Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי היה רכב מדגם הונדה סיוויק sr נהגת פגעה ברכב, ועלות התיקון היתה גבוה כך שהרכב הוגדר אובדן להלכה( לא רציתי לתקנו) מכרתי את הרכב לבעל מוסך שתיקן ומכר אותו.

קיבלתי מהביטוח מסמך המפרט את ההחזר ובו מופיע סך הנזק, סך ירידת הערך, ותשלום שמאי.

לגבי סכום הנזק הם הורידו את תשלום המע"מ 18% וכן את תשלום ירידת הערך

למעשה הדבר מסתכם בכ2000ש"ח מהסכום.

אינני מבינה מה הקשר למע"מ??

ומופיעה הערה כי בהצגת חשבונית תיקון ישולם מע"מ??

אשמח לקבל תשובה

תודה

פורסם

לא ברור כלום

כאשר הרכב מוכרז אובדן להלכה את מקבלת את סכום שווי הרכב המלא מחברת הביטוח בניכויים המתבקשים כמו נגיד היה ליסינג בעברו וכו' והרכב נמכר על ידי חברת הביטוח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האם השמאי הכריז על הרכב כ"אבדן להלכה"?

אם כן אז את אמורה לקבל מחירון משוקלל והשרידים עוברים לבעלות חברת הביטוח.

מאחר והם לא לקחו את השרידים אני מניח שלא הוכרז אבדן להלכה,

ולכן שילמו רק את הנזק וירידת הערך לפי דו"ח השמאי,

והרכב נשאר אצלך ונשאר על הכביש וניתן לתקנו ולנסוע בו.

לגבי המע"מ - היתה פסיקה של ביהמ"ש העליון בנושא, לפיה ברכב פרטי אין לקזז מע"מ גם אם לא בוצע תיקון בפועל.

לא מצליח כרגע למצוא את מספר התיק.

תמצאי את הרפרנס לזה ותתעקשי עם חברת הביטוח, זו שיטת מצליח נפוצה שלהם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום ברשותי היה רכב מדגם הונדה סיוויק sr נהגת פגעה ברכב, ועלות התיקון היתה גבוה כך שהרכב הוגדר אובדן להלכה( לא רציתי לתקנו) מכרתי את הרכב לבעל מוסך שתיקן ומכר אותו.

קיבלתי מהביטוח מסמך המפרט את ההחזר ובו מופיע סך הנזק, סך ירידת הערך, ותשלום שמאי.

לגבי סכום הנזק הם הורידו את תשלום המע"מ 18% וכן את תשלום ירידת הערך

למעשה הדבר מסתכם בכ2000ש"ח מהסכום.

אינני מבינה מה הקשר למע"מ??

ומופיעה הערה כי בהצגת חשבונית תיקון ישולם מע"מ??

אשמח לקבל תשובה

תודה

יש מספר נעלמים .

השמאי אמר שהוא קובע אובדן להלכה ?

קיבלת את חוות דעת השמאי ?

צרי איתי קשר טלפוני ,אנסה להבין מה קרה ולכוון אותך ,

לי נראה שהשמאי קבע גלובלי ,ואת מכרת את הרכב למוסך ,בכל זאת תתקשרי אלי אנסה לעזור לך יותר .

אולי אפשר עוד לתקן .

0546999223 אלי אמרן שמאי רכב .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

נתנאל

שווי הרכב 118000

הביטוח משלם לה רק 100000 בגלל שהוריד לה את המע"מ. וזה לא נכון לעשות

מה קשור למה שכתבת

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
נתנאל

שווי הרכב 118000

הביטוח משלם לה רק 100000 בגלל שהוריד לה את המע"מ. וזה לא נכון לעשות

מה קשור למה שכתבת

התכוונתי לכך שפיצויים מהביטוח פטורים ממע"מ ולכן חברות הביטוח לא יכולים לנכות לה מע"מ במקור...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

למרות שהשרשור מלפני חודש אני כותב על מנת שמי שצריך שידע

חברות הביטוח לא פעם מקזזות מעמ מנזקים שנתבעים שלא תקנו בפועל

זה אינו חוקי ויש תקדימים משפטיים בנושא

חובת חברת הביטוח לשלם את הנזק לרכב כולל מעמ למרות שלא תוקן בפועל, חד משמעית!!!

