Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע הבא אני טסה לתאילנד ל3 וחצי שבועות ויש לי מספר שאלות למי שטייל שם בעבר, תודה מראש לעונים.

אז ככה:

1. אני רוצה לקנות מצלמה (פוקט רגילה), השאלה האם כדאי לקנות בדיוטי או שם? אני נוחתת בבנקוק ומשם טסה ישר לצ'אנג מאי לעשות את הטיול ג'יפים ל3 ימים, ככה שאני לא יודעת עד כמה יהיה לי זמן לקנות מצלמה. מה גם שבטח ארצה לתעד את הטיול, לכן אעדיף לצאת לטיול כבר עם מצלמה. כדאי להתאפק ולקנות במהלך הטיול או להגיע מוכנה? (השיקול הוא כלכלי בלבד)

2. מה כדאי לעשות בנוגע לכסף? להמיר פה בארץ את כל הסכום שתיכננתי לבזבז או להמיר קצת בארץ והשאר שם? ובכלל, איך כדאי להתנהל שם עם הכסף? (יש לי כרטיס אשראי בינלאומי)

3. סוגיית המזוודה. כל אחד אומר משהו אחר, יש כאלה שממליצים לנסוע עם תיק גב ולקנות שם מזוודה ויש כאלה שממליצים להגיע עם מזוודה ולקנות שם עוד תיק קטן. אני מתכננת לקנות והרבה, השאלה עם מה יותר נוח?

4. פול מון. הפול מון יהיה ב19.9 ואני מגיעה לקופנגן ב18.9. לפי מה שהבנתי, יש כל מיני מסיבות קטנות שמתעצמות כל יום עד הפול מון שזה השיא. סגרתי 5 לילות מראש במלון קוקו האט מה-18.9 עד ה23.9 ואני קצת מתבאסת לאור השמועה שאחרי הפול מון כולם עוזבים את האי. למישהו יש מושג האם זה נכון?

תודה לכל העונים! :wink:

פורסם

תקופה מעולה לטוס בה!

1. לקנות בארץ (ולא בהכרח בדיוטי פרי) או בבנגקוק. בצפון המחירים יחסית גבוהים וכיוון שאת כל הזמן מתניידת שם לא בדיוק תהיה לך אחריות על המצלמה.

2. שליש להמיר בארץ, קחי קצת דולרים להמיר שם ותטוסי גם עם כרטיסי אשראי כדי למשוך בכספומט שם. אני טסתי רק עם דולרים, המרתי מאה או מאתיים דולר בשדה תעופה, את השאר הייתי לפי הצורך ממיר בצ'יינג'ים ומושך כסף מכספומטים ברגע שנגמרו הדולרים.

3. תהיי נזילה. לקחת מזוודה/תיק עם מעט דברים שנראה לך שתעיפי ולא תחזרי איתם לארץ. ממליץ בחום על כמה בגדים חמים כמו סווטשירט וטרנינג חם כי בטיול ג'יפים הערבים נעשים ממש ממש קרים ולפעמים בחדרים אין חימום והשמיכות דקות. אני זוכר שעליתי לפאי והיה קפוא שם בערבים וכמעט אף אחד לא מכר בגדים חמים שם.

4. זה לא מגיע יותר מדוייק מזה. אחרי הפול מון המקום מתרוקן כאילו הולכת להיות מלחמה שם בקרוב. יש ביקוש שיא לטיסות וקשה רצח להשיג טיסה יוצאת מהאי הזה. הדבר האחרון שאני ממליץ לך לעשות זה לחכות לרגע האחרון לסגירת טיסת יציאה מהאי ואחכ לסוע באוטובוסים ומעבורת...זה סיוט ואני עשיתי את זה כי לא רציתי לשלם את המחירי טירוף של הטיסות היוצאות כשעוד היתה לי הזדמנות. בסעיף הזה אני ממליץ לך:

א. כיוון שכבר סגרת מלון שפשוט תהני ממנו, זה מלון אליפות וגם אני ישנתי בו. תסתלבטי כמה שאת יכולה בשבוע הזה.

ב. תסגרי לעצמך טיסה מראש ליציאה מהאי הזה, אפילו מהארץ. היא תהיה לך יותר זולה וגם לא תצטרכי לעבור את הסיוט של האוטובוסים והמעבורת.

