Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפולים לרנו מגאן 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי צורת השימוש ברכב אפשר, בהחלט אפשר לבצע את הטיפולים לפי הנחיות היצרן כל 30,000 ק"מ.

מנסיוני האישי עם 2 דגמי סניק שהמנוע שלהן זהה למגאן. פה ושם כתבתי על כך בפורום

לא צריך להביע דעה כה נחרצת בניגוד להנחיות היצרן, שאני בטוח שהוא, היצרן, יודע מה הוא ממליץ ולמה.

אני סבור שכל מה שאומרים על התאמה למזג האויר בארץ הוא קשקוש, כי למעט אזורים בודדים לא חם או מאובק פה יותר מארצות הים התיכון ולא קר כמו באלפים. הרבה סיטגמות כאלו באות לשרת את מי שאומר אותן ולפעמים נובעות מחוסר ידע ונסיון בטיפול באותו רכב.

הראשונה עם נסיעות בינעירוניות של כ-70% טופלה כל 30,000 ולפי הנחיות האחזקה של היצרן, שזה יצא כל שנה וחצי בערך - ולא היתה שום בעיה. אבל שום בעיה על פני כ-130,000 ק"מ. אה, פעם הלך הסטרטר, אבל איני חושב שזה קשור לשגרת הטיפולים.

השניה שגמאה כבר 150,000 טופלה כנ"ל, כל 30,000 עד תחילת 2013, שאז הלכתי בפעם הראשונה לטיפול אחרי שנה, בגלל הנחמדות של ניצן ודודי משאפט, שתמיד נעים לבוא למוסך שלהם ולראות בסוף היום שמטפלים כמו שצריך ובלי להלביש וליזום החלפות כן-או-לא מיותרות כמו במורשים, ובלי שורות אקסטרה בחשבון שמסתכמות בעשרות או מאות שקלים (כמו בדיקה במחשב וחיוב על כל בורג או באנד בשניים -שלושה שקלים. וגם בגלל שבאותה שנה היו הרבה יותר נסיעות קצרות ועירוניות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לפי צורת השימוש ברכב אפשר, בהחלט אפשר לבצע את הטיפולים לפי הנחיות היצרן כל 30,000 ק"מ.

מנסיוני האישי עם 2 דגמי סניק שהמנוע שלהן זהה למגאן. פה ושם כתבתי על כך בפורום

לא צריך להביע דעה כה נחרצת בניגוד להנחיות היצרן, שאני בטוח שהוא, היצרן, יודע מה הוא ממליץ ולמה.

אני סבור שכל מה שאומרים על התאמה למזג האויר בארץ הוא קשקוש, כי למעט אזורים בודדים לא חם או מאובק פה יותר מארצות הים התיכון ולא קר כמו באלפים. הרבה סיטגמות כאלו באות לשרת את מי שאומר אותן ולפעמים נובעות מחוסר ידע ונסיון בטיפול באותו רכב.

,,.

אם אפשר - פתח את פקק מילוי השמן בראש המנוע + את מדיד השמן בסוף . וצלם את הפקק ואזור גל הזיזים

לראות אם יש סימני שמן שרוף

אם יש לך ידע צלם גם את פנים צינור הנשם המחבר בין המנוע לסעפת היניקה .

אני מתנצל על הבקשה - אבל זה מעניין לדעת את המצב .

אולי באמת אפשר החלפות ארוכות , אני די סקפטי ומסכים עם איתמר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אין לי ציוד של ניתוחי לפרוסקופיה (כאלו שבהם מחדירים מצלמה בסיב אופטי לתוך הגוף), וצלמתי מה שרואים בעין. זה מראה משהו ? מדיד השמן ממוקם בחלק התחתון של המנוע ובאיזור צפוף מאוד, ולא היה לי ספוט חזק להאיר שם, ויהיה קשה לצלם משהו סביר.

בגלל שכבר יומיים איני יכול להעלות תמונות JPG, הכנסתי אותן לקובץ וורד.

ליין מן, אם אתה באיזור המרכז - תאם איתי בה"פ ותוכל לראות מה שתרצה, בלי לפרק יותר מידי...

כל אחד יכול להגיד ולהגדיר את תדירות הטיפול שלו, אני משתף מנסיוני הטוב עם שתי מכוניות וכ-10 שנים איתן. כמובן יש קשר הדוק ביו מירווחי הטיפול לאופי הנסיעות וצורת השימוש ברכב. לי התאים טיפול כל 30,000, וגם לרכב שנוסע היטב כל הזמן.

