Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תוהה במה התקדמנו בעולם הרכב ב10 שנים האחרונות. נניח מאזדה 3 שנת 2004 לעומת 2014 - למעט מראה חיצוני, תא נוסעים נוח יותר ומאובזר יותר, וגאדג'טים שונים ומשונים (זה לא נחשב עולם הרכב מבחינתי) - אני רואה שצריכת הדלק לא משתפרת, ביצועים נשארים פחות או יותר אותו דבר, בטיחות השתפר קלות אבל גם לא משמעותי (כריות אוויר וABS היו גם לפני עשור).... חוץ מקוסמטיקה ופוזה, במה השתפרה המאזדה הנוכחית מזו שקדמה לה ב10 שנים?

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאזדה 3 זה לא בדיוק הרכב המאובזר ביותר שאפשר לעשות עליו השוואות. תבדוק S קלאס למשל בשנים האלו וכך תוכל לראות שינויים אמיתיים.

זאת לדוגמה האחרונה שיצאה, עם מיטב הטכנולוגיות האחרונות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4411051,00.html

שינוי משמעותי שאני יכול למנות לך בעצמי - בתחילת שנות ה2000 בישראל לא ממש הכירו מכוניות שלא פועלות על בנזין/סולר. ב10 שנים האלו הספיקו להכנס טכנולוגית ההנעה בגז בשילוב בנזין, המכוניות ההיברידיות (בנזין-חשמל) והאחרונות הן החשמליות לגמרי.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

מאזדה 3 וטויוטה קורולה ובכלל משפחתיות עם מנועי 1,600 סמ״ק הם שריד לתפיסה מיושנת. אבן כן קרו בעולם הרכב כמה דברים בעשור האחרון -

מנועי טורבו קטנים התחילו להחליף את המנועים האטמוספריים הישנים, גם במכוניות עממיות.

גירים רובוטיים כפולי מצמדים הפכו לסטנדרט ביותר ויותר רכבים, כולל רכבים עממיים.

הנעה היברידית היא כבר לא מילה גיסה בשוק הרכב. ולא רק ברכבים של 160 אלף ₪ כמו הפריוס, אלא גם במכוניות קטנות וזולות יותר כמו טויוטה יאריס.

בקרת יציבות הפכה לחובה ומותקנת בכל רכב.

ובטח יש עוד הרבה דברים שאני לא זוכר כרגע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

במאזדה 3 שנת 2014 לא אמורה להיכנס הסקיי אקטיב שאמורה לשפר את צריכת הדלק?

טכנולוגית דווקא עולם הרכב מאוד התקדם כמו שכבר נתנו דוגמאות. הרבה יותר מאשר בעשורים שלפני.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עולם הרכב מתקדם והופך להיות די תואם לעולם המחשבים - :roll:

שברולט קרוז - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3751590,00.html.

VAG - מעבד ממסרה מתחמם( ממסרה - קורסת ,,) וצריך לבצע ריסטארט למערכת :grin:

ראה תשובת GM לדברי ביל גייטס על תעשיית הרכב אשר לא עוקבת מהר עם התקדמות הפיתוחים הטכנולוגיים .

מה ההבדל בין מכונית למחשב

בג'נרל מוטורס לא ממש אהבו את ההכרזה של האיש העשיר בעולם, ביל גייטס, בתערוכת המחשבים קומדקס,

לפיה אם היא הייתה עוקבת אחר פיתוחים טכנולוגיים כמו שעושים בתעשיית המחשבים - היא הייתה כבר מייצרת מכוניות

שעולות 25 דולר ונוסעות 400 ק"מ לליטר דלק.

בתגובה פירסמה GM את ההצהרה הבאה:

" אם ג'נרל מוטורס הייתה עוקבת אחר הטכנולוגיה כמו מייקרוסופט, היינו נוהגים במכוניות בעלות המאפיינים הבאים:

1. הן יתרסקו פעמיים ביום ללא כל סיבה.

2.בכל פעם שיצבעו מחדש את סימוני הכבישים, תצטרך לקנות מכונית חדשה.

3. מדי פעם המכונית תמות על הכביש המהיר ללא סיבה. במקרה כזה עליך לעצור בצד, לסגור את החלונות, לכבות את המכונית, להניע אותה מחדש, לפתוח מחדש את החלונות, ואז להמשיך.

4.מדי פעם, תמרון פשוט כמו פנייה שמאלה, יגרום למכונית לכבות מבלי שתוכל להניע אותה. במקרה כזה עליך להתקין מחדש את המנוע.

5.רק אדם אחד יוכל להשתמש במכונית אחת, אלא אם תקנה "קאר NT", אבל אז תצטרך לקנות גם מושבים נוספים.

6.מקינטוש תייצר מכונית שמונעת ע"י ה'שמש' (Sun), תהיה אמינה, מהירה פי חמישה וקלה כפליים לנהיגה, אבל תורשה להשתמש רק ב-5% מהכבישים.