טיסה נעימה (:

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
תקופה מעולה לטוס בה!

1. לקנות בארץ (ולא בהכרח בדיוטי פרי) או בבנגקוק. בצפון המחירים יחסית גבוהים וכיוון שאת כל הזמן מתניידת שם לא בדיוק תהיה לך אחריות על המצלמה.

2. שליש להמיר בארץ, קחי קצת דולרים להמיר שם ותטוסי גם עם כרטיסי אשראי כדי למשוך בכספומט שם. אני טסתי רק עם דולרים, המרתי מאה או מאתיים דולר בשדה תעופה, את השאר הייתי לפי הצורך ממיר בצ'יינג'ים ומושך כסף מכספומטים ברגע שנגמרו הדולרים.

3. תהיי נזילה. לקחת מזוודה/תיק עם מעט דברים שנראה לך שתעיפי ולא תחזרי איתם לארץ. ממליץ בחום על כמה בגדים חמים כמו סווטשירט וטרנינג חם כי בטיול ג'יפים הערבים נעשים ממש ממש קרים ולפעמים בחדרים אין חימום והשמיכות דקות. אני זוכר שעליתי לפאי והיה קפוא שם בערבים וכמעט אף אחד לא מכר בגדים חמים שם.

4. זה לא מגיע יותר מדוייק מזה. אחרי הפול מון המקום מתרוקן כאילו הולכת להיות מלחמה שם בקרוב. יש ביקוש שיא לטיסות וקשה רצח להשיג טיסה יוצאת מהאי הזה. הדבר האחרון שאני ממליץ לך לעשות זה לחכות לרגע האחרון לסגירת טיסת יציאה מהאי ואחכ לסוע באוטובוסים ומעבורת...זה סיוט ואני עשיתי את זה כי לא רציתי לשלם את המחירי טירוף של הטיסות היוצאות כשעוד היתה לי הזדמנות. בסעיף הזה אני ממליץ לך:

א. כיוון שכבר סגרת מלון שפשוט תהני ממנו, זה מלון אליפות וגם אני ישנתי בו. תסתלבטי כמה שאת יכולה בשבוע הזה.

ב. תסגרי לעצמך טיסה מראש ליציאה מהאי הזה, אפילו מהארץ. היא תהיה לך יותר זולה וגם לא תצטרכי לעבור את הסיוט של האוטובוסים והמעבורת.

טיסה נעימה (:

1. בצפון דווקא המחירים זולים יותר מאשר באיים, אבל אני גם מצטרף להמלצה לקנות בארץ (או בדיוטי פרי).

2. מסכים, גם אני משכתי שם מהכספומטים (המרתי שקלים לדולרים בבנק והשארתי אותם בחשבון עו"ש שלי, וככה חסכתי עמלת המרה נוספת).

3. אם יש לך מזוודה בארץ, בשביל מה לקנות אחת שם? קחי איתך מזוודה קטנה ותיק טיולים קטן, וזה יספיק.

4. כמו כל הישראלים, הלכת לקוקוהאט :lol:. יש להם אחלה חוף, אבל ראבק, לעלות ולרדת כל פעם את העליה הזאת כדי להגיע ל"מרכז העיר" זה פשוט נאחס (אלא אם כן את מתכננת לקחת שם אופנוע). המרחקי הליכה לא גדולים, פשוט ההליכה לקוקו האט זה עלייה אחת גדולה. בכל מקרה, כמו שאמרו לך, יום אחרי הפול מון המקום מתרוקן והופך להיות שומם. אם יש לך אפשרות, ממליץ לך להגיע קצת לפני, וככה אולי גם ללכת להאלף מון שזה גם נחמד.

תהני :wink:

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

לתאילנד הגעתי עם ילקוט שהכיל זוג תחתונים, משחה ומברשת שניים ועוד מספר פריטים קטנים.

את הכל כולל הכל קניתי שם(מדובר על שנת 2001) .

כמה שפחות לקחת מכאן לדעתי.

כן, גם אני יצאתי לטיול הג'יפים, בדיעבד הייתי מוותר על זה (נחמד והכל, אבל גם השבטים האלו כבר לא פחות מסחריים ממקדונלדס, בחייאת ראבק ).

מבנגקוק לציאנג מאי נסעתי באוטובוס - אל תחשבי על כך אפילו.

