Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

ראשית אציין שאני לא נהג מסוכן או שלוקח סיכונים לכיף שלי על הכביש. אני נוהג 6 שנים עם דו"ח אחד בלבד על מעבר על קו הפרדה (לא בין נתיבים נגדיים! פשוט הקו הרחב הזה שבין נתיב ההאצה לשאר הכביש המהיר, לפני שהוא הופך לצר ומקווקו)

לפני יומיים נסעתי בכביש בינעירוני כלשהו, מיהרתי מאוד וגם הייתי עצבני. באיזשהו שלב נתקלתי ברכב שנוסע על השמאלי במהירות יחסית איטית, ו 2 רכבים בנתיב הימני - אחד קצת מאחורי ואחד קצת מלפני באותה מהירות. מה שעשיתי זה לעקוף אותו מימין, ולאחר מכן לחזור לשמאלי (זיגזג). העקיפה בוצעה במהירות, ללא איתות ותוך שמירת מרחק מינימאלי (קיים, הסתכלתי במראות, אבל קטן). אך לא היה פה אי מתן זכות קדימה (כלומר המעבר לנתיב לא גרם צורך לאף רכב לבלום או לסטות על מנת שלא אפגע בו - הייתי מהיר מהם)

לאחר כמה עשרות מטרים בודדים שוב פעם 2 רכבים ב 2 הנתיבים באותה מהירות. הייתי מאחורי השמאלי, וזה היה לפני צומת ונפתח נתיב שמאלי לפנייה, והרכב השמאלי סטה שמאלה ואני שמתי גז עוד כשהרכב עוד לא עבר נתיב במלואו.

אני יודע שהדברים לא בסדר ומתחרט עליהם לחלוטין, למרות שבאוטו רגע עשיתי את זה במודע ובטוח בכישורי הנהיגה שלי. אני לא נוהג ככה אף פעם (פעם הייתי, כשרק קיבלתי את הרישיון) אבל אין לי שום דרך להוכיח את זה.

בצומת לאחר מכן עצרה אותי ניידת ונתנה לי זימון לבית משפט על נהיגה לא זהירה (הוא לא אמר קלות ראש, אמר נהיגה לא זהירה. לא יודע לאיזה סעיף אפילו הוא מכוון).

שאלה ראשונה: השוטר זרק משהו על זה שהעבירה צולמה. מדובר בטויוטה קורולה (כמעט בטוח שאפילו לא של משטרת התנועה אלא ניידת כחולה לגמרי). האם יש להם מצלמה ?

שאלה שנייה: מה העונש הצפוי על עבירה כזאת ?

ותוך כמה זמן לצפות שיהיה המשפט עצמו ?

פורסם

שלום לך.

נהיגה בחוסר זהירות זה דוח של 500 שח+6 נקודות.

נהיגה בקלות ראש זה כבר הזמנה לדין+6 נקודות, אבל דע לך שאותו שוטר צריך לפרט הרבה דברים בנסיבות המקרה

כדי לסגור אותך מכול הכיוונים. אני יודע שלא כולם יודעים למלא נסיבות כאלה כמו שצריך לכן אפשר להפיל את הדוח,

מצלמה אין בכול ניידת רק לסיירת ארצית.

דע לך שאם יש משפט על קלות ראש צפה לפסילת רשיון ,תלוי מה נכתב.

פורסם

עוד לא קיבלתי כלום, הוא אמר לי שתוך 3 חודשים ישלח אלי זימון לבית משפט

וזה די חשוב לי, אז לדעתכם, על עבירה כזו הגיוני שיתנו לי נהיגה לא זהירה או בקלות ראש ?

כי לא זהירה זה קנס ונקודות, אז למה בית משפט בשביל זה ?

ואיך אפשר לדעת (עד המשפט,זימון) אם באמת צילמו אותי ?

לא ראיתי מצלמה אבל גם לא כ"כ חיפשתי. כאמור זו הייתה ניידת משטרה רגילה לא תנועה - קורולה לבנה

מה הכוונה בסיירת שציינת, איך מזהים אותם ?