7.נורות האזהרה של השמן, המנוע, והאלטרנטור ימוקמו כולם תחת הכותרת 'תקלה כללית'.

8.מושבים חדשים ידרשו מכולם להיות בעלי עכוז בגודל זהה.

9.כריות האוויר ישאלו 'האם אתה בטוח' לפני שיפעלו.

10. מדי פעם, ללא כל סיבה, המכונית תינעל ולא תאפשר לך לפתוח אותה מבלי שבאופן סימולטני תמשוך בידית הפתיחה, תסובב את המפתח ותחזיק את האנטנה.

וגם: בכל פעם ש-GM תציג מכונית חדשה, תיאלץ ללמוד לנהוג מחדש משום שאף מתג ודוושה לא יישארו במיקום הקודם שלהם,

ובכל פעם שתרצה לכבות את המנוע תיאלץ ללחוץ על 'התחל'.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ראה תשובת GM לדברי ביל גייטס על תעשיית הרכב אשר לא עוקבת מהר עם התקדמות הפיתוחים הטכנולוגיים .

מה ההבדל בין מכונית למחשב

link or it didn't happen

פורסם

כמה דוגמאות טובות להתקדמות:

קליאו חדשה מול קליאו 2003.

I40 מול אלנטרה 2003.

אטוס מול I10 חדשה.

פיאסטה 2003 מול פיאסטה חדשה.

פאסאט 2003 מול פאסאט חדשה.

עולם הרכב התקדם הרבה דווקא. הרכבים משמעותית יותר בטוחים ויותר חסכוניים.

מה שקורה בארץ זו לא ממש אינדיקציה לכלום כי יש ליבואנים נטייה לא להביא רכבים מעולים.

אה, כן, ודיזל כבר לא ממש גרוע כמו שהוא היה בעבר. רכבי דיזל כיום אפילו נוחים (עדיין לא הייתי קונה אחד אבל הם לא רעים בכלל כיום).

פורסם

קודם כל , מכוניות משפחות לא מתיימרות להשתפר בהיבטים שבהם יש צורך בהשקעות של תקציבי ענק - המטרה היום היא קטן , חסכוני , אמין . אני חושב שאפשר בקלות לראות שוני בין סירו של פעם להיום .

בנוסף העולם כן משתנה ומשתנה פלאים בהרבה היבטים בעולם הרכב , קודם כל - סים לב לזה :

מתי בפעם האחרונה בעולם הציגו ככה כלי רכב חדש ?:lol: :lol:

מעבר לכך ועכשיו ברצינות אני חושב שהסרטון הבא הולך למצות לסגור את השרשור בסיומת חיובית בערך ( ספוליר - עוד מעט נהג אוטומטי )

צפיה מהנה .

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם
אני תוהה במה התקדמנו בעולם הרכב ב10 שנים האחרונות. נניח מאזדה 3 שנת 2004 לעומת 2014 - למעט מראה חיצוני, תא נוסעים נוח יותר ומאובזר יותר, וגאדג'טים שונים ומשונים (זה לא נחשב עולם הרכב מבחינתי) - אני רואה שצריכת הדלק לא משתפרת, ביצועים נשארים פחות או יותר אותו דבר, בטיחות השתפר קלות אבל גם לא משמעותי (כריות אוויר וABS היו גם לפני עשור).... חוץ מקוסמטיקה ופוזה, במה השתפרה המאזדה הנוכחית מזו שקדמה לה ב10 שנים?

לגבי מאזדה אתה צודק, שם נוספה בעיקר מדבקה על הטמבון שטוענת שהשמיים פעילים.

ההתקדמות העיקרית בעולם הרכב מבחינה מכנית הם הגירים הרובוטיים שהולכים ותופסים תאוצה.

תחום נוסף, האלקטרוניקה שמתבטא בעיקר בעליה משמעותית מאוד בבטיחות האקטיבית מנוהלת המחשב של המכוניות. אין השוואה בין מכוניות מודרניות למכוניות בנות 10 בתחום הזה.

פורסם

ההוכחה הכי גדולה להתקדמות טכנולוגית זה שיש לנו פאביה ולפני עשור לא היתה לנו פאביה.

:wink:

וברצינות,

יש התקדמות, לדעתי היא נחלקת ל-2:

סגמנט היוקרתיות- מציגות תמיד טכנולוגיות חדשות הן מבחינת מנועים\גירים וכמובן איבזור בטיחותי ואיבזור נוחות, זה נובע מכך שמי שמוכן לשים את הכסף על היוקרה גם רוצה להרגיש אותה.

סגמנט החסכוניות- שוק שמתפתח בצורה מאוד מהירה, המון דגמים הייברידים, המון דגמים עם מנועים קטנים וחסכוניים שעדיין יודעים להזיז את הרכב בקצב סביר.

בינהם נכנסת המאזדה 3 שכל תפקידה להיות מכונית משפחתית עם אבזור סביר וחשוב מכל- תג מחיר נוח.

תתחיל להכניס בה יותר מדי טכנולוגיה והיא תהפך להיות יקרה מדי.

