Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי סויפט 2013 ידנית שעברה 17.5K ק"מ, והבלמים התחילו לזמר בבלימות חזקות יחסית.

מלבד זה שזה מוזר לאללה שבכזה קלומטראז' בלמים מקוריים מתחילים לשרוק, אני רוצה לעשות קצת שיעורי בית ולהזמין אולי בלמים מתאימים מחו"ל- מקוריים או טובים יותר.

אין לי מושג באיזה בלמים מדובר- ויותר מזה, אין לי מושג איפה אפשר לקנות חדשים (באופן בטוח).

אני מניח שבמוסך מורשה המחיר של זוג קדמיים יהייה באזור ה-400 ש"ח בלי מע"מ ושעתיים עבודה (אני יודע שזה 10 דקות לשני הצדדים) ואני רוצה לדעת איך אני יכול לחסוך (כי אני יודע שאפשר לחסוך)

תודה לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

לחסוך תמיד אפשר. אם תיקנה רפידות ותבצע את העבודה בעצמך תחסוך לא פחות מ 300 ש"ח לפחות מעלות התיקון במוסך המרכזי. השאלה המיתבקשת אם אתה יודע לעשות זאת בעצמך? מה גם שהרכב באחריות אומנם לא על בלמים אך עדיין צריך לבדוק את הסוגייה במידה ומגלים שהתיקון לא נעשה במוסך שלא ייפגע באחריות איך שהוא.

פורסם

אני אדע להחליף את הבלמים (בשביל זה אפילו לא צריך להעלות את הרכב על ליפט... לפרק שני קליפסים?)

לגבי האחריות- אני אבדוק.

לגבי הבלמים - איזה ואיפה אני משיג :)

תודה!

פורסם

לא חייב להעלות את הרכב על ליפט אבל עדיין לפרק גלגלים. 2 קליפסים? לא בדיוק. תצטרך לפתוח את הקאליפר ולהכניס חזרה את הבוכנה. לגבי מאיפה לקנות - מהיכן אתה בארץ?

פורסם

אני די מטייל בין רחובות לטבריה אז האזור לא כזה חשוב...

לפרק גלגל יודע, לפתוח קאליפר- לא מכיר אבל נראה לי שמברג יפתור את הבעיה, להחזיר בוכנה בהרכבה, לא?

לא רואה בעיה... אפשר לעשות על ג'ק רגיל, נכון?

(*אני מהנדס- ולא מאלה שנרקבים מול מחשב כל היום :wink:)

פורסם

תראה...מכיוון שבלמים זה עניין בטיחותי ומעולם לא ביצעת זאת הייתי ממליץ שלראשונה תבצע זאת במוסך אבל זה לשיקולך האישי. להחליף רפידות בלם זו אחת העבודות הקלות יותר אך עדיין עלול להיות מורכב למי שלא מכיר.

פורסם (נערך)

תראה, יש לך רצון וזה טוב, אבל כחובבן, הייתי ממליץ לך להתחיל ממקום אחר, לאור השאלות ששאלת פה.

להתחיל ממקום אחר, הכוונה למקום שלא נחשב בטיחותי מאוד כמו בלמים.

דבר שני, קשה לי לראות את עצמי כמתחיל על רכב חדש, ובגלל זה אני מודה כל יום שיש לי רכב זקן ב19 (לא פעם יצא מצב שהתעניינתי בסכמה או תוכנית כלשהי על מכלול ברכב, ולמחרת המכלול הזה עשה בעיה, ככה שזה כמו למידה ותרגול :wink:).

זה רכב חברה? (כתבת מהנדס).

במה אתה עוסק?

כדרך אגב, ממליץ לך למצוא ספר טכני לרכב שלך (דרך טורנט או לרכוש בכמה פרוטות באיביי), אם אתה אוהב להתעמק בתוכניות וסכמות של הרכב ולהכיר את הקרביים שלו, זה המקום.

למרות שהחלפת רפידות זה פשוט, אני לא ממליץ לך לעשות את זה אם אין לך ניסיון קודם בעבודות ברכב.

אולי עדיף שפעם ראשונה תלך למוסך ותעמוד ליד המכונאי ותעקוב אחריו שלב שלב (אל תתבייש לשאול שאלות).