יש לי לא מעט מקרים שטופלו על ידי וכשיודעים להציג את הדברים נכון מול חברות הביטוח הם משלמים בלי שום היסוס

כל המקרים הלא משולמים זה שיטת מצליח וניצול של תמימות האזרחים ואפילו יש סוכני ביטוח שלא יודעים את החוק

אז לא לוותר,

ואשמח לעזור לכל מי שצריך

גיל בדיחי - שמאי רכב

052-3300805

[email protected]

פורסם

מכר

ההגדרה בחוק כוללת גם פעולות שמבחינת חוק המכר לא רואים אותם כמכירה כגון מכר לא רצוני. ההגדרה כוללת:

1. מכר לא רצוני (הפקעה, חילוט, החרמה) אשר חייבת להיות תמורה

א. החרמה וחילוט – מונחים דומים נוקטים בהם כסוג של ענישה כנגד חייב כשמטרתם לכסות את חובו

ב. הפקעה – פעולה שמבצעת רשות מקומית או המדינה מכוח חוק תכנון ובניה. לרוב הפקעות יהיו בקבלת פיצוי קרי תמורה או בקבלת שווה כסף.

במכר לא רצוני חייבת להיות תמורה.

דוגמא: המשטרה החרימה רכב שיש חשד שנעשה בו שימוש בעסקת סמים, יש לבחון אם ההחרמה הייתה עם פיצוי או שלא, אם אין תמורה אין מכר.

לגבינו: מלאי החברה נגנב והחברה קיבלה פיצוי מחברת הביטוח, גניבה מהווה יציאה כפויה של המלאי מהחברה, יציאה כאמור איננה רצונית ואינה נמנית על המכירות הכפויות לגביהן חל החוק (הפקעה חילוט או החרמה) על כן אין מדובר בעסקה בהתאם לחוק מע"מ וקבלת הפיצוי מחברת הביטוח לא תתחייב במע"מ.

פס"ד אבי צמיגים

חברה העוסקת בשיווק וסחר בצמיגים תבעה מחברת הביטוח פיצויים בגין נזקי שריפה בעסק. על כספי הפיצויים שקיבלה לא שילמה החברה מע״מ משום שאירוע של קבלת פיצוי מחברת ביטוח אינו בבחינת עסקה ולכן איננו חייב במע״מ, כספי הפיצויים שימשו את החברה בעסקה לצורך רכישת צמיגים חלופיים.

פס"ד סלו הרשמן

ברגע ששוכרים שירותי עו"ד כדי להשיג פיצוי שאינו חייב במע"מ, מס התשומות בגין שירותי עריכת הדין אסור בניכוי.

סעיף 31(5)

קובע פטור על עסקאות של מתן אשראי והפקדת כסף ע"י עוסק במוסד כספי (בנקים וחברות ביטוח).

במידה ויש לעוסק הכנסות ריבית שנתקבלו ממוסד כספי, הכנסות אלו יהיו פטורות ממע"מ.

פורסם

תקרא בפוליסה שלך את סעיף 5!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מכר

ההגדרה בחוק כוללת גם פעולות שמבחינת חוק המכר לא רואים אותם כמכירה כגון מכר לא רצוני. ההגדרה כוללת:

1. מכר לא רצוני (הפקעה, חילוט, החרמה) אשר חייבת להיות תמורה

א. החרמה וחילוט – מונחים דומים נוקטים בהם כסוג של ענישה כנגד חייב כשמטרתם לכסות את חובו

ב. הפקעה – פעולה שמבצעת רשות מקומית או המדינה מכוח חוק תכנון ובניה. לרוב הפקעות יהיו בקבלת פיצוי קרי תמורה או בקבלת שווה כסף.

במכר לא רצוני חייבת להיות תמורה.

דוגמא: המשטרה החרימה רכב שיש חשד שנעשה בו שימוש בעסקת סמים, יש לבחון אם ההחרמה הייתה עם פיצוי או שלא, אם אין תמורה אין מכר.

