Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלילה זה לא מה שאמרתי, אפילו קצת להיפך. משום מה יש קורלציה כלשהי בין כאלו שצועקים בוא ניכנס בהם בלי חשבון לבין כאלו שאומרים שהצבא לא מתאים להם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

Slowride הוצאת לי את המילים מהפה בפעם השנייה חחחח.

אני חוזר ואומר, אני מוכן לספוג הרבה דברים, אבל במקרה כזה, של מילואים לא על חשבון הגב שלי.

אומי 5.... ראית תגובה שלי שאמרתי שצריך להכנס בהם וכו'?.... ומצד שני אני יושב ואוכל פופקורן בצד?... על מה אתה מדבר?

עריכה אחרונה על ידי ron_man

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
אני לא מבין את זה, לאנשים כ"כ קשה בחיים שמילואים נראים להם כמו חופשה? :lol:

תתפלא, אבל כן.

אני עובד פיזית קשה מאד, ועבורי זו היתה מנוחה טובה, ניקוי ראש ובריחה מחיי היום יום.

לעבוד יהיה לי עוד 20 שנה.

תמיד השתדלתי לראות בכל סיטואציה את הצד החיובי, וכך גם במילואים.

בגדוד ששירתי בו 24 שנה (תותחנים) אחוז ההיתייצבות היה תמיד גבוה מאד, שלא לדבר על צווי 8 שקיבלנו בחומת מגן ועופרת יצוקה.

כל מי שביצע את המוטל עליו, תמיד זכה לאוזן קשבת ולהתחשבות מירבית, היכן שזה ניתן.

מי שלא רוצה לעשות מילואים כלל היה נפלט עד מהרה; לאף אחד בגדוד לא היה כוח או חשק ליישר אנשים, ובצדק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
היו פה תגובות קיצוניות משני הצדדים - הולכים למילואים ולא משנה מה, לעומת לא הולך ולא מעניין אותי.

אני מאמין שרוב האנשים היו באים עם יותר התלהבות אם הצבא היה בא לקראתם יותר ולא מתנהג כמו הגוף האטום שהוא כרגע.

למשל, מודיע לך שנה מראש מתי תזומן למילואים ואפילו נותן לך אפשרות לבחור בין 2-3 מועדים.

למשל, מזמין אותך למטרת אימון ולא כדי לשמור על איזה בסיס בגלל שהסדירניקים הוציאו גימלים.

למשל, מאזן הרבה יותר את ימי המילואים, יש כאלו שעושים 30 בשנה ואחרים שקוראים להם פעם ב 3 שנים או בכלל לא.

זה נראה ומרגיש לגמרי אחרת שאתה יודע מתי תלך, לכמה זמן ומה תעשה.

בסוף אתה מגיע, יושב במקרה הטוב רק חצי יום עד שכולם מתארגנים, אחרי זה מחכה עוד קצת, כי הנשקיה נפתחת רק למחרת וגם האפסנאות ולהחליף נעליים זה רק בימים א,ג,ה וכו'.

בקיצור, הצבא צריך להתאים את עצמו לימינו.

תראה , אני עשיתי מילואים קצת יותר מעשרים שנה , יותר מ30 יום כל שנה , ונפלה ברשותי הזכות לאפשר להתקשר ולתאם מילואים מראש.

ואני יכול להודיע לך שגם כאשר תיאמת מילואים מראש , אז פתאום האישה או הילד חולים , או פתאום נכנס בלת"ם בעבודה , ותמיד זה היה נתקע בגרון.

אבל הלכתי והשתדלתי לעזור מרחוק (לפחות בעבודה יכולתי לבצע את זה )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• חברי המעגל הראשון
פורסם
חלילה זה לא מה שאמרתי, אפילו קצת להיפך. משום מה יש קורלציה כלשהי בין כאלו שצועקים בוא ניכנס בהם בלי חשבון לבין כאלו שאומרים שהצבא לא מתאים להם.

לדעתי אתה לא מדייק. אני חושב שאלה שרוצים להיכנס בהם בלי חשבון בד"כ לא שרתו יום אחד בצה"ל מסיבות כאלה ואחרות או שפשוט היו חיילים בכאילו, כלומר חייל שהחובה היחידה שלו היא להיות בבסיס בשעות המיועדות וזהו.

