Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב/לילה טוב לכל החברים,

לא כתבתי כאן כבר הרבה זמן, אך המשכתי לעיין מידי פעם לפעם. לאחר הפוסט הקודם שלי לעת בחירת קורס הכשרתי בצבא, הגעתי לצומת דרכים חדשה(עדיין מגוייס למען הסר ספק). אני כרגע בעיצומם של לימודים לקראת המבחן הפסיכומטרי ואחרי שיקולים רבים החלטתי שלא אמשיך בכיוון של תקשורת(מה שאני עושה היום) וגם לאו דווקא בתחום התכנות(מה שלמדתי במסגרת היג').

אני מעוניין מאוד ללמוד פיזיקה, ולהתעמק בתחום. אפשר להגיד שאני מאוהב בתחום מהרגע שפגשו עיניי בנוסחאות המשונות האלו. במסגרת התיכון עשיתי 5 יח' פיזיקה וכמובן שנהניתי מכל רגע, ברור לי שהרמה הבאה הרבה יותר תובענית וקשה אך עם זאת לפי מיטב הבנתי תואר ראשון בפיזיקה לא מספיק ויש צורך בתואר שני על מנת להתברג בתעשייה, מישהו יכול לאמת לי זאת?

יש כאן בוגרי הנדסות השונות, פיזיקאים כאלה ואחרים(מעוניין לשמוע מה יש גם לבוגרי התארים היותר מתקדמים לומר) שיוכלו לשפוך מעט אור על אפשרויות התעסוקה, רמת הפרנסה, והעומק המקצועי שאליו נכנסים אחרי התואר(הראשון ו/או השני). אני מעוניין מחד בתפקידי פיתוח השונים ומאידך גם במחקר - אם יש כאן כאלו שיוכלו להסביר את האפשרות הזו אשמח מאוד.

בנוסף, האם יש משמעות מבחינת בחירת מקום לימודים? אני גר באשדוד והלימודים באונ' תל-אביב קורצים לי במיוחד עקב חסכון בעלויות מחייה ותקציב שיוכל לשמש אותי בעתיד. האם בטכניון מצוייה הפקולטה המכובדת ביותר(מבחינת מחקר ותעסוקה בעתיד?) היכן מצויים המרצים הטובים ביותר(בהנחה וארצה להישאר באקדמיה וללמוד תחתם - יש אופציה כזו בכלל, האם היא ריאלית?)

אני מעוניין להשקיע את כל מרצי, הוני וכל יכולת שאוכל לדלות ממוחי כדי ללמוד את המקצוע הזה, כדי להתעמק בו. כל שאבקש לדעת האם אגווע לפת לחם(בהקצנה כמובן) אחרי שאסיים את התואר/ים? כל רצוני הוא ללמוד, להעמיק בתחום ולרכוש השכלה גבוהה בנושא הרחב הזה ובד בבד להשתכר בצורה מכובדת בארצנו שלנו.

אשמח לכל תגובה, ולכל חוות דעת או הערה/הארה של כל אחד מהמכובדים שגולשים כאן.

אריאל.

נ.ב - עישתי חיפוש בנושא אך לא העלה תוצאות ספציפיות על פיזיקה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

עם תואר שני בפיזיקה יכולה להיות לך פרנסה לא רעה בכלל בשוק האזרחי.

אין שום משמעות למגורים באשדוד וללימודים בתל אביב על פני מגורים באשדוד ולימודים בחיפה. זה סיוט בשני המקרים. תצטרך לשכור דירה ליד האוניברסיטה בכל מקרה כדי לצאת שפוי מהתואר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
עם תואר שני בפיזיקה יכולה להיות לך פרנסה לא רעה בכלל בשוק האזרחי.

אין שום משמעות למגורים באשדוד וללימודים בתל אביב על פני מגורים באשדוד ולימודים בחיפה. זה סיוט בשני המקרים. תצטרך לשכור דירה ליד האוניברסיטה בכל מקרה כדי לצאת שפוי מהתואר.

אפשר לקבל הסבר מדוע אתה חושב ככה?

נסיעה ברכבת אשדוד-תל אביב זה סיפור של חצי שעה, אז מדוע אתה אומר שמדובר במשימה כה קשה? (אני מסכים שלגור באשדוד וללמוד בחיפה זו משימה בלתי אפשרית).

האם אתה יודע לאמוד על ההבדלים באיכות בין הפקולטות של האונ' הנ"ל?

רוב תודות על התשובות,

אריאל.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם

זה חצי שעה נטו.