Gn'f'R

פורסם
לתאילנד הגעתי עם ילקוט שהכיל זוג תחתונים, משחה ומברשת שניים ועוד מספר פריטים קטנים.

את הכל כולל הכל קניתי שם(מדובר על שנת 2001) .

כמה שפחות לקחת מכאן לדעתי.

ב-2001 היה הרבה הרבה הרבה (כתבתי הרבה פעמים הרבה) יותר זול שם. היום המחירים בהרבה דברים לא להיט.

פורסם

כן, אני יודע. ב2001 יצאתי מהארץ עם 600 דולר בכיס וחזרתי עם קיטבג מלא טובין שרכשתי שם

וזאת לאחר הוצאות אש"ל.

התאילנדים תפסו תחת ברמה הסטרית, אבל עדיין...

Gn'f'R

פורסם

אני טס ב24.9 חכי לי :)

לעניין המזוודה , בפעם האחרונה שהייתי בתאילנד בנות בדרך כלל היו סוחבות את המזוודה עם הגלגלים. לי נוח יותר לסחוב על הגב.

התפנקת עם המלון הכי משובח הא :) . קחי בחשבון שהוא נמצא בעליה מטורפת. מקווה שאת בכושר. לפני הפול מון באמת יש מיני מסיבות כל ערב. אחרי הפול מון כולם עוזבים. אם את צריכה עוד עזרה/מידע/ הכוונה בכיף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

שלום רב,

מנסיון של 40 ימים כמעט בתאילנד עם עוד 3 חברים הכי טובים, טסנו לקראת אמצע אפריל - תחילת אפריל ( לקראת ראש השנה ) . בשנת 2012.

הדבר הכי ראשון שלמדתי כאשר סיימתי את הטיול בתאילנד ואני אומר אותו מאז לכולם , כל מה שישראלים סיפרו לך או אנשים על תאילנד, כל השטויות, סיפורים, חוויות וכו' ! תפחיתי מזה חצי לפחות ואת חלקם, סביר להניח שלא קרה מעולם !

שמעתי כל כך הרבה חירטוטים ושטויות... שכשאת שם, את ממש צוחקת על זה, אבל נכון, סיפורים של כל מיני מקרים לא נעימים, אי אפשר לדעת וזה יכול לקרות לכל אחד. אבל, עדיף לסנן והרבה.

כשתגיעי לבנגקוק, המוניות בעלות בערך אותו מחיר אחיד לעיר, תקחי מונית רשמית ( ורודה, אדומה כחולה ) ולא דרך "חאפר" תנסי להוריד טיפה את המחיר, אבל זה בדרך כלל קבוע לגמריי וברזל.

1. כאשר נחתנו בבנגקוק, הגענו לרחוב הראשי שכולם מכירים ונכנסו לסוכנות הישראלית, ובהכי פוקס, פגשנו זוג חברים מהשכבה, ממש במקרה ועוד זוג שמכירים מהעיר... זה באמת נחמד. ( שכחתי את שמה אבל זה מקום מאוד פופולארי ומוכר ) .

כמו כן, ניתן להעזר בהם לקבלת מידע אמין ואיכותי ללא כל מיני שטויות, לאכול נורמאלי וכמו כן, לסגור אפילו טיולים דרכם. אנחנו אישית נחתנו, אכלנו, קיבלנו מלא הסברים וטיפים מהמדריכים שם ומהמטיילים, עשינו חושבים, הגענו ממש ללא תוכנית מראש, אבל כן למדנו על תאילנד כולה בכדי לדעת לקבל החלטות וידענו לקרוא מפה היכן נהיה איך ולמה ( חשוב ) .

לכן סגרנו גם על טיול הגי'פים בצפון ( ישנן 2 חברות ) , הגענו לשם בטיסה ! ( עזבי אוטובוסים, את תקבלי דכאון ואולי סתם עצבים על היום הראשון ) . מכיוון שכאשר אפשר להתפנק ולהגיע מרחוק שכזה בטיסה, המחיר בהחלט שווה והמטוסים חדישים והשירות אדיב מאוד + אספו אותנו משדה התעופה מן הסתם וכו' . כמו כן, אפילו שילמנו מראש על כמה אטרקציות בצפון וקיבלנו וואוצ'רים עבור זה ( היה לנו נוח יותר לשלם על כמה פעילויות בבנגקוק ולשלם את הסכום שם מאשר בכל מיני מקומות ). היינו שבוע בצפון ( כולל הגי'פים ) .