יש הבדל בין מי שהשתתף במשחק, נמאס לו והוא אומר את זה לבין מי שבחיים לא היה בזירה וצועק לשחקנים מה לעשות מהמושב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יתחילו לשלם לאנשים במקום לקחת כל ילד כאילו זה צפון קוריאה פה

כמו שבקנדה וארצות הברית הצבאות הרבה יותר מסודרים והחיילים פטריוטים ויודעים מה הם רוצים, והם לגמריי מתוגמלים.

במקום לממן עשרות אלפי ילדים ומאות בסיסים שלא מועילים וקיימים רק כי יש מלא חיילים לשים בהם, וציוד לכולם ואוכל לכולם, הצבא יכול להיות רבע ממה שהוא. בלי אלפי קצינים ונגדים מיותרים שרק מנהלים ילדים ממורמרים.

לא נראה לי ישים הרעיון שלך. לא נראה לי שאם תהפוך את הצבא לשכירים תוכל למלא את הסד"כ שצריך. מה גם שהעניין הוא דינמי, בשגרה צריך X חיילים ובמיני מלחמה 2X ובמלחמה אמיתית 4X. איך תוכל לעשות זאת עם שכירים.

עובדה, שהצבא מתבסס על מילואים ותפקיד הסדיר במלחמה הוא להחזיק כמה ימים עד שהמילואים מתגייסים ולכן להפוך את הצבא לרבע ממה שהוא היא לדעתי אמירה ללא אחיזה במציאות.

פורסם

אומי 5.... ראית תגובה שלי שאמרתי שצריך להכנס בהם וכו'?.... ומצד שני אני יושב ואוכל פופקורן בצד?... על מה אתה מדבר?

אז מה זה?

אני לא מאמין במדיניות ובממשלת ישראל הנוכחית, ממשלה רופסת, חסרת מחץ, החלטיות ועוד..... כל עוד זה לא ישתנה, אני לא מתכוון לתת גרם מזיעת אפי.

אלא אם כן, ב"רופסת, חסרת מחץ, החלטיות", אתה מתכוון למשהו כמו: "חייבים לפנות התנחלויות במחץ ובחלטיות"...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אז מה זה?

אלא אם כן, ב"רופסת, חסרת מחץ, החלטיות", אתה מתכוון למשהו כמו: "חייבים לפנות התנחלויות במחץ ובחלטיות"...

נו ו?... אתה רוצה להשאיר את המצב כמו שהוא היום?

צריך לשים לזה סוף, רק בממשלה הנוכחית זה לא קורה.

רון

פורסם
זה כבר דיון אחר...

אבל אתה מודה שאתה מיליטנט על חשבון אחרים.

אני לא מודה בכלום.... ככה לימדו אותי בצבא להגיד במשפטים.... סתם סתם בצחוק...

אני רק אומר, שאילו הצבא/מדינה, היו משנים את המדיניות שלהם לאזרח בהרבה מובנים אז הייתי הולך למילואים בכיף... נכון לעכשיו, אין לי מה לתרום להם ולהם לא לי.

רון

פורסם

אני ממש מצטער שאני מושך את זה לעוד דיון פוליטי אבל ממש מעניין אותי , מה זה לשים לזה סוף. להרוג/לזרוק את כולם לים?

האם לדעתך זה מעשי . או להרוג רק חלק כשליש נגיד ואז שני השלישים הנותרים ישבו בשקט כי ייפחדו ממך?

האם אתה חושב שבן 16 שלוקח סכין ויוצא לטבוח יהודים מפחד למות (כי לדעתי הוא די משוכנע שזה מה שיקרה לו והוא יוצא בכל זאת)

הבעיה שלי עם ביבי שהוא רוצה רק לשרוד ולנהל את הסכסוך במקום לנסות לפתור אותו מכיוון שהוא מבין שלא כמוך שלא ניתן לגמור את כולם מצד אחד, ומצד שני אין לו ביצים/מנדט פוליטי לנסות לפתור את זה באמצעות שתי מדינות לשתי עמים כולל חלוקת ירושלים.

...Our necessities are few but our wants are endless

• חברי המעגל הראשון
פורסם

KOKA לא כדאי להכניס לפה פוליטיקה.

