Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטפטוף ובזבוז המים משגעים אותי.

מישהו יכול לשער ממה נובע ואיך פותרים?

(מדובר בפלסאון חדש יחסית, מה שעוד יותר מעצבן)

תודה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כמה אופציות:

1. גם במיכלים רגילים וגם ב"מונובלוק" קורה לפעמים שאחרי הדחה המנגנון עצמו לא "יורד" בחזרה למקומו ואז נשאר פתח שדרכו זורמים המים.

2. המצוף מקולקל ולכן המים עולים על גדותיהם עד שהם מגיעים למפלס בו המנגנון מנקז עודפים.

3. הגומיה בקצה המנגנון עשתה את שלה ולא אוטמת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המנוף בתוך האסלה לא סותם היטב את חור הכניסה למיכל המים.

בדרכ זו גומייה שיושבת בין המנוף לחור כניסת המים למיכל. מומלץ לקנות את אותה גומייה בדיוק.

פורסם

גם אצל אמא שלי בבית יש תקלה כזאת ושום החלפת אטמים/מנופים לא עזרה, לכן למדתי לחיות עם הטפטוף.

מבחינת בזבוז המים זה בטל בשישים יחסית לכמות שנצרכת במקלחת, כביסה או הדחת כלים ממוצעת.

אם בא לך לנסות ולתקן בכ"ז, נסה לפעול לפי ההוראות במסמך המצורף, הבנתי שזה פותר את התקלה במקרים רבים.

473Atam_Instal.pdf

פורסם

קרה גם אצלי. לאחר שסעיף 3 (לפי איציק) נבדק והחלפת הגומיה לא עזרה - הוחלפה כל הניאגרה (כנראה היתה תקלה כלשהי במצוף).

אישית איני מוכן לחיות עם ברז/ניגארה מטפטפים.

alfa 156 2.5.

פורסם

אם אתה סוגר את הברז של הניאגרה, הטיפטוף מפסיק לאחר חצי דקה?

אם כן, תחליף מצוף.

אם לא - בדוק את הגומיה שבתחתית המנגנון. כנראה שהתייבשה או שנתקע לכלוך שמונע ממנה לאטום בצורה תקינה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

יש בניאגרה שתי גומיות:

בכוסית בבסיס המצוף שדרכה נכנסים המים ישנה גומיה עגולה ושטוחה (ללא חור) בקוטר של כ-2.5 ס"מ.

לגומיה זו יש נטיה להפוך בתוך מספר שנים משטוחה לקעורה, כאשר היא מתפקדת פחות ופחות, והמצוף מפסיק את כניסת המים יותר ויותר גבוה.

במצב קיצוני היא לא סוגרת לגמרי את כניסת המים ואז המים עולים מעל המנגנון ונשפכים דרכו לתוך האסלה ללא הפרעה.

החלפת הגומיה הזאת די פשוטה: סוגרים את ברז כניסת המים, מפרקים את הצינור בכניסה לניאגרה, פותחים את האום המחבר את המצוף לניאגרה, שולפים את המצוף, פותחים את מכסה הכוסית (מחזיקים את צינורית היציאה ביד ואת האום המשושה תופסים במפתח צינורות), מוציאים עם מברג את הטבעת החצויה הסוגרת את הגומיה, מחליפים גומיה וסוגרים הכל בחזרה.

יש להקפיד בזמן ההרכבה שהפתח בטבעת החצויה יפנה לכיוון צינורית יציאת המים.

מתחת למנגנון יש גומיה עגולה גדולה יותר עם חור, התפוסה לחלק הפנימי של המנגנון.

אם נכנס לכלוך מתחתיה, או אם היא יבשה נשפכים מים לאסלה.

כדי להחליפה יש לשלוף את המנגנון, ובחלק מהאסלות זה קצת מורכב.

במספר אסלות מונובלוק יש להרים את כל הניאגרה על ידי פתיחת (שני) הברגים המחברים אותה לאסלה, ולחשרר את המנגנון מלמטה.

בדיוק היום החלפתי את שתי הגומיות...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

בפלסאון לקח לי בפעם האחרונה 3 דקות על השעון להחליף את הגומיה התחתונה, וגם זה ברוגע. היא יוצאת מאוד בקלות. אם יש אבנית לנקות, לוקח קצת יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה לכולם, לא מדובר בspillover והתופעה נפסקה כך שכנראה מדובר בלכלוך שהיה תקוע על הגומיה התחתונה (מדובר בניאגרה חדשה).

עכשיו אני צריך חשמלאי שמבין בתנורי בישול :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...