אבל ביננו? בשושו? אין מה לעשות בכלל בצפון, למעט טיול הגי'פים, קצת באנגי', טיול טרקטורונים או אופנועי שטח ( חברה אוסטרלית אמינה מאוד ורצינית ביותר ) לעבור קצת את הגבול במהלך הטיול ג'יפים ללאוס, באמת באמת, שהצפון משעמם שומם ומתאים למי שבאמת רוצה לראות "עולם" נטו ולטייל עם עצמו... זאת דעתי האישית.

2. לגבי כסף? ובכן אנחנו היינו 4 חבר'ה וזה היה כך: אחד לקח איתו 500 דולר במזומן + שאר הכסף בטרבל צ'קס וזה הכל.

אני והשתיים הנוספים, גם כן לקחנו מזומן בין 300-500 דולר, שלושתינו היינו עם כרטיס אשראי בין לאומי ( חשוב לגיבוי תמיד ! ) ואני אישית משכתי כספים מהכספומט בכיף, הנותרים גם כן, משיכה וחלק טרבל צ'קס.

העמלות משיכה לעומת הזמן של ביצוע הצ'קס בארץ, הפקדה, משיכה שם + עמלה וכו', משיכת דרך הכרטיס משתלמת בהחלט, כי בכל פעם את תמשכי סכומים גבוהים ( כי משתלם יותר ) ואז תגשי פשוט לפרוט את חלקם בעמדות הציינג'.

מה שכן, יאמר לזכותם שבכל עמדות הקבלה לטרבל צ'קס תמיד וידאו בדרכון, שזה אכן הבן אדם וכו'... והוא חוייב לחתום מולה על הצ'ק, אין שם משחקים עם זה ( לךפחות לא ממה שאני ראיתי מעשרות הצ'קים שהחברים פדו ).

לסיכום? בהחלט לקחת כרטיס אשראי בין לאומי ( לשמור מספר בארץ לביטול מיידי , כי אני איבדתי לקראת הסוף כי שכחתי אותו והתקשרתי לחסום.. מאוד פשוט ) , לקחת מזומן איתך לפחות 500 דולר, שיהיה לך נוח לפרוט בשדה התעופה ובכלל ואם את מרגישה שאת צריכה עוד תעודת ביטחון לכסף, תמירי מספר טרבל צ'קס... לא כזה נורא.

בתכלס גם את את נתקעת, המשפחה או החברים יכולים להעביר לך בכיף דרך WESTERN UNION ( יש עמלה גבוהה ) אבל... את לא נתקעת לגמריי בלי כי יש סניף אחד לפחות בכל אי. ( ואני זנקקתי לשירות הזה כאשר לקראת הסוף איבדתי את הכרטיס ) .

3. יש שמועות או חובה של הזמנת בתי מלון באיי הפול מון לפחות לשבוע? חרטא ושקר, אנחנו הגענו מספר ימים לפניי הפול מון ואני ממליץ לך לנסות גם כן, מכיוון שהאי באמת מתחיל להתמלא ובהחלט יש אחלה מסיבות על הדרך... אבל מבלי לבאס? הכל מאותו הדיסק המזורגג כל תאילנד הזאת ! יש להם דיסק קבוע בכל תאילנד שהשירים יוצאים מהתחת כבר ... ! זה הזוי.

אבל אם סגרת מראש, זה לא נורא, לכן כשתגיעי לאי, יש לך כבר מקום, אנחנו הגענו לכל המקומות ללא הזמנות מראש, מצאנו ממש במיידית מקומות... תמיד יש מלא מקומות פנויים למרות כל השמועות והסיפורים, לעולם אל תאמיני לנהגי המוניות, תגידי כן כן.. ושלום על ישראל, שלא ייקחו אותך לסוכניות... תגידי שפשוט יוריד אותך במקום ואת תמצאי, למרות שהוא יספר לך שאין לך סיכוי... כן כן...

