Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה עם העולים מכורדיסטאן, הודו, הקווקז, רומניה, בולגריה, מולדובה, טוניס, מרוקו, מצרים ופרו? כולן מדינות עולם שלישי (או היו כאלה בעת העליה) ברמות משתנות.

הרבה פעמים המצב אבוד עבור הדור הראשון, אבל הדור השני והשלישי מצליחים לפרוץ קדימה.

אני בז לך, בחיי.

שני דברים פועלים לרעת האתיופים:

1. הצבע. זה אות קין שמלווה אותם, ועכשיו עם כל האפריקאים זה בטח לא השתפר. רומני יכול להטמע, גם בולגרי וגם מרוקאי. אתיופי? not so much.

2. הם הגיעו מאוחר, כשישראל כבר הפכה למדינה מערבית. כשכולם במעברות ומלחמות אז יש כור היתוך, אבל כיום הם לא מצאו את מקומם. אני לא רואה אתיופים מסביבי בשום מקום, הם פשוט מודרו ממרכז החיים הישראלי ונדחקו לשכונות נידחות בפריפריה. הילדים שלהם יגדלו בתחושת עוני וקיפוח עד שהם יבינו שהם במלחמה נגד הממסד ואת התוצאות כולנו נרגיש.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תראו מה זה, אנחנו דנים על הרב עובדיה ואיכשהו הגענו ללמה כן או למה לא העליה האתיופית בזויה...

ממש דוגמא טובה לאחת ההטפות הביזיוניות והגזעניות שלו :roll:

בלשון המעטה... לא הפסד גדול לאנושות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
שני דברים פועלים לרעת האתיופים:

1. הצבע. זה אות קין שמלווה אותם, ועכשיו עם כל האפריקאים זה בטח לא השתפר. רומני יכול להטמע, גם בולגרי וגם מרוקאי. אתיופי? not so much.

2. הם הגיעו מאוחר, כשישראל כבר הפכה למדינה מערבית. כשכולם במעברות ומלחמות אז יש כור היתוך, אבל כיום הם לא מצאו את מקומם. אני לא רואה אתיופים מסביבי בשום מקום, הם פשוט מודרו ממרכז החיים הישראלי ונדחקו לשכונות נידחות בפריפריה. הילדים שלהם יגדלו בתחושת עוני וקיפוח עד שהם יבינו שהם במלחמה נגד הממסד ואת התוצאות כולנו נרגיש.

אני מקווה שלא נגיע לשם.

יוצר לי להתקל בסיפורי הצלחה של אתיופים, רופאים, קצינים, דיפלומטים וכו'. הם אמנם יחסית יוצאים מן הכלל, אבל עבורי הם מסמנים שכן יש תקווה, ואני מקווה שיש ניצול נכון שלהם כמודל לחיקוי בקרב העדה. למי שלא מכיר, בשנות החמישים היה פסטיבל שלם סביב הטייס התימני הראשון בניצוחו של בן גוריון. באותה תקופה ועם מעמדם של התימנים (חוץ מיאשה, לו היה מעמד גם בשנות החמישים, 27 אינץ' לא הולכים ברגל, רק על פלטפורמה של משאית) זה היה בלתי נתפס.

גילוי נאות, הילדים שלי, לכשאמצא את החור הנכון ויהיו לי כאלו, יחלקו צבע עם האתיופים. הם אמנם לא יגדלו בארץ כמו שזה נראה כרגע, אבל אני בהחלט מתכוון לעודד אותם להעביר בה כמה שנים. אני תוהה איזה יחס הם יקבלו מכל הגזענים לכשיבינו מאיזה רקע אליטיסטי (ובהחלט יהיה להם רקע כזה) הם מגיעים. יכול ליצור דיסוננס מעניין.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא אהבתי את האיש בחייו ולא אוהב אותו גם במותו אבל לא שמח שנפטר (יש מספיק אנשים שעצובים עכשיו בגלל מותו ולא לכולם מגיע). אנחנו שני עולמות שונים לחלוטין ועם תפיסת עולם שונה לחלוטין כשכל אחד מאיתנו מאמין בלב שלם שהשני טועה. דברים נעשו אצלו לא מתוך רוע אלא מתוך אמונה שהוא עושה את הדבר הנכון ולכן אני לא כועס עליו.

דווקא כשאמרו שהוא מתאושש ומחלק סטירות לרופאיו חשבתי שהוא כבר בדרך הנכונה.

מקווה בשבילו שלא יגיע למעלה ויגלה שעבדו עליו כל השנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גדולתן של הרב עובדיה ממש לא היתה ברמה הפוליטית.

הוא היה גדול בתורה, אדם שעיצב את כל פסיקת ההלכה המודרנית, ואכן היה אמיץ גדול.

לפסוק הלכות מקילות כמו שהוא פסק מצריך הרבה אומץ- תכירו בכך או לא.