ברוטו, אתה צריך לעלות על אוטובוס לתחנת הרכבת באשדוד - זה עוד חצי שעה. מתחנת רכבת האוניברסיטה בת"א ועד לאוניברסיטה עצמה יש לך איזה 10 דקות הליכה לפחות, תלוי לאיזה בניין באוניברסיטה אתה צריך להגיע, לפעמים זה אפילו יותר. לפעמים חם ולא כיף לעשות את הדרך הזאת, שכולה בעלייה תלולה. לפעמים יש גשם, גם לא כיף גדול.

ככה שבסך הכל, למרות שמדובר בנטו 30 דקות של נסיעה ברכבת, בברוטו כולל זמן פציעות (אתה לא מגיעה לרכבת בשנייה שהיא יוצאת אלא 5 דקות קודם) וזמני מעבר, מדובר בשעה לפחות.

וזאת שעה שאתה לא רוצה לשרוף כל יום, פעמיים ביום. תחשוב שיש לך הרצאה שמתחילה ב-8 בבוקר ואתה צריך לקום ב-6 בבוקר כדי לצאת ב-7 ולהגיע לאוניברסיטה ב-8. סיוט, במיוחד אם יום קודם נשארת ער עד מאוחר בשביל לפתור תרגילים בחדו"א.

אל תשכח שאוניברסיטה זה לא תיכון. אף אחד לא יושב ומסדר לך מערכת שעות הגיונית מבחינת הפריסה שלה על פני היום. בהחלט יכול להיות מצב שיש לך שלוש שעות ריקות באמצע היום או יום עם שעה תרגול ב-9 בבוקר ושעה תרגול ב-13. מה תעשה במשך כל הזמן הזה?

בקיצור, נוח זה לא.

פורסם

צביקה - מבחינת התחבורה אתה טועה. בת"א יש תחנת רכבת סמוכה לאוניברסיטה, כך שגם אם יש הליכה של 15 דקות זה לא נורא. סה"כ יוממות (commuting) של שעה - שעה וחצי לכיוון היא לא כל כך נוראה, ואם תביא בחשבון את עלות המחיה במרכז הארץ בהחלט מדובר ב-trade off סביר. לעומת זאת נסיעה מת"א לחיפה אורכת עוד 60-70 דקות (בכל כיוון) ויש גם נסיעה מתחנת הרכבת לטכניון שאורכת לפחות 30 דקות לכיוון, ונוסף הקמפוס בטכניון מאוד פרוס אם כי עד כמה שאני זוכר הפקולטה לפיזיקה נמצאת במקום די מרכזי, אם כי באזור רחוק מתנועה.

ובכל זאת אני מכיר בחור שגר בחיפה ולומד בבינטחוני, נוסע הלוך ושוב (כמעט) מדי יום.

לגבי מסלולי הלימודים - בטכניון יש גם מסלול המשלב פיזיקה והנדסה. מדובר בשילוב קשה, מצד שני צריך לבדוק מה הביקוש לבוגריו.

בכל מקרה - קרא באתרי האוניברסיטאות והפקולטות הרלוונטיות על מסלולי הלימודים. נכון שקצת יצבעו את המצב בוורוד, אבל בכל זאת תקבל מושג על מסלול הלימודים עצמו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ג עם תואר ראשון אפשר למצוא עבודה, אולם זה יחסית קשה. לדעתי, נסה להתקבל לטכניון, אם זו פיסיקה בלבד, אז דרישות מאוד נמוכות. אם זה בשילוב עם הנדסה, אז הדרישות כמעט כמו רפואה. תעשה את השיקולים שלך.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
צביקה - מבחינת התחבורה אתה טועה. בת"א יש תחנת רכבת סמוכה לאוניברסיטה, כך שגם אם יש הליכה של 15 דקות זה לא נורא. סה"כ יוממות (commuting) של שעה - שעה וחצי לכיוון היא לא כל כך נוראה, ואם תביא בחשבון את עלות המחיה במרכז הארץ בהחלט מדובר ב-trade off סביר. לעומת זאת נסיעה מת"א לחיפה אורכת עוד 60-70 דקות (בכל כיוון) ויש גם נסיעה מתחנת הרכבת לטכניון שאורכת לפחות 30 דקות לכיוון, ונוסף הקמפוס בטכניון מאוד פרוס אם כי עד כמה שאני זוכר הפקולטה לפיזיקה נמצאת במקום די מרכזי, אם כי באזור רחוק מתנועה.

אני לא מכיר את חיפה אבל אני כן יכול להגיד לך מניסיוני האישי שזה הרבה פחות נחמד ממה שאתה חושב.

