Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורק לחץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש פורק לחץ לאלפא מיטו 155.

נתקלתי בכמה דברים ואני צריך את דעת המומחים פה שכן חלק מהדברים אני גם לא יודע מה הם.

אפשרות ראשונה:

התקשרתי לTOP RPM והם אומרים שהם יכולים להזמין פורק ייעודי למיטו [לא התעקבנו על הנושא כי הבחור טען שזה לא ממש רלוונטי] או לקנות פורק של פורג'\HKS מאצלם והם ישלחו אותי גם למישהו שיבנה לי מתאם וירכיב לי את זה באוטו.

משהו בסגנון הזה:

זאת אפשרות, אבל מהשיחה עם TOP RPM בטלפון קיבלתי תחושה כאילו הם לא רוצים למכור ורק מנסים לנפנף אותי, הם היו חסרי סבלנות בטלפון והתעצבנו ששאלתי שאלות.

אפשרות שניה:

ראיתי את זה באיביי, מישהו יודע מה זה?

על פניו זה נראה אפשרות מצויינת כי זה ניראה כמו קיט של פורק [למיטב הבנתי] שמיועד למיטו וגם לא יקר.

הצלחתי להבין לאן הם חיברו את הפורק אבל אז נשאר צינור אחד שלא מחובר לשום מקום ולא הבנתי מהתמונה לאן הם חיברו אותו.

http://www.ebay.com/itm/ALFA-ROMEO-GIULIETTA-MITO-1-4-T-JET-SPLITTER-HYBRID-BOV-DV-DIVERTER-DUMP-VALVE-/150972785985?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2326ade541&vxp=mtr

אפשרות שלישית:

ראיתי את הסרטון הזה ביוטיוב:

ואז גם סתם חיפשתי פילטר כזה באייבי ומצאתי את זה:

http://www.ebay.com/itm/3-Aluminum-BOV-Blow-Off-Valve-Flange-Pipe-Air-Filter-/181089856989?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a29cbeddd&vxp=mtr

אני לא יודע אם זה תואם את האוטו שלי אבל מישהו יכול להסביר לי מה זה ואיך זה עובד? אחרי הכל זה פילטר אויר.

תודה!

פורסם

אז ככה-

באופן כללי שתדע- אני חושב שיש למיטו פורק, לא ניראה לי שהייתי מחליף אותו כיוון שהוא לא יהיה פורק פנימי (למיטב הבנתי, אנא תקנו אותי אם אני טועה).

כל הרעיון בפורק זה שהוא יהיה פנימי, יש על זה פוסט מאוד מרשים פה שאני מאוד ממליץ לקרוא.

הסאונד יפה ככל שהוא יהיה לא תורם לביצועים של הרכב.

לגבי האפשרות השנייה שהצגת: ניראה נחמד, אישית לא מכיר את הפירמה הנ"ל. אם תירצה לבדוק יותר לעומק תצטרך לשאול את מי שמוכר את הפריט הזה שיסביר את עצמו טוב יותר.

לגבי הסירטון: אני אישית לא מבין במה הם התמקדו שם זה לא ניראה כמו פורק כמו שזה ניראה כמו פילטר קטן פתוח.

לגבי פילטרים!: שמע, כאיטלקיה לאיטלקיה אני אומר לך רק K&N/BMC. אם אתה כבר קונה משהו תיקנה איכותי.

פילטר אוויר אמור להקנות נשימה טובה יותר בסלדי"ם הגבוהים יותר, אם אתה לא רוצה לעשות שינוי דראסטי וניראה לעין כל כך, אתה מוזמן גם לעשות אינבוקס.

אישית, אני מרגיש תגובה קצת יותר טובה וצליל נחמד... השיפור ביכולת הנשימה עלה במשהו שהוא כמעט לא מורגש (לדעתי).

אם אתה רוצה באמת לשפר את זה... אינטרקולור לדעתי הוא הפיתרון.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

מבחינת פילטר אני צריך להזמין קיט של k&n ייעודי לאוטו, אני רק יסגר על זה ויזמין. יש עוד המון זמן עד שאני יגיע לשלב של אינטרקולר.

בסרטון זה אכן פילטר אויר קטן של בי אם סי שמשום מה מחובר לצינור גדישה (למיטב הבנתי) ונותן צליל של פריקה.

למיטו יש פורק פנימי, יצא לי גם לשמוע אותו שלחצתי ליד קיר.

כן ידוע שפורק חיצוני לא מועיל וזה רק סאונד, זה מה שאני מחפש. אתה זוכר אולי איך קוראים לפוסט על הפורק?

