Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשתהיי בצ'יאנג מאי, אני מפציר בך ללכת לפחות פעם אחת לאכול ב-Sizzler. המסעדה נמצאת במרכז הקניות הגדול שצמוד למלון Lotus Pang Suan Kaew, או בקיצור לוטוס :-)

1+ לרשת הגלידריות המשגעת.

את טיול הג'יפים בצפון אפשר להזמין כבר מהארץ: http://www.thanajeeptour.com/hb_index.php

הם רושמים אותך לאיזה תאריך שתרצי ודואגים לאיסוף שלך מנמה"ת למלון, מהמלון לטיול, מהטיול למלון ומהמלון בחזרה לנמה"ת. התשלום מתבצע בבוקר היציאה לטיול.

לעניין המצלמה: למה לא סמארטפון?

אוף, כמה שאני מקנא בך :oops:

כדי לפתוח את התיאבון, צירפתי גם תמונה של צ'יאנג מאי.

20120105_200707.jpg

20120105_164057.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני יכול לתת לך טיפ חשוב לגבי הטיסה לקופנגן.

כיוון שאין בקופנגן שדה תעופה, אז כל הסוכנויות נסיעות יציעו לך טיסה לקוסומוי ומשם יציעו לך לקחת ספיד בואט לקופנגן, עניין של עוד חצי שעה.

הבעיה היא שאף אחד לא טורח לספר שהטיסות לקוסומוי הן נורא יקרות, כי מדובר בשדה תעופה פרטי של בנגקוק איירוייז.

אני טסתי לסוריטאני בשליש מחיר ומשם לקחתי מעבורת, והגעתי לקופנגן תוך שעתיים.

עוד טיפ חשוב, שאת נוסעת ממקום למקום, אך פעם אל תגידי שאין לך מלון, שנסעתי באוטובוס מקוסומוי לפוקט, אז בשלב מסויים נסענו על וואן (את תראי שהרבה נסיעות בתאילנד יהיה בוואן לבן של טויוטה) עד לפוקט, הנהג באמצע הנסיעה הוריד אותנו בסוכנות נסיעות ששאלה אם לכל אחד יש מלון, זוג אחד שלא היה לו, הסוכנת הביאה לו מלון גם במחיר מופקע וגם באיזור נידח יותר בפוקט (מהר מאוד את תגלי שנהגים שלוקחים אותך למקומות מסויימים מרוויחים על זה עמלה).

אגב, במוניות בבנגקוק תסעי רק עם מונה, תמיד תגידי לנהג שאת רוצה שיפעיל "טקסי-מטר", הרבה נהגי מוניות יסרבו, אבל בסוף את תמצאי מונית, ואין לך מה לדאוג בבנגקוק יש יותר מוניות מרכבים פרטיים, נסיעה במונית ממוזגת עם מונה תעלה לך פחות אפילו בנסיעה מטוק-טוק בלי עצירות, היו הרבה פעמים שנהגי מוניות רצו 200 בהאט, אבל במונה יצא פחות מ-100 בהאט.

אגב, אם את נוסעת עם דולרים, על שטרות של פחות מ-50 דולר נותנים בצ'יינג'ים שעק נמוך יותר, ככה שאל תמהרי בארץ לפרוט את הדולרים לשטרות קטנים יותר ותיקחי רק שטרות של 100 או 50 דולר.

נ.ב: Toyota commuter זה בעעעעעעעע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בשדה התעופה לבנגקוק אם תרצי להגיע, זה מחיר אחיד ושם זה קצת אחרת... אולי יתמזל מזלך ותמצאי במטר.

פשוט באמת כמו שהציעו, בערים, תמיד תעציר מונית תגידי " מטר מטר " ? היו לנו מקרים הזויים בבנגקוק שהיינו במקומות מרוחקים מהמלון.. ( קניות וטיולים בעיר ) והיו שעות בערב שאף מונית לא רצתה לקחת אותנו במטר בכלל, אבל ממש לא רצתה לקחת, רק עצרה, אמרנו מטר נתנו גז בפנים... והמחירים שרצו ? הזויים... התחילו מ 400 באט כשהנסיעה היא 80-100, 120 עם מלא פקקים.