סליחה על ריבוי השאלות ותודה על התשובות

פורסם

אתה ציינת שעצרו אותך וקיבלת זימון,אז אני לא מבין קיבלת הזמנה לדין או לא?

וסיירת זה יחידת אופנועים שיש על הקסדה מצלמה שמתעדת את עבירות התנועה.

ועוד דבר זה בסדר שאתה שואל ,בגלל זה נועד הפורום לדעת ולא "להידפק"סתם.

פורסם

אין לי ניסיון אבל מסוג העבירות לא עבירות. כלומר עבירה שהיא שיקול דעת נטו של שוטר.

יש לי תחושת בטן שעם עורך דין טוב ניתן לצאת מהסיפור במינימום עונש.

פורסם

לא קיבלתי שום דף או נייר, כלום.

הדבר היחיד שנאמר לי הוא שתוך שלושה חודשים אקבל זימון לבית משפט (הכוונה לזימון עצמו, לא שתוך 3 חודשים הבית המשפט)

ורק ליחידת האופנועים הזו יש מצלמה ?

פורסם

אם היו לו דוחות והיה חושב על חוסר זהירות ,היה נותן דוח 500 שח וזהוא.

לכן אני אומר חכה תן לזמן לעשות את שלו. אם יגיע לך דו״ח דבר איתי. צריך לראות את הנסיבות המקרה שירשום , ואפשר להפיל את הדוח אם יש כשלים ברישום.

פורסם
הבנתי

אגב הוא גם לא ביקש את תגובתי, אם הוא היה צריך אני לא יודע

תודה רבה על העזרה

אתה אומר שלא קבלת ליד שום מסמך?

אחת מן השתיים:

לא היה לשוטר פנקס דוחות (ניחשת נכון על פי צבע הניידת) והוא ימלא לך בתחנה דוח המכונה "דוח לבן" שישוחזר לדוח קנס/ברירת משפט.

או

שוטר שעשה לך אבו עלי ונתן לך להתבשל בייסורי מצפון 3 חודשים

ככל הידוע לי, ומניסיוני בעבירות כאלה, (כאוכף ולא כנאשם...) בניגוד לעבירות מצולמות, נדרש למסור את עותק ההזמנה לדין ביד.

בכל מקרה, אני רואה שלמדת את הלקח. תפנים.

פורסם
אתה אומר שלא קבלת ליד שום מסמך?

אחת מן השתיים:

לא היה לשוטר פנקס דוחות (ניחשת נכון על פי צבע הניידת) והוא ימלא לך בתחנה דוח המכונה "דוח לבן" שישוחזר לדוח קנס/ברירת משפט.

או

שוטר שעשה לך אבו עלי ונתן לך להתבשל בייסורי מצפון 3 חודשים

ככל הידוע לי, ומניסיוני בעבירות כאלה, (כאוכף ולא כנאשם...) בניגוד לעבירות מצולמות, נדרש למסור את עותק ההזמנה לדין ביד.

בכל מקרה, אני רואה שלמדת את הלקח. תפנים.

את הלקח בוודאות למדתי. למרות שזה היה מקרה חריג - גם באופן חריג זה כבר לא יקרה.

איך אני יכול לברר באמת אם יש לי זימון שממתין להישלח ?

פורסם

בוקר טוב,

תמתין בסבלנות.

אם תוך חודשיים שלושה לא קורה דבר, יש מצב שאפשרות ב' התממשה.

אוכל לומר במידה רבה של בטחון כי אם יקרה משהו, לא יהיה כאן משפט

פורסם

ועוד דבר זה בסדר שאתה שואל ,בגלל זה נועד הפורום לדעת ולא "להידפק"סתם.

מר' ישראל אברהם

אתה טועה לא רק לסיירת אופנועים יש מצלמות תיעוד.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3419835,00.html

לא הצלחתי למצוא את הכתבה המלאה ! אך בכל זאת מידי אישי ברוב מזדה 6 של את"ן סמויות קיימות מצלמות תיעוד אשר מותקנות בסורג התחתון במגן הקדמי

• תוכן חדש...