השמן ומה שרואים בתמונה הוא אחרי שימוש של כ-21,000 ק"מ וקצת יוצר משנה ורבע מאז הטיפול האחרון.

השמן שמשתמשים בו במוסך שאפט הוא Valvoline. ככל שאני זוכר, במורשים בהם הייתי בעבר השתמשו בשמן סיננטי של פז.

מה שיצא טוב מהשרשור... שבדקתי מתי נעשה הטיפול האחרון. אוייש... 'עבריין' כמוני זכר משהו על ביקור במוסך בשנה שחלפה (2013), אבל מסתבר שהטיפול האחרון היה בקיץ 12, והביקור היחיד במוסך בשנה שחלפה היה בגלל תקלה מזדמנת.

אולי ככה זה כשמתרגלים לשגרת טיפול כל 30,000 ק"מ.

אז הבטחתי לניצן (ממוסך שאפט) ולאוטו שתוך חודש הם יפגשו...

sm.doc

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה על התשובה והתמונות

בתמונות העליונות יש סימני שמן שרוף/צהוב כהה על המדיד בפתח ובפקק - רמה סבירה .

attachment.php?attachmentid=366540&stc=1&thumb=1&d=1388936379attachment.php?attachmentid=366539&stc=1&thumb=1&d=1388936346

בתמונות למטה - מנוע טורבו די חם , ברכב בין שנתיים עם החלפות שמן אחת לשנה .

צבע הפקק והמתכת נקי .

הוראות הטיפול אומרות אחת לשנתיים - הרכב מטופל אחת לשנה

attachment.php?attachmentid=366543&stc=1&thumb=1&d=1388937618attachment.php?attachmentid=366544&stc=1&thumb=1&d=1388937636

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נתקלתי במאמר שטען שההמלצה ל30 אלף מתאימה רק להחלפה-שתיים הראשונות.

לאחר מכן היות והאטימה בצילינדרים יורדת, יותר גזים מגיעים לשמן, וכתוצאה מכך השמן מתיישן יותר מהר וצריך להחליף אותו בתדירות גבוהה יותר.

פורסם

כדי לבצע טיפולים כל 30.000 ק"מ יש צורך להשתמש בשמן מנוע שמתאים למרווח החלפות שכזה, שמן מנוע איכותי למרווחי החלפות ארוכות עולה יותר, ורוב האנשים לא משתמשים בשמנים המתאימים, לכן עדיף לבצע טיפול כל שנה או 15.000 ק"מ

מעבר לזה הפוטציאל להתפתחות בוצה ומשקעים במנוע גבוהה יותר ובשביל כמה מאות שקלים בודדים בשנה לא שווה להגיע למצבים של נזק במנוע, בוצה וכו'.

פורסם

בקרסו במורשה שמים 10W40 חצי סינטטי. וזה יחזיק 30 אלף ק"מ. טוב, בסדר. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אינני מצדד באופן מוחלט בהארכת מרווחי הטיפולים ורנו לא פיתחו שם מנוע קסמים, אך חשוב להתייחס גם לעובדה כי

כמות השמן במנוע זה גדולה משמעותית ממנועי 1.6 מקבילים - 4.9 ליטר.

יתכן והדבר תורם לאפשרות הגדלת המרווחים הללו.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
שמים 5W40 סינטטי מלא וגם עם שמן חצי סינטטי 10W40 זה מחזיק יופי אלא אם כן לך יש ניסיון בעניין יותר ממני

בנתיים אצלי בקליאו כבר שני טיפולים שמו 10W40. (ולא אמרתי להם "תשימו הכי זול שיש" או משהו כזה)

שמן אחרי ק"מ מסוים, ועם החום של הארץ, מאבד מהתכונות שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אם זה מחזיק יופי איך זה שלא כל יצרני הרכב עוברים להחלפות שמן כל 30.000 ק"מ?

אולי רנו פיתחו מנוע קסמים?

ואללה איזה תגובה חכמה

ננסה לענות

רנו כמובן הם לא היחידים ניסאן למשל זה גם ככה ויש כמובן עוד יצרנים וכל יצרן והשיקולים ההנדסיים/שווקים מול המוצרים שלו

כמות השמן במנוע זה בהחלט אחד מהפקטורים שמאפשרים זאת

פורסם

ושכחת בשימוש בשמנים סינטטים מיוחדים למרווחי החלפה גבוהים.

אבל בפועל ראיתי לא מעט בוצה במגאנים שטופלו כל 30.000.

• תוכן חדש...