Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם,

יש ברשותי טיוטה קורולה שנת 95 לפני כמה חודשים תוך כדי נסיעה (עוד כשהיה חם בחוץ) כשעצרתי ברמזור הרכב החל לקרטע ופתאום נכבה הרכב בצלחתי להניע אותו אחרי מספר נסיונות ולעמידו בצד הדרך (מד החום לא עלה ונשאר בדיוק באמצע ) .

כשפתחתי את מכסה המנוע מיכל הרזרבה של הרדיאטור היה ריק (הוא היה מלא כשהתחלתי את הנסיעה והרכב רתח ) פתחתי את הרדיאטור עצמו והוספתי גם בו מים לאחר מכן המשכתי לנסוע עם הרכב והכול היה תקין ופתאום לאחר שבוע שבועים הבעיה חזרה על עצמה והמשיכה לחזור על עצמה מדי פעם לפעמים מד חום המנוע פתאום קפץ לי למקסימום ולפעמים לא אז הרכב פשוט נכבה. עם הזמן הבנתי שזה קורא רק כשאני מדליק את המזגן. בדקתי את המאווררים שניהם פועלים כשצריך ( התרמוסטט פעיל).

אתמול נסעתי עם הרכב כ 250 קמ (מאשדוד לראשון לחיפה ועוד כמה סיבובים) הפעלתי את המזגן על אוויר מבחוץ כדי לחמם את הרכב ולהפשיר את האדים והכול פעל מצויין. לאחר מכן לקראת שעות הלילה נסעתי עם הרכב ובאופן מוזר כאשר שמתי את המיזוג על אוויר חיצוני חם הוא המשיך להוציא קור( כמובן לאחר שהרכב התחממם והגיע לחצי) וגם היום אותו דבר אז ניסיתי להפעיל את המזגן עצמו על חום כי חשבתי שאין סיכוי שבקור של 5 מעלות ותוך כדי גשם הרכב התחממם( יש לציין שמד החום נשאר על האמצע ולא הראה כי הרכב התחמם) ולצערי זה קרה ונתקעתי ברמזור בלי אפשרות להניע. נתתי לרכב להתקרר והתנעתי והכול היה בסדר. בדקתי שוב את עניין והדלקתי את המזגן עם המכסה מנוע פתוח , שני המאווררים החלו לפעול וכבו לאחר כמה שניות ואז הרכב התחמם שוב והמים במיכל הרזרבה שמתחבר לרדיאטור החלו לבעבע

מצטער על החפירה פשוט נסיתי לפרט כמה שאפשר אשמח אם משהו יוכל לעזור תודה מראש.....

פורסם

התקלה קוראת רק כשאני מפעיל את המזגן אני יכול לא להפעיל את המזגן חודשים והכול יפעל מצויין איך זה קשור לראש מנוע?

פורסם
תעשה שיפוץ ראש מנוע.

במה התגובה הזו תרמה? על סמך מה היא מתבססת? סתם כדי לרשום הודעה?

לפותח השרשור, תמתין לתגובות נורמליות, יש לך בעיה במערכת הקירור שכנראה גורם לך לאיבוד של מים.

החום מופק ע"י רדיאטור חימום פנימי שאליו זורמים המים, אם אין מים אז אין מה שיחמם.

יש אפשרות שהמנוע ניזוק כתוצאה מהתחממות יתר, אבל קביעה נחרצת צריכה להיות של המומחים כאן ע"פ תיאור מפורט יותר וע"י בדיקה יסודית של המוסכניק שלך. אם אתה מעוניין בהמלצה ציין איזור מגורים ומישהו כבר בטח יפנה אותך.

אגב, מערכת הקירור היא מערכת סגורה, חוסר במים דורש התייחסות מיידית, לא מילוי רגעי ולחשוב שבזאת פתרת את הבעיה, כי אם מים נעלמו הם ימשיכו להעלם.

בכל מקרה, אל תסע ללא מי קירור, תהיה קשוב למד החום ואני מקווה מאוד שאתה לא משתמש במי ברז.

בהצלחה.

פורסם

יש לך בעיה במערכת הקירור שכנראה גורם לך לאיבוד של מים.

אגב, מערכת הקירור היא מערכת סגורה, חוסר במים דורש התייחסות מיידית, לא מילוי רגעי ולחשוב שבזאת פתרת את הבעיה, כי אם מים נעלמו הם ימשיכו להעלם.

בכל מקרה, אל תסע ללא מי קירור, תהיה קשוב למד החום ואני מקווה מאוד שאתה לא משתמש במי ברז.

בהצלחה.

+1

בנוסף,יתכן ונגד מהירות של המאוורר לא עובד במצב השני (במידה ויש 2 מהירויות)-צריך לבדוק את זה אצל חשמלאי רכב לפני שקופצים למסקנות אחרות.

אם הנגד תקין,יש לפנות למוסך/מכון רדיאטורים לביצוע בדיקת לחץ למערכת ובמידת הצורך בדיקת לחץ הפוך,שתאשר או תפריך נזק כזה או אחר לאטם ראש המנוע.

הבדיקה הזו תאתר במדוייק את הסיבה החל מרדיאטור נוזל/צינור סדוק/קרוע חלקית/עם חור,בעיה במשאבת מים /טרמוסטט וראש מנוע זו בהחלט האופציה הבעייתית מכולן-אבל עד שתגיע אליה יש לאבחן לאט ובזהירות.

חזור לעדכן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...