריה ?

אז זהו שלא, עדיין המאזדה 3 עדיפה, כמו רוב המשפחתיות.

למעט ה-XV ו-STI ,כל שאר דגמי סובארו כבר לא מושכים או בעלי עדיפות ברורה אל מול המתחרים.

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

להוסיף 4X4 לבד בוודאי שלא. תעלה קצת את המחיר אבל תוסיף המון אבזור.

באמריקה ובאירופה הרכבים מקבילים לאאודי בדיוק כמו התגובה מלפנייך. בארץ המיצוב היה אחד לאורך שנים ובעולם הוא אחרת לגמרי. אגב גם מנוע ה- 1.6 (ובשנים האחרונות ה1.5) כמעט ולא קיים בשווקים בעולם. מעטים המקומות שבכלל משתמשים בו.

פורסם

אימפרזה החדשה 1.6 מול מאזדה 3 1.5 החדשה מי מהם מתאימה יותר לפרימיום/סמי פרימיום/ אחר ?

הלאה, תוסיף 4X4 לגרסה הישראלית ותשמור על המחיר (127,000 ש"ח) הפכת אותה למכונית נחשקת ? היא עכשיו הפכה למכונית הטובה בקטגוריה ?

אני מחכה לעבור עוד 350 ק"מ באימפרזה החדשה כדי לתת עליה חו"ד אבל הדעה שלי כבר מתבשלת.

בגרמניה נמכרת האימפרזה עם אותו מנוע כמו אצלינו, בגרסת הסטיישן ועם הנעה כפולה. מוכן למחיר? 22.9K יורו (לגרסא האוטומטית), האיבזור כמעט זהה.

לעומת זאת המאזדה 3 מתחילה מ17.9K יורו.

יש הבדל נכון?

לא יצא לי עדיין לנהוג במאזדה 3 החדשה אז אני לא יכול לתת את דעתי עליה.

נראה לי שאם האימפרזה הייתה מגיעה עם הנעה כפולה ועוד טיפונת איבזור היא הייתה מצליחה הרבה הרבה יותר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הגדרת פרימיום היא תלויית מחיר ומיתוג, לא אבזור.

להזכירך, המכוניות הקוריאניות הגיעו הנה בעבר כשהן עמוסות אבזור לעומת המתחרות היפניות, ובדוואי לעומת הגרמניות.

כך שאין קשר לאיכות חומרים, אבזור או קיומה של הנעה כפולה.

אנחנו יודעים שסיטרואן לאורך כל השנים השקיעה השקעה עצומה בטכנולוגיה, בעיצוב וגם באבזור. זה לא הפך אותה לפרימיום.

עם זאת, גרסאות הA4 והפאסאט בדורות הקודמים הגיעו כשהם דלי אבזור והאיכות חומרים מקבילה לפולו. אבל הן כן נהנו מתדמית שוק גבוהה.

הנחה השיווק היא שיצרן שממותג גבוה, יתבקש למכור מכוניות מאובזרות ואיכותיות. אבל זה לא חד-חד ערכי.

במקרה של סובארו, מדובר בחברת נישה. ככזו, היא אינה מחוייבת לשחק לפי הכללים של כלל השוק.

פורסם
אני מחכה לעבור עוד 350 ק"מ באימפרזה החדשה כדי לתת עליה חו"ד אבל הדעה שלי כבר מתבשלת.

בגרמניה נמכרת האימפרזה עם אותו מנוע כמו אצלינו, בגרסת הסטיישן ועם הנעה כפולה. מוכן למחיר? 22.9K יורו (לגרסא האוטומטית), האיבזור כמעט זהה.

לעומת זאת המאזדה 3 מתחילה מ17.9K יורו.

יש הבדל נכון?

לא יצא לי עדיין לנהוג במאזדה 3 החדשה אז אני לא יכול לתת את דעתי עליה.

נראה לי שאם האימפרזה הייתה מגיעה עם הנעה כפולה ועוד טיפונת איבזור היא הייתה מצליחה הרבה הרבה יותר.

היבואן בארץ לא מצליח למכור לא בגלל מחיר ולא בגלל מיצוב. הוא לא מצליח כי המוצר כבר אינו בולט לטובה בשום תחום. יש הרבה מתחרות המציעות אותו דבר ויותר.