אני בהחלט מקבל את הסיבה שאדם לא ירצה להיות כלי משחק בידי ממשלה שמתנהלת בצורה מושחתת ואינטרסנטית על חשבונו.

זכותו למחות ולהיבדל ממה שבעיניו נראה כמחדל.

פורסם

כ

לא נראה לי ישים הרעיון שלך. לא נראה לי שאם תהפוך את הצבא לשכירים תוכל למלא את הסד"כ שצריך. מה גם שהעניין הוא דינמי, בשגרה צריך X חיילים ובמיני מלחמה 2X ובמלחמה אמיתית 4X. איך תוכל לעשות זאת עם שכירים.

עובדה, שהצבא מתבסס על מילואים ותפקיד הסדיר במלחמה הוא להחזיק כמה ימים עד שהמילואים מתגייסים ולכן להפוך את הצבא לרבע ממה שהוא היא לדעתי אמירה ללא אחיזה במציאות.

אולי אתה צודק ואולי אני צודק. הבעיה היא בשאלה האם אתה שמעת שמישהו בממשלה בדק את הנתונים, מה צריך, כמה זה עולה היום וכמה זה עולה בצבא בתשלום? לא, אף אחד לא עושה בדיקה כזאת, כולם רק דואגים לכיסא ולדבר על דברים כאלה לא דואג לך לכיסא. מה דואג לכיסא? לגייס עוד אלפי חרדים שאף אחד לא צריך ובאותו זמן להתלונן שזה עולה הרבה כסף ושצריך לקצץ, בלי לקצץ באמת.

התקציב של צהל עצום ביותר, ולא רק שאני חושב שרבע מכמות החייל תספיק, אלא עשירית. אם הם לא ישחקו בנקיונות, מטבחים, להקות, תחנות רדיו, עבודות של חברות היטק בניהול ילדים במדים שכל תפקידם זה להרשים קצינים (שם אני בזבזתי את זמני בצהל), תחזוקה של ציוד עתיק שאין לו שום ערך אבל כתוב בנהלים, רופאים שלא מרפאים כי 90% ממי שבא אליהם לא באמת חולה, ת"ש בגלל שמגייסים גם את מי שלא יכול, פסיכיאטרים כי לחלק מהאנשים נדפק שם השכל, עובדי רסר, אלפי נגדים וקצינים שרק מנהלים את כל הכמויות האלה, אלפי חיילים בקורסים ובהדרכות לכל הדברים האלו שלא באמת צריך...... בטוח שכחתי עוד.

וכמובן, סכומים עצומים שהולכים על מלחמות שהיה אפשר להמנע מלהכנס אליהם אם היתה לנו ממשלה שדואגת להפרדה ושלום ולא להשתלטות והסתה כי זה מביא מצביעים לליכוד.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תתפלא, אבל כן.

אני עובד פיזית קשה מאד, ועבורי זו היתה מנוחה טובה, ניקוי ראש ובריחה מחיי היום יום.

לעבוד יהיה לי עוד 20 שנה.

תמיד השתדלתי לראות בכל סיטואציה את הצד החיובי, וכך גם במילואים.

בגדוד ששירתי בו 24 שנה (תותחנים) אחוז ההיתייצבות היה תמיד גבוה מאד, שלא לדבר על צווי 8 שקיבלנו בחומת מגן ועופרת יצוקה.

כל מי שביצע את המוטל עליו, תמיד זכה לאוזן קשבת ולהתחשבות מירבית, היכן שזה ניתן.

מי שלא רוצה לעשות מילואים כלל היה נפלט עד מהרה; לאף אחד בגדוד לא היה כוח או חשק ליישר אנשים, ובצדק.

לסחוב ולהרים פגזים בקצב כשאתה לבוש שכפ"ץ, לפתוח ולסגור את הסדן ברבק עד שמאבדים את התחושה ביד, לנקות מפנה גזים רותח, לפרוס זחל בשמש עם ציוד מלא ולקפוץ בהקפצות כאילו יש לך פלפל בת#ת זה לא ממש חופשה :lol:

גם אני הייתי בסרט הזה ולא נראה לי שזה משהו שהייתי עושה שוב בשביל הנופש.

• תוכן חדש...