Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בבוחן רענון נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

עשיתי עכשיו בוחן רענון נהיגה וכמעט חצי מהשאלות היו על חומר שלא הועבר בזמן השיעורים וגם לא בחוברת.

אלה לא היו שאלות של הגיון בריא כמו בתיאוריה, אלא שאלות ממש מכשילות, ואני זוכרת שלוש מהן ואשמח אם תוכלו להגיד לי מה התשובה הנכונה.

השאלה הראשונה שאני זוכרת היא:

בסוף יום עבודה, על נהג:

1. לשמור על מרחק גדול יותר מהרכב שלפניו מאשר בתחילת יום העבודה

2. לא לדבר עם הנוסעים האחרים ברכב

3. להוריד את מהירות הנסיעה ב-15% מהמהירות בתחילת יום העבודה

4. כל התשובות נכונות

אז עניתי בהתחלה 4, אבל אז שיניתי ל-1, כי פתאום 3 נראה לי לא הגיוני, כי אף אחד לא קבע את המספר השרירותי הזה של 15%.

את הניסוח של השאלה השנייה אני לא זוכרת, אבל בעקרון היא שואלת אם כשרכב מתהפך, האם עדיף להיזרק החוצה או להישאר מרוסן לכיסא, ועניתי שברוב המקרים עדיף להישאר מרוסן לכיסא.

בשאלה השלישית הם שאלו איפה אפשר לעצור בכביש מהיר

אז התשובות, אם אני לא טועה, היו:

1. אסור לעצור על הכביש

2. אסור לעצור על הכביש ועל שולי האספלט

3. אסור לעצור בכל שטח בין הגדרות

4. (לא זוכרת)

אז עניתי 3, כי אסור לעצור בכלל בכביש מהיר (ב"גדרות" הם מתכוונים למעקות הבטיחות משני צידי הכביש, נכון?).

שוב, אשמח לפידבק. תודה! :)

פורסם

לשאלה הראשונה אף תשובה לא נכונה. השאלה מטופשת והתשובות עוד יותר.

התשובה לשאלה השלישית היא שאין להעמיד את הרכב בין הגדרות, והכוונה לא למעקה הבטיות אלא לגדרות רשת האמורות לתחום את הדרך (ולמנוע מעבר הולכי רגל, בעלי חיים וכו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ידעתי שהשאלה הראשונה הזויה!

למה יש להם שאלות כאלה במאגר?! הם סתם רוצים להכשיל!

מה לגבי השאלה השנייה? יש לך מושג?

פורסם

אם לא רוצים להכשיל כי אי אפשר.

הם רוצים לראות שאת מבינה מה המשמעות של עייפות למשל, גם אם זה מנוסח בשאלה טיפשית. התשובה לאחת היא 4. אני במקרה גם מכיר את השאלה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני גם נפלתי על שאלה ממש מטומטמת שלא רק שא נמדה, אלא כמו השאלה הראשונה אין לה שום קשר לשום דבר.

בנוגע לשאלה האחרונה שהצגת, לדעתי זה 4, אם אני לא טועה מותר בכביש מהיר לעצור להורדת והעלאת נוסעים.. ככה לפחות זכור לי מהחומר שלימדו אותנו במחן.

חוץ מזה, למרות בזבוז הזמן, יש לך עוד מספר שאלונים חוזרים ללא עלות, אחד מהם בטוח תעברי..

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אביזז - בכביש מהיר אסור לעצצור. נקודה. כמובן שקיים החריג של תקלה ברכב, או הוראת שוטר. אבל אלה חריגים ולרכב תקין אסור לעצור בלא הוראת שוטר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנוגע לשאלה האחרונה שהצגת, לדעתי זה 4, אם אני לא טועה מותר בכביש מהיר לעצור להורדת והעלאת נוסעים.. ככה לפחות זכור לי מהחומר שלימדו אותנו במחן.