אז יש גם מקרים שכאלו, לא להתרגש, פשוט לחפש עוד ועוד, בסוף כשתביני שעושים לך אמבוש, תגידי חצי מהמחיר שכולם נתנו ויהיה בסדר.

מצלמה כמו שרשמתי מקודם, רק בארץ, עם אחריות, זה מוצר שיישאר שלך לעוד מספר שנים, לכן ממליץ לך לרכוש מצלמת פוקט איכותית בתקציב נורמאלי אל תתקמצני. ואם כבר, תשקיעי בה.

אני נגד סמארטפון, אין מה להשוות תמונות של סמארטפונים מתקדמים למצלמות איכותיות פוקט זה לא באותה ליגה וקטגוריה. את רוצה תמונות של ממש למזכרת? רכשי מצלמה נורמאלית.

כמו שרשמתי מקודם ונאמר פה מספר פעמים, תמיד תגידי מיקום בביטחון והראי שאת אסרטיבית, ישאלו יש מלון? תגידי YES YES וזהו, בכל מקום בכל פעם יהיה מקום... גם בשיא העונה ובשיא הצפיפות, ישנם מקומות, מנסיון.

פורסם

אפשר לרשום שמות של כמה מלונות בערים הרלוונטיות וסתם לשלוף איזה אחד קליט, ככה אפילו אם שואלים איזה מלון אתה סתם זורק משהו ויורדים ממך בלי לבלבל את השכל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ד"א,

אם כבר מדברים על שדה התעופה בבנגקוק (בהנחה שאת לוקחת משם מונית), תעלי לקומה השלישית (או הרביעית, לא זוכר, איפה שיש יציאה לכביש), ותקחי משם מונית, הרבה יותר זול (מדובר על הקומה של הטיסות היוצאות ולכן זה מוניות שמורידות נוסעים וחוזרות לעיר).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אם כבר דנים על שדה"ת בבנגקוק, אני מניח שתגיעי לסבנהרומי (או איך שלא כותבים), השדה תעופה הראשי שדרכו עוברות רוב הטיסות, ובין היתר אלעל נוחתים שם.

כדאי לקחת בחשבון שהשדה פשוט ענק ואפשר בקלות ללכת לאיבוד, לכן חשוב מראש לוודא לאן צריך להגיע ולקחת מפה של השדה, לשאול במודיעין, העיקר לא להתברבר, כי זה יעלה במרחקי הליכה עצומים.

אגב, אלעל, תקווי לטוס בצי ה767 שלהם. אמנם אין שם טלוויזיות אישיות, אך המרווח לרגליים מצוין. ב747 שנשלח לרוב לתאילנד יש הרבה תקלות, צפוף, מערכת בידור קיימת אך עם הרבה תקלות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
ד"א,

אם כבר מדברים על שדה התעופה בבנגקוק (בהנחה שאת לוקחת משם מונית), תעלי לקומה השלישית (או הרביעית, לא זוכר, איפה שיש יציאה לכביש), ותקחי משם מונית, הרבה יותר זול (מדובר על הקומה של הטיסות היוצאות ולכן זה מוניות שמורידות נוסעים וחוזרות לעיר).

אני לא ממליץ, בדר"כ מדובר בנהגים (ונוסעים) שרלטנים.

מונית מהמקום המיועד תבטיח לך מונית עם מונה.

אגב סיזלר מצויין יש גם ב MBK וגם בסיאם דיסקאברי.

למיטב זכרוני יש גם אחת בפטפונג, אבל ביננו מי מגיע לפטפונג בשביל סלט וצלעות!

הייתי גם בסיזלרס בצ'אנג מאי, נחמד, אבל קצת מרוחק מהמרכז (5-10 דקות במונית).

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אם כבר דנים על שדה"ת בבנגקוק, אני מניח שתגיעי לסבנהרומי (או איך שלא כותבים), השדה תעופה הראשי שדרכו עוברות רוב הטיסות, ובין היתר אלעל נוחתים שם.