סיימתי עכשיו שנתיים וחצי קשות של יוממות כזאת, שעה וחצי נסיעה לכל כיוון, הלוך-חזור, שלוש או ארבע פעמים בשבוע. כיף זה לא היה, בטח שלא במערכת התחבורה הציבורית הקלוקלת שיש לנו במדינה. אז נכון, שיש היום אייפון ואפשר להעביר את הזמן בגלישה בפורום, בצפיה בסרטונים של חתולים ומתן לייקים לסטטוסים מפגרים של חברים. אבל בסוף, אתה פשוט רוצה להגיע.

אני לא הייתי נכנס לזה. בטח אם פותח השרשור מדבר על תואר ראשון בפיזיקה משולב עם הנדסה, שזה בפני עצמו סיוט בלתי נתפס גם אם אתה גר במעונות מטר הקמפוס. אז לשרוף בנושא לזה עוד שלוש שעות ביום, כל יום, על נסיעות? זה זמן אבוד נטו שפשוט אין לך. בטח אם אתה רוצה לסיים את התואר עם ממוצע של 80-85 ומעלה כדי להתקבל בקלות למקום עבודה.

פורסם

כל מה שלמדת בתיכון אתה תלמד תוך חודשיים שלוש באוניברסיטה,

תכלס,החומר של התיכון הוא שטויות ביחס למה שנלמד באוניברסיטה.

המתמטיקה עולה 1000 רמות והחומר של ה-5 יחידות לא באמת יעזור לך(משוואות דפרנציאליות וכו' וכו').

כולם נורא רוצים ללמוד פיזיקה אבל דע לך שהרבה מאוד נושרים-תתכונן לזה,זה לא מסלול פשוט.

ויש מתמטיקה,מלא מתמטיקה.

אם אתה "בקטע" של פיזיקה מעשית אז בדוק את הכיוון של הנדסת מכונות, החומר שם יותר רלוונטי לחיים האמיתיים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני לא יכול לתת פרספקטיבה על לימודי פיזיקה, היות ואני למדתי חשמל. אני יכול להגיד שלפני שנה בערך פגשתי מישהו שלמד איתי בתיכון. הוא התחיל בדיוק תואר שני בפיזיקה(ישירות מהראשון),

והוא אמר לי שבשביל למצוא עבודה טובה הוא חייב לפחות תואר שני, עם תואר ראשון אין ממש מה לעשות בתעשייה. אני לא יודע כמה הטיעון הזה נכון או לא, סתם נקודה למחשבה.

הדעה הרווחת היא שישנו ביקוש מתמיד למקצועות ה"יישומיים" כלומר הנדסות למיניהן.

אם אתה מסתכל נטו על הקלות למצוא עבודה, היום כנראה שתואר מהנדס ייתן לך יותר. אבל מי יודע איך הדברים ייראו עוד 4 שנים? אולי פתאום פיזיקאי יישומי יהיה מבוקש יותר ממהנדס?

עכשיו בנוגע לאהבות ישנות מהתיכון. האוניברסיטה היא לא תיכון. אני גם מאוד אהבתי מתמטיקה ופיזיקה. התחלתי בתואר משולב מתמטיקה-חשמל.

לקח לי 20 שניות בערך לעבור למסלול של חשמל נטו. לעומת זאת מישהו אצלי במחלקה, כל כך לא התחבר לקורסים כמו תיכנות ותוך שלושה חודשים עבר למתמטיקה.

תקרא את הסילבוסים של הקורסים בכל תואר, תראה מה יותר מדבר אליך. אם יש לך רצון וציונים - אולי תואר משולב (פיזיקה-מכונות או פיזיקה-חשמל הולכים טוב ביחד בתעשייה).

עוד נקודה למחשבה - אם פיזיקה מעניינת ואתה רוצה מקצוע פרקטי "יותר" - הנדסת מכונות יכולה להיות בחירה טובה.

מהנדס מכונות יכול לעבוד ברבה תחומים - תכנון, פיתוח, שרטוט, ניהול פרוייקטים וכו' ומספיק עבור כל זה רק תואר ראשון.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

פיזיקה זה קשה, אבל מדוע לא לנסות?

לנסוע ברכבת כל יום מאשדוד לאוניברסיטה בת"א זה סביר מאוד. ואם אפשר להתרכז, אפשר גם ללמוד בדרך.

איינשטין למשל, היה מנענע את בנו התינוק הבוכה ביד אחת וביד השניה פותר משוואות.

