Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני לא יודע אם זה הפורום המתאים או לא, אבל לפני כשבוע רכשתי רכב מסוג ניסאן אלמרה 2001 אוטומטי 1.6(משום מה בבדיקה רשום שזה 1.8, זה לא). לרכב ק"מ נמוך יחסית לשנה(123 אלף), והוא במצב חיצוני יפה מאוד, ונוסע מעולה עד כה.

עשינו לו לפני הקנייה בדיקה בקומפיוטסט והבדיקה יצאה מאוד מפחידה, נראה כאילו האוטו גמור, אבל הזהירו אותי מראש שבדיקה לרכבים בשנים כאלה תצא מפחידה אז החלטתי בכל זאת לרכוש את הרכב משום שהמוכרת הייתה מאוד אמינה, מנסיעת המבחן נראה כי הרכב נוסע מעולה(ועדיין נוסע מעולה והכל ברכב עובד מעולה, כבר שבוע בבעלותי), וגם הבן אדם בקומפיוטסט אמר שאם אני אטפל בו הוא יסע ושהבדיקות שם תמיד מתכסחות. בכל מקרה רציתי שתראו כמה דברים שלפי דעתי דורשים התייחסות בבדיקת הרכב, ותגידו לי אם אני צריך לרוץ לתקן את הדברים האלה עכשיו או שאין צורך. מצורפים לפוסט שלוש תמונות מבדיקת הרכב, אם תרצו לראות עוד משהו תגידו.

מחירון הרכב 17.1, נרכש ב14, עסקה משתלמת או שעלה יותר מדי? כל מה שכתוב במנוע אומר שאני אצטרך להחליף מנוע בקרוב או שיש לו עוד זמן לחיות? תודה על העזרה :)

engine.jpg

percentage.jpg

image.jpg

פורסם

יש למנוע עוד זמן לחיות אבל כדאי שתבדוק את תקינות מערכת הקירור ואת הנזילות כי מה שרשום שם זה לא כסת"ח רגיל (אין לי מושג איך הם הגיעו למסקנה שיש סתימה/ות במערכת הקירור על סמך בדיקה חיצונית, אולי הבוחן היה במקרה הרב רנטגן?).

אני חושב שהמחירון של הרכב הזה מנותק מהמציאות. מדובר ברכב שכבר 13 שנה על הכביש ואין שום סיבה שבעולם להשכיב עליו 15K ש"ח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבדיקה נראית יחסית נקייה ברגע שקוראים אותה עם bullshit filter. הדבר היחיד שמפריע לי שם זה "אבנית\חלודה\סתימות". חסר פירוט ספציפי אבל זה לא כסת"ח רגיל, יכול להיות שיש שם קמצוץ של אמת. ממליץ לגשת למוסך לבדיקה של הנושא הנ"ל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כמו שכתבו שווה לעשות בדיקת סתימה או אבנית ולעשות ישור קו עם המערכת הקירור. להחליף את המים ולעשות קצת ניקוי, זה תמיד בריא.

לגבי המחיר- להורים שלי יש ניסן 2004 ולחבר יש 1998 ואני משתגע עד כמה האלמרה מבוקשת. לא עובר יום שלא שואלים עם הוא או אבא שלי מוכר. אני יכול לומר בלב שלם שהאמינות בדגם הנל פשוט יוצא מן הכלל. חוץ מטיפול שנעשה במוסך מורשה מיום קבלתו לא היו שום תקלות(טפו,טפו,טפו) מחיר ששילמת על הרכב סביר וגם למכור אם תשמור עליו תראה שזה יהיה ממש קל ואפילו במחירון ;)

החיים הם כמו....

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות, אני אקח למוסך שיעשו בדיקה קצרה :)

עוד משהו ששמתי לב, זה שהצריכת דלק קצת לא פרופורציונלית. המד דלק שלי היה קצת מתחת לחצי, נסעתי נסיעה של 6 ק"מ עם מזגן ועכשיו הוא קצת מעל הרבע, זה דיי הרבה, יכול להיות שבאמת יש בעיה עם השמנים בקטע של הדלק?

פורסם
תודה רבה לכולם על התגובות, אני אקח למוסך שיעשו בדיקה קצרה :)

עוד משהו ששמתי לב, זה שהצריכת דלק קצת לא פרופורציונלית. המד דלק שלי היה קצת מתחת לחצי, נסעתי נסיעה של 6 ק"מ עם מזגן ועכשיו הוא קצת מעל הרבע, זה דיי הרבה, יכול להיות שבאמת יש בעיה עם השמנים בקטע של הדלק?

אני לא יודע אם זה רלוונטי גם לאלמרה שלך, אבל אני נוהג באלמרה 2003 ויש למד דלק שלה קטע מוזר - בערך 100-150 ק"מ ראשונים הוא לא זז בכלל, ונראה כאילו המיכל מלא. ככל שמתקרבים לסימן החצי המד יורד יותר ויותר מהר, ואת החצי השני הוא עושה ממש בטיל. בקיצור, כאשר המד מראה על חצי מיכל, יש בתכלס קצת פחות משליש.

פורסם

גם בקורולה 93 שלי זה אותו סיפור עם המד דלק.

כנראה שזה בגלל תכנון לקוי של גיאומטריית המיכל דלק או מצוף.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה יכול להיות רגוע. עשיתי בדיקה עם הרכב של ההורים ניסן 2004 לוקח לו זמן להראות שהמיכל מלא וגם יורד עד החצי מאוד לעט ולא משקף. לשניה חשבצי שאני נוסע על מיני עם צריכה 1/20 ואז בווום המחוג החליט לאבד הכרה לכיוון מטה :rolleyes:

לפי דעתי זה פאק ביצור של המיכל או המצוף.

החיים הם כמו....

פורסם

ArikC למה הם כתבו נזק בתא מנוע?

איזה נזק יש בתא מנוע?

הייתה פגיעה בחזית+נזק לקצוות שלדה ולכן יש סימני נזק/תיקון בתא המנוע.

• תוכן חדש...