4. בהחלט לנסות ולא להגיע למריבות או חס וחלילה וויכוחים עם המוכרים, תנסי את מזלך, תהיי אסרטיבית, תתענייני, תנסי להוריד מחיר, את רואה שהגעת לנקודה שמבחינתך נוח לך ולא ניצול נטו או חזירות? תקני, את רואה שזה עדיין קצת גבוה מאוד? פשוט תלכי, יהיו מקרים שהמוכר ייכנע ויהיו שלא, אל תקחי ללב, אבל בהחלט אל תגיעי למצב שהגעת עם מלא כסף ולהוריד את המוכרים לזנות, כי אצלנו קרה מקרה חד פעמי כזה בצפון שהחבר ניסה את מזלו בתמימות כן, חדשים בארץ... וקיבל מטר קללות בעברית ( למרות שכולנו רוסים ) כנראה שהבינו לפי המבטא ( 22+ שנים בארץ ) וצעקות וכמעט אלימות פיזית אילולא התחפפנו משם מהר, נגיד ככה, שאר המוכרים כבר לא כל כך רצו לעזור לנו או למכור... וזאת חוויה לא נעימה. תביני מראש, המחירים גבוהים, תורידי בחצי? וואלה מצויין, תבצעי קנייה, אבל לחשוב קצת שיש גבולות שגם הם לא מוכנים לקבל.

5. כמו שאמרתי, לא להאמין לסיפורים ולחירטוטים, את תגלי הכל בעצמך.

6. ממליץ לך לרכוש מצלמה נורמאלית וסבירה או טובה אפילו , של פוקט, ולקחת איתך, כי ביננו? את תחזרי בשלום והציוד יחזור בשלום גם כן, אנחנו ויתרנו על אייפונים והכל, לקחנו את הפלאפונים הבסיסיים... ומה? הצטערנו שלא לקחנו אותם, כי זה יכל לתת חוויה אחרת באמת ואין שום סיבה שלא לקחת, חצי מהתיירים שם עם סמארטפונים. שוב, מקרים מצערים יכולים לקרות.

כי אם המצלמה מהארץ, היא תשאר שלך גם בעתיד ותשקיעי באחת נורמאלית... תחזרי לארץ ותהיה לך אחריות ושימושיות גם כאן.

רוצה ללכת על בטוח ? רכשי CANON עם 3 שנות אחריות, מצלמה בתקציב סביר ונורמאלי, וכרטיס זיכרון של לפחות 16 גי'גה במינימום, כי המצלמות היום יודעות בכיף לצלם בדגמים הסבירים גם ב HD 720... שזה נפח לא קטן. רכשי זוג כרטיסי 16 ג'יגה. למקרה שאחד יילך לאיבוד או מטעמי נוחות, אחד של 32 וככה יישאר לך לארץ.

פורסם

ידוע לי שיש ל-"אל-על" הסכם טיסות עם Thai ולכן הטיסות הפנימיות חינם אם טסים עם אלעל לתאילנד.

אם סגרת דרך אלעל, שווה לבדוק את זה (שהיינו בתאילנד אחד החבר'ה השתמש בזה).

פורסם

חלקליק, לאל על יש הסכם SHARING עם THAI, כלומר אם אתה קונה כרטיס של תאי מישראל לתאילנד אתה תטוס עם אל על.

כמו כן, יש לך אפשרות לרכוש בארץ כרטיס טיסה פנימי בתאילנד (שבו תטוס עם THAI) אך זה ממש לא בחינם.

אם תעשה זאת, תוכל להפקיד את המזוודות שלך בבן גוריון ולקבל אותן ביעד הסופי שלך (הצפון או האיים) מבלי שתצטרך לאסוף אותן בבנגקוק.

לפני שנתיים טסנו לתאילנד לירח דבש עם אל על אך לא היה משתלם בעליל לטוס טיסת המשך עם THAI ולהינות מהשירות של המזוודות ובסופו של דבר טסנו את הטיסות הפנימיות עם AIR ASIA ועם BANGKOK AIRWAYS.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
חלקליק, לאל על יש הסכם SHARING עם THAI, כלומר אם אתה קונה כרטיס של תאי מישראל לתאילנד אתה תטוס עם אל על.

כמו כן, יש לך אפשרות לרכוש בארץ כרטיס טיסה פנימי בתאילנד (שבו תטוס עם THAI) אך זה ממש לא בחינם.

אם תעשה זאת, תוכל להפקיד את המזוודות שלך בבן גוריון ולקבל אותן ביעד הסופי שלך (הצפון או האיים) מבלי שתצטרך לאסוף אותן בבנגקוק.

