Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

לאחרונה שמתי לב כי חסר מעט נוזל קירור ברכבה של אשתי (הרכב שנת 2003 עם 58000 ק"מ ולעולם לא הוחלפו בו נוזלי קירור)

להבנתי ברכב זה לא אמורים להחליף או לרענן את מי הקירור(המלצת יצרן)

1.האם באמת מומלץ לנהוג כך או שעדיף בכל זאת לרענן עם שטיפה והחלפה אחרי 10 שנים את הנוזל?

2.במידה ואני רוצה להוסיף נוזל קירור האם ידוע למישהו באיזה סוג נוזל מדובר?

תודה לעוזרים!

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

קפצתי למורשה דייהטסו ליד העבודה והם המליצו על הנוזל של פז(כמו כן גם בספר הרכב יש המלצה זהה)

מכיוון שהכמות החסרה יחסית לא גדולה (אני מעריך שכחצי ליטר פחות או יותר ממיכל העודפים)לא תהיה לי ברירה ואכן אוסיף את הנוזל הנ"ל.

האם יש למישהו ניסיון שלילי עם הנוזלים של פז או שהם עושים את העבודה?

פורסם

אל תגע בנוזלי קירור תוצרת פז/דלק וכו'. השתמש בנוזל מקורי בלבד. היות והרכב הוא משנת 2003 אני מניח שהשתמשו בו במים ירוקים כל השנים ולכן אסור לך לערבב מים אדומים בטעות. אתה יכול לגרום נזק בלתי הפיך למנוע

:-)
פורסם

לא מומלץ לערבב נוזלי קירור, ניתן להוסיף מי ברז או מי ברז שעברו סינון אבנית.

אני לא מאמין ב"נוזלים לכל החיים". הנוזלים אומנם התקדמו ומציגים מרווחי החלפה ארוכים אבל אני לא קונה את זה.

אני בספק רב שבשנת 2003 היה לדייהטסו נוזל "לכל החיים", אפילו היום אין אף נוזל כזה מבית טויוטה.

ניתן לרכוש נוזל קירור דייהטסו מקורי (שאני מאמין שהוא שווה ערך לנוזל מבית טויוטה) במחיר שקלים עד כמה עשרות שקלים לליטר. להערכתי מיכל של 5 ליטרים יספיק להחלפה מלאה. אני גם יותר ממאמין שכל נוזל מחברה ישראלית יעשה את העבודה כל זמן שתחליף אותו בתדירות קבועה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על ההתייחסות חברים,

ברכב יש כרגע מים מקוריים בצבע אדום(אני משער שזה הנוזל המקורי,לא ראיתי שום תיעוד להחלפה שבוצעה)

בספר הרכב המקורי ישנם המלצות מפה ועד סין על נוזלים של פז.

אני אבצע פלאש ואמלא נוזלים של יצרן מוכר לאחר שאבצע בדיקה.

מכיוון שישנו וויכוח עתיק באם המנועים של הYRV והיאריס זהים אני חושש מלמלא נוזלים ייעודיים של טויוטה.

בכל מקרה אני אברר ואעדכן.

תומר

פורסם

הם לא זהים אבל מאחר והטכנולוגיה והחומרים זהים אז אין בעייה וקיים יסוד יותר מסביר שלשתי החברות יש את אותו המפרט הטכני בדיוק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תודה על ההתייחסות חברים,

ברכב יש כרגע מים מקוריים בצבע אדום(אני משער שזה הנוזל המקורי,לא ראיתי שום תיעוד להחלפה שבוצעה)

בספר הרכב המקורי ישנם המלצות מפה ועד סין על נוזלים של פז.

אני אבצע פלאש ואמלא נוזלים של יצרן מוכר לאחר שאבצע בדיקה.

מכיוון שישנו וויכוח עתיק באם המנועים של הYRV והיאריס זהים אני חושש מלמלא נוזלים ייעודיים של טויוטה.

בכל מקרה אני אברר ואעדכן.

תומר

היי תומר ברשותי דייהטסו סיריון 1.3 cz בחברה ממלאים לרכב שלי נוזל קירור בדיוק כמו לרכב שלך, העונה לשם:

דייהטסו LLC בצבע ורוד העונה לשם " דייהטסו כולנט״ זה הנוזל המקורי שממלאים לכל רכבי דייהטסו במוסכים המורשים.

אני יודע את זה כי אני קונה את החלקים המקוריים לרכב שלי רק בחברה ופשוט מטפל בעצמי.