כדאי לקחת בחשבון שהשדה פשוט ענק ואפשר בקלות ללכת לאיבוד, לכן חשוב מראש לוודא לאן צריך להגיע ולקחת מפה של השדה, לשאול במודיעין, העיקר לא להתברבר, כי זה יעלה במרחקי הליכה עצומים.

אגב, אלעל, תקווי לטוס בצי ה767 שלהם. אמנם אין שם טלוויזיות אישיות, אך המרווח לרגליים מצוין. ב747 שנשלח לרוב לתאילנד יש הרבה תקלות, צפוף, מערכת בידור קיימת אך עם הרבה תקלות.

אני עשיתי את הדבר הבא. סרקתי את הנוסעים שירדו איתי מהטיסה. בחרתי רנדומלית את האדם שנראה לי הכי מבין עניין ופשוט הלכתי אחריו. מסתבר שקלעתי בול . :-P אפשר לראות בכרטיס. זה נקרא BKK

ד.א מישהו יודע איך ה-767 של האוזבקים ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

מהתמונות שיש ברשת המטוס לא מי יודע מה מעודד, הקבינה די מיושנת (לדעתי יותר מאשר המטוסים של אלעל), אם כי התמונות צולמו ב2008 ויש מצב שמאז עבר שיפוץ.

2-3-2 בתיירים כמו רוב החברות בעולם, לא נראה משהו מיוחד, אין כנראה מסכים אישיים, מסך מרכזי ישן עם מקרן מעצבן. עושה רושם שאין מסכים נוספים באמצע הקבינה לרווחת הנוסעים.

בעסקים גם לא מרשים במיוחד, 2-2-2 זה בסדר, אבל נראה מאוד ישן וגם כנראה בלי מסכים אישיים. באלעל העסקים ב767 נראה טוב יותר.

ראשונה יושבים 2-1-2, אבל גם לא נראה מלהיב במיוחד ומיושן.

בקיצור, חווית הטיסה כנראה לא מדהימה ובסיסית.

פורסם
מהתמונות שיש ברשת המטוס לא מי יודע מה מעודד, הקבינה די מיושנת (לדעתי יותר מאשר המטוסים של אלעל), אם כי התמונות צולמו ב2008 ויש מצב שמאז עבר שיפוץ.

2-3-2 בתיירים כמו רוב החברות בעולם, לא נראה משהו מיוחד, אין כנראה מסכים אישיים, מסך מרכזי ישן עם מקרן מעצבן. עושה רושם שאין מסכים נוספים באמצע הקבינה לרווחת הנוסעים.

בעסקים גם לא מרשים במיוחד, 2-2-2 זה בסדר, אבל נראה מאוד ישן וגם כנראה בלי מסכים אישיים. באלעל העסקים ב767 נראה טוב יותר.

ראשונה יושבים 2-1-2, אבל גם לא נראה מלהיב במיוחד ומיושן.

בקיצור, חווית הטיסה כנראה לא מדהימה ובסיסית.

אתה מדבר מתוך ניסיון או מתוך תמונות מגוגל ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

כתבתי מתוך תמונות שראיתי, גם כתבתי את זה. התמונות לא משדרות משהו אופטימי מדי.

לא טסתי עם האוזבקים, אבל הטיסות של אלעל ב747 לתאילנד הן נוראיות. זה היה פשוט סיוט בלתי נגמר, לא היה אפשר לישון, מושבים עם משענות ראש שבורות, צפוף, מזגן שלא מקרר כמו שצריך, מערכת בידור שבקושי עובדת וכל הזמן צריכה הפעלה מחדש, אוכל מוגש לאט כי תנורים נלקחו מגרוטאות אלעל (747-200 שיצאו משימוש כבר לפניי שנים רבות)

אגב, להבדיל מאלעל, באוזביסקטן הצי של ה767 די מודרני ברובו. יש גם מטוסים ממש צעירים. יש מצב ששם הקבינה טובה יותר.