לעצור בכביש מהיר כדי להעלות ולהוריד נוסעים?! מה פתאום, לא מומלץ אפילו להתקע בכביש מהיר,

ואם כבר נתקעים אז להצמד ימינה כמה שיותר בשוליים, להפעיל אורות מצוקה ולסמן את הרכב עם משולש.

so far so good so what

פורסם
לעצור בכביש מהיר כדי להעלות ולהוריד נוסעים?! מה פתאום, לא מומלץ אפילו להתקע בכביש מהיר,

ואם כבר נתקעים אז להצמד ימינה כמה שיותר בשוליים, להפעיל אורות מצוקה ולסמן את הרכב עם משולש.

69 (א) הנוהג רכב בדרך שאיננה עירונית, המסומנת כדרך ראשית או אזורית על-ידי תמרור מודיעין לא יעצור את רכבו, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד על הכביש או על שולי הדרך בין בהשגחה ובין שלא בהשגחה.

(ב) הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו על —

(1) העלאת נוסעים או הורדתם בשולי הדרך;

(2) פעולות חילוץ נפגעים או רכב שיצא מכלל פעולה;

(3) ביצוע עבודות ציבוריות כאשר אין אפשרות אחרת לבצען ובמידה הדרושה לביצוע העבודות האמורות בשולי הדרך;

(4) רכב צה"ל שנעצר לשם מילוי תפקיד צבאי.

image002.gif

(ג) בדרך מהירה אסורה העלאת נוסעים או הורדתם או עצירת רכב, העמדתו או חנייתו בכל מקום שבין הגדרות הקובעות את גבולות רצועת הדרך, אלא אם סומן אחרת.

יש כאן כמה ניגודי עניינים שמצדיקים גם אתכם וגם אותי, לי זכור שהמורה ברענון נהיגה (חבר פורום אספנות :-) )אמר שמותר בדרך בינערונית להעלות ולהוריד נוסעים.

כמו כן, דיברנו על דרך המוגדרת כ"כביש מהיר", לכן אתם צודקים חד משמעית בעוד אני התכוונתי לדרך בינערונית.

**מצטער על כתיב חסר יש לי בעיות במקלדת

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
אני גם נפלתי על שאלה ממש מטומטמת שלא רק שא נמדה, אלא כמו השאלה הראשונה אין לה שום קשר לשום דבר.

חוץ מזה, למרות בזבוז הזמן, יש לך עוד מספר שאלונים חוזרים ללא עלות, אחד מהם בטוח תעברי..

מה יעשו הנוסעים באמצע כביש מהיר?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דווקא אני עשיתי לא מזמן מבחן של קורס נהיגה מתקדמת (עבריינים לייט) והיה קליל. החומר שהועבר בכיתה, חציו לא היה במבחן, אבל ממש לא באנו בטענות כי השכלנו יותר בדיונים בכיתה מאשר כל החומר שיכלו להביא לנו בחוברות האלו (היה לנו מדריך של פעם ב.. ממש ויכוחים על דברים שקורים ביום יום, על עבירות כאלו ואחרות, על מקרים שקרו לכל אחד ואחד מהנהגים שהיו בכיתה, והמדריך היה מעולה).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ברענון נהיגה שלי היה מדריך מטעם "אור ירוק" (כבר אפשר להבין לאן זה הולך).

הגאון התורן דיבר על 100 מטר מרחק בלימה (לא עצירה, בלימה!) מ-100 קמ"ש, ועל זה שהוא נוסע מקסימום 90 קמ"ש, גם כשהוא בא מחדרה לצריפין, ושכח שהוא עושה את זה בנתיב השמאלי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סורי שאני מציקה, אבל מה באמת בנוגע לשאלה 2?

לגבי רכב שמתהפך - עדיף להיזרק או להישאר מרוסן למושב?

פורסם

בד"כ עדיף להישאר מרוסן אם כי יש מקרים בהם היה עדיף לא להיות מרוסן (כרגע עולה לי לראש התאונה בטבריה של משפחת אטיאס, היחידה ששרדה הייתה לא חגורה).

בכל מקרה ככלל עדיף להיות תמיד חגור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...