Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט אימפלה החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני מתעניין לקנות את השברולט אימפלה החדשה.

הגודל וביצועי המנוע מרשימים מאוד, ההיתלבטות שלי היא חתך הצמיגים הנמוך 18" אינץ או 19" אינץ

היה לי בזמנו סקודה סופרב עם 17 אינץ והייתי צריך להחליף הרבה פעמים צמיגים בגלל ג'ולות מכל מכה שהיה מקבל.

בסקודה סופרב השניה שלי חזרתי ל 16" אינץ ולא היתה בעיה כבר,

כאן לא רק שזה 17 , מדובר באימפלה על או 18 או 19 אינץ האם זה אומר שאצטרך שוב לבקר בפנצ'ר מכר כל חודשיים ולהחליף לצמיג חדש? או שבדגם החדיש זה כבר בנוי בצורה שונה / מיוחדת? אני שואל בגלל שאני נוסע המון קילומטרים והסופרב היא לא יותר במשקל מאשר האימפלה?

פורסם

אם אתה נוסע הרבה ק''מ לא כדאי לחשוב בכיוון מעט חסכוני יותר...?

טויוטה קאמרי היברייד?

בחתך כזה על כבישים משובשים צפה להמון בלאי כפי שחווית בעבר עם הסופרב.

בגרסה הבכירה מדובר על 245/45-19 ,הרבה מזה תלוי כמובן גם בחתך ולא רק בגודל הג'אנט.

פורסם

כמו שצוין מעלי, אין קשר לגודל הצמיג אלא לחתך שלו, צמיג גדול דווקא מתמודד טוב יותר עם שיבושים.

גם לגבי החתך, לא מדובר במידה מוחלטת אלא במידה שהיא יחסית לקוטר הצמיג (אחוז מקוטר הצמיג).

כלומר חתך 45 בצמיג בקוטר 18 יהיה גבוה יותר בפועל מחתך 45 מצמיג בקוטר 14 לצורך הדוגמה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הבנתי, תודה על תשובות, אני אבדוק את הקאמרי שאגב היא אותו מחיר 220,000 ש"ח

העניין הוא שזה כל כך מפתה האימפלה החדשה לעומת הקאמרי החדשה,

הקאמרי נחשב לאוטו מאוד אמין (בטח הרבה פחות תקלות) יחסית לקילומטר, אולי אחכה ונראה איך האמפלה משתלבת בארץ

ומי יודע, אולי עוד שנה יעשו גרסה ל 6 מקומות (2 ליד נהג) קשה להאמין, אבל האמרקאים עוד יכולים להפתיע. נקווה

חג שמח!

פורסם

הקאמרי נחשב לאוטו מאוד אמין (בטח הרבה פחות תקלות) יחסית לקילומטר,

גם האימפלה מאוד אמינה. בכלל הרכבים האמריקאיים מאוד אמינים, כל סיפורי הבלהות בארץ קשורים בעיקר לאחזקה לקויה ו\או מוסכים שלא יודעים לטפל. המנועים והגירים האלו בארה"ב גומעים מאות אלפי מיילים בלי יותר מידי בעיות.

אולי אחכה ונראה איך האמפלה משתלבת בארץ

ומי יודע, אולי עוד שנה יעשו גרסה ל 6 מקומות (2 ליד נהג) קשה להאמין, אבל האמרקאים עוד יכולים להפתיע. נקווה

חג שמח!