פורסם
... מזגן שלא מקרר כמו שצריך, מערכת בידור שבקושי עובדת וכל הזמן צריכה הפעלה מחדש, אוכל מוגש לאט כי תנורים נלקחו מגרוטאות אלעל (747-200 שיצאו משימוש כבר לפניי שנים רבות)

אגב, להבדיל מאלעל, באוזביסקטן הצי של ה767 די מודרני ברובו. יש גם מטוסים ממש צעירים. יש מצב ששם הקבינה טובה יותר.

אוסף של גיבוב שטויות.

מזגן לא מקרר? מה זה סוזוקי אלטו? בטמפרטורה חיצונית של -57 מעלות כל שנדרש הוא לשנות את הטמפרטורה בלוח הבקרה שליד כל אחד האיזורים, הטמפ נקבעת ל 24 מעלות ואם חם או קר מדי אפשר לבקש לתקן.

תנורים מה 200? אתה חי בסרט מאיפה הבאת את זה? וגם עם תנורים 'ישנים' אין בעיה לחמם אוכל במהירות, הבעיה היא כמות הנוסעים, סוג הנוסעים ומספר הדיילים. אגב גם בחברות יותר מכובדות לוקח לא מעט זמן. אנחנו הישראלים אוהבים לגמור מהר.

ה 767 האחרון שירד מפס היצור היה לפני כמעט 20 שנה (יש בודדים שיוצרו אחרי 95) , כמה חדש יכול להיות ה 767 של האוזבקים?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אוסף של גיבוב שטויות.

מזגן לא מקרר? מה זה סוזוקי אלטו? בטמפרטורה חיצונית של -57 מעלות כל שנדרש הוא לשנות את הטמפרטורה בלוח הבקרה שליד כל אחד האיזורים, הטמפ נקבעת ל 24 מעלות ואם חם או קר מדי אפשר לבקש לתקן.

תנורים מה 200? אתה חי בסרט מאיפה הבאת את זה? וגם עם תנורים 'ישנים' אין בעיה לחמם אוכל במהירות, הבעיה היא כמות הנוסעים, סוג הנוסעים ומספר הדיילים. אגב גם בחברות יותר מכובדות לוקח לא מעט זמן. אנחנו הישראלים אוהבים לגמור מהר.

ה 767 האחרון שירד מפס היצור היה לפני כמעט 20 שנה (יש בודדים שיוצרו אחרי 95) , כמה חדש יכול להיות ה 767 של האוזבקים?

אוסף של גיבוב שטויות? אתה כותב אוסף של גיבוב שטויות ואני מציע לך לבדוק את מה שאמרת לפניי שאתה נכנס בי בכל הכוח.

כן, מזגן לא מקרר כמו שצריך. ישנם חלקים בקבינה שהמזגן לא מסוגל לקרר מתחת ל27 מעלות. (אני מדבר על מטוס ספציפי שמשרת הרבה על הקו לתאילנד, לא על כולם)

הטמפרטורה אגב נקבעת לרוב ל22-23 מעלות ולא 24 מעלות.

תנורים פורקו מה200. ועובדה שבשאר הצי של ה747 אין שום בעיה לחמם אוכל.

תבדוק, חפש ברשת את 4X-ELH. מטוס פח שאלעל קנו, היה בסינגפור ואחר כך באיזו חברה ספרדית, כנראה הוא היה כל כך גרוע שהם התפטרו ממנו ואלעל קנו את הזבל המעופף הזה. המטוס הזה נקנה במיוחד עבור הקו לתאילנד, אין לו מחלקה ראשונה להבדיל משאר ה747 של אלעל.

ה767 ממשיכים לרדת מפס הייצור ואני מציע לך שוב לבדוק את מה שאתה אומר. לאלעל בעצמה יש מטוסי 767 שיוצרו אחריי שנת 95', אני בעצמי טסתי באחד כזה.

חבל שאתה מתווכח איתי, כי אני לא הייתי כותב סתם דברים, על הELH המחורבן טסתי פעמיים, ועל ה767 תבדוק בעצמך ותגלה כמה שאתה טועה.

• תוכן חדש...