בהצלחה

יהודה

פורסם
אני לא מכיר את חיפה אבל אני כן יכול להגיד לך מניסיוני האישי שזה הרבה פחות נחמד ממה שאתה חושב.

סיימתי עכשיו שנתיים וחצי קשות של יוממות כזאת, שעה וחצי נסיעה לכל כיוון, הלוך-חזור, שלוש או ארבע פעמים בשבוע. כיף זה לא היה, בטח שלא במערכת התחבורה הציבורית הקלוקלת שיש לנו במדינה. אז נכון, שיש היום אייפון ואפשר להעביר את הזמן בגלישה בפורום, בצפיה בסרטונים של חתולים ומתן לייקים לסטטוסים מפגרים של חברים. אבל בסוף, אתה פשוט רוצה להגיע.

אני לא הייתי נכנס לזה. בטח אם פותח השרשור מדבר על תואר ראשון בפיזיקה משולב עם הנדסה, שזה בפני עצמו סיוט בלתי נתפס גם אם אתה גר במעונות מטר הקמפוס. אז לשרוף בנושא לזה עוד שלוש שעות ביום, כל יום, על נסיעות? זה זמן אבוד נטו שפשוט אין לך. בטח אם אתה רוצה לסיים את התואר עם ממוצע של 80-85 ומעלה כדי להתקבל בקלות למקום עבודה.

מסכים אתך שזה לא קל. אבל מצד שני לממן מחיה באזור המרכז גם לא קל, ושעה אבודה בעבודה שקולה לשעה אבודה ברכבת. אולי אפילו יותר גרועה, אם מדובר במשמרות לילה. לגבי היכולת ללמוד בנסיעה זה דבר מאוד אישי - יש מי שמסוגל להתרכז ויש מי שלא, ולא פחות חשוב - השאלה אם הרכבת פנויה ושקטה או שמא צפופה ורועשת.

לגבי חיפה - אני מכיר את העיר מספיק שנים (מלידה), וז כולל גם אי אילו שנים בטכניון (אם כי סיימתילפני למעלה מ-30 שנה). התח"צ בחיפה בעייתית, אם כי כנראה משתפרת. בת"א יש לך היתרון של קישור ישיר מהרכבת לאוניברסיטה, והרכבת, עם כל חסרונותיה, עדיין יותר אמינה (מבחינת לו"ז) מכל אוטובוס או מונית שירות בישראל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים, עזרתם לי מאוד!

בקשר לתואר משולב, אני לא חושב שאני בנקודה של להתפזר על פני מגוון תחומים, חופפים ככל שיהיו. המחשבה שלי היא להתמקצע בפיזיקה בפרט ובתואר השני למצוא את ה"נישה" שלי ולהיכנס ב"עובי הקורה".

מבחינת דרישות אני מניח שמדובר בממדים דומים(הפרשים זניחים יחסית בספי הקבלה). הנדסת מכונות(הקרובה ביותר למה שאני מחפש) ופיזיקה(תואר ראשון ושני) יקחו פחות או יותר אותו זמן, 4 או 5 שנים. וכמובן שממוצע הציונים יהיה חייב להיות בין 80-85 כאשר השאיפה היא תמיד מעלה.

מבחינת ממוצע הבגרויות שלי הוא 107-109 תלוי באיזה מחשבון מחשבים(5 יח' מת', אנגלית, פיזיקה ו10 במחשבים).

ברור לי שאונ' זה לא משחק והרמה עולה אלפי מונים, אבל בגלל זה הדרישות גבוהות ולכן גם התגמול בהתאם(או שאני טועה?).

האם מישהו יכול, על רגל אחת, לאמוד על ההבדלים בין מהנדס מכונות לבין בוגר תואר שני בפיזיקה(למעט השנה הנוספת באקדמיה לרעת האופציה השניה)? כאשר אתם מציינים "יישומית" למה הכוונה?

שוב תודה רבה על כל העזרה, אתם תורמים לבחור צעיר למצוא את דרכו בעולם הסבוך הזה :)

אריאל.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

לגבי ציונים באוניברסיטה - באיזה מקום קראתי ראיון עם מנכ"ל של איזה חברת הייטק גדולה. הוא מסביר שמבחינתו בוגר ת"א עם ממוצע 91 שקול לבוגר ב"ג עם ממוצע 86 או בוגר טכניון עם ממוצע 81. זה לא שהלימודים בת"א יותר קלים מאלה של ב"ש ושל הטכניון - אלא כיול המבחנים שונה. התוצר בסופו של דבר טוב בכולן.

• תוכן חדש...