לגבי שס, ההתבטאויות, הפוליטיקה- אני חושב כמוכם, אבל זה כמו להסתכל על איך מראדונה מבשל. זה פשוט לא המפעל האמיתי של חייו.

פורסם

פה מהות הבעיה. הוא אכן היה גדול בתורה, אך עולם זה מקביל לעולם החילוני, שבו אנחנו חיים. נקודת ההשקה היחידה שלו לעולמנו הייתה ש"ס, ובמסגרתה הוא הרוויח ביושר את כל קיתונות הביקורת, אם כי כמו שכתבתי, סובביו אחראים לזה, כנראה, במידה לא פחותה. הפסיקה הדתית אולי הייתה העיקר בשבילו, אך עבור רוב אזרחי המדינה, עובדיה יוסף = ש"ס, וכך הוא ייזכר. זו המורשת שהוא השאיר לעם ישראל כולו, פסיקותיו רלוונטיות פחות במישור זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שהדבר הכי עצוב במה שקרה לו זה לא מותו אלא הקרקס שהולך להיות עכשיו.

כל מלחמות הירושה והגועל שהולך להשפך החוצה.

אני לא אדם דתי, ומעולם לא הייתי כזה, תגידו מה שתגידו הוא היה אדם מאד בקיא בתורה,

שהעסקנים שסביבו ניצלו את תמימותו לטובתם האישית ראה ערך אריה דרעי וישי.

(אגב, אני נצור בהר חוצבים)

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
פה מהות הבעיה. הוא אכן היה גדול בתורה, אך עולם זה מקביל לעולם החילוני, שבו אנחנו חיים. נקודת ההשקה היחידה שלו לעולמנו הייתה ש"ס, ובמסגרתה הוא הרוויח ביושר את כל קיתונות הביקורת, אם כי כמו שכתבתי, סובביו אחראים לזה, כנראה, במידה לא פחותה. הפסיקה הדתית אולי הייתה העיקר בשבילו, אך עבור רוב אזרחי המדינה, עובדיה יוסף = ש"ס, וכך הוא ייזכר. זו המורשת שהוא השאיר לעם ישראל כולו, פסיקותיו רלוונטיות פחות במישור זה.

ואכן כשהוא נשאר בעולם התורה, היו לו יציאות לא רעות בכלל, כמו התרת העגונות במלחמת יום הכיפורים, יהדותם של יוצאי אתיופיה והתרת הפלונטר של הגיור הצבאי. באספקט המנהיגותי, אללה ירחמו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פסיקת הלכות נועזות כמו שטוענים כאן ובכלל אותן פסק הרב יוסף ז''ל צריכות להתקבל על ידי העם\המאמינים ולא רק, אלא גם לקבל אישרור של גדולי הדור האחרים. כמו שכתב כאן מישהו לפני, ש''ס זה הרב והרב זה ש''ס. בלי הכוח האלקטורלי הזה לא נראה לי שהיה לפסיקות של הרב הד כזה גדול.

מה שמעניין הוא האם הפסיקות האלו של הרב יוסף התקבלו גם בקרב חצרות האשכנזים?

אם לא, אז איך אפשר להכתיר מישהו כגדול הדור וכאלה?

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

Murik:

עיקר פסיקותיו היו הרבה לפני ש"ס. בהכללה גסה, ש"ס נשענה על גדולת עברו ושמו שבהחלט יצא לפניו. כל תומכי המפלגה צריכים להתבייש בארגון השם כדגל אדם זקן על גבול הדמנציה ומנפנף בו לשלהוב המונים. גועל נפש.

nitch:

בהחלט, בתיקון אחד. אללה ירחם עלינו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כתוצאה מהצורך שלנו כבני אנוש למדוד, כל הזמן יש שני גדולי דור באופן קבוע, ספרדי ואשכנזי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

זה בסדר, עכשיו שהוא הלך דברים הולכים להשתנות.

אנשים בפייסבוק חושבים שאני שמח שהאדם הזה מת. לא, אני לא שמח במותו של אף אחד- אני שמח בגלל מה שמותו הולך לגרור-

מלחמה בין טורפי הנבלות בש"ס על ההנהגה וצורת ההנהגה, אפשר שגם ריבים מספיק גדולים כדי לפצל את המפלגה לכוחות קטנים יותר ופחות משמעותיים.

אפשרי שגם פחות הד ציבורי להכרזות שלהם ולהשפעה השלילית על החברה הישראלית.

• אחראי פורום
פורסם
כמו שהוא שמר על כבוד, הרוסים, הומואים, מורים, חילוניים, כיפות סרוגות, אשכנזים, השופט שהרשיע את דרעי, שולמית אלוני ועוד?

winner shot.

ואני מוסיף - מבזה חיילים מתים.

אין כבוד.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...