הייחוד של סובארו הוא במערכת 4X4. אבל לא כל אחד צריך אותה - בעיקר בארץ ובגרסאות המתאימות לכאן.

הרכב משעמם ולא מושך, אין בו שום דבר חריג לטובה ביחס למתחרות ואתם סבורים כי הבעיה היא באבזור / מחיר.

פורסם (נערך)

הבעיה היא חד משמעית מחיר.

במחיר נכון - כל מוצר נמכר. סובארו היא מכונית מאוד יקרה.

יקרה, זה לא דבר רק אבסולוטי.

פעם אחת הוא אבסולוטי מול התמורה (אבזור, נתונים וכו') ופעם שניה מול המיתוג, כלומר מול נכונות הלקוח לשלם על הסמל.

בשני המקרים סובארו מפסידה.

פעם אחת כי הגרסאות שמגיעות לארץ מגיעות באבזור דל (תוצאה של רצון היבואן לשמור על מחיר תחרותי מול מתחרות המיינסטרים).

פעם שניה, המיתוג של סובארו היה נמוך בכוונה לאורך כל השנים, שוב, כדי לשמור על רמת מכירות גבוהה.

היצרן גיבה את המדיניות הזו, וסיפק ליבואן בישראל מפרטים מותאמים לדרישותיו, או הנחות במחיר.

היצרן הפסיק את מדיניות הגיבוי. התוצאה היא שהיום היבואן נאלץ להתמודד עם מוצרים שאינם מתואמים עם תפיסת המותג אצל הלקוח והתמחור הנתפס.

הלקוח הישראלי מרים גבה כשהוא נדרש לשלם 300+ אלף ש"ח לאאוטבק או פורסטר, וללא יתרון בולט המכירות מדשדשות. אבל בכל שאר העולם סובארו לא עומדת בקצב הביקוש עבור הדגמים האלה.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם
היבואן בארץ לא מצליח למכור לא בגלל מחיר ולא בגלל מיצוב. הוא לא מצליח כי המוצר כבר אינו בולט לטובה בשום תחום. יש הרבה מתחרות המציעות אותו דבר ויותר.

הייחוד של סובארו הוא במערכת 4X4. אבל לא כל אחד צריך אותה - בעיקר בארץ ובגרסאות המתאימות לכאן.

עם AWD יש לך יותר גדול.

לא רק שהוא יותר גדול, נהג הליסינג הממוצע ירגיש יותר בטוח בשטח.

הסובארו לא ממש משעממת, היא לא שובבה במיוחד.

היא (ותסלחו לי על הבוטות/שובניסטיות/העלבה) מרגישה כמו הילדה השמנמנה המנודה הזאת, עם מחסור קטן בביטחון העצמי שאומנם היא לא מי יודע מה במיטה אבל היא נותנת לך להיות קצת Frisky איתה ופתוחה לרעיונות. וזה דווקא צד די חיובי בה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הרכב משעמם ולא מושך, אין בו שום דבר חריג לטובה ביחס למתחרות ואתם סבורים כי הבעיה היא באבזור / מחיר.

אם כך, איך תסביר שסובארו נמכרת בכל העולם במחירים גבוהים מהמתחרות במיינסטרים, ועדיין לא מצליחה להדביק את קצב הביקוש?

בכל השווקים סובארו נמצאת היום במחסור אדיר. הביקוש עצום וקצב הייצור נתון, ואף פחת אחרי הצונאמי ביפן.

פורסם
עם AWD יש לך יותר גדול.

לא רק שהוא יותר גדול, נהג הליסינג הממוצע ירגיש יותר בטוח בשטח.

הסובארו לא ממש משעממת, היא לא שובבה במיוחד.

היא (ותסלחו לי על הבוטות/שובניסטיות/העלבה) מרגישה כמו הילדה השמנמנה המנודה הזאת, עם מחסור קטן בביטחון העצמי שאומנם היא לא מי יודע מה במיטה אבל היא נותנת לך להיות קצת Frisky איתה ופתוחה לרעיונות. וזה דווקא צד די חיובי בה.

האמת יצא לך סלוגן אדיר. בפועל נהגי הליסינג לא יבחרו ברכב בגלל AWD, ולא רק הם.

אם כך, איך תסביר שסובארו נמכרת בכל העולם במחירים גבוהים מהמתחרות במיינסטרים, ועדיין לא מצליחה להדביק את קצב הביקוש?

