Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט לא כל החרדים כאלה גרועים. הרב עובדיה פשוט לא ייצג אותם, אלא את היתר.

אני כלל לא בטוח שהרב עובדיה, עם כל הקשר שבעולם להשקפתו הדתית, ראה בי יהודי כמותו, ואני גם כלל לא בטוח שהעובדה שעד 3 דורות אחורה כל בני משפחתי היו דתיים הזיזה לו. אני גם לא בטוח עד כמה העובדה שכל אותו דור נמחק כמעט לחלוטין הזיזה לו. לכן ומכאן היחס. אני לא שמח שהוא הלך, אבל אין לי מה לפאר אותו. כמו שכתבתי לא אחת ואף הרבה לפני השרשור הזה, זקנתו ביישה את נעוריו בושה גדולה. הוא החל בתור עילוי ברבנות, גדול בתורה בגין ינקות ממש, אך סיים בתור סמל למפלגה פוליטית רבת שטנה כלפי כל השונה ממנה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עזבו את הרב, ראיתם את חגיגת המוות שמעריצו עשו בירושלים?

אלימות, וונדליזם, המולה, בדיוק כמו שהיה בהלוויה של רבין, הא לא רגע....

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
מורשת רבין חשובה בעיקר בשל הסמליות ברצח אדם שהוא נבחר ציבור, במשרה הגבוהה ביותר האפשרית. הרב עובדיה ז"ל אינו נבחר ציבור. הוא סמל של מפלגה שחרטה על דגלה בדלנות מגזרית, הנמכת ציפיות, עידוד חיים בנפרד ממוסדות המדינה והנצחת הסטריאוטיפים הגזעניים, כל זאת אגב ניצול תקציבי המדינה לשם כך.

הדבר היחיד המשותף להם הוא ההשתפכות התקרשורתית לאחר לכתם והעלמת הצדדים הפחות מחמיאים. גם לרבין היו כאלה, וגם לרב עובדיה. הבעיה היא שרבין עשה את מעשיו, בייחוד הסכמי השלום (אני לא מדבר כרגע על שנות ה-70 העליזות) מכוח מנדט שהוענק לו על ידי הציבור (זו מהות הדמוקרטיה, גם אם אתה לא מסכים עם דרכו) והרב עובדיה כלל לא רצה להיות חלק מהציבור. אל תשלח אותי לחפש ציטוטים, פשוט תקרא את השרשור מתחילתו.

אל תספר לי סיפורי אלף לילה ולילה. אני שאלתי שאלה פשוטה של כן או לא. האם כמו שמותר לזלזל במנהיג של ציבור מסויים אפשר לזלזל במנהיג אחר.

באמת שזו תגובה קטנונית אבל בסדר, הנה:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/628/617.html

אפילו רק זה מספיק בשבילי כדי לבוז לאדם ללא כול תוספת אחרת.

לא יודע איך לספר לך את זה, אבל זה חלק מהרעיון של שכר ועונש. אני מניח, אגב, שראית את התוספת של "חס וחלילה". זה לא זלזול, זה חלק מהיהדות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

Keyser, אנחנו לא מכירים. תפנה אלי בדרך נורמלית, לא זכור לי שאני פקוד שלך ואתה ממש לא דומה לאבא שלי. אני לא נמנה על חסידי אף אחד מהשניים האמורים ודעתי היא בדיוק כמו בקטע שציטטת. לא נאה לך דעתי? איני מכריח אותך לקרוא, על אחת כמה וכמה להסכים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
איציק, מבחינתי, גם החרדים שעושים על האש ביום השואה וגם השמאלנים האנרכיסטים שעומדים דום לכבוד מחבלים ארורים ביום הזכרון, אלו בידיוק שאתה מדבר עליהם, מקומם באותו מקום, מתחת לאדמה.

ויפה שעה אחת קודם.

אני לא אתאיסט, אני יהודי.