אני העדפתי לרוקן את הנוזל תוצרת ״פז״ לנקות תמערכת ולמלות נוזל קירור מקורי של טויוטה sllc שנמכר במוסכי טויוטה ונחשב ללא זול בכלל.

לא כל חברה מייצרת נוזלי קירור מקוריים תוצרת עצמית כמו טויוטה למשל ועוד כמה חברות בשוק (לצערנו)

זה עדיין לא אומר שהנוזל של דייהטסו כולנט תוצרת פז לא נחשב לפחות מטוב מאוד.

הכי חשוב שלא תערבב נוזלי קירור.

בהצלחה.

פורסם

Kyhs תודה על האינפו' והעזרה.

איתמר,ראיתי באחד השרשורים שאתה מחזיק בהוראות החלפת נוזל קירור ביאריס דגם אמריקאי-אשמח באם תוכל לשלוח לי עותק.

תומר

פורסם

עידכונים-אתמול הכנסתי את הרכב לאורן שירותי רכב לביצוע הפלאש ולהחלפת רצועת אביזרים(שגם כן לא הוחלפה מ2003)ושמתי פעמיי אל ״טלקאר״ לרכישת מים מקוריים של דייהטסו.כמובן שלא הסכימו למכור לי מים בתירוץ שאני חייב להכניס את הרכב למוסך מפני שזו תקלה,לא עזרו כל תחנוניי והסבריי וגם לאחר שגייסתי בחור מהמחסן שלהם הפקידה לא הייתה מוכנה בטוענה שזה״הוראה מגבוה״ לאחר כרבע שעה לערך רמזו לי לקפוץ ל״אוטו מודיעין״ ולבצע הזמנה דרכם וכך אשיג את מבוקשי,קפצתי לשם(200 מטר מהסוכנות) ושם לא הבינו מה אני רוצה...לאחר(שוב) הסבר הם יצרו קשר עם טלקאר ושם מסרו להם שאין שום בעיה להזמין,רגע לפני שאישרתי ביקשתי ממנו לוודא כי אכן מדובר על מים מקוריים של דייהטסו ומהמוסך ענו...נכון-מים של פז.כל כך התרגזתי נוכח העובדה שהסברתי להם יותר מפעם שאני מעוניין במים מקוריים של דייהטסו בלבד!!יצאתי מאוטו מודיעין עצבני ומתוסכל ונסעתי לסוכנות טויוטה(קצב) ושם תוך 3 דקות ו240 ש״ח (וחור בכיס) יצאתי עם הנוזל המיוחל.חזרתי למוסך של אורן וראיתי שרון(עובד המוסך) החל לעבוד על החלפת רצועת השירות.אם לומר את האמת ההחלפה לא עברה בקלות.אוטו דאטה לא מכיל את הוראות ההרכבה של הרצועה ורק לאחר שמצאתי בטלפון שרטוט המסביר את דרך ההרכבה מפורום דייהטסו באנגליה ויטלי התגייס לעזרתנו והרכיב הרצועה הסוררת.לאחר מכן ביצענו פלאש למים הישנים ברדיאטור ומילאנו ״מי זהב״ מבית טויוטה.יום שישי עמוס חוויות למדי...

פורסם

כל מוסך שירות חייב למכור לך חלפים, הנוזלי קירור של פז מצוינים ועושים את העבודה טוב מאוד.

הנוזל שהולך אצלך הינו פז לונג לייף קולנט בצבע ורוד.

פורסם

הכלל הזה תופס גם לגבי המוסך המרכזי? בכל מקרה לא זילזלתי במים של פז אך העדפתי להשקיע בתוצרת בעלת מוניטין עולמי המותאם בדיוק לרכב.ימים יגידו...

פורסם

ראיתי היום בYellow נוזל קירור של פז חדש באריזה שונה מהרגיל והוא בצבע וורוד לגמרי(כמו האודם של פאריס הילטון), ממש לא דומה לאדום שאנחנו מכירים, מישהוא מכיר את הנוזל קירור הזה? רשום שזה פיתוח חדש שלהם..

