Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים,

כפי שנרשם בכותרת, באמצע חודש ספטמבר ביצעתי הזמנה של מס׳ פריטים מאיביי.

חלפו להם חודשיים ולחבילה אין זכר. חברים ומכרים שהזמינו אחריי קיבלו את חבילותיהם.

מה ניתן לעשות במצב כזה?

חשבתי לכתוב מכתב אך אינני רוצה לעשות צחוק מכיוון שהאנגלית שלי אינה ברמה גבוהה.

אשמח לעצות, מיכאל

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

עדיף לך פשוט ליצור קשר עם המוכר (הכוונה לא לפתיחת dispute), אולי יש לו tracking של החבילה. בכל מקרה, רוב המוכרים יעדיפו לבוא לקראתך (לבטל את העסקה/לשלוח מחדש את המוצר - בהנחה שזה לא משהו גדול מדי) מאשר להסתכן בפידבק שלילי.

פורסם
מאיזו מדינה החבילה הוזמנה?

לפי מיטב הבנתי, מסין.

לא היה בחבילה משהו שעלול להתקע בסין או בארץ: מחזיק מפתחות, 2 כיסויים לסלולרי ופריט לבוש.

יוני תודה על תשובתך, פניה אצלי היא כאפשרות הסופית מכיוון שאתקשה עם האנגלית.

ישנה אפשרות לברר אם החבילה נתקעה בארץ/סין?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מחכה,אני כבר מזמן הייתי פותח דיספיוט ורושם שאם החבילה תגיע אני אחזיר את הכסף (וכך היה לי בעבר ונהגתי כך).

מתעלק על השרשור:

אחרי כמה הזמנות מאליאקספרס בתאריך 26 לאוקטובר,כלום לא הגיע, נעליים ושעון בהזמנה של אותו יום ממוכרים שונים.

זה בערך 4 שבועות שההזמנות לא הגיעו,זה קצת הגזמה לא? כשאני בא לפתוח DISPUTE רשום לי שבעוד 20 יום זה מאשר אוטומטית שהחבילה הגיעה ליד,האם זה אומר שיש לי 20 יום לפתיחת הDISPUTE?

אגב הנעליים בכ 130 ש"ח הגיעו עם מספר מעקב שהדואר הישראלי רושם שאין כזה,הדואר הסיני רושם שזה יצא מסין עם תאריך לא ברור.

Miata ND2

פורסם

אתה לא כותב מכתב לאובמה, סה''כ כמה מילים לאיזה מוכר מסין. מקסימום קצת עזרה מגוגל ותצליח לכתוב לו כמה מילים.

מנסיון, עדיף להתחיל בשליחת מייל למוכר, לרוב,זה נפתר ברמה הזאת ואין צורך ביותר מזה.

פורסם

אגב אל תתבייש באנגלית שלך, אנגלית דרך תרגום גוגל יספיק, כיוון שהסינים רובם מתרגמים דרך גוגל.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

היה לי מצב דומה לפני כשבוע - חבילה שהזמנתי לא הגיעה 42 יום לאחר ההזמנה. רציתי לפנות למוכר אבל מבלי משים לאחר לחיצה על כפתור הפניה למוכר, נפתח לי קייז. כעבור יומיים הכסף הושב על ידי איביי\פייפאל. מהמוכר לא שמעתי (למרות שבמסגרת הקייז גם כתבתיי לו הודעה, לא ציפיתי לתגובה כה מהירה של המערכת).

כעת אני מתלבט עם לתת לו פידבק שלילי לפני תם 60 הימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פנה אל המוכר, במידה ולא עונה תוך 2-3 ימים או נותן תשובות לא מתאימות פתח עליו case.

אני הזמנתי לא מזמן משהו והגיע לי המוצר אך בצבע אחר.

באותו היום פתחתי case באיביי עם תמונות של המוצר שקיבלתי ותמונה של הקבלה שהייתה באריזה שאפילו רשום באיזה צבע הייתי צריך לקבל.