בכל השווקים סובארו נמצאת היום במחסור אדיר. הביקוש עצום וקצב הייצור נתון, ואף פחת אחרי הצונאמי ביפן.

סובארו הינו יצרן נישה קטן בכל שוק בעולם. הוא גם נפגע הכי קשה מהצונאמי ביפאן לכן היה מחסור באספקה (תראה כמה זמן לקח ל-B3 החדשה להגיע לכאן).

גם אם המכירות שלו גדלו, הוא עדיין פונה לקהל מסוים בחו"ל.

אם ידבקו ברעיונות המיתוג של חו"ל גם בארץ - המותג עלול להפוך ללא רלוונטי.

פורסם

אם ידבקו ברעיונות המיתוג של חו"ל גם בארץ - המותג עלול להפוך ללא רלוונטי.

אני חושש שהיום המותג אינו רלוונטי.

ראה את צניחת המכירות של סובארו על פני העשור האחרון.

האם הלגאסי הנוכחית היא שחקן רלוונטי בסגמנט? לא. האם האימפרזה ה"חדשה" היא שחקן רלוונטי בסגמנט? ממש לא.

יפנאוטו במשך כל השנים גססה גסיסה איטית. ללא שחקנים בסגמנטי הסופר מיני, מיני, מיני וואן, וואן, טנדר, 7 מקומות וכו', סופה של יפנאוטו היה ברור כבר לפני שנים.

אני מקווה מאוד שתחת כנפי סמל"ת, יוחזרו אט אט ערכי המותג האמיתי לשטח ויקבלו ביטוי, כך שעוד כמה שנים נוכל לראות את המותג סובארו כמו שהוא באמת: עם נתח שוק של 1-2%, עם מכירות של רכבי הנעה כפולה בלבד, עם תגי מחיר גבוהים ב15-25% מהמיינסטרים.

פורסם

לא הבנתי אותך. כל יצרן (ויבואן) רוצה למכור כמה שיותר אני מניח שעד כאן אנו מסכימים.

אם הבנתי נכון אז לשיטתך, על היבואן ליישר קו עם שווקים זרים ולהביא גרסאות יקרות בלבד כדי למצב את הרכב כפרימיום / מיוחד הפונה מראש לפלח שוק קטן.

ואילו לשיטתי ההצלחה לא מגיעה בגלל בעיות מיצוב אלא במכוניות פושרות ולא מושכות. זה מתחיל בעיצוב החיצוני הסתמי והאפרורי, ממשיך בתא נוסעים פלסטי ועגום, וגם בתכונות הדינמיות אין שום דבר מיוחד.

לדעתי אם סובארו יציגו רכבים עם עיצוב מושך, תא נוסעים מפואר ויכולת דינמית משובחת - אז שיתמחרו כפרימיום ויימצבו עצמם כמובילים.

עד עתה שום מחיר ושום סלוגן לא ישכנע אך אחד לשלם יותר עבור מוצר לא מושך ושאין לו יתרון על אף מוצר אחר.

פורסם

אני מסכים עם רוב מה שנאמר, אך לא לשכוח כמה עובדות :

1- רכבי סובארו מאוד איכותיים בבנייתם, הם מחזיקים מעמד יפה עם השנים. נכון שהם מפגרים טיפה בטכנולוגיה, אך דגמי החברה עדיין אמינים ולא עדינים כמו מרבית הרכבים בשנים האחרונות..

2- סובארו נחלשו בתקופה האחרונה משום שלא היה מה למכור - האמפריזה הקודמת B3 לא יובאה מאז 2011, וגם שנמכרה היא לא היתה תחרותית עקב מנוע 1.5 כושל בהחלט.

3- יפנאוטו היתה בקשיים בחמש שנים האחרונות, והתעסקה במאבקי כוח מול בעלי האג"ח ופחות במכירת רכבים..

4- סובארו לא מוכרת לשוק המוסדי, היבואן לא מוכן להוזיל רכבים בשביל למכור אותם בזול לליסינג.

5-הצונאמי..

6- למי שטוען שהציבור לא מוכן לשלם עבור סובארו יקרה.. כיום זמני האספקה של הפורסטר וה XV מגיע ל 3 חודשים..