לגבינו: מלאי החברה נגנב והחברה קיבלה פיצוי מחברת הביטוח, גניבה מהווה יציאה כפויה של המלאי מהחברה, יציאה כאמור איננה רצונית ואינה נמנית על המכירות הכפויות לגביהן חל החוק (הפקעה חילוט או החרמה) על כן אין מדובר בעסקה בהתאם לחוק מע"מ וקבלת הפיצוי מחברת הביטוח לא תתחייב במע"מ.

פס"ד אבי צמיגים

חברה העוסקת בשיווק וסחר בצמיגים תבעה מחברת הביטוח פיצויים בגין נזקי שריפה בעסק. על כספי הפיצויים שקיבלה לא שילמה החברה מע״מ משום שאירוע של קבלת פיצוי מחברת ביטוח אינו בבחינת עסקה ולכן איננו חייב במע״מ, כספי הפיצויים שימשו את החברה בעסקה לצורך רכישת צמיגים חלופיים.

פס"ד סלו הרשמן

ברגע ששוכרים שירותי עו"ד כדי להשיג פיצוי שאינו חייב במע"מ, מס התשומות בגין שירותי עריכת הדין אסור בניכוי.

סעיף 31(5)

קובע פטור על עסקאות של מתן אשראי והפקדת כסף ע"י עוסק במוסד כספי (בנקים וחברות ביטוח).

במידה ויש לעוסק הכנסות ריבית שנתקבלו ממוסד כספי, הכנסות אלו יהיו פטורות ממע"מ.

נתנאל,

אתה מוכן להסביר איך מה שכתבת שייך לשאלה?

אתה מציין מקרה של חברה שמתקזזת במעמ מול רשויות המס, כמובן שהיא תקבל פיצוי ללא מעמ מחברת ביטוח

אותו הדין לגבי כל עוסק מורשה

אבל בעניין אדם פרטי החוק מחייב את חברת הביטוח לשלם פיצוי מלא כולל מעמ הן באובדן להלכה והן בפיצוי גלובאלי

מי שרוצה תקדימים משפטיים בעניין מוזמן ליפנות אליי בפרטי

גיל בדיחי - שמאי רכב

052-3300805

[email protected]

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מתעלק על השרשור:

רכב פגע בי סך הנזק היה 5064 כולל מע"מ. חברת הביטוח קיזזה לי פיצוי בסך 450 ש"ח בגין הנזק שנגרם לארגז וכתבה לי כי אם אני רוצה פיצוי על הארגז עלי להביאו למשרדי החברה. בנוסף היא קיזזה לי את גובה המע"מ היות ולא היצגתי חשבונית אלא העתק. החשבונית המקורית נשלחה אליהם וכנראה אבדה. עוד קיזזה לי החברה רשלנות תורמת בסך 659. וקיזזו לי בגובה תשלום שכ"ט מ838 ל500 ש"ח

השאלות: לגבי מע"מ, אין לי את החשבונית המקורית, אני לא עסק ולא מזדכה על המע"מ, איך אני תובע את זה?

לגבי הארגז, הוא רק השתפשף ולא נשבר, האם הם יכולים לחייב אותי להביא להם את הארגז למשרד? מבחינתי שיגשו למוסך ויקחו אותו משם.

לגבי רשלנות תורמת: הם כתבו כי חובת זהירות כללית חלה חובה האטה בכניסה לצומת ולוודא כי זה פנוי לטענת מבטחנו עת החל בביצוע הפנית פרסה "לפתע" הגיח הקטנוע ממול במהירות ופגע ברכב מבוטחנו. עובדתית זה לא נכון היות והרכב פגע בי ולא אני בו, הוא פגע בצד שמאל של הקטנוע כמו כן הוא נכנס לצומת לא פנויה, כאשר אני ראיתי אותו ממול, הוא היה במצב של עמידה לחלוטין. (הזכות קדימה היתה שלי)

לגבי גובה שכ"ט: הבנתי שיש הנחיה של המפקח לא להוריד בגובה שכ"ט היות ואין טבלת מחירים מסודרת וכו.

כיצד להתנהל מול החברת ביטוח? הם קיזזו לי בסך הכל כ1800 ש"ח.

תודה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• תוכן חדש...