עכשיו תבוא ותגיד לי "הנה, VAG הכניסו טכנולוגיה לרכבים שלהם", זה נכון, הם הכניסו את ה-DSG וה-TSI, אלה טכנולוגיות מצויינות רק שלא ברור אם קולעות למטרה כי ככל שעובר הזמן יש הרבה בעלי דגמי TSI שמדווחים שהרכב לא חסכוני כפי שמצהירים (אחלה חסכון בבינעירוני, בתוך העיר- לא חסכוני בכלל), מעבר לזה יש את ה-DSG שעליו כבר דובר רבות.

להכניס ברכב טכנולוגיה זה אחלה, רצוי לוודא לפני שהיא בשלה ולא בוסרית מדי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גירים רובוטיים ומנועי טורבו זה לא בדיוק התקדמות, זה כלי של חלק מהיצרנים להיכנס יותר בקלות ביורו 5, 6 וכו'. אמינות של הפתרונות האלה לאורך זמן היא מפוקפקת. במקרה של מנועי טורבו הנהג לפחות נהנה ממומנט בסל"ד נמוך ורוכש הרכב החדש כמובן לא יצטרך להחליף טורבו, מי שיסבול זה קונה יד 2 אחרי הרבה שנים.

אגב אם לא היינו מדינת עולם שלישי כבר בדור הנוכחי היינו נהנים מסקיי אקטיב במאזדה 3.

פורסם

זה נכון שלא המציאו את הגלגל כשהכניסו טורבו לגולף משפחתית ועדיין זו היתה קפיצת מדרגה כשהמילה טורבו אינה שפה גסה במכונית שאינה ספורטיבית.

מהבחינה הזאת זו כן התקדמות טכנולוגית וגם הגיר הרובוטי הוא התקדמות גם אם אצל יצרנים מסויימים הוא טוב יותר ואצל אחרים הוא פחות טוב.

יחד עם זאת, אני מסכים איתך בעניין האמינות המפוקפקת של הטכנולוגיות האלה, עובדה שגירים רובוטיים כבר היום עושים לא מעט בעיות בהשוואה לגירים האוטומטיים הרגילים וכן המנועים שלאחר כמה שנים ככל הנראה ילמדו את בעלי הרכבים שטורבו זה לא רק מילה, זה גם רכיב מכאני שצריך לתקן\להחליף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מערכות Stop&Go

מכוניות חשמליות

ESP

תזכור שבעולם הרכב כל שינוי הרבה יותר מסוכן, בעולם המחשוב אתה נדרש לפחות סטנדרטים ודרישות בטיחות מברכב

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

גם לדעתי אין התקדמות טכנולוגית, זה שהכניסו לכל רכב שני טורבו זה רחוק שנות אור מהתקדמות טכנולוגית, הטורבו קיים עוד ממלחמת העולם השנייה, הטכנולוגיה כאן לא חדשה, רק שיפור של הקיים.

יש התקדמות טכנולוגית בתהליכי הייצור- מה שהוליד יכולת לכווץ את הגיר ולהכניס עוד הילוכים, אבל במשאיות יש תיבות עם 15 הילוכים, ככה שגם פה זו לא ממש התקדמות טכנולוגית, רק שיפור הקיים.

בגדול, וזו דעתי, עם כמה שמנוע הבעירה הפנימית אהוב (מאד), כל מכלולי הרכב שמסביבו (גיר קלאץ, קירור,חשמל) הם פשוט אוסף של פתרונות גאוניים, לבעיה אחת טיפשית.

למה טיפשית? הנצילות של מנוע הבעירה הפנימית נמוכה מאד, יותר מידי אנרגיה מתבזבזת על ייצור חום (וקירורו), חיכוך, ורעש.

עם כל הצער שבדבר העתיד של מנוע הבעירה הפנימית לא וורוד, ואני בטוח שאם האנושות לא הייתה עסוקה במלחמות במאה השנים הקודמות (שדרשו כוח, בכל מחיר, ופיתוח מהיר), אם היו משקעים בפיתוח מנועי החשמל והסוללות כמו שהשקיעו במנוע הבעירה הפנימית התמונה הייתה שונה היום, ולכן היא תשתנה בעתיד, כשהטכנולוגיה תהיה זמינה, זה לדעתי גם למה בטר פלייס נפלה, הטכנולגיה לא בשלה, עדיין.

SCANSPEAK

פורסם

אני לא חושב שהיתה התקדמות גדולה בתחום הרכב - יש לי 106 בת 14, והיא מוצלחת לא פחות (ואפילו יותר) מה 107 שניתן לקנות היום בפז'ו. גם אם לוקחים S קלאס בת עשור, לעומת S קלאס מודרנית, רואים שהיתה אבולוציה בלבד. עוד קצת גימיקים פה, עוד כמה מחשבים שם, אבל אין שום שינוי מהותי בין מכוניות של עשור אחורה למכוניות של היום.

• תוכן חדש...