מעבר לכך, אני משתמש המון ביוטיוב, מין מורה וירטואלי חמוד, שיש שם גם חובבנים שאפשר ללמוד מהטעויות שלהם, ויש שם גם ערוצים של בעלי מקצוע שעושים את העבודה על הצד המקצועי ומביאים לפעמים טיפים חשובים לגבי העבודה!

רפידות אפשר להשיג דרך חנויות חלפים, לדעתי יצא לך הכי זול, אם יש כמה סוגים תשאל בפורום מה לקחת, שלא תיפול על זבל.

כמו שמאור אמר, תבדוק שזה לא מסכן את האחריות.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

יצא לי כבר כמה פעמים לראות איך המוסכניק מחליף רפידות. בד"כ מסתכם בשני קליפסים שתופסים את הרפידה.

על רכב חברה נראה לך שהייתי מוציא שקל?

אני מהנדס חומרים - לצורך העניין אני מהנדס תהליכי ייצור של מוצרי מתכת (זה ההסבר הכי פשוט וקצר למה שאני עושה)

אני לא ממש רוצה להתחיל להתעסק עם הקרביים- בסך הכל להחליף רפידות בלמים... לא טיונינג למנוע.

הבעיה עם חנויות חלפים בארץ שאי אפשר למצוא חלקים מקוריים וקשה למצוא חלקים טובים לא מזוייפים (בערך כמו באיביי רק יותר יקר)

מיוטיוב אני חייב להודות ששכחתי - אבל עכשו זה התחנה הבאה שלי :)

פורסם (נערך)

זה לא נכון, כל עוד אתה לא שומאכר, אתה יכול למצוא רפידות וצלחות במחירים אידיאלים שעושים אחלה של עבודה, ולשרוד איתם אורך חיים כמו של המקוריות.

החנויות שאני קונה בהם מחזיקים אורגינל ואולי גם חליפי (אני מדבר על חברות שנחשבות "אורגינל" ACDELCO לאמריקאיות, VALEO וBOSCH לצרפתיות\גרמניות ועוד).

לצורך העניין אני קונה לפי מחיר, אם ההפרש הוא 200% יותר למקורי, כנראה שאני יקנה את הסיני או את החליפי (תלוי מאוד איזה חלק זה, חלקים בטיחותיים אני לא יתעסק עם זבל, חלקים מתבלים עדיף להשקיע במקורי, חלקים שהולכים פעם בעשור עדיף חליפי, ויש עוד שיקולים שאני עושה).

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

בסוזוקי שלי הרפידות הקדמיות המקוריות הושלכו לפח בטיפול הראשון, כי הן זבל ממש. זה כי היצרן מתקמצן ושם רפידות גרועות וזולות בכוונה. זה בדוק. אלו רפידות שמיוצרות רק עבור רכב חדש, ואינן זהות למה שהמוסך שם בטיפול.

לגבי החלפה לבד - זה לא קשה, אבל אפשר לטעות. למשל, אם לא תגרז את. הציר עליו נע הקליפר לצדדים. מומלץ פעם להביט בבעל מקצוע טוב וללמוד. במוסך המורשה שלי זה לא יקר.

פורסם
להחזיר בוכנה בהרכבה, לא?

לא רואה בעיה... אפשר לעשות על ג'ק רגיל, נכון?

חשוב לא לעוות את הפיסטון כאשר לוחצים עליו - נמקרים כלים (צריך כלי מתאים לצורת הקליפר)

(ראה דוגמאות)

בקשר פירמות: נפוץ בארץ רפידות תוצרת REMSA - הם טובים (http://www.remsa.com/)

פורסם
בסוזוקי שלי הרפידות הקדמיות המקוריות הושלכו לפח בטיפול הראשון, כי הן זבל ממש. זה כי היצרן מתקמצן ושם רפידות גרועות וזולות בכוונה. זה בדוק. אלו רפידות שמיוצרות רק עבור רכב חדש, ואינן זהות למה שהמוסך שם בטיפול.

ב-SX4 שי הרפדות הקדמיות המקוריות הוחלפו חרי 16,000 ק"מ. הנוכחיות (מקוריות, הוחלפו במוסך מורשה יבואן תמורת כ-600 ש"ח) מחזיקות כבר למעלה מ-20,000 ק"מ, וצריך להוסיף שכעת הרכב בידי אשתי, שנוהגת עם רגל די כבדה על הבלמים ולא מגבילה הילוכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...