החרדים גרמו לי להיגעל מדתי שלי, לכן השנאה שלי כלפיהם רבה כ"כ.

אתה רואה אנשים לפי האמונה, אני רואה אותם כאנשים.

אני מכיר גם הרבה חילונים שאני מעדיף לשמור מהם מרחק, אני מכיר גם אברכים שלפי מה שהם היו חפני שחזרו בתשובה כבר עדיף שיהיה אברכים.

העולם הוא לא שחור ולבן, יש בחרדים דברים רעים וגם טובים (יש להם רשתות גמ"חים פסיכיות לגמרי).

הכל תלוי גם איך החילונים יתייחסו אליהם, אם זה יחס של כבוד אז רובם יימשכו לחלק המתון שכן עובד או מכבד את האחרים, יחס של שנאה כלפיהם יגרור אותם לפלגים הקיצוניים שיורקים על ילדות וזורקים אבנים בשבת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא יודע איך לספר לך את זה, אבל זה חלק מהרעיון של שכר ועונש. אני מניח, אגב, שראית את התוספת של "חס וחלילה". זה לא זלזול, זה חלק מהיהדות.

אני מבין שדיון נורמלי לא יהיה איתך.

אתה כנראה מאמין באמונה עיוורת.

אם זה מה שהדת מכתיבה - שאם אינך דתי שומר מצוות אין בעיה שתמות, וזה בסדר, כי לא שמרת שבת. אם כך אני שמח על כול רגע שאני בז לדת העלובה והמיושנת הזאת.

פורסם

אני ממש לא נמנה עם עדת חסידיו של הרב עובדיה, אך יש בלבול גדול בין דמותו ההלכתית-רבנית לזו הציבורית- פוליטית כפי שהצטיירה בעיקר בשנים האחרונות.

האמת היא שכמעט אף אחד שהגיב פה לא מכיר אותו את מעשיו אלא רק את "ההגיגים" שהתקשורת דאגה לפרסם מדי פעם. זה מאוד פשטני ולא רציני.

הרב נחשב לגאון גדול (כתב ספרים כבר בשנות העשרים המוקדמות לחייו שעד היום נחשבים לפורצי דרך), פסיקותיו נחשבות למהפכניות וקיימת אחדות דעים בקרב אנשי דת ואנשי אקדמיה לגבי כך ששמו וספריו ילוו את העולם היהודי עוד מאות (!!) שנים. מי מאיתנו יכול להתהדר באלפית מכל זה?!

יש לי הרבה ביקורת לתנועת ש"ס ופועלה, אך זה לא הזמן ולא המקום.

פורסם

מי ישמע, Keyser, איזו חשיבה מקורית. מי היה מאמין?! באמת יש אנשים שלא מעריכים את רבין, בדיוק כפי שיש אנשים שלא מעריכים את הרב עובדיה? לא יכול להיות. ממש חידשת כאן.

יש בארץ המוני אנשים ש"מזלזלים", כלשונך, ברבין. אלא שרבין לא היה "מנהיג של ציבור מסויים". הוא היה ראש ממשלה, מי שדווקא אמור להנהיג את כל העם, בניגוד לרב ראשי מזרחי (או אשכנזי, לפני שאתה רץ להאשים אותי בגזענות), שגם עומד בראש ארגון המייצג מזרחיים בלבד.

חוץ מזה, רבין זוכה ליום מיוחד בשנה על שמו אך ורק בגלל שהוא נרצח. בגלל זה גם יותר נזהרים לבקר אותו (כי די קל לגלוש משם להצדקה של רצח, אם אתה מבקר אותו על מעשיו בכהונתו האחרונה). אם היה מת מוות טבעי ב1994, בכלל לא היית זוכר היום שהוא קיים, בדיוק כמו שלא טרחת להעלות כאן את לוי אשכול או את מנחם בגין. בדיוק כמו שאף אחד לא יגיד לך מילה אם תכתוב (גם ביום הזכרון לרבין) שהיה חרא של מנהיג צבאי, או שאתה כועס עליו בגלל פרשת חשבון הבנק שלו בשנות ה70.