פורסם
עידכונים-אתמול הכנסתי את הרכב לאורן שירותי רכב לביצוע הפלאש ולהחלפת רצועת אביזרים(שגם כן לא הוחלפה מ2003)ושמתי פעמיי אל ״טלקאר״ לרכישת מים מקוריים של דייהטסו.כמובן שלא הסכימו למכור לי מים בתירוץ שאני חייב להכניס את הרכב למוסך מפני שזו תקלה,לא עזרו כל תחנוניי והסבריי וגם לאחר שגייסתי בחור מהמחסן שלהם הפקידה לא הייתה מוכנה בטוענה שזה״הוראה מגבוה״ לאחר כרבע שעה לערך רמזו לי לקפוץ ל״אוטו מודיעין״ ולבצע הזמנה דרכם וכך אשיג את מבוקשי,קפצתי לשם(200 מטר מהסוכנות) ושם לא הבינו מה אני רוצה...לאחר(שוב) הסבר הם יצרו קשר עם טלקאר ושם מסרו להם שאין שום בעיה להזמין,רגע לפני שאישרתי ביקשתי ממנו לוודא כי אכן מדובר על מים מקוריים של דייהטסו ומהמוסך ענו...נכון-מים של פז.כל כך התרגזתי נוכח העובדה שהסברתי להם יותר מפעם שאני מעוניין במים מקוריים של דייהטסו בלבד!!יצאתי מאוטו מודיעין עצבני ומתוסכל ונסעתי לסוכנות טויוטה(קצב) ושם תוך 3 דקות ו240 ש״ח (וחור בכיס) יצאתי עם הנוזל המיוחל.חזרתי למוסך של אורן וראיתי שרון(עובד המוסך) החל לעבוד על החלפת רצועת השירות.אם לומר את האמת ההחלפה לא עברה בקלות.אוטו דאטה לא מכיל את הוראות ההרכבה של הרצועה ורק לאחר שמצאתי בטלפון שרטוט המסביר את דרך ההרכבה מפורום דייהטסו באנגליה ויטלי התגייס לעזרתנו והרכיב הרצועה הסוררת.לאחר מכן ביצענו פלאש למים הישנים ברדיאטור ומילאנו ״מי זהב״ מבית טויוטה.יום שישי עמוס חוויות למדי...

כמו שצריך טוב מאוד, עשית בשכל הנוזל קירור של טויוטה הוא באיכות גבוה ביותר.

אני לא בטוח אבל ממה שניסיתי לחקור בכל האינטרנט, בשירות הלקוחות של ״טלקאר״

במוסך מרכזי בחולון (דייהטסו) ובחצי ממוסכי החברה של דייהטסו בארץ, אף אחד לא נתן לי תשובה חד משמעית עם יש נוזל קירור מקורי או לא. רק אחרי שהגעתי למוסך לרכוש תחלקים ראיתי שמדובר בנוזל של ״פז שמנים״ ושעליו מודבקת מדבקה עם סמל של דייהטסו וזה באמת מרתיח.

אותו דבר בצ׳מפיון מכרו לאבא שלי שמן שטוענים בחברה שהוא של צ׳מפיון ( גלון 4 ליטר) עלה 290 שקל, ובסוף מסתבר שזה שמן של חברת סונול.

יש חברות ויש חברות, בחלק ניתן להשיג שמנים מקוריים/ נוזלי קירור מקוריים ובחלק לא.

פילטר שמן, פלאגים, פילטר שמן גיר ניתן להשיג בחברה מקורי, פילטר אוויר למשל אין מקורי בשנים האלה.

כל הדברים שציינתי עם תקפיד אתה תעשה רק טוב לרכב.

גם השמן שמוכרים בחברה הוא חצי סינטטי תוצרת פז שנקרא סינ-טלקאר 10w40 חצי סינטטי.

על הגלון עצמו גם יש סמל של דייהטסו כאילו שזה מקורי וזה לא נקודה.

שקניתי תרכב ( יד 1) עשיתי לו יישור קו:

הרכב טופל בחברה אז תמיד היו חלקים מקוריים יש לי תיעוד, מבחינת שמנים/ נוזלים החלפתי:

שמן מנוע 5w40 סינטטי מלא של קסטרול ( סדרת edge).

נוזל קירור SLLC מקורי של טויוטה.

נוזל תיבת הילוכים לתיבה אוטומטית של וולוולין max life+ נוזל הגה כוח מאותו השמן. ( שמן אדום)

נוזל בלמים גרמני (ATE SL6).

האוטו באמת שקט, נוסע חלק וחסכוני בדלק.

דייהטסו זה רכב שטטפל בו באהבה, הוא יחזיר לך אהבה ושקט נפשי.

פורסם

טיפולים אני עושה בעצמי(פילטרים,שמן,פלאגים)אני לא רואה צורך או סיבה לקנות מהחברה,אני נותן קפיצה לרחוב ריב״ל בת״א ורוכש פילטר אוויר ושמן מקורי,שמן-אני משתמש בLM בצמיגות זהה לשלך.פלאגים אני רוכש של בוש.החלפת שמן גיר עוד לא ביצעתי.

• תוכן חדש...