ממה שהבנתי (ולצערי, אני מחזיק היום אימפלה 6 מקומות 2005 ויש לי 4 ילדים) לא תהיה יותר גרסה של 6 מקומות בכלל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הנה כתבה שכתבתי לפני כשנתיים באתר מוטוקאר בדיוק בעניין זה (שישה מושבים):

ארה"ב: סוף עידן הסדאן משושה המושבים

(פורסם: יולי 2011)

בקרוב מאד, ינטשו האמריקנים את מכוניות הסדאן בעלות שישה מושבים – שלושה מלפנים ושלושה מאחור. הסיבות: הצרכנים מעדיפים מיניוואנים וקרוס-אוברים, אך הדבר קשור גם לפן הבטיחותי

זוכרים את שברולט קאפריס? מכירים את האימפלה? מי מכם שמכיר מכוניות אמריקניות גדולות, יודע שבחמישים השנים האחרונות, היה מקובל בדגמים אחדים בשוק הצפון-אמריקני סידור פנימי שמאכלס שישה נוסעים. המדובר בעיקר במכוניות סדאן אך גם במכוניות סטיישן וקופה. ששת הנוסעים ישבו בשתי שורות: שלושה בספסל הקדמי ושלושה באחורי. בהתאם לדגמים, הספסל הקדמי היה בנוי כמקשה אחת (כשמוט ההילוכים נדד לקרבת ההגה), או כשני מושבים הניתנים להזחה (הנהג והנוסע) ואילו המושב האמצעי נייח ומעט צנוע יותר במידותיו. ששת המושבים היו סטנדרטיים בדגמים אחדים והיוו אופציה באחרים.

ברבות השנים, למעלה משלושים דגמי מכוניות סדאן אמריקניות גדולות הציעו שישה מושבים כסטנדרט או כאופציה. ביניהן נזכיר את: ביואיק סנצ'ורי, ביואיק לוצרן, ביואיק לה-סייבר, ביואיק לה קרוס, פונטיאק גרנד-פריקס, פונטיאק בונוויל, שברולט לומינה, שברולט קפריס, פורד טאורוס ואחרות. אבל, כל זה היה נחלת ההיסטוריה. בשנים האחרונות, ששה מושבים מקובלים בדרך כלל רק במיניוואנים, קרוס-אוברים או ברכבי שטח שהולכים ותופסים נתח שוק גדול, בעיקר בקרב משפחות מהפרברים. ומה עם מכוניות הסדאן הגדולות בעלות ששת המושבים? דור הצרכנים הנוכחי שגדל במכוניות אלו, נטש אותן עד כדי כך, שהן ייעלמו בקרוב מאד מהיסטוריית הרכב בארה"ב.

שילדת W-BODY של GM שעליה נשענו גם מכוניות בעלות שישה מושבים, תסיים חייה בקרוב. בדגם קאדילאק DTS – תצורת שישה מושבים נשארה רק לגרסאות הלימוזינה הנדירות ( בהזמנה מיוחדת ואילו אחת המכוניות היחידות שעדיין מיוצרת עם שישה מושבים היא שברולט אימפלה. אך הדגם הבא שיגיע ב-2013 יכיל ככל הנראה רק חמישה מושבים. אצל קונצרן פורד המתחרה מבית, המצב זהה פחות או יותר בגזרת מכוניות ששה מושבים שנעלמות מהשוק: פלטפורמת פנתר עומדת לסיים חייה, כך שייצור לינקולן טאון קאר ייפסק באוגוסט הקרוב (מרקורי גראן-מרקיז כבר סיימה חייה ) ואילו ייצור פורד קראון ויקטוריה ייפסק בספטמבר הקרוב.

נציין, כי מעבר לעניין השיווקי שבעתיו מעדיפים הצרכנים תצורות מרכב שימושיות יותר בעלות מספר מושבים גבוה מחמישה, ישנן בשנים האחרונות טענות של צרכנים כנגד בטיחות היושב האמצעי בספסל הקדמי, כך שהדבר סייע אף הוא בחיסול תצורת זו.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

כתבה מאוד מעניינת , מציאותית וגם האמת מצערת כי החלום שלי היה להשיג רכב חדש אמרקאי עם (ספסל) 3 מושבים קדמיים

וידית הילוכים בהגה, זה כל כך נוסטלגי ואמרקאי ,אני בטוח שגם בשביל רבים אחרים.