המוכר הגיב והצטער על המקרה, ואמר שהוא שולח לי אחד חדש.

במקרה שלי נראה שנפלתי על מוכר נחמד שבסך הכל טעה, הייתי יכול גם לפנות אליו במקום לפתוח case אבל עכשיו זה כבר לא משנה.

צור קשר עם המוכר, תסביר לו שזה יותר מדי זמן וזה לא הגיוני שעדיין לא קיבלת את המוצר.

אם טוען שהוא שלח בקש לראות הוכחה כלשהי שהוא שלח את זה לכתובת שלך

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

היום כשאתה מנסה לפנות למוכר באיביי אחרי הקניה ומסמן שלא הגיע המשלוח, איביי פותחים באופן אוטומטי קייס.

גם אני מחכה המון זמן להרבה פריטים מסין. כבר פתחתי שלושה קייסים ובאחד מהם זוכיתי במלוא הסכום. מיותר לציין שהחבילה לא הגיעה אלי. בשני הפריטים האחרים, הגעתי להבנה עם המוכרים שנחכה עוד קצת זמן לפני שהכסף יוחזר.

המכס הסיני החל לסרוק את כל הפריטים שיוצאים מהמדינה, דבר שגורם לעיכובים רבים ולהחזרות של פריטים בחזרה למוכר.

בתכלס, מסכנים המוכרים שם.

פורסם
היה לי מצב דומה לפני כשבוע - חבילה שהזמנתי לא הגיעה 42 יום לאחר ההזמנה. רציתי לפנות למוכר אבל מבלי משים לאחר לחיצה על כפתור הפניה למוכר, נפתח לי קייז. כעבור יומיים הכסף הושב על ידי איביי\פייפאל. מהמוכר לא שמעתי (למרות שבמסגרת הקייז גם כתבתיי לו הודעה, לא ציפיתי לתגובה כה מהירה של המערכת).

כעת אני מתלבט עם לתת לו פידבק שלילי לפני תם 60 הימים.

בדיוק מה שקרה לי - אחרי כארבעים יום רציתי לכתוב שאלה למוכר וברגע שהמערכת זיהתה שנושא הפניה הוא פריט שלא הגיע, נפתח קייס באופן אוטומטי. למחרת הכסף כבר היה אצלי בחשבון בלי תשובות או דרמה מיותרת. המוכר קיבל ממני פידבק חיובי עם ציון פרטי המקרה, מבחינתי קיבלתי את הפיצוי שלי.

הכללים לפתיחת דיספיוט השתנו לאחרונה וכיום אפשר לעשות זאת רק תוך שלושים יום ולא תוך ארבעים וחמישה כמו קודם. גם הסינים נהיו חכמים ומלכתחילה מציינים זמני אספקה של מעל חודש ע"מ למנוע מהרוכשים לפתוח דיספיוט כל פעם שהמוצר לא מגיע. זה נראה כמו משחק של חתול ועכבר בין האתר לבין המוכרים, אבל לשמחתנו ידה של איביי בינתיים נשארת על העליונה.

פורסם

במבט נוסף נראה שאתה צודק, התבלבלתי עם eBay Buyer Protection.

http://pages.ebay.com/coverage/BuyerProtectionForBuyers.html

When should I open a case?

If you have a problem with a purchase, your first step is to open a case with the seller to resolve the problem. Most issues get resolved with direct contact between buyer and seller. If the seller doesn't respond, or if you can't come to an agreement, escalate your case in the Resolution Center within 30 days of actual or estimated delivery date.

פורסם

מיכאל, קודם כל הם סינים ולא בריטים, סביר להניח שלא כולם דוברים אנגלית כשפת אם

אם אתה לא רוצה לכתוב ואז לתרגם בגוגל, תשלח לי בהודעה פרטית את הטקסט בעברית ואני אנסה לתרגם לך

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תוכן חדש...