האמפריזה נמכרת היום בשיטה די מעניינית למי שלא טוחן הרבה ק"מ בשנה, ומציעה חבילה טובה אך לא מצטיינת. מצד אחד היא לא הכי יפה, מצד שני נמאס לי מכל עדר היונדאי / קיה / מאזדה שנפוצים כמו גריענים - ולא מציעים משהו באמת ייחודי..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)
לא הבנתי אותך. כל יצרן (ויבואן) רוצה למכור כמה שיותר אני מניח שעד כאן אנו מסכימים.

.

לא, אנחנו לא מסכימים.

כל יצרן ויבואן, רוצים להרוויח הכי הרבה. לא למכור הכי הרבה.

אם המטרה הייתה למכור הרבה, הרי שקיומם של חברות כמו פורשה, אסטון ואפילו מרצדס, היו משוללי הגיון.

המטרה היא להרויח.

סובארו שוברת את שיאי הרווח של עצמה משנה לשנה. זה קורה גם בגלל חסכון ויעילות בתכנון (הפורסטר נשען במשך כל הדורות על רצפת האימפרזה, קשת המנועים שרתה את כל קשת הדגמים בשינויים קטנים וכו') וגם בגלל עלייה גדולה מאוד בכמות המכירות (שוב, אני מדבר על העולם).

ייתכן ואתה אינו הלקוח המיועד של סובארו. כמו מרבית הלקוחות בעולם.

יחד עם זאת, סובארו מכירה את קהל לקוחותיה היטב. היא יודעת שלקוחותיה פחות מעוניינים בעיצוב ויותר בטכנולוגיה. לכן הלגאסי הייתה המכונית הזולה בארה"ב שהציעה ABS כסטנדרט ב1990, בגלל זה סובארו הייתה בין הראשונות להציע מערכת בקרת יציבות דינמית שיודעת להשתמש בהנעה הכפולה (הVDC), הציעה מע' משלה לתכנות מצבי נהיגה (SI-DRIVE) ועכשיו מציעה מערכת בטיחות די מהפכנית (eye-sight). זה אולי לא נראה מרשים, אבל אסור לשכוח שמדובר ביצרן קטנטנטנצ'יק.

סובארו גם יודעת, שאת מרבית לקוחותיה נושאים כמו נתונים על נייר לא מעניינים. אם זה 138 כ"ס, 145 כ"ס או 155 כ"ס (אלו היו פחות או יותר ההפרשים בהספק על הנייר בין הלגאסי, המאזדה 6 והאקורד בשנת 2003) - זה לא מה שיכריע את הכף אצל לקוח סובארו טיפוסי.

שוב, עם המספרים אי אפשר להתווכח. סובארו לא עומדת בקצב המכירות של עצמה. פסי הייצור עובדים במשמרות משולשות, שווקים (כמו ישראל) נדחקים החוצה בסדר העדיפויות, וזמני האספקה נמדדים בחודשים.

אבל אתה צודק. בוא לא נדבר על העולם. בוא נדבר רק על ישראל.

ובישראל, סובארו - ליתר דיוק סמלת - נתונים בבעיה אמיתית שהם עצמם (או יפנאוטו אם נדייק) יצרו.

המכוניות שמגיעות לכאן מגיעות במפרט חסר, באבזור נחות, במחיר גבוה, ללא תמיכה שיווקית מתאימה.

זו בעיה מקומית. אין לה נגיעה ליצרן.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם

אתה צודק בנוגע לרווח. כולם מייצרים במטרה להרוויח.

כל שאר הדברים שרשמת נראים כמו נאום של מעריץ. אתה מכיר את לקוחות סובארו בחו"ל שאתה כל כך נחרץ ? ערכת שם סקר ?

כל המינוחים הטכניים שרשמת קיימים גם אצל יצרנים אחרים בשמות שיווקיים שונים.

גידול במכירות ביחס למה ? לתקופה הסמוכה לצונאמי ? לדגמים הקודמים שהוחלפו בחדשים או לכאלה שלא היו קודם (BRZ לדוגמה) שיכולים להביא לגידול במכירות.

נשוב לארץ, לסובארו יש תדמית ומוניטין מסוימים בארץ. לקוחות רוכשים מכונית בינונית ונחותה כמו ה-B3 בגלל המוניטין הזה. אתה מציע להביא גרסאות יקרות יותר המכונית עבור קהל היעד שלהם ולצפות שהם ירכשו אותה ?

• תוכן חדש...