ראיתי באתר שברולט ארה"ב שעוד ניתן להשיג את האימפלה 2012 מודל חדש ואחרון עם 6 מושבים, עד שהחזירו לנו את האימפלה לארץ אז עכשיו גם בטלו את הספסל וההלוכים ליד ההגה.

כנראה שבאמת ארה"ב משנה את פניה בכל התחומים, מלכת יופי הודית, חנופה לעולם השלישי , מטוסי אירבווס בחברות תעופה אמרקאיות, אבטלה גבוהה, נשיא שחור, מכוניות מצטמקות ..מדינה שמאבדת את אמינותה .. חבל מאוד :-(

לפחות המנוע החזק והמרשים עדיין נשאר לאימפלה ונקווה שישאר :-)

פורסם

אימפלה רכב מדהים מכל הבחינות. פשוט חלום.

עם תקציב כזה לא הייתי מסתכל אפילו לכיוון יפניות או אירופאיות. זה פשוט לא אותה נוחות ויופי.

פורסם

מסכים גם, למרות שאני לא מזלזל ביפניות , הקאמרי מארהב בין האמינות ביותר, שם גם יש את גרסת ה 3.5 V6 שזה דומה לאימפלה במנוע ועדיין הקאמרי נמכרת שם יותר. אני לא יודע אם שם זה בגלל אמינות או מחיר או סתם סטיגמה מטופשת של "אוטו לזקנים"

פורסם
ועדיין הקאמרי נמכרת שם יותר. אני לא יודע אם שם זה בגלל אמינות או מחיר או סתם סטיגמה מטופשת של "אוטו לזקנים"

בארה"ב זה ברור למה, אימפלה שם זה כמו מאזדה 3 כאן, לכולם יש, כולל מוניות וניידות משטרה, אז ברור שהמשתמש המקומי יבחר במשהו יותר ייחודי.

מבחינת נסיעה, אין לי מושג לגבי החדשה ואיך היא באמת אבל האימפלה שאצלי 2005 היא אמריקאית מסורתית לגמריי, נוחה מאוד, נסיעה שקטה, גיהוץ של הכביש ומתלים רכים עם התנודות הקפיציות על מהמורות. יש יגידו שהיא מיושנת אבל לא הייתי מחליף אותה בנסיעה בשום רכב אחר חדש או ישן מאותו הסגמנט.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני מסכים איתך יוני שאין כמו נסיעה באימפלה או בכלל ברכב אמרקאי אמיתי.

בכל זאת לא הייתי אומר שאימפלה היא כמו מצדה 3 שם, יצא לי כבר לראות מוניות טיוטה קורולה בניו יורק,

כפי שאמרתי פניה של ארצות הברית משתנות , יודע מה אולי אימפלה שם זה כמו מצדה 6 או טויוטה אוונסיס.

היא גם שם לא נחשבת לזולה למרות החצי מחיר מישראל,

נ.ב - הבנתי שהיום כבר הם לא עושים את האמרקאיות עם מתלים רכים ושוב חבל כי גם זה היה מקורי .

פורסם

מייק, מה שראית זה מוניות קאמרי ופריוס, ממש לא קורולה, כן דברים משתנים, לאו דווקא לרעה, יש מכוניות טובות אך מיושנות, הקראון ויקטוריה מאוד מיושנת, מרגישים את שנות ה80 ברכב, מתיחות פנים, עיגול פינות לא מחפים על העובדה שהרכב ישן מאוד.

האימפלה רחוקה מלהיות אמריקאית של פעם, גם לא האימפלה הקודמת וזאת שלפניה.

מכונית אמריקאית קלאסית צריכה להיות בעלת הנעה אחורית, סרן חי, קפיצי עלים וכורסאות רכות, גם בחספוס הפלסטיקי משהו של הדשבורד יש קסם מסויים.

haters will hate

• תוכן חדש...