לגבי הקיט הזה מאיביי,

הצלחת אולי להבין איך הוא מתחבר ומה קורה שם? מנתקים צינור כדי לחבר את הפורק אז לאן הצינור המנותק מתחבר?

שאני יהיה במחשב ולא באייפון אני יפרסם סרטון של מישהו שרק ניתק צינור מצינור וקיבל צליל פריקה ולטענתו אפשר לנסוע ככה שהצינור לא מחובר וזה לא מזיק למנוע.

אני פשוט לא יודע איזה צינור זה שהוא ניתק ומה התפקיד שלו.

פורסם

זה הסרטון:

http://www.youtube.com/watch?v=Wu4ZhmxhYGs

בסרטון הצינור כבר מנותק.

על ההתחלה של הסרטון בשניה הראשונה שהוא מתקרב למנוע אפשר לראות שיש פיה כזאת שפתוחה מלמעלה ומימין לה צינור.

הוא ניתק את הצינור והשאיר את הפיה ככה פתוחה וזאת התוצאה.

בסרטון הזה שכבר פרסמתי:

אפשר לראות בעצם שהפילטר אויר הקטן הזה מחובר לפיה שחשפנו ברגע שניתקנו את הצינור, ובמקרה הזה בעל הרכב פשוט הכין באופן עצמאי סוג של פקק\שסתום\אל חזור וחיבור לצינור שהוא ניתק ונשאר פתוח.

את התוצאה אפשר לשמוע.

השאלה כמה הדבר הזה תקין? זה לא יפגע באיזשהו מכלול?

ומה זה הצינור הזה שהוא ניתק?

ומה זה הצינור שממנו יוצאת הפיה?

פורסם
מבחינת פילטר אני צריך להזמין קיט של k&n ייעודי לאוטו, אני רק יסגר על זה ויזמין. יש עוד המון זמן עד שאני יגיע לשלב של אינטרקולר.

בסרטון זה אכן פילטר אויר קטן של בי אם סי שמשום מה מחובר לצינור גדישה (למיטב הבנתי) ונותן צליל של פריקה.

למיטו יש פורק פנימי, יצא לי גם לשמוע אותו שלחצתי ליד קיר.

כן ידוע שפורק חיצוני לא מועיל וזה רק סאונד, זה מה שאני מחפש. אתה זוכר אולי איך קוראים לפוסט על הפורק?

לגבי הקיט הזה מאיביי,

הצלחת אולי להבין איך הוא מתחבר ומה קורה שם? מנתקים צינור כדי לחבר את הפורק אז לאן הצינור המנותק מתחבר?

שאני יהיה במחשב ולא באייפון אני יפרסם סרטון של מישהו שרק ניתק צינור מצינור וקיבל צליל פריקה ולטענתו אפשר לנסוע ככה שהצינור לא מחובר וזה לא מזיק למנוע.

אני פשוט לא יודע איזה צינור זה שהוא ניתק ומה התפקיד שלו.

==================================================================

לדעתי לא הייתי הולך בכיוון של מה שהבחור ההוא עשה, זה שם מסיבה מסויימת. אני לא חושב שהיצרן עושה משהו בשביל שלא יהיה צריך אותו כי גם לו זה עולה כסף משמע זה עולה לנו עוד כסף. ואם הוא רוצה למכור יותר (והוא רוצה) אז הרי שלא היה טעם במכלול ההוא או כל מכלול אחר מלכתחילה.

עד פה לגבי מה שאותו בחור עשה.

אני לא הצלחתי להבין לאן הוא מתחבר, לצערי לא כזה בר ניסיון... אבל ממה שאתה מתאר, מדובר בסוג של מעקף, או ככה זה נשמע לפחות.

בכל מקרה אני אשמח לדעת אם יהיו התפתחויות, שוב: לדעתי חבל לשים פורק חיצוני במקום אחד שהוא פנימי.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

אם הייתי יודע מה זה כל צינור אז אולי הייתי יכול להעריך את הנזק אם בכלל שזה יכול לגרום.

מה שבטוח שבכל הצינורות האלה עובר אויר.

בקיט מאייבי רשום שיש הוראות הרכבה מפורטות בקיט, אבל אני לא יזמין את זה רק בשביל לקרוא את ההוראות ולראות שאני לא מבין מה רוצים ממני.

סתם שאלה, רשום בקיט את זה: Can be converted to hybrid mode, recirculation mode & full atmospheric mode

אני מבין שאטמוספרי זה פריקה חיצונית מלאה.

אבל מה שתי האפשרויות השניות? אחד פריקה פנימית ואחד זה פריקה 50\50?

• תוכן חדש...