לפני שנתיים טסנו לתאילנד לירח דבש עם אל על אך לא היה משתלם בעליל לטוס טיסת המשך עם THAI ולהינות מהשירות של המזוודות ובסופו של דבר טסנו את הטיסות הפנימיות עם AIR ASIA ועם BANGKOK AIRWAYS.

לא חייבים לקנות את כרטיס ההמשך דרך אלעל בשביל שהמזוודות יעברו - צריך פשוט להודיע לאלעל על טיסת ההמשך וזהו.

אפשרי עם Thai ועם Bangkok.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

הערה לגבי כרטיסי אשראי:

1. אני לוקח לפחות שניים - כאשר רק אחד נמצא בארנק, השאר בפאוץ' פנימי יחד עם הדרכון. זה נכון בכל מקום, אפילו בשויצריה וגרמניה.

2. ביטול כרטיס אשראי שאבד\נגנב: טלפון להורים, הם יתקשרו לחברת האשראי והכרטיס יבוטל לפי מס. ת.ז. עשיתי זאת פעמיים - פעם אחת כאשר כייסו את אשתי ובפעם שניה כאשר חשדתי שכייסו אותה (בסופו של דבר הארנק נמצא). לשים לב שכרטיס אשראי שבוטל לא יחודש - אלא חדש יונפק במקומו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רציתי לכתוב תגובה ארוכה , אבל אין מספיק תווים בפורום , מה שכן אני יכול להמליץ - להגיע 2-3 ימים לפני התאריך שלך לקופנגן.

המסיבות הכי טובות קורות בימים האלו. בפול מון עצמו זה כבר דיי מסחרה.

אם נגזר עלייך להתקע בקופנגן אחרי הפול מול , לא נורא.

תגיעי לפני ותקחי איזה מלון לכמה ימים , לא תצטערי.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

קוקו האט - כמה אני מתגעגע אליך...

בחרת מלון מעולה - היה לנו גם חדר בוילות מסביב לבריכה וגם חדר זוגי למעלה.. שניהם היו מעולים!

אכן יש את העליה לפני המלון אבל זה באמת בקטנה...

תהני!

פורסם

1. כדאי לקנות בארץ מראש. למה? כי בארץ יש אחריות, יש זמן להכיר את המצלמה קצת לפניי הטיול ולדעת להפיק ממנה תמונות טובות (אפילו שזו קומפקטית), בדיוטי פרי זה סתם לקנות בלחץ, אין זמן להטעין (מי מבטיח שהסוללה שמגיעה עם המצלמה טעונה ב100%?) והמחירים לא מדהימים. בתאילנד המחירים דומים לארץ, לא שווה את הסיכון, למרות שיחסית קל להבדיל בין מזויף למקורי, אפשר ליפול. (אם תצטרכי עזרה בבחירה את מוזמנת לפנות אליי)

2. אני הייתי ממיר לדולרים או יורו, ואחר כך ממיר שם למה שצריך. דולרים או יורו תמיד שימושיים ומקובלים בכל העולם, לעומת זאת באט לא מטבע שימושי בשאר העולם. כדאי לפרוט כל כמה ימים סכום מסוים של דולרים או יורו. כרטיס אשראי בינלאומי הייתי לוקח בכל מקרה, על כל צרה שלא תבוא. פתאום נתקעים וצריך כסף, פתאום רוצים לקנות משהו ממש יקר ולא בא לבזבז את כל המזומן. עדיף.

3. אני באופן אישי טסתי לתאילנד עם תיק יד ועם מזוודה ריקה כמעט. במזוודה היה רק קצת אוכל, בגדים ל3 ימים וכלי רחצה. את השאר רכשתי שם. אגב, בצ'יאנג מאי ברחוב הראשי מצאתי חנות ספורט שמוכרת מותגים מקוריים, המחירים מאוד טובים.

לדעתי כדאי לבוא עם מזוודה מהארץ עם ציוד מינימליסטי.

לגביי 4 אני לא יודע ולא אענה סתם.

נ.ב. יש בתאילנד רשת מדהימה של גלידה! Swensen's או משהו כזה. יש להם גם עוגות. המחירים הוגנים, השירות מצוין ומאוד טעים.

גם רשת הפיצה The Pizza Company מאוד מוצלחת וטובה.

בצ'יאנג מאי כולם נמצאים על אותו רחוב ראשי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...