בכל מקרה, אם אתה לא מבין את ההבדל בין אי נוחות שמרגישים אנשים לבקר אדם, שהיה נבחר ציבור ונרצח בגלל דעותיו, לבין החופשיות לבקר מי שפלט מה שפלט עד יומו האחרון ומת בשיבה טובה, אם אתה לא מבין את ההבדל בין ראש ממשלה, המייצג את הממלכתיות והאיחוד בישראל, לבין רב מפלג... חבל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מאות אלפי אם לא מיליוני שמה? חיללו את יום הזיכרון? עשו מנגל ביום השואה?

וודאי שמדובר בקומץ. הבעיה היא שכמו אצל האתיופים (והאטיופים), כולם נראים אותו הדבר :?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ETAA - אין שום בלבול בין הדמויות, מה גם שאני ואחרים כתבנו את זה עוד בתחילת השרשור. הרב עובדיה היה רב גדול, עילוי בתורה ופוסק הלכה מהחשובים שידעה הדת היהודית. לאחר מכן במקום להמשיך ולעשוק בזה הוא הפך לרוח החיה של מפלגת ש"ס ועיקר "תהילתו" בשנותיו המאוחרות הייתה ההתבטאויות שצוטטו בהרחבה בשרשור. זו תמצית הסיפור. יש המוכנים, בשם שנותיו המוקדמות, לסלוח לרב על שנותיו המאוחרות, יש כאלה שבשבילם כל ההתבטאויות האלה אינן מהוות בעיה ויש כאלה שסולדים מהם. אין כאן אי הבנה ואין כאן אי ידיעה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ועיקר "תהילתו" בשנותיו המאוחרות הייתה ההתבטאויות שצוטטו בהרחבה בשרשור.

אתה סגור על זה?! הוא עשה עוד כמה דברים בשנים האחרונות.... שוב, זה מה שמצטייר בתקשורת ממנה אתה, אני ורוב הציבור ניזונים.

פורסם

מה למשל? פסקי הלכה? אני מדבר על השלכות מעשיו ומעשי מפלגתו על כלל הציבור, לא על ציבור מאמיניו ומעריציו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן. הרב הוא קודם כל איש הלכה. עיקר פועלו היה בפסיקת הלכות ולא בפוליטיקה. אני מבין שבעינך ובעיני רבים וטובים זה לא נחשב, אך זה רלוונטי למיליוני יהודים ברחבי העולם. אני ממש לא שסניק (ואף רחוק מכך), אך מנסה להפריד בין הדמות הרבנית לדמות התקשורתית שאני מסכים שהיא היתה לעיתים באמת מביכה.

בסופו של דבר מה שיזכר ממנו עוד המון שנים קדימה זה הדמות הרבנית ולא ההגיגים שהם בגדר פיקנטריה תקשורתית ולא יותר.

פורסם

נחשב או לא זה לא העניין וגדולתו בתחום הזה לא מוטלת בספק. אדרבא, לו היה נשאר בכך ולא היה הרוח החיה מאחורי ש"ס, כל קיתונות הביקורת לא היו עולים. אלא מה, הוא בחר (או בחרו להשאיר אותו שם, בשנותיו המאוחרות) לעסוק בזה ועל כן בעיני הציבור החילוני, שהוא הרוב בארץ, גדולתו בתחום ההלכה (הרלוונטית לאותו ציבור כלא יותר מקוריוז) אינה מזיזה, בניגוד לזיהויו המוחלט עם ש"ס, מפלגה סקטוראלית בדלנית שעל דגלה בידול מאותו רוב חילוני תוך ניצול משאביו. אני מקווה שהסברתי את זה מספיק ברור ולכן שוב - אין לאף אחד ספק או זלזול בגדולתו של הרב עובדיה ז"ל בתורה